[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 863
27 405
113
Oromre adna okot amennyiben elsosorban a kulfold ellen hasznalnak, nem a sajat allampolgaraik ellen mint ahogy most teszik olyan oroszosan.
Na meg plane egy ilyet erdemes nemileg a vallalt szovetsegesi kotelezettsegekkel osszhangban csinalni, nem kiszolgalva az orosz, belorusz erdekeket.
Majd akkor sírj, ha aktív titkosszolgát neveznek ki valamelyik megyei önkormányzat vagy kormányhivatal élére á la kedvenc országod, Ukrajna.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 412
46 248
113
köszönjük, copypaste nagyúr....
Na, álljunk már meg egy szóra!
Ez most halálosan komoly? Nem érdekel, hogy mit olvastál @kamm-tól, vagy bárkitől (tartalomtól függetlenül). Lehetne bárki. De az, hogy egy ilyen szöveget megengedsz magadnak...
Hát öcsém, van bőr a pofádon! (Igen, esetedben ez a helyes kifejezés)
Komolyan betolsz egy ilyen szöveget, amikor oda-vissza másolgatsz kommenteket eközött a fórum, meg a zárt faszbuk csoportjaid között??? De olyan pofátlan, pronyó módon, hogy még talán a megosztási statisztikákat, meg a keretrendszer elemeit is gyakran bemásolod.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 985
32 302
113

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 097
113
Hátizé, fel is használták rendesen. Orbán porbafingó huszonévesként ugyan nem irányított senkit. Nagyon bátran az oroszok után kiabálta, hogy "ruszkik, haza!" :hadonaszos:

Én emlékszem amikor 1989-ben a Nagy Imre temetésen senki nem merte kimondani azt, amit ő. Senkinek nem volt akkor még mersze a "ruszkik, haza!" követeléshez (sem). A szüleimmel együtt néztük a TV-ben és ők is felszisszentek, hogy miket mer ez a fiatalember.
Akkor, ott ehhez merészség kellett. Szűk 8 hónappal korábban, 1988. október 23-án még motoros rendőrök a tüntetők közé hajtottak. Előtte 1988 március 15-én még házkutattak, előállítottak. A szovjeteket pedig akkor még senki nem merte elküldeni melegebb éghajlatra.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 985
32 302
113
Ez biztosan igy van, egyebkent nekem nagyon gyanus, hogy ez a Timea tulajdonkeppen semmi tobb, mint egy nagypofaju, mindenre alkalmatlan nyomulos senkihazi, igazi felfujt resumeval. Tobb dolog is erosen erre utal:
  1. az osszes ilyen kabuli stb. allitolagos allasarol semmilyen konkret nyom nem maradt fenn, magyaran nem volt semmivel tobb, mint egy a cirka 50-100 ezer (!) fonyi mindenfele szerzodeses szirszar onkentes kozott
  2. sanszosan azert, mert egyreszt a kutyanak nem kellett volna ideat a versenyszferaban (ti. semmihez nem ertett, semmilyen gyakorlata nem volt, semmilyen konkreta szakmja sincs maig),
  3. masreszt az egyetemi korokben mindig aktivak a mindenfele NGO toborzok, mert nekik muszaj, hogy legyen mindenfele "tanacsado" (=senkihazi staff) a helyszinen, hiszen csak arra tudnak szamlazni
  4. de sokat elarul az is, hogy par honapnal tobbet nemigen toltott sehol - magyaran semmire nem volt jo es kibaszarintottak mindenhonnan, mert mindenhez tokhulye es alkalmatlan barmire
  5. mert ugye ki mas menne egy haborus ovezetbe, atlagos penzert, mint aki semmire nem alkalmas, senkinek nem kell otthon?

Lásd az előző hozzászólást. CIA-hez lehet, hogy nincs köze, csak a külügyhöz, ahogy MZP is aligha "CIA-ügynök", biztosan nem kapott "kiképzést" amikor kint élt (max. "porszívóügynökit"), de a State Dept-ben aztán kicsit felkarolták valakik Kész Zoltán után őt is, talán ugyanazok beajánlásával.
Szabótimi esetében meg nyilván csak rácuppant a hálózatra bizonyos testrészeivel, ez elég volt egy kisebb karrierhez...
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Lesz erre magyar válasz?
Ismerve a magyar ellenséggel szembeni jóhiszemű, jámbor - belső aknamunkától terhelt - mentalitást és az ország megosztottságát, bátran ki merem jelenteni, hogy 100%, hogy nem lesz semmilyen válasz erre a közel 60 gépet számláló jövőbeli román légiflottára. Maximum annyi, hogy majd modernizáljuk a 14 db Gripent és veszünk egy század Albatrószt. Komoly ütőerő lesz az már most látszik :) !
Ha ez így marad, plusz a románok 2030-ra megkapják a két század F-35, úgy elkenik a szánkat (ha sor kerül rá), hogy köpni nyelni nem fogunk tudunk:oops:.
Bay bay Erdély, de talán még a Tiszántúl is:(.

Nem utolsó sorban kérdem, hogy
Szerintetek kinek fontos ebben az országban az ország védelme? Ja a fidesznek:rolleyes:. Persze.
Ha a FIDESZ-nek az lenne, akkor, miért csak most az utolsó ciklusban fogott neki?
És a lakosságnak szerintetek fontos?
Ha itt bevezetnék az önkéntes katonai szolgálatot a fiataloknak mint Ro-ban, mi lenne? Megmondom, egy óriási libsi-balos visítozás, na meg jelentkezni sem jelentkezne majdnem senki (vagy éppen annyian, hogy még egy ezred sem jönne össze;)).

Ez van gyerekek, a tények azok tények maradnak. A magyar elitnek soha nem volt fontos az ország védelme, inkább egymás elvesztésével voltak elfoglalva (az ők torzsalkodása miatt veszítettünk Muhinál és Mohácsnál is). Ezenkívül a köznép hazaszeretete is azon a gondolaton alapult, hogy neki aztán mindegy, hogy Ahmednek, vagy Ivánnak, vagy Fritznek, vagy valamelyik pökhendi magyar úrnak fizeti az adót. Erre még rátett kádár langyos nevelése, ill. az elmúlt 30 év.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 985
32 302
113
Akkor, ott ehhez merészség kellett. Szűk 8 hónappal korábban, 1988. október 23-án még motoros rendőrök a tüntetők közé hajtottak. Előtte 1988 március 15-én még házkutattak, előállítottak. A szovjeteket pedig akkor még senki nem merte elküldeni melegebb éghajlatra.

Nem tudhatjuk, hogy mit tudott, és mit nem. Orbán, Kövér rendszeresen konzultáltak az akkori amerikai nagykövettel, ki tudja. Sokaknak nehéz volt persze elhinni, hogy a '45 után felállt rendszer eldől, mint egy szétkorhadt fa, bár persze a '45 után létrejött világrend és történelemértelmezés legmélyebb fundamentumai, alapjai érintetlenek maradnak (azóta is).
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Nemzetbiztonsági bizottság nyílt ülése volt.
Értem én, attól még hmmm vicces a dolog, olyan propagandaszagú, hogy finom legyek.
Senki nem szokta mondani, hogy nekünk van a térség legjobb hírszerzése, hanem a tárgyalópartnernek olyan dolgokat teregetek ki, hogy Ő tudja. De csak akkor, ha ez fontos, ha nem akkor megtartom magamnak. A titkosszolgálat akkor működik jól, ha a nyilvánosság semmit nem tud a munkájáról. Azt se, ha sikerült, azt se ha buktak. Ez az egész nagyon szürreális, hogy a nyílt ülésen ezzel menőznek. Mondhatni a szolgálatokhoz out of character, viszont a politikusokra jellemző önfényezés. Választások jönnek na, valamit mondani akartak, ez ebbe a rublikába való, mert érdemit úgysem mondhatnak, de nagy a közléskényszer.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ismerve a magyar ellenséggel szembeni jóhiszemű, jámbor - belső aknamunkától terhelt - mentalitást és az ország megosztottságát, bátran ki merem jelenteni, hogy 100%, hogy nem lesz semmilyen válasz erre a közel 60 gépet számláló jövőbeli román légiflottára. Maximum annyi, hogy majd modernizáljuk a 14 db Gripent és veszünk egy század Albatrószt. Komoly ütőerő lesz az már most látszik :) !
Ha ez így marad, plusz a románok 2030-ra megkapják a két század F-35, úgy elkenik a szánkat (ha sor kerül rá), hogy köpni nyelni nem fogunk tudunk:oops:.
Bay bay Erdély, de talán még a Tiszántúl is:(.

Nem utolsó sorban kérdem, hogy
Szerintetek kinek fontos ebben az országban az ország védelme? Ja a fidesznek:rolleyes:. Persze.
Ha a FIDESZ-nek az lenne, akkor, miért csak most az utolsó ciklusban fogott neki?
És a lakosságnak szerintetek fontos?
Ha itt bevezetnék az önkéntes katonai szolgálatot a fiataloknak mint Ro-ban, mi lenne? Megmondom, egy óriási libsi-balos visítozás, na meg jelentkezni sem jelentkezne majdnem senki (vagy éppen annyian, hogy még egy ezred sem jönne össze;)).

Ez van gyerekek, a tények azok tények maradnak. A magyar elitnek soha nem volt fontos az ország védelme, inkább egymás elvesztésével voltak elfoglalva (az ők torzsalkodása miatt veszítettünk Muhinál és Mohácsnál is). Ezenkívül a köznép hazaszeretete is azon a gondolaton alapult, hogy neki aztán mindegy, hogy Ahmednek, vagy Ivánnak, vagy Fritznek, vagy valamelyik pökhendi magyar úrnak fizeti az adót. Erre még rátett kádár langyos nevelése, ill. az elmúlt 30 év.
Köszönöm a moderátornak, hogy a megfelelő helyre tette a bejegyzésem (eredetileg a román haderő fejlesztéséhez írtam).
Egyébként csak vigyorogjatok, mert aztán azzal tényleg ellensúlyozni lehet a kialakulóban lévő Román légifölényt. :D
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Én emlékszem amikor 1989-ben a Nagy Imre temetésen senki nem merte kimondani azt, amit ő. Senkinek nem volt akkor még mersze a "ruszkik, haza!" követeléshez (sem). A szüleimmel együtt néztük a TV-ben és ők is felszisszentek, hogy miket mer ez a fiatalember.
Akkor, ott ehhez merészség kellett. Szűk 8 hónappal korábban, 1988. október 23-án még motoros rendőrök a tüntetők közé hajtottak. Előtte 1988 március 15-én még házkutattak, előállítottak. A szovjeteket pedig akkor még senki nem merte elküldeni melegebb éghajlatra.
Maradjunk annyiban, hogy ő híresült el a nagy megmondásáról, más meg nem.
Hogy ki mit mert kimondani, az már a gondolatolvasás kategóriája.
Egyébként 1989 júniusában már három hónapja tárgyalt Németh Miklós a csapatkivonásokról. Szóval ki tudja, mit tudott meg OV az amerikai nagykövetségen...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 932
82 671
113
Lásd az előző hozzászólást. CIA-hez lehet, hogy nincs köze, csak a külügyhöz, ahogy MZP is aligha "CIA-ügynök", biztosan nem kapott "kiképzést" amikor kint élt (max. "porszívóügynökit"), de a State Dept-ben aztán kicsit felkarolták valakik Kész Zoltán után őt is, talán ugyanazok beajánlásával.
Szabótimi esetében meg nyilván csak rácuppant a hálózatra bizonyos testrészeivel, ez elég volt egy kisebb karrierhez...
M(S)ZP és az ügynökösködés:

 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 037
27 232
113

Rendkívüli bejelentés a kormánytól: rengeteg beruházást elhalasztanak!​


 
K

kamm

Guest
Értem én, attól még hmmm vicces a dolog, olyan propagandaszagú, hogy finom legyek.
Senki nem szokta mondani, hogy nekünk van a térség legjobb hírszerzése, hanem a tárgyalópartnernek olyan dolgokat teregetek ki, hogy Ő tudja. De csak akkor, ha ez fontos, ha nem akkor megtartom magamnak. A titkosszolgálat akkor működik jól, ha a nyilvánosság semmit nem tud a munkájáról. Azt se, ha sikerült, azt se ha buktak. Ez az egész nagyon szürreális, hogy a nyílt ülésen ezzel menőznek. Mondhatni a szolgálatokhoz out of character, viszont a politikusokra jellemző önfényezés. Választások jönnek na, valamit mondani akartak, ez ebbe a rublikába való, mert érdemit úgysem mondhatnak, de nagy a közléskényszer.
A szolgalatok nem voltak ott. A miniszter beszélt, akinek meg ez a dolga.
 
  • Tetszik
Reactions: Matróz Kommandó

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 890
93
Ez biztosan igy van, egyebkent nekem nagyon gyanus, hogy ez a Timea tulajdonkeppen semmi tobb, mint egy nagypofaju, mindenre alkalmatlan nyomulos senkihazi, igazi felfujt resumeval. Tobb dolog is erosen erre utal:
  1. az osszes ilyen kabuli stb. allitolagos allasarol semmilyen konkret nyom nem maradt fenn, magyaran nem volt semmivel tobb, mint egy a cirka 50-100 ezer (!) fonyi mindenfele szerzodeses szirszar onkentes kozott
  2. sanszosan azert, mert egyreszt a kutyanak nem kellett volna ideat a versenyszferaban (ti. semmihez nem ertett, semmilyen gyakorlata nem volt, semmilyen konkreta szakmja sincs maig),
  3. masreszt az egyetemi korokben mindig aktivak a mindenfele NGO toborzok, mert nekik muszaj, hogy legyen mindenfele "tanacsado" (=senkihazi staff) a helyszinen, hiszen csak arra tudnak szamlazni
  4. de sokat elarul az is, hogy par honapnal tobbet nemigen toltott sehol - magyaran semmire nem volt jo es kibaszarintottak mindenhonnan, mert mindenhez tokhulye es alkalmatlan barmire
  5. mert ugye ki mas menne egy haborus ovezetbe, atlagos penzert, mint aki semmire nem alkalmas, senkinek nem kell otthon?

Menjunk szep sorjaban.
Az o "szegedi, kommunikáció szakos" diplomaja az egyik legertektelenebb hulladek volt mar 20-25 eve is a piacon (es ha esetleg a Havas-fele total BS iskolaba jart, amit a "Tanar ur" kibulizott a Hornek alatt, hogy legyen a szegedi egyetem kihelyezett resze, akkor aztan total kamu az egesz vegzettsege), ma meg aztan plane az kb mintha papirja lenne arrol, hogy o "blogger" avagy "sajtos" es hasonlo niemand beosztasokrol.
Ez a "harvardi kutatasvezeto" ez a legrohejesebb resz, hihetetlen, hogy az ilyesmit igy bekajaljak a kozep-europai sajtoban: ha te egy mastersre beiratkozol a Harvard 12 iskolajanak barmelyikere (csak valaki fizessen be), akkor (iranytol fuggoen) altalaban egy konkret capstone research studyt kell letenned az asztalra a vegzeshez (ez a tezismunkatol annyiban ter el, hogy az utobbi uj elmeletet alkot, mig a capstone konkret kutatast ill. tanulmanyt, projectet keszit.) Nem ismerem a reszleteket, de 99% biztosnak hangzik, hogy semmi tobbrol nincs szo, mint a szokasos masters kovetelmenyrol. :cool:
Igazi nyomulos, gatlastalan, dolgozni nem igazan szereto, nagyokat mondo (hazudozo) joasszony, ismerem ezt a tipust (ti. ilyentol probalok elvalni regota.:D)
A ferje elkepzelheto, hogy valoban halozati szemely - az valami kanadai vagy amerikai -, de ez az egesz afgan cirkusz eleg szanalmasnak tunik ahhoz, oszinten szolva: tobbszazezer ilyen NGOs parazita fordult meg ott, valami egeszen elkepeszto mennyisegu penzt huztak le az amerikai allamrol afgan ujjaepites cimen 20 ev alatt, szerintem minimum 50-100 millilard (!) dollar korul, leginkabb az ilyen Szabo-fele hasznalhatatlan senkiket tomegevel 'alkalmazo' szerzodeses NGOk.
Hogy aztan a Magyar Helsinki Bizottsagban mar tart karokkal fogadjak, nos, abban mar latok raciot, hogy azoknak odaszoltak a "tamogato szponzoraik", hogy itt van ez a "nagyon ugyes" magyar noce, megy haza, tokeletes lenne nektek (csak nekunk ne kelljen itt tovabb kerulgetnunk a nagyarcu, massziv alkoholista fejet.)
Ezt a reszet viszont mar kitargyaltak az ev elejen eleg alaposan itt: https://pestisracok.hu/celkeresztben-magyarorszag-szabo-timea-es-a-hirszerzoi-tevekenyseg/
Tetszik a levezetésed, lehetséges ez a változat is. Látszólag ilyen karaktert normális érvek mentén nem alkalmaznának ügynökként. De a játékelmélet szerint, mivel arra senki nem számít, hogy ilyen viselkedéssel valaki ügynök legyen, pont logikus, hogy ezer esetből egyszer ilyen figura is szerepet kaphasson, hiszen minden ilyen játszmában az a nyerő, aki valamilyen kiszámíthatatlant, meglepőt, nem szokásosat tud lépni. Azt sem szabadna elfelejteni, hogy kommunikáció szakon is folytatott tanulmányokat. Gondolom, hogy ott bőven van tere, hogy milyen viselkedésformával milyen hatást lehet elérni. Tehát játsszuk el a nagyszájú, kiabálós minden lében sok kanál figurát, akire egy idő múlva mindenki csak legyint, hogy ez milyen lökött és tiszteljük a gyengeelméjűeket alapon egyszerűen figyelmen kívül hagyjuk a tevékenységét, hiszen ki figyel oda egy ide-oda csapongó figurára. A háttérben meg végzi a valódi feladatát. Mindenesetre én nagyon csodálkozok, hogy ilyen előélettel valaki ilyen pozíciót tölthessen be. Elolvasva ezt a cikket nagyon sok kérdés merül fel az emberben az országgyűlési képviselők megválaszthatóságával kapcsolatban. Igaz még az elején bebiztosították, hogy akár büntetett előéletű is lehet az országgyűlési képviselő. Részemről kérdéses az is, hogy ha egy képviselőnek van nem magyar állampolgársága is, az vajon melyik állam érdekeit képviseli egy egy szavazás során.