A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
@fip7 idén csökkentették a politikai vízfejet , nem is tudom hány év után és még az Önkormányzati választások után is csökkenni fog.
Azt is azért nézzük meg hogy 386 Főről lett 199 , azt azért senki sem gondolja komolyan hogy nem kapnánk külföldről nyomást ha 50 ember lenne a parlamentbe :D szóval a politika igen is visszavett. jöhet a többi uraim :) 3 helikopterünk is van már :) bevallom a frankót szerintem ez egy helyes út eleje , de hogy mi vár a végén, pffff senki sem tudhatja :D
 

grofbejczy

Member
2014. március 4.
87
0
6
grofbejczy

"Alapvető problémákat kell előtte orvosolni! A GDP hány százaléka megy el a politikusok fizetésére és egyéb juttatásokra? Hány százalékát fizetjük ki feleslegesen? Én csak egy saját becslést tudok mondani, ez olyan 4-5%! Ezeket meg kell szüntetni! "

Elnézést, de ez egy nagyon nagy baromság.
A magyar GDP 125.5 milliárd USA $. Ez kb. 27000 milliárd Ft. Ennek 4-5 %-a 1000-1300 milliárd Ft. Szerinted ennyit keresnek ma a politikusok????
2012-ben Magyarországon a törvényhozói és végrehajtói szervek költségvetése 1031 milliárd forint volt. Nem a politikusok fizetése, hanem az állam működésével foglalkozó összes emberé.
Itt utána tudsz ezeknek nézni:
http://www.kozoskassza.hu/

Azzal tisztában vagyok, hogy ez a 4-5% nem csak a politikusok zsebébe megy, de számomra felfoghatatlan, hogy egy demokratikus államban ahol társadalmi egyenlőség van miért kap valaki pénzt azért mert "kisebbségi"!? Ráadásul ez csak hátráltatja a gazdaságot! Olyanokra szórják el a pénzt amikre felesleges, amiből nincs semmiféle haszon(legfeljebb pár plusz szavazat)! Márpedig ez nem tartható fent hosszú távon! De nagyon jól csinálják, mert mert ezeket a pénzeket annyi felé szórják el, hogy azt képtelenség követni! Mennyit is fizetünk a zsidóknak kárpótlásul?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
desertfox

Jók ezek a csökkentések, de nem ezek a fő kiadások országos szinten. Iszonyat mennyiségű bürokrata van, a HM-nél is. Ők kerülnek sokba. Hivatal hivatal egymás hátán, párhuzamos hivatali utakkal, kapun belüli munkanélküliséggel. A hibákat látom, de nem tudom, hogy hogy lehetne őket szakszerűen javítani, csak felületesen értek hozzá.
De biztos, hogy több pénz jutna a HM végrehajtói állományára ha a 18-19. századi bürokráciát felszámolnák és szakszerűen belépnénk a 21. századba.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
@grofbejczy nem akarlak megbántani , de már az alapoknál recseg ropog a gondolat meneted és gondolkodásod.
"demokratikus államban ahol társadalmi egyenlőség van "

Nincs egyenlőség , az a szocializmusba volt és ott is voltak egyenlőbbek, a természet szabálya az hogy az erősebb kutya b...ik
Ez a Természet szabálya és örök érvényű igazság. Egyenlő, pfff :) :)
Ne vicceljünk már .....
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
@desertfox
Kibújnál a kedvemért a <del>narancssárga</del> rózsaszín ködből? Csökkentették a Parlament létszámát hurrá, a dohánykoncessziókkal pedig százmilliárdos jövedéki adó kiesést okoztak az államkasszának. (Mert mifelénk nem lett kevesebb dohányos, csak több eldobált фест-es doboz. Néha nézd a másik oldalt is.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
grofbejczy

Az ország szociális rendszere megint más téma. Azt én is megvágnám (ésszel), de senki nem tesz ilyet, ugyanis akkor nem nyered meg a választást. Viszont ha a HM-et vágod meg az lényegében senkit nem érdekel. Rossz úton van az ország emiatt, de sajnos ez a demokratikus hatalom logikája. Akkor maradsz hatalmon ha pénzt osztasz a megvásárolható rétegeknek. Ez még az ókorban is így volt...
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
@silurusglanis ne menjünk már bele, ki beszélt itt dohánykonceszióról ? kezdődik Stadionozás is mindjárt. Arról beszéltünk hogy Politikai vízfej, a politika tág fogalom , nem kell átmenni a másik felére, én a közigazgatásnak a legfőbb döntéshozó szerveiről írtam, nem a Dohánykoceszióról. Köszi
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
pontosan a politika elég nehéz szakma ahhoz hogy fotelből megoldjuk, engem pl zavar a sok nyugdíjra költött pénz , mert nem vagyok nyugdíjas és tudom mennyi mindent lehetne fejleszteni belőle , de ha visszavennél a nyugdíjakból az kész politikai öngyilkosság lenne.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
jóska bácsi ledolgozta a 40évét a gyárba hagyuk a nyugdíját békén max fent kell megbirizgálni a nyugdíjt
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Előtte lévő társadalmakban is ledolgoztak 40 évet vagy többet :) de mondom nem birizgálám jóska bácsit , hagyom Marika néninek hogy birizgálja, csak ez a nyugdíj dolog is tök természetes , de régen mondjuk egy ütőképes hadserege volt az országnak fontosabb , nem a jóléti intézkedések, mert ugye ha nincs egyik másik sem lesz sokáig :(
 

Janaj

Member
2010. július 22.
56
4
8
Nem bele vau-vau, de szerintem a ~30.000. milliárdos GDP-nek a felét elviszi az állam fentartása. Önkormik, államigazgatás, eü, stb. Szóval azokat kellene rendbe tenni, de ha mondjuk 2x hatékonyabban működnének akkor mit csinálsz azzal a - hasamra ütök - 2 millió munkanélkülivel?
 

shornet24

Active Member
2011. július 7.
272
65
28
Janaj - mezei pirospont!
Hányszor hány miliárdot költöttek informatikai fejlesztésekre, azóta egy embert nem rugtak ki ez miatt hogy bocsi de te már felesleges vagy, de ezt még el is lehetne nézni ha úgy is mūkōdne bármiféle ügyintêzés mint amennyibe kerül, meg akik ott üllnek azok tisztába lennének vele hogy mi a dolguk, és hogy nekem õk nem szívességet tesznek hanem a kötelességüket, elvégre én is kötelességbõl fizetem az adót!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Janaj

Nem akarlak bántani, de ha egy oldalt visszalapozol akkor tudni fogod a választ arra, hogy mire mennyit költ az állam.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Ezen a linken vannak az állami kiadások 95-ig visszamenőleg:
http://www.kozoskassza.hu/

Az állam pedig nagyrészt a szociális rendszerre költi az emberek pénzét.
 

grofbejczy

Member
2014. március 4.
87
0
6
Én csak azért mertem leírni az előbbieket mert ezt megtudjuk valósítani, hanem azért mert ez lenne egy irány amin el lehetne indulni. Tudom hogy ebből minden utópisztikus. Én csak eljátszottam a gondolattal és mérlegeltem a lehetőségeket! Nem kell mindent itthon legyártani, főleg ha csak pár darabról lenne szó, de a komplett ruházatot meg amiket már felsoroltam azokat elő tudjuk állítani. De ezt megjátszanám a rendőrségnél, tűzoltóságnál, mentősöknél, stb. A létszámot meg egy idő után lehet emelni(mert ha jól fizetne és normális állapotok uralkodnának minden szinten többen jelentkeznének)és ezzel is munkahelyeket teremtenénk, növelnénk a katasztrófa elhárítási képességünket is, jobban elismernének nemzetközi szinten stb. Amúgy meg az én felvetésemben szó sem volt a nyugdíjak csökkentéséről! Sőt! Ahogy növekedik a gazdaság úgy növekszik az állam bevétele is, és ha ennek a növekedésnek csak a pár százalékát fordítom nyugdíj emelésre és a közalkalmazottak fizetésének növelésére akkor máris én vagyok a jó fiú!
De ha már ez is túlzás akkor át kéne nevezni ezt a topicot "A magyar haderő lehetséges <b>vissza</b>fejlesztési irányai"-ra
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
A nyugdíjak környékén is lehetne elvonni, mert több tízezer olyan nyugdíjas van aki messze az átlag felett kap több százezres nyugdíjat.