Recent Content by Irsai Olivér

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 1. Irsai Olivér

  [HUN] Rheinmetall Hungary Zrt.

  Miért kérdezed meg tőle ugyanazt, amit egy héttel ezelőtt is feltettél és még válaszolt is rá??!
 2. Irsai Olivér

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  Akkor a hajmáskéri bentlakásos westpoint-víziómnak reszeltek. :(
 3. Irsai Olivér

  [BIZTPOL] Magyarország

  És az ukrán hadsereg dolgai mivel fognak elműködni, ha nem jön az olaj? Nekem ez olybá tűnik, hogy Batta úgyis leáll, vannak tartalékok (gondolom egy tanker már úton van Rijeka felé), úgyhogy az orosz úgy dönt, nem fizet csak rubelban, az ukrán leállítja a tranzitot, erre ezen a csövön nem küld...
 4. Irsai Olivér

  Visszajelzések és javaslatok

  Teljesen egyetértek. Az ilyen hozzászólásokért érdemes megnyitni a fórumot: igényes, okos, összeszedett, informatív, olyan módon megfogalmazva, hogy a laikus is értse. Külön köszönet @ijasz, hogy mindig korrekt hangnemben és türelmesen válaszolsz (a legostobább kérdésekre is), soha nem vagy...
 5. Irsai Olivér

  [HUN] Tüzérség fejlesztése: Vontatott vagy önjáró tüzérség?

  Mondjuk hetvenkettes alváz van. A Konstrukta-Currus joint-venture biztos szívesen kendácsolna rá EVA löveget gombokért. :rolleyes:
 6. Irsai Olivér

  Belpol

  Hagyjad már békén, a srác elvégezte a béemét meg a korvinuszt is, a szellemi elitbe tartozik, mindenhez is ért. Mondjuk én az egészet nem hiszem, szerintem egy teenage mutant ninja turtle. De ez szigorúan magánvélemény.
 7. Irsai Olivér

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  Igen, 8 zl IFV. Szívesebben számolnék úgy, hogy 1x2 zl a hk dandárnak és 2x1 zl a két nehézdandárnak, amihez jön majd 3+3+2 zl IFV. Plusz tartalék meg zizi. De valójában most még annak is örülnék, ha volna 1 (!) teljes zl Leo2a4HU készen bevetésre bármikor.
 8. Irsai Olivér

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  A páncélos 2 zl (2x44) hk, a páncélgránátos meg 1 (1x44), ami 132 barátok közt. A németeknél általában 3dd egy ho.
 9. Irsai Olivér

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  De ez a minimum, nem? 3 páncélgránátos dd. Optimális az lenne, ha az egyik páncélos lenne, nem? Tehát 176 (plusz tartalék).
 10. Irsai Olivér

  [BIZTPOL] Magyarország

  Ah, szóval egy Vipera tanította. Így minden sokkal érthetőbb. :oops:
 11. Irsai Olivér

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  Aláírom. De a hetvenkettőre is aggathatunk aktív védelmet, optikát, komm rendszert (gyorsabban-olcsóbban). Annyi, hogy az akkor kimondottan átmeneti megoldás, nem hosszú távú (mint a Lynx 120). Viszont hosszú távra meg inkább alkalmasabbnak tartom a Kf51-et (még akkor is ha jóval drágább).
 12. Irsai Olivér

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  Ez igaz. Én úgy értettem, azt mondja, hogy a Challenger-nek nincs köze egyik hadrendbe állított/állítani szándékozott fegyverrendszerünkhöz sem.
 13. Irsai Olivér

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  A Leclerc-nek meg a Merkavának sincs. De harckocsi. És valami kell most.
 14. Irsai Olivér

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  Teljesen igazad van amikor ezt mondod: Én itt vagyok (a kelleténél?) optimistább. A KF51 warmly welcome az agyonpáncélozott kétszemélyes alacsonyított lynx-hullos, távirányított 130-as tornyos verziójában (nem a bemutatott Leo upgrade “Párduc” kiadásban). Már csak azért is, mert a Leo 2 hull-t...