[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Épp most vagytok tanúi annak, amikor visszaszerzi szuperhatalmi státuszát.
Ehhez a belépő Ukrajna annektálása lesz.
Putyinnak ez az életműve. Mármint, hogy visszakerüljenek oda, ahol voltak.
A második csecsen háború volt az amivel helyreállította az Oroszországon belüli rendet.
A Krím behúzása, Beloruszia és Kazaksztán vezéreinek (a legerősebb kutyák voltak a falkában) betörése egyértelműsítette a viszonyokat a volt tagköztársaságok urainál. Ha jón a jelzés, hogy csatlakozni kell a Nagy-Orosz Föderációhoz, akkor vagy a nyugtatót kell bevenni, vagy a kabátot felvenni, mert a reptér "departure" oldalán mindig kicsit jobban fúj a szél...
Ukrajna maga alá gyűrésével pedig kirakja a "nagy lompost" az asztalra az nemzetközi porondon is.
Szerk.: hja és per pillanat aki körülálja az asztalt, az csak hümmögni tud...
Bocs, de először is nem Ukrajna puccsolt és nem hőn áhított hazaszeretetből (miközben a Majdanon ölték magukat a népek, egy utcával arrébb ment a bevásárlás ezerrel), hanem amerikai segítséggel egyes nacionalisták és oligarchák (az én oligarchám jó oligarcha, az én nacionalistám jó nacionalista, a tiéd nem alapon).

Másodszor pedig most mit is kellett volna tennie, amikor Odesszában halomra ölték az oroszokat egy szakszervezetis székházban, akit nem, arra rágyújtották az épületet, csak azért, mert oroszok, és Bidenék meg csak nézték és elhallgatták azóta is? Keleten az utolsó traktorista is akkor ragadott fegyvert és jöttek át harcolni Oroszországból is elég sokan, hogy csak azt a két "anti-terminatort" mondjam, akiket később bosszúból felrobbantottak. Kicsit az ment kicsiben, mint anno Spanyolországban nagyban, csak most ugyanazok Putyinoznak, akik korábban a markába csaptak. Az ÉÁ2 se Putyin előtt nőtt ki a földből, és nem véletlenül került a Gazpromhoz egy volt kancellár! Tehát ismerték Putyint, nem tudom mi változott. Évtizedek óta uazt nyomja! Ellenben a bírálói ugye nem.

Az USAnak a demokrata bukta előtt kell valami figyelemelterelés, ezért is kimenekítésről beszélnek akkor is, ha feltesznek egy követségi családot egy bármilyen repcsire. Háborús retorikával keménykednek, csak ugye nem Reagan, hanem Biden az elnök, aki Benson elnök elcseszett hasonmása lehetne, semmi más. És Benson IS TOTÁLISAN EL VOLT MÁR CSESZVE!!!

Az oroszoknak csak annyi kell, hogy leszarják az egészet, és ne reagáljanak rá a köztes USA választásokig, aztán a demokrata bukta után ismét leülnek beszélgetni, hacsak nincs az USA tarsolyában holmi "rádióállomás projekt" féleség ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
És mit exportálnak a hires norvégek?
Vagy mit gyártanak?
A világhirű büdös halkonzervet?
Szvsz túltolták a kocsmát és a blöffölést. A német ipari cégek már tudják, ezért is van kussabb hozzáállás a ÉÁ2 okán IS (ha megfagysz a kormány hibájából, vagy a kereseted is rezsire költöd, akkor nem az oroszok lesznek a hibásak a következő választáson!), mert a végén még bedől a kínai piac is. Már szabadulnának, még a liberálisok is, de annyira sok volt a blöff, olyan háborús uszítás megy évek óta, hogy már nem lehetséges gyorsan leállítani a vasúti szerelvényeket és a mozgósítást. Az első világháború sem véletlenül tört ki, ott is ugyanez ment. De mivel most bent van Amerika, már nem fog tudni a felénél belépni, hogy megnyerje azt ... Kína pedig felkészül, hogy végre oda érjen, ahová évszázadokkal ezelőtt már eljutott, csak a bezárkózásuk miatt a nagy áttörés akkor még nem sikerült.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 918
11 568
113
Az Energiawende megbukott csak olyan szinten belemásztak, annyian élnek ebből a német politikán belül, hogy ezt nem lehet már csak úgy bevallani.

Miért bukott meg: Németország Európa talán legszennyezőbb gazdasága jelenleg köszönhetően a wendének. Hogy miért? Hát azért, mert lehet, hogy időszakosan, naponta többször is relatíve magasra tudják tornázni a megújulók arányát de gyakorlatilag 1-2 óra alatt országos szélcsend/felhős égbolt tud kialakulni, ilyenkor meg azonnal kell az alternatíva, ami azt jelenti, hogy a régió gáz és szénerőműveikből vesznek villanyt gyorsan, illetve "ráadják a gyújtást" a saját, amúgy csendben a háttérben bekapcsolva röffögtettet szintén hagyományos erőművekre. Ugye mivel egy szén vagy gáz erőművet egy nap bekapcsolni, felfűteni és rákötni a hálózatra, a megújulók meg akár egy napon belül is pár óra alatt ki tudnak feküdni ha eláll a szél, elmegy a nap, így nem kevés hagyományos erőművet kell folyamatosan a háttérben járatni, bekapcsolva, felfűtve, ugrásra készen. Ezt hívják forgó tartaléknak. Maga a rendszer elképesztően pazarló. Szóval a németek elköltöttek erre az egészre 350 millió eurót, náluk a legdrágább az áram és a német gazdaság a legszennyezőbb, legfókagyilkosabb, gleccserolvasztóbb a kontinensen. De ha szerencséjük van, akkor naponta többször is rekord sok áramot tudnak szélből és napból kinyerni (aztán délután már lengyel szénnel mennek...) - amit a a magyar sajtó úgy hoz le, hogy "Németország már megoldotta"...

De ezt nem csak itt látják ilyen világosan, hanem ott is, de nincs korrekció. Most kapcsolják le az utolsó atomerőműveket is. Végig fognak menni ezen az úton, úgyis hogy tudják, bukni fognak. Mondjuk, ez is olyan németes, valljuk be...
Németország fenyegetést jelent az Európa energiabiztonságára.
Nincs más, mint Németországot energetikai szempontból el kell szigetelni, meg kell szüntetni a villanyvezetékes kapcsolatot velük.
Így csak saját magukat tudnák bedönteni, nem az egész európai villamosenergia-ipart.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Németország fenyegetést jelent az Európa energiabiztonságára.
Nincs más, mint Németországot energetikai szempontból el kell szigetelni, meg kell szüntetni a villanyvezetékes kapcsolatot velük.
Így csak saját magukat tudnák bedönteni, nem az egész európai villamosenergia-ipart.
Ezt nagyon adom, 2021-ben, 2 alkalommal is közel állt az európai hálózat, az összeomláshoz, a marhaságuk miatt.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Épp most vagytok tanúi annak, amikor visszaszerzi szuperhatalmi státuszát.
Fényévekre van a szuperhatalomtól. Gazdaságilag, népességben sehol nincsenek egy szuperhatalomhoz. Csak presztízsben vannak az elsők között.
Inkább egy kényszerpályán lévő regionális hatalom, aki próbál kitörni az elszigeteltségből.
 
  • Tetszik
Reactions: Masztiff and ZeiG

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
358
554
93
Van egy ilyen is.
De mi van ha nem?
És pl. nem USA lesz az első a Marson, hanem Kína (én rájuk fogadnék)!

Egyébként ez az örökkön élet földi testemben, vagy valami másban ez a sátánista elit nagy reménye (érthető, mert a Krisztusi üdvtan rájuk - saját elhatározásuk okán - nem vonatkozik). Hihetetlen pénzeket öltek eddig is és ölnek most ebbe a projektbe.

Először (1950-80-as évek) a fagyasztásban (hibernálásban) látták a megoldást, de aztán rájöttek, hogy mi van ha az emlékek elvésznek a folyamat során. De ami rosszabb, mi van ha a hozzájuk hasonló, kapzsi és hataloméhes utódok nem ébresztik fel őket (mert pl. nem hiányzik nekik egy törtető/kapzsi/okoskodó nagypapi/apa, akivel osztozni kell mindenen - és mi van ha azok nem is akarnak osztozkodni, hanem az elsőbbség jogán mindent akarnak?).

Aztán a klónozással felcsillant megint egy remény. De a bibi itt is az volt, hogy a tudatot és emlékeket nem tudták mentei és átültetni a hasonmásba. Enélkül a kreálmány pedig egy számukra közömbös idegen lett volna.

Erre válaszul kezdték erőltetni a transzhumán projektet (a fantasztikus filmek nagy részében ezt már reklámozzák). Ezen belül kutatják az élő biológiai anyag és elektronika (MI, Chip, stb.) összekapcsolásának és együtt dolgozásának lehetőségét (Muski gyerek pont most indít egy ilyen projektet!). Ha ez összejönne, reményt adna ezeknek, hogy a tudatot lementésék és egy tetszőlegesen kiválasztott hordozó alapra feltöltsék. Így a lemetett tudatot belehelyezik egy android testbe, vagy feltöltik a NETRE, ahol önálló létet él, esetleg - ha már megvan a technika a letöltéshez - visszatöltik az új klónba.

Ha azonban nem jönne össze a tudat lementése, akkor a reményt abban látják, hogy ha legalább sikerül megteremteni a kapcsolatot az idegpályák és a gép között, akkor testből az agy marad, a többi részeket lassan vagy egyből lecserélik.

Ha ezt valaki 10 éve olvasta volna, azt írná, hogy scifi. DE látva ezt ami most megy oktatás, kutatás és pénzbefektetés terén ezen elképzelések magvalósítása érdekében, már más véleményen lenne.
Ez szép, szóval a Valós halál tulajdonképpen relációban van a Némó kapitánny-al ?
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Engem is gyíkka változtatott...de már elmúlt! :D


2021. január 8-án, pénteken csak egy hajszál választott el bennünket egy kijózanító, Európa-szintű masszív áramszünettől, ami nem az első eset volt. Az egyik ok: a megújuló energiaforrások nyakló nélküli rendszerbe állítása, ami miatt bármikor bekövetkezhet egy nagyobb áramszünet Európában.

Az európai villamosenergia-rendszerben az egyes erőművek szinkronizáltan dolgoznak együtt, azaz minden erőmű generátora azonos időpillanatban azonos frekvencián termel villamos energiát. A villamos energia tehát egy nagyon speciális termék, ami azt jelenti, hogy a rendszernek folyamatosan egyensúlyban kell lennie, azaz a termelésnek és a fogyasztásnak pontosan meg kell egyeznie, hiszen csak így lehet a hálózati frekvenciát 50 Hz-es értéken tartani. Ha az aktuális frekvenciaérték ettől eltér, akkor a hálózati rendszerirányítóknak a rendszer stabilitása érdekében azonnal be kell avatkoznia.

20210116.jpeg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 570
113
Fényévekre van a szuperhatalomtól. Gazdaságilag, népességben sehol nincsenek egy szuperhatalomhoz. Csak presztízsben vannak az elsők között.
Inkább egy kényszerpályán lévő regionális hatalom, aki próbál kitörni az elszigeteltségből.
Maradjunk annyiban,hogy nagyhatalom.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 523

Guest
1.Oroszország nem volt szuperhatalom. (rosszak az ismereteid).
2. Nem voltak gyarmataik
3. Oroszok sosem állították, hogy szuperhatalom lennének és azok akarnak lenni. Viszont nem "taknyosak", hogy majd behódolnak a jenkiknek és átveszik tőlük
a neoliberális, LMBTQ és egyéb gagyi ideológiákat és majd az szerint fognak élni.
Mivel független, önálló külpolitikát folytatnak, kiállnak saját érdekeiikért és saját értékeik (klasszikus családcentrikus, keresztény,nemzeti konzervatív) alapján élnek riválisként tekintenek rájuk Jenkiföldön, ezáltal fenyegetik a jenki hegemóniát.
Éppen ezért akarja usanka elpusztítani Oroszországot.
1. Tudtommal a szovjetunió jogutódja oroszország - Orosz Föderáció (csak hogy ne tudj tovább kötekedni)
2. Gyenge a képzelőerőd.
3. Ezt a maszlagot a fórum többségével ellentétben én nem veszem be.
 
  • Vicces
Reactions: vata

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 453
113


2021. január 8-án, pénteken csak egy hajszál választott el bennünket egy kijózanító, Európa-szintű masszív áramszünettől, ami nem az első eset volt. Az egyik ok: a megújuló energiaforrások nyakló nélküli rendszerbe állítása, ami miatt bármikor bekövetkezhet egy nagyobb áramszünet Európában.

Az európai villamosenergia-rendszerben az egyes erőművek szinkronizáltan dolgoznak együtt, azaz minden erőmű generátora azonos időpillanatban azonos frekvencián termel villamos energiát. A villamos energia tehát egy nagyon speciális termék, ami azt jelenti, hogy a rendszernek folyamatosan egyensúlyban kell lennie, azaz a termelésnek és a fogyasztásnak pontosan meg kell egyeznie, hiszen csak így lehet a hálózati frekvenciát 50 Hz-es értéken tartani. Ha az aktuális frekvenciaérték ettől eltér, akkor a hálózati rendszerirányítóknak a rendszer stabilitása érdekében azonnal be kell avatkoznia.

20210116.jpeg
Ahahaha. Tudtam, hogy ezt teszed be. De hogy 3x ugyan azt?!? Na ezt már nem gondoltam volna!

Ráadásul sikerült kiválasztanod azt az egy esetet, amikor semmi köze nem volt a németeknek az egészhez.
De le is volt írva a cikkekben.
Egy meghibásodott reléállomás okozta a problémát Horvátországban.... :rolleyes:
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
1. Tudtommal a szovjetunió jogutódja oroszország - Orosz Föderáció (csak hogy ne tudj tovább kötekedni)
2. Gyenge a képzelőerőd.
3. Ezt a maszlagot a fórum többségével ellentétben én nem veszem be.
Csak érdekesség miatt.
2. Alaszka volt, az biztos, meg Hawaii-val próbálkoztak egyszer, de az hamvába halt.
Illetve nem rég olvastam, hogy egy kereskedelmi lerakatot is csináltak valahol, a mai USA nyugati parton. Más volt, vagy próbálkoztak még valahol?
Mondjuk a mai értelemben vett gyarmatnak nem számít, de Szibéria "hódítása" is valahol egy gyarmati rendszerben történt, legalábbis én igy emlékszem.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
1. Tudtommal a szovjetunió jogutódja oroszország - Orosz Föderáció (csak hogy ne tudj tovább kötekedni)
2. Gyenge a képzelőerőd.
3. Ezt a maszlagot a fórum többségével ellentétben én nem veszem be.
A SZU ja, az az volt, de Oroszország mióta szuperhatalom? Ezt fejtsd már ki, mert gyenge a képzelőerőm!
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ahahaha. Tudtam, hogy ezt teszed be. De hogy 3x ugyan azt?!? Na ezt már nem gondoltam volna!

Ráadásul sikerült kiválasztanod azt az egy esetet, amikor semmi köze nem volt a németeknek az egészhez.
De le is volt írva a cikkekben.
Egy meghibásodott reléállomás okozta a problémát Horvátországban.... :rolleyes:
oké
Annyira nem vagyok a megújulók ellen, hogy napelem van a házamon, ráadásul valami ellopott, eu-s pénzéből.
De ettől függetlenül, ha nem süt a nap nincs áram, ha nem fúj a szél, akkor sem, ha meg együtt, akkor elég egy relé, hogy kampó legyen.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113


2021. január 8-án, pénteken csak egy hajszál választott el bennünket egy kijózanító, Európa-szintű masszív áramszünettől, ami nem az első eset volt. Az egyik ok: a megújuló energiaforrások nyakló nélküli rendszerbe állítása, ami miatt bármikor bekövetkezhet egy nagyobb áramszünet Európában.

Az európai villamosenergia-rendszerben az egyes erőművek szinkronizáltan dolgoznak együtt, azaz minden erőmű generátora azonos időpillanatban azonos frekvencián termel villamos energiát. A villamos energia tehát egy nagyon speciális termék, ami azt jelenti, hogy a rendszernek folyamatosan egyensúlyban kell lennie, azaz a termelésnek és a fogyasztásnak pontosan meg kell egyeznie, hiszen csak így lehet a hálózati frekvenciát 50 Hz-es értéken tartani. Ha az aktuális frekvenciaérték ettől eltér, akkor a hálózati rendszerirányítóknak a rendszer stabilitása érdekében azonnal be kell avatkoznia.

20210116.jpeg
A tudtommal a működésileg elfogadható szélső értékek 46-51 Hz(pl a PV invertereknél az egyik biztonsági elem ezt figyeli és ha a hálózat kilép ebből a tartományból akkor lekapcsolja DC oldalt ) , természetesen az 50Hz az optimális , de a grafikon nem szélsőséges csak ki van ragadva egy anomália !
 
  • Tetszik
Reactions: theo and Fundin

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Egyébként én ebben a modern világban már annak a lehetőségnek a létét sem értem, főleg ilyen információ áramlás után, hogy mifaxért akarna is bárki a világ 2. legnagyobb atomhatalmával még szövetségi tömbben is háborúba keveredni holmi Ukrajna okán? Annyira értelmetlen, hogy csak hülyék lennének erre képesek. Emberek, Ojmjakonban -71 fokon élnek a népek!
Oroszország, még a Szovjetunió mérete nélkül IS hatalmas. Afganisztánt se tudták soha kontrollálni, se a NATO, se az oroszok, mégis hogyan is képzeli el bárki is, hogy Oroszország hatalmas távolságait kontrollálni tudja!? :) Még filmekben se sikerült, pedig jópárszor megpróbálták mások is! És közben Európa meg tűri, hogy megfagyjon?

Sokkal előrébb tartanának, ha csinálnának egy olyan szövetségi rendszert, amiben Oroszország is benne van. Talán már előrébb tartanának, mint ezzel a 2014 óta tartó háborús uszítással.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 590
7 553
113
Mindez röhejes a négyszer akkora lakosság és a 15szörös gazdaság tükrében.
Szerintem profinak csak a légierőt kellene tartani. A háborúkat a levegőben kell megnyerni. A többi már csak söprögetés.
Afganisztánban az USA volt a levegőben az úr, mégis menekülőre kellett fognia. Folyamatosan téves következtetéseket vonsz le, az USA is ezt a hibát követi el Oroszországgal szemben.
 
Status
Not open for further replies.