Recent Content by Katica

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

 1. Katica

  A magyar hadiipar napjainkban

  https://www.vadhajtasok.hu/2023/11/27/varhatoan-budapestre-jon-december-18-an-erdogan A Daily Sabah-nak most a török ipari miniszter azt mondta: a decemberre tervezett találkozón az augusztusi látogatáson napirendre került kezdeményezések felgyorsítására helyezik a hangsúlyt, különösen a...
 2. Katica

  Közlekedés (infrastruktúra, autó-motor, elektromos járművek, ...)

  https://iho.hu/hirek/mar-matricazzak-az-ex-mrce-tauruszokat
 3. Katica

  Közlekedés (infrastruktúra, autó-motor, elektromos járművek, ...)

  https://magyarbusz.info/2023/09/21/az-ikarus-es-a-yutong-csapott-ossze-a-lengyelorszagi-walcz-villanybusz-tenderen/
 4. Katica

  Szlovák haderőfejlesztési program 2030

  itt annyira felnevettem, hogy kiköptem a kofolámat :rolleyes:
 5. Katica

  [HUN] Leopard 2

  .
 6. Katica

  KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

  Palkovics is ugye harckocsi gyárnak hívta ZEG-et, ezután az Orbános videó után egyre nagyobb értelme kezd lenni..
 7. Katica

  Beszélgető

  hirtelen felindulásból, de igen :p
 8. Katica

  [HUN] Rheinmetall Hungary

  Van Telekom TVGOm a gépemen (jár a tv csomaghoz) és ott vissza tudtam tekerni, én még nagyon azt se hallottam h herot vagy heront, csak azt, h vegyesvállalatot hozunk létre a németekkel és az izraeliekkel Magyarországon ahol harcidrónokat fogunk gyártani, de remélem csak lemaradtam az elejéről...
 9. Katica

  [HUN] Rheinmetall Hungary

  Nem inkább azt mondta,hogy harci drónok számára? most direkt vissza is hallgattam
 10. Katica

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Nagyon fog tetszeni ez a név, ha lesz ilyenünk majd egyszer :rolleyes: :cool:
 11. Katica

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Nem az van a seggükre írva h KATICA? :eek: :eek: :eek: :eek: A fenti sivatagos képen viszonylag jól látszódik
 12. Katica

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Belépő őrvezetői kezdő illetmény brutto 737.000Ft Ezt jelentette be, meg egy csomó mindent mondott kinek szól ez, mikor, jelentkezzenek stb, viszont a pénz a lényeg ezért gyorsan leírtam
 13. Katica

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Na itt vagyok lent, és az elején röviden rögtön elmondta, h egy alakulat lesz akinek ez szól majd
 14. Katica

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Holnap lemegyek Szentesre, még nem voltam, meg akarom hallgatni élőben Bobót amikor bejelenti az F-35 :rolleyes: Vagy a 800k fizut, kitudja.. Ja és remélem lesz Lynx, kiváncsi vagyok Szentesen nagyobb-e
 15. Katica

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Egy facebook csoportba azt írták fizetés emelés lesz, de nem biztos.. :cool: :eek: vagy nem lesz semmi