Recent Content by bel

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 1. B

  [HUN] Honvédségi rakétakomplexumok, rakétatüzérség

  Szia, PGK/PGR, 1969: Na jo, egy picit kisebb, mint egy MRLS, de azert raketa. :-)
 2. B

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  Szia, Az elejevel egyetertek, de a teljes mozgositas mit jelent nalad? (Mert nyilvan nem azt, amit nekem. :-))
 3. B

  Járványok, fertőzések

  Szia, Szerintem azert, mert nehany bunozo fenyegetessel elvette a kotelezo nyugdijpenztari megtakaritasokat, ezzel is kovetve rakosi peldajat. E helyett lassan mar lehetne a 2. lepest megtenni, hogy meg nagyobb ara'nyu legyen a megtakaritas a megszokott pilotajatek-szeru nyugdijkomponens...
 4. B

  Járványok, fertőzések

  Sziasztok, A Magyar Orvosi Kamara titkaranak irasa az egeszsegugy helyzeterol.
 5. B

  [HUN] BTR-80, -80A

  De, pont olyan van. :-(
 6. B

  [HUN] BTR-80, -80A

  Barki. (Gyk. Ha senki, akkor fel kell szamolni a Honvedseget, mert felesleges. Pont ugy, mint "ird le egy mondatban, hogy milyen korhazi ellatast igenylo betegseged lesz a kovetkezo egy evben". Ha semmi, akkor ne fizess tb-t, mert felesleges.)
 7. B

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Szia, Pl. a PSZH gyartas joval nagyobb volt. Abban persze igazad van, hogy az nem terv, hanem megvalosult fejlesztes. :) Ha csak a terveket nezzuk, akkor a FEG elodjenek megalapitasa is jatszik (mivel elloptak a toket, ezert ez akkor lenyegeben maradt terv). Az utolso kerdesed hibas...
 8. B

  Magyar katonai repülőgépek a kezdetektől 1990-ig

  Szia, Ez idezet, vagy szemelyesen te irtad?
 9. B

  [HUN] Honvédségi kézifegyverek és kiegészítők

  @Ocses szamara: "2004. évi XXIV. törvény 2. § 2. áthatoló (páncéltörő) lőszer: olyan lőszer, amelynél a lövedéket köpeny burkolja és páncéltörő (áthatoló) kemény maggal rendelkezik, ideértve a nem páncéltörő rendeltetésű acélmagvas lőszereket is;"
 10. B

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Szia, Eleg kemeny munkahely. :)
 11. B

  [HUN] Honvédségi kézifegyverek és kiegészítők

  Szia, Foldi Ferenc (11. oldal): "A lövedékmag kialakítása tipikusan világháborús eredmény, nem az átütőképesség növelését célozta, hanem a drága ólom kiváltását. A gyakorlatilag hengeresnek tekinthető (mindkét végén lapos) lágyacél mag egy óloming által oldalról és elölről körülfogva...
 12. B

  [HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer

  Szia, Ennyire nagy a letszamhiany, vagy ennyire jok?
 13. B

  Villamosenergia-termelés, energiagazdálkodás

  Szia, Ha jol tudom, akkor ott eleg hatarozottan forditva ulnek a lovon, vagyis nem azt mondjak, hogy ami X evnel regebben volt, azzal nem torodnek, hanem a valaha volt legmagasabb vizszint folott kell(ene) lennie 1 m-rel a gatnak.