Recent Content by hollywood

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 1. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  A Litening végig az erre kialakított ("plusz") törzs alatti tarton van, csak a GBU van hol a törzs alatt,hol a szárny belsőtartón.
 2. H

  [BIZTPOL] Magyarország

  Megnéztem ;) 2010: 21 749 418 millió Ft 2020: 38 417 564 millió Ft 2021:?
 3. H

  [BIZTPOL] Magyarország

  Forintban ezekre az értékére mennyit írt a KSH?
 4. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Jogos kérdés. Nekem 25 pilóta jött ki a 2000 órára. (80 óra/pilóta) És akkor ehhez jöhet még a különböző mennyiségű szimulátoros repülés talán amivel kijöhet ez a 100-120 óra átlag ?!
 5. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Ez alapján akkor kevesebb mint 20 pilóta repüli a Gripeneket aktívan egyedül ha tényleg évi 2000 óra,és ez a 100-120 óra/ pilóta átlag van.(ezen kívül még lehet pár átképzés alatt illetve csak szimulátoron repülő és átképzésre/kiképzésre váró "tartalék" pilóta) De ez az következtetésem a fenti...
 6. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Nekem úgy rémlik hogy ez a 32800 óra tartalmazza az erdeti bérelt óraszámot is.(szerintem ez az óraszám 2006-2026 időszakra szól) https://iho.hu/hirek/gripen-hosszabbitas-egyetertes-meg-egy-fura-hir-120108 "A szerződésmódosítás terve szerint a 2016-ban lejáró szerződés tíz évvel, 2026-ig...
 7. H

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Most is van légi mozgékony zászlóalj Szolnokon MH 2. Keretében (volt 88.zlj)nem? Mondjuk nem tudom hogy változott a feladatuk.
 8. H

  [HUN] Leopard 2

  Akkor Te mint többé kevésbé érintett egyet értesz ezzel, hogy megszüntettetek vele az oldalt?
 9. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Köszönöm a választ mindenkinek!
 10. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Difficult times call for alternative solutions The world is a very unfamiliar place right now. We are all affected by the Covid-19 pandemic in one way or another. Due to this, we are figuring out various alternative solutions for things that cannot be done in the usual way. An example of such a...
 11. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Én a század összetételéről írtam (együléses és kettő üléses arányáról), abból kiindulva hogy a svédeknél a gépek számát figyelembe véve hogyan nézhet most ki ott. Tőlem lehet egy magyar század 12 db E és 4db F is. A több kettő üléses szükségessége a kiképzési igény miatt merült fel másnál.
 12. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Olvastam /hallottam már hivatásos pilótát nyilatkozni arról hogy nekünk elég ez az óraszám, nekünk magyaroknak azért elég ez mert nem kell a gyakorló légtérhez sokat repülni de például az USAF - nak igen illetve hogy a szimulatorunk is van. Szóval óvatos lennék ezzel óraszám dologgal hogy ki mit...
 13. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Ez az óraszám biztos.?Nekem a korábbi hírekből úgy jött le hogy a 32800 óra az húsz évre vonatkozik. Tehát az eredeti 16800 óra mellé még vettünk kb ugyan annyit a második 10 évre is (2026-ig). További hírekből pedig én úgy következtettem hogy a mostani többlet repülési idő a korábbi fel nem...
 14. H

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Remélem azért ez az óraszám növekedni fog, mert elég karcsú.