Recent Content by molnibalage

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 1. molnibalage

  Környezetvédelem

  Ez attól függ kit kérdezel. Mert, ha reálisan gondolkodót, az közli, hogy ez az akksi tech. zsákutca és mi ebbe ugrunk bele.
 2. molnibalage

  A pénz világa

  Várom annak levezetését, hogy akkor hogyan is van az, hogy az utasszám 1 év alatt a 25 évvel korábbira zuhant vissza (a hozzá járó infra és a többi meg nem, a költségek sem), akkor az mekkora veszteség, tartott 1,5 évig, majd hirtelen extraprofitot kiáltva rácsűrnek adód, mert volt egy...
 3. molnibalage

  A pénz világa

  Hát igen. Az év elején volt 100%-nak véve a kaja kiadás. Aztán elkezdtem visszavenni és optimalizálni, több helyen beszerezni és lemondani erről, arról. Ezt sikerült 80%-ra levinni tavasz elején. Most ugyanezzel el lemondással és optimalizálással a kaja kiadás augusztusi átlaga eddig még így is...
 4. molnibalage

  Beszélgető

  Amúgy igen durva. Tavaly volt az elmúlt 120+ év leghidegebb májusa és legcsapadékosabb. Ennek ellenére van most aszály.
 5. molnibalage

  A pénz világa

  Mindennapi propagandát add meg nékünk ó jó Urunk...
 6. molnibalage

  Beszélgető

  Hála istennek az 1995 táji mélyponton sem értük el ezt, de egyesek szerint nem volt az olyan messze. Azért a bűnözési hullám az megvolt más területen. De nem kéne ezzel kísérletezni, hogy meddig lehet elmenni.
 7. molnibalage

  Beszélgető

  https://forum.htka.hu/threads/biztpol-magyarorszag.562/page-2288#post-1277159 @RobZombi @cirqle N+1-szer el lett már magyarázva. Semmit nem ér az Adria vezeték kb. 14M tonnás kapacitása, ha csak olyan olajat tudnak behozni, amivel a DUFI mostani állapotában nem tud mit kezdeni. Kb. 30-35% már...
 8. molnibalage

  Beszélgető

  Ha már nem lesz mit enni, akkor ne ringasd magad olyan álmokba, hogy megtermeled. Akkor elindul a tömeg és agyonver és elveszi amid van. Ez a sötét jövő.
 9. molnibalage

  Beszélgető

  Hát, azért ez megint n+1 helyen nem működő modell... Ha elköltözöl a városból, akkor lehet autókázgatni. $$$ + idő Ha lelépsz, akkor lehet, hogy a melóhelynek is annyi... Nincs $$$ A legtöbb vidéki ingatlan 50-100 éves szigeteletlen szar, kifűteni nem tudják. De legalább van kiskert? Nem...
 10. molnibalage

  Beszélgető

  Ez mind szép és jó, de aki eddig elkaristolt valamiféle városi lakásban, de most elszáll a rezsi és kert nincs, az ezzel semmit sem tud kezdeni.
 11. molnibalage

  Civil repüléssel kapcsolatos témák

  Akkor hogyan engedték át 1.45-tel a legutóbbi Boeing vasat?
 12. molnibalage

  Beszélgető

  A margóra, éppen lakást veszek, szóval a 2-3 hónap múlva mi lesz már nem releváns. Persze azért már a mostani kamatok mellett is picit lentebb adtuk az igényeket, de nem vészes törlesztővel és babaváróval megoldható volt a feladat. És természetesen fix kamatozásút veszek fel, de akkora pénzügyi...
 13. molnibalage

  Beszélgető

  És ebből te levezetted azt, hogy ha jövőre is aszály lesz, akkor ugyanez lesz? Eleve vetőmag problémákat okoz az idei év. Vagy rosszul értelmeztem egy hírt? Amúgy az meg nem számít megoldottnak, ha megterem a papíron a mennyiség, majd fizetőképes kereslet híján exportálják. Akkor éhezés...
 14. molnibalage

  Beszélgető

  Ez a városi legenda éppen idén dőlt meg. És semmi sem garantálja, hogy jövőre nem lesz aszály. Igen. Az árak annyira elszállnak, hogy a végén még olyat fogunk látni, amit 1945 magassága óta sem?
 15. molnibalage

  Magyarország ipara

  Ha a talajvíz elszennyezésével jár, akkor igen. Én nem csak arra. De az már véleményesebb, hogy lehet, hogy csak egy halom szemét lesz belőle 20-30 év múlva.