Recent Content by T.Tom

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 1. T.Tom

  Boeing B-52 Stratofortress

  Hát nincs ezeknek TCAS-uk, hogy visítson?
 2. T.Tom

  Boeing B-52 Stratofortress

  Azért szerencsére ezekből előfordul még néhány ezen az útvonalon, szinte minden pénteken egy Brizen Norton-i A400 búgása jelzi a műszak végét fél4-4 körül. :) A jelenség okozója leginkább az lehet, hogy a környező országok is szépen elkezdték bevezetni a Free Route Airspace koncepciót, így az...
 3. T.Tom

  [HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

  Íme: https://honvedelem.hu/hirek/helikopter-a-repulo-gyomraban.html
 4. T.Tom

  Szuhoj PAK-FA (T-50) / FGFA / Szu-57

  Hetek óta fúrja az agyamat ez a gondolat, mert megesküdtem volna rá, hogy láttam mástól is digit camot. Aztán ma délelőtt beugrot, hogy néhány modernizált ukrán Szu-27-est is ezzel a mintával láttak el, és hogy nekem már volt is hozzájuk szerencsém még a régi szép időkben :
 5. T.Tom

  Boeing B-52 Stratofortress

  Azért valljuk be, hogy ez egy elég optimista várakozás volt :)
 6. T.Tom

  Boeing B-52 Stratofortress

  GRIMM01 hívójellel egy B-52 tart a lengyelektől délre, lehet felettünk is átmegy: https://www.flightradar24.com/GRIMM01/277d3423
 7. T.Tom

  MAKSZ

  Talán azért volt szükséges a civil terminál, hogy a repülőtér termeljen valamicske bevételt, amit az üzemeltetésre lehet fordítani. A Flightradart elnézegetve a polgári forgalom nagyjából egy nagyságrendbe eshet Debrecen (2020 előtti) forgalmasabb napjaival, azzal a műveletszámmal még könnyen...
 8. T.Tom

  MAKSZ

  Egy Mi-6-os is ment a levesbe: https://vk.com/wall-173678697_168653
 9. T.Tom

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  A 3 Mi-8-t levonva (március végén járt le az utolsó naptári üzemideje) már egyből 75-nél vagyunk, ami a fentebbi gondolatmenet alapján belefér a "mintegy hetven"-be.
 10. T.Tom

  MAKSZ

  A vízumigénylést egyébként rendkívül le akarták egyszerűsíteni január 1-el, a konzuli szolgálat honlapja szerint majd elektronikusan is meg lehet azt igényelni 4 nap átfutási idővel, lényegesen olcsóbban. Ez lényegesen nagyobb mozgásteret, és rugalmasságot fog eredményezni a korábbi rendszerhez...
 11. T.Tom

  MAKSZ

  Elvileg ezt a 134-est tegnap elbontották:
 12. T.Tom

  MAKSZ

  Sajnos egyelőre még vízumot sem lehet igényelni. A híradások szerint nincs nagy szigor Moszkvában, remélhetőleg oltási igazolással megnyílnak majd nyár elejére, hogy a turizmusból befolyó pénzek ne maradjanak el azért.
 13. T.Tom

  Mil Mi-26 "Halo"

  Mi-26-os szállított Mi-24-est a Kubinka melletti Patriot Parkba.
 14. T.Tom

  [BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

  Nagyon felkapott lett az elmúlt években az urbex-esek körében a bajkonuri be-betörés, de általában éjjel szoktak besurranni, 20-30 km sivatagi gyaloglás után. Talán ez az eddigi legjobb beszámoló, amit a körülményekről láttam: