A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
Ez a koreai hakni azért szerintem mindenkit meglepett, főleg ahogy a cikk külön kiemelte a Benkőt!
Aki ezt a topikot olvassa, szerintem mindenki reménykedik, még ha azért nagyjából tisztában vagyunk a realitásokkal!
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
2020-ra van tervezve új ruha, de szerintem még később lesz (<i>Lövész 2020</i> program).

Viszont az Airbus Helikopters Mo.-ra jön bemutatózni október végén (Szolnokra).

Már most mondom, hogy ez egy kötelezettség nélküli bemutató lesz.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 212
119 854
113
Hát az új egyenruháról az infó Benkőtől van, de azt mondta, hogy anyagi okok miatt egyenlőre kérdéses. 2017 M néven emlegetik, lánykori nevén "digitálboci".
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 212
119 854
113
Hát azt nem mondtam, hogy most legyen hanem azt, hogy információhiányban szenvedek :D
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
<i>"Tűkön ülök, annyiféle pletyka kering mostanság a Koreai dolgokról meg az új egyenruháról. "</i>

Már jó ideje megy mindenféle pletyó... A koreai lemez csak mostanában indúlt be... Ennyi. :)
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 048
113
Én már kb. egy hónapja írtam, hogy decemberben Hende megy a levesbe. Hát nem sok mindent csinált, statisztált mint a többi honvédelmi miniszter. Sok jó dolog van a cikkben és benne is azok a dolgok hangzanak el, amit már itt többen kiveséztünk.
 
D

danielblack

Guest
Annyiban nem értek egyet a cikkel, hogy zászlóaljanként venne komplett felszerelést. Nagy beszerzésnél jobb árat ki lehet alkudni.
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
"<i>A II. világháborús lőszerekkel kapcsolatos feladatokat már rég a katasztrófavédelemre kellett volna testálni, a honvédség hazai és missziós tűzszerészfeladatait a hadosztály műszaki zászlóaljába szervezett tűzszerész alegység is képes ellátni.</i>"

Ez így simán baromság. Ennyi erővel az OEP vagy a NAV is foglalkozhatna a feladattal.

"<i>A példák folytathatók.</i>"

A fenti után kíváncsi vagyok mire gondolhatott még.
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
A dunai hadihajózással és ezzel kapcsolatos megjegyzéssel én sem értek egyet. Amúgy meg minden másban. Minden gondolatot összefoglalt, ami bizonyítja, hogy ez a rezsim is telibeszarja a honvédelmet, ergo hazaárulást követ el. Egy magát nemzetinek valló kormány is.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 053
6 502
113
Én sem értem, hogy miért az 1953-ban, Magyarországon gyártott 13,5 m hosszú kis BAJA nevű AN-2 naszád-nak trailer-en a Balatonra vitele fáj a cikk szerzőjének (főleg mivel azóta már vissza is került a Dunára).
Az a kis hajó már 60 éves, és nem hiszem, hogy olyan sokba kerülne fenntartani.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
"Egy korszerű zászlóalj létrehozása nem igényel tudományos kutatást, a mintáról kell dönteni: amerikai, német vagy izraeli legyen."

Na itt röhögtem fel hangosan...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 324
76 952
113
silurusglanis

Arra gondolt,hogy már egyszer kitalálták így nem kell nekünk atomot hasítani(arról nem is beszélve,hogy itthon is rendelkezésre áll ez a tudás).
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Annyiból mindenképpen megkérdőjelezem én is, amit Silurus idézett, hogy nekünk nem ua. pénzből kell majd gazdálkodni, nem lesz soha olyan gép- és eszközparkunk, illetve dandár sem annyi, mint ezen országokban. Ezekután nyílván ennek megfelelően máshogy érdemes megtervezni, hogyan nézzeneke ki az egyes alegységek az MH-ban.

Arról nem is beszélve, hogy mivel kis népességű országról van szó, emiatt az MH-val számolni önmagában nem biztos, hogy jó ötlet, és kérdés, hogy akkor mi lenne emelett még érdemes. Voltak itt már ötletek ezzel kapcsolatban, nem szükséges idéznem. :)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 329
54 895
113
Szerintem annyi pénzből amivel a honvédség gazdálkodhat a cikk szerzője se tudna mit kezdeni. Beültetnék a székbe és nem történne semmi csoda...
Amíg nincs kellő anyagi forrás addig egy honvédelmi miniszter sem tud semmit sem csinálni.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Gondolkodom egy olyan KIEGÉSZÍTŐ lehetőségen, hogy az MH vesz egy rakat pick up-ot és terepjárót, -akár használtan, hogy minél olcsóbb legyen- és felpáncélozza, illetve felfegyverzi őket...

Nyílván nem nagy durranás, viszont ez egy olyan "képesség", amit bármikor lehet használni, és nem kerül sokba. Elég sokféle dolgot lehetne felszerelni elég sokféle járműre, és nyílván rendkívül gyorsan is... Elég sokféle feladatkört lefedve ezzel.