Recent Content by Flexus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

 1. Flexus

  A haditechnikai cikkek minőségéről...

  BBC is gyakran egy fos, de, hogy mennyivel értelmesebb emberek dolgoznak náluk, arra példa az erről az esetről szóló cikk címe náluk: "Trident missile test fails for second time in a row" Nem riogat atombalesettel, nem akarja azt érzékeltetni, hogy azonnal mind meghalunk mert "nagy a baj"...
 2. Flexus

  A haditechnikai cikkek minőségéről...

  Írtam neki, de nem hiszem, hogy bármi foganatja lesz. "Legközelebb ha lehet akkor vegyen elő egy értelmező szótárat, csapja fel a baleset szócikknél és az után adjon címet a cikknek, hogy azt elolvasta. NEM történt baleset a tengeralattjárÓN. A kattintásvadász cím egy dolog, de az, hogy...
 3. Flexus

  A haditechnikai cikkek minőségéről...

  Az Index (szokás szerint) meg elmehet az anyjába, és akkor még baromi finom voltam, ezzel a címadással. Komolyan kellene nekik küldeni egy értelmező szótárat. Vagy elvégeztetni velük az általánosiskola első két osztályát legalább.
 4. Flexus

  Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  A fent idézett személyt nem kedvelem, de ezen a téren egyetértek vele. Az alap kérdésem ugyan ez volt, honnan ismerszik meg az ultraprocessed food? Először erre kellene egy egyértelmű és pontos magyarázatot adniuk, aztán lehet vitatkozni bármiről. Amíg csak homályos, az az ultaprocessed amire...
 5. Flexus

  Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  Elgondolkodtatóak azok a folyamatok amik ma zajlanak élelmiszer fronton. Egy ideje már érdeklődve olvasom a mindmeghalunk mert: vörös húsok, húsok, E számok, ultraprocesszed food. A sort még lehetne hosszan folytatni. Most nem megyek bele olyanokba, hogy mik azok az E számok, sokszor ki lett már...
 6. Flexus

  [HUN] Vadászgépek beszerzése

  A srác komplett idióta, és szerintem az angollal is problémái vannak. A cikk amire hivatkozik, az ugyan említi a gripeneket, de azt nem, hogy azt eladnank a szerbeknek. Mindenesetre a nevek is onnan jöttek neki. Már ott is rosszul írták.
 7. Flexus

  [BIZTPOL] Irán

  Ez már az elött is így volt, hogy túlnépesedtek. Sajos ez mindig így működik. Én értelmezem jól a bibliát/koránt, stb., a másik meg hitetlen, mert két betűt felcserélt a szövegben.
 8. Flexus

  [BIZTPOL] Irán

  Azzal együtt, hogy egyetértek azzal amit írtál, annyi kiegészítés, hogy a muszlimok (pontosabban a közel-keleti muszllimok) akkor is harcolni fognak egymással, ha senki nem kavar e körül. A muzulmánok most ugyan ott tartanak, mint a hugenották vs. katolikusok Európában a 17. században. A...
 9. Flexus

  Jak-28 / Yak-28 Brewer (Jakovlev, Szovjetunió)

  Komolyra véve. Persze, hogy a nosztalgia megszépíti a dolgokat. Nem volt egyszerű az élet arrafelé, de máshogy gondolkodtak akkor az emberek is. No meg, ha megnézel pár nyári felvételt (ok, tudom, 2 nap...) akkor kicsit más. Az egy dolog, hogy a katonák, akiket oda vezényeltek hogyan élték ezt...
 10. Flexus

  Jak-28 / Yak-28 Brewer (Jakovlev, Szovjetunió)

  Az nem, meg akkora bazi gépeknek... de remélem ezek nem a készültségi gépek voltak, bár lehet, hogy kiásták volna őket szintidő alatt. ;)
 11. Flexus

  Jak-28 / Yak-28 Brewer (Jakovlev, Szovjetunió)

  Hát ez az, a jegesmedve! Különben van olyan fotó is azon az oldalon, ahol nem bocs az a jegesmedve, és simán ott sétálgat az emberek mögött. :D
 12. Flexus

  Jak-28 / Yak-28 Brewer (Jakovlev, Szovjetunió)

  Van itt pár kép Amdarmá-ról, (az a Novaja-Zemlja alatti Tu-128 reptér, ott északon) ugyan nem Jak, hanem Tu-128, de azért azt látni lehet, hogy milyen is volt az élet arrafelé. Bár, ők ezt nem úgy élték meg, hogy valami iszinyatosan rossz. A mai napig nosztalgiáznak róla. Akit érdekel, elérhető...
 13. Flexus

  Civil repüléssel kapcsolatos témák

  A hozzászólásokból kiderül, hogy a Cathay állt a Korean Airways, meg taxizott, csak a hótól nem látták a vonalat. Ez nagyon forgalmi hibának tűnik. Valóban merre jártak a wing walkerek?
 14. Flexus

  Civil repüléssel kapcsolatos témák

  Ez így van. A McDonnell összeolvadás és annak hatása a Boeing quality policy-jára már régi téma, és valószínűleg igaz, ehhez csak hozzáadódik az ami a legújabb, woke vezérelte szarral a nyakukba ömlött. Lesz az még roszabb is, amíg csődbe nem megy. A baj az, hogy akkor az Airbus kvázi egyedül...
 15. Flexus

  Társadalmi folyamatok

  Ez nem csak a perzsákra igaz, pl. az egyiptomiak is igen zokon veszik. Akik pedig arabok... Különben a perzsák igen barátságosak, és valóban a magyarokkal különösen.