[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
+18
Egyáltalán van még értelme jobb, meg baloldalról beszélni, amikor úgy összekeverednek, hogy az ember csak a fejét fogja. 1990-ben ha valaki azt mondta volna O.V.-nak, hogy az orosz elnökkel együtt fogják emlegetni és folyamatosan tárgyal majd vele, akkor biztosan szemen köpte volna az illetőt. Változik a világ, nem kicsit.
Sztálinnál volt egy sokkal kegyetlenebb, a kambodzsai miniszter elnök, Pol Pot (Vörös Khmer rémuralom).
Pol+Pot+8.jpg

khmer_rouge_skulls.JPG
Van az a szint, ahonnan már felesleges különbséget tenni a kegyetlenkedés mértékében. Pszichopata volt mind, és túl nagy hatalmat kaptak a sorstól.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Off: szerintem kevered Beethovennel. Mozart Salzburgban született osztrák volt, a szülőháza ma egy kis múzeumként üzemel a belvárosban.
Történelem, csak egy kicsit nézz afelé, hogy mikor született Mozart és Salzburg mikor lett elsőnek osztrák tulajdon.
1756-ban született, sógorék csak 1805-ben jóval a halála után tették rá enyves kis kezüket.
Gondolom a Hunyadiak, Wass Albert, Wesselényi, Maderspach Viktor neked mind románok. Viszont Ők pont úgy románok a valóságban mint Mozart osztrák....
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
A különbség az, hogy ezek közül egyik sem iparszerű megsemmisítés volt. Míg a németek határozott célja konkrétan ez volt a táborok felállításával.
Talán az egyik leghíresebb kép, direkt leölték a bölényeket, hogy az indiánoknak ne legyen mit enni, ökológiailag is szarrábaszták vele a rendszert, de nem olyan kifinomultan a tudatos megsemmisítés egyik példája.
buffalo-slaughter.jpg
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 477
113
Van az a szint, ahonnan már felesleges különbséget tenni a kegyetlenkedés mértékében. Pszichopata volt mind, és túl nagy hatalmat kaptak a sorstól.
Megküzdöttek érte többnyire. Akárhogy is, akármi is lett belőlük, de azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy minden kockázatát vállalva megküzdöttek erte. Nem csak úgy kapták.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ezt a szenny, szenzációhajhász cikket. Az emberek 90%-a elolvassa a címet és rohan WC papirért.



A kibertérben már támadják Ukrajnát

Zsarolóvírust kaptak váltságdíj nélkül Oroszország vagy Fehéroroszország felől. '(...vagy a Proxima Centauri felől.)

A Microsoft számítógépes fenyegetéseket kezelő központja, a MSTIC blogbejegyzése szerint január közepén támadás érte több ukrán hivatal számítógépes rendszerét.
 
W

Wilson

Guest

Németország nem engedélyezte Észtországnak, hogy német fegyvereket adjon át Ukrajnának.....​

2022. január 21., 23:34

Olaf Scholz német kancellár nem tervezi halálos fegyverek szállítását Ukrajnának.

AWall Street Journal forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy a német hatóságok nem adtak engedélyt Észtországnak Ukrajnának fegyverekkel való ellátására – írja az Interfax.
Az újság szerint tüzérségről beszélünk - 122 mm-es
D-30 tarackokról, amelyeket a Szovjetunióban gyártottak. Korábban az NDK-ban helyezték el a tarackokat, majd Németország újraegyesítése után Berlin Finnországba, Finnország pedig 2009-ben Észtországba helyezte át őket.

A német törvények szerint e fegyverek másik országba való átszállításához Berlin beleegyezése szükséges.
Olaf Scholz német kancellár korábban azt mondta, hogy a német kormány nem tervez halálos fegyvereket szállítani Ukrajnának.

„Ha katonai agresszióról van szó, annak súlyos következményei lesznek. Hogy ezután milyen konkrét intézkedéseket hozunk, azt a megfelelő időpontban megbeszéljük. A német kormánynak egyértelmű álláspontja van a fegyverexport kérdésében. Az elmúlt években nem támogattuk halálos fegyverek exportját Németországból” – mondta a kancellár újságíróknak.

Az Expert korábban arról számolt be , hogy az amerikai elnöki adminisztráció megerősítette azon szándékát, hogy orosz gyártmányú Mi-17-es katonai szállítóhelikoptereket szállít Ukrajnába – írja a RIA Novosztyi.
"Nemrég értesítettük a Kongresszust arról, hogy Mi-17-es helikoptereket kívánunk leszállítani, így nem mondanám, hogy az elnök kivár, és meglátjuk" - mondta Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón.

 
W

Wilson

Guest

Szakértő elmondja, miért küldenek NATO katonai kiképzőket Ukrajnába​


2022.01.21.18:00

Konsztantyin Szivkov, az orosz hadtudományok doktora elmondta, hogy milyen célból küldenek NATO katonai kiképzőket Ukrajnába. A szakértő szerint ezekre a szakemberekre azért van szükség, hogy a helyi fegyveres erőkben oroszellenes kurzust alakítsanak ki.

"De még túl korai lenne Ukrajna valamiféle NATO-integrációjáról beszélni: a nyugatról érkező harcosok és kiképzők átadása nem jelenti az ország csatlakozását a szövetséghez" - idézte Szivkovot a RIA Novosztyi. - Az USA és a blokk más országai számos bázissal és kiképzőközponttal rendelkeznek szerte a világon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek az afrikai és latin-amerikai országok mindegyike NATO-tagjelölt.

Ezért van szó itt valószínűleg a nyugati vektor megerősítéséről Ukrajnában és annak hadseregében, valamint az oroszellenes katonai állomány kialakításáról".

A szakértő emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában brit haditengerészeti bázisokat, amerikai kiképzőbázisokat és biológiai laboratóriumokat létesítenek. Szivkov ugyanakkor kétségét fejezte ki, hogy a NATO-országok egy feltételezett katonai összecsapást terveznének Oroszországgal az ukrán oldalon.

"Ukrajna már régóta a nyugati befolyási övezetbe került. A NATO-nak azonban ezt meg kell erősítenie, mivel az ország lakossága körében még mindig sok ember nem mindenki szimpatizál a hatóságok ezen irányvonalával. A szövetség által most Ukrajnába vezényelt erők ilyen összetételéből azonban világossá válik, hogy a Nyugat nem szándékozik Oroszországgal harcolni Ukrajnáért" - zárta Szivkov.

Emlékeztetjük Önöket, hogy január 17-én Ben Wallace brit védelmi miniszter kijelentette, hogy könnyű páncéltörő fegyvereket kíván Ukrajnának szállítani. Szerinte ezek nem stratégiai fegyverek, és nem jelentenek fenyegetést Oroszországra, hanem önvédelemre szolgálnak. Korábban az USA Javelin páncéltörő rakétarendszereket, Törökország pedig Bayraktar támadó drónokat szállított Ukrajnának.


 
  • Vicces
Reactions: hendrick

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Nincs itt semmi félreértés vagy fordítás a német politikàban már egy ideje van egy irányvonal,azt persze más kérdés, hogy ebből az elmúlt években mennyit sikerült betartatni.....
Az autóipar után a hadiipart is tökönrúgják? Ez komoly?
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113

Szakértő elmondja, miért küldenek NATO katonai kiképzőket Ukrajnába​


2022.01.21.18:00

Konsztantyin Szivkov, az orosz hadtudományok doktora elmondta, hogy milyen célból küldenek NATO katonai kiképzőket Ukrajnába. A szakértő szerint ezekre a szakemberekre azért van szükség, hogy a helyi fegyveres erőkben oroszellenes kurzust alakítsanak ki.

"De még túl korai lenne Ukrajna valamiféle NATO-integrációjáról beszélni: a nyugatról érkező harcosok és kiképzők átadása nem jelenti az ország csatlakozását a szövetséghez" - idézte Szivkovot a RIA Novosztyi. - Az USA és a blokk más országai számos bázissal és kiképzőközponttal rendelkeznek szerte a világon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek az afrikai és latin-amerikai országok mindegyike NATO-tagjelölt.

Ezért van szó itt valószínűleg a nyugati vektor megerősítéséről Ukrajnában és annak hadseregében, valamint az oroszellenes katonai állomány kialakításáról".

A szakértő emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában brit haditengerészeti bázisokat, amerikai kiképzőbázisokat és biológiai laboratóriumokat létesítenek. Szivkov ugyanakkor kétségét fejezte ki, hogy a NATO-országok egy feltételezett katonai összecsapást terveznének Oroszországgal az ukrán oldalon.

"Ukrajna már régóta a nyugati befolyási övezetbe került. A NATO-nak azonban ezt meg kell erősítenie, mivel az ország lakossága körében még mindig sok ember nem mindenki szimpatizál a hatóságok ezen irányvonalával. A szövetség által most Ukrajnába vezényelt erők ilyen összetételéből azonban világossá válik, hogy a Nyugat nem szándékozik Oroszországgal harcolni Ukrajnáért" - zárta Szivkov.

Emlékeztetjük Önöket, hogy január 17-én Ben Wallace brit védelmi miniszter kijelentette, hogy könnyű páncéltörő fegyvereket kíván Ukrajnának szállítani. Szerinte ezek nem stratégiai fegyverek, és nem jelentenek fenyegetést Oroszországra, hanem önvédelemre szolgálnak. Korábban az USA Javelin páncéltörő rakétarendszereket, Törökország pedig Bayraktar támadó drónokat szállított Ukrajnának.


Kackac. Oroszellenes katonai állományt kell kialakítani, miután elcsatolták a Krímet és orosz szeparatistákkal megy a polgárháború. A papír sokmindent elbír, de hogy rezzenéstelen arccal el is mondja valaki, na erre kell egy diplomata :D
Egyébként mi reagáltunk arra bármilyen formában, hogy követelik a NATO csapatok kivonását Magyarországról? Mi is 1997 után csatlakoztunk, és a követelés az, hogy minden országot hagyjanak el a NATO katonák, akik 1997 után csatlakoztak.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle
W

Wilson

Guest
Kackac. Oroszellenes katonai állományt kell kialakítani, miután elcsatolták a Krímet és orosz szeparatistákkal megy a polgárháború. A papír sokmindent elbír, de hogy rezzenéstelen arccal el is mondja valaki, na erre kell egy diplomata :D
Nem mond azért hülyeséget, mivel ugyanúgy ahogy az ukrán lakosságban úgy az ukrán hadseregben is van egy nem elhanyagolható rész , aki minimum nem gyűlöli az oroszokat de viszont egyre elégedetlenebb a jelenlegi ukrán vezetéssel illetve viszonyokkal.....
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Nem mond azért hülyeséget, mivel ugyanúgy ahogy az ukrán lakosságban úgy az ukrán hadseregben is van egy nem elhanyagolható rész , aki minimum nem gyűlöli az oroszokat de viszont egyre elégedetlenebb a jelenlegi ukrán vezetéssel illetve viszonyokkal.....
A Horthy korban is voltak komcsi szimpatizánsok a mi seregünkben, kb ennyi az alapja... na jó náluk még orosz nemzetiségűek is lehetnek besorozva, akik tényleg két tűz között vannak. Szóval mi tényleg nem reagáltunk semmit, csak a bolgárok meg a románok? (mármint nyilvánosan) Merthogy helyzet van és a kétkulacsozás ebben a témában nem megy... írásos választ kértek mindenkitől, hogy ki hol áll ahhoz képest amit kérnek.
 
W

Wilson

Guest
A Horthy korban is voltak komcsi szimpatizansok a mi seregünkben, kb ennyi az alapja... na jó náluk még orosz nemzetiségűek is lehetnek besorozva, na, akik tényleg két tűz között vannak. Szóval mi tényleg nem reagáltunk semmit, csak a bolgárok meg a románok?
A Horthy kori Magyarországgal szemben,Ukrajna már egy ideje folyamatosan a széthullás határán egyensúlyoz, a gazdasága a béka segge alatt van, az emberek nagy részének nincs semmilyen jövőképe, a Szovjetunió széthullása óta nincs semmilyen előrelépés Ukrajnában.....
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
A Horthy kori Magyarországgal szemben,Ukrajna már egy ideje folyamatosan a széthullás határán egyensúlyoz, a gazdasága a béka segge alatt van, az emberek nagy részének nincs semmilyen jövőképe, a Szovjetunió széthullása óta nincs semmilyen előrelépés Ukrajnában.....
A Horthy kor elején pont ugyanez volt a probléma. Nem véletlenül kellett a belügyeseknek a szélsőségesekre vadászni még a fegyveres állományban is, mert a Horthy kor végéig probléma volt, hogy a kommunisták úgy akartak fegyverhez jutni egy újabb tanácsköztársasághoz, hogy beszivárognak a honvédségbe. Persze más szempontokból más a helyzet, de azért lássuk be nagyon megszaladt az orosz diplomácia, nem tudom mit akarnak ebből kihozni, és zavar, hogy nem nyilvános mit válaszoltunk.
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby and vata
Status
Not open for further replies.