Recent Content by gafzhu

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 1. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  A tömegközlekedés javításával ez lehetetlen küldetés... Az autózás ellehetetlenítésével lehet esetleg.
 2. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  Bevallom, ha Bp.-en vagyok az én prioritásom a minél kevesebb sétálás. A szívbeteg anyámé akit pl. hozok kórháza meg pláne. Ebben a jelenlegi időjárásban meg különösen, egy aluljáró ilyenkor kész felüdülés. Nem vagyok már 20 éves egészséges fiatal sajna. Boccs, többet nem szólok hozzá.
 3. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  Próbáltál már beérkezni Budapestre tömegközlekedéssel? 30 km személyvonattal (minden állomáson és megállóhelyen megáll) mondjuk 45-60 perc, 3 átszállás BKV-val mondjuk 30-60 perc. Mindez kocsival? Előbb lehet beérni Sopronból gyorsvonattal mint városon belül továbbutazni, ha nem jó helyen van a...
 4. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  Az emberek viszont gyakran autóval közlekednek, és jelenleg még minden autót ember vezet. Azok is a városban élnek :)
 5. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  Aluljáróról beszéltem, nem hajléktalanszállóról/drogtanyáról... A tömegközlekedési járművek sem rózsásak ilyem szempontból, bár ott időnként ellenőrzik a jegyeket..
 6. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  1 a gyalogosnak az a jó, ha aluljáró van, nem szintbeli zebra. Akkor mehetne a kocsi 130al is. Vagy az autó menjen alul/felüljárón. 2 a parkoló kocsik számát hogy csökkent a sebesség korlátozása? 3 hogy a hülye gyalogos alkalmatlan arra, hogy körülnézzen, mielőtt takarásból az útra lép az...
 7. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  Ha sávváltás balesetet okoz, akkor az nem volt túl szabályos... A fő érv az, hogy aki gyorsabban hajt a megengedettnél, annak is elsőbbsége van adott esetben. Az meg nem érv, hogy xy háziasszony szerint milyen gyorsan ment... Aki még sosem ment 30nál gyorsabban, annak az 50 is iszonyú...
 8. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  A kettő sokszor üti egymást. A gyorshajtó a bizalmi elvet tartotta be, hogy senki sem sorol be elé szabálytalanul, mert a gyorshajtónak is elsőbbsége van. Meglepő ugye?
 9. gafzhu

  Beszélgető

  Nem tudom, melyik a veszélyesebb a nagygépre: a futár vagy a személyautós szállítás? :) Az utóbbi esetben viszont nincs kit hibáztatni, ha sérül (a nagygép vagy a kocsi).
 10. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  Nem érted, mit akarok mondani.
 11. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  Basszus, ez nem arról szól, hogy menjünk mint a bolondok, majd a többi vigyáz rám...
 12. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  Az nem életszerű, hogy mindenki csodálatosan és szabályosan közlekedik.
 13. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  Nekem életszerű. Igaz, én még az átkosban szereztem jogsit és létezik a bizalmi elv, de az is, hogy annak van elsőbbsége, akinek megadják. Na meg hogy legyen szemed, a seggeden is. Most nem azt akarom mondani, hogy minden baleset kivédhető. Ha még még normálisan is mész, ritkán akarnak majd...
 14. gafzhu

  Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

  De kell rá számítani. A hülyét kivédeni csak így lehet. Ha nem szempont a balesetmentes közlekedés, akkor ne számítson rá. Mert voltak, vannak és lesznek hülyék az úton. Nem a szöttyögő vezet óvatosan. És mindenkinek van néha rossz napja...
 15. gafzhu

  Villamosenergia-termelés, energiagazdálkodás

  Pénz, pénz, pénz...