[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 708
30 179
113
Bocsi a beírásért. ha hülyeség. Valamiért úgy emlékszek, hogy tegnap több beírás is bolt, hogy Mo-n a vasúton láttak ~ talán angol terepjárókat és mintha az ukránokhoz tartott volna a szerelvény. Úgy emlékszek, még a humorizálás is ment, hogy nyugodtan leszedhetnének párat, úgyis az oroszok megsemmisítik.

Ma olvasom, hogy rakétatámadás ért egy Kárpátaljai elektromos alállomást, ami a közeli vasútállomást táplálta meg.

No, hiába olvastam vissza a fenti beírásokat sehol nem találom, vagy én vagyok ügyetlen vagy kigyomlálták.

Nem lehetséges, hogy a kettő hír között szoros kapcsolat lenne?
Azok talán a horvátokhoz mentek.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Forwarded from Сладков +
РАЗГОВОРОВ О ЯДЕРНОМ ОРУЖИИ ВСЁ БОЛЬШЕ, И
РОССИИ, КСТАТИ, ТОЖЕ ЕСТЬ, ЧТО НА ЭТУ ТЕМУ СКАЗАТЬ.

Решения вопроса по Украине у нас есть. Их несколько. Но, почему-то нам напоминают сразу о самом крайнем: применение ЯО.

Если нас никто не услышит, и сорок стран продолжат помощь украинским неофашистам, нам отступать будет некуда.

Американцы применили ЯО в Японии, показательно применили. Вот и нам, россиянам, придется показательно это сделать на Украине.

Чтоб снять вопрос о дальнейшем противостоянии со всеми известными сорока странами. Воронка размером в несколько областей будет доходчивым примером серьезности обращения России к НАТО с просьбой вернуться к миролюбию и согласию.

Но куда денется Украина? Туда же, куда она катится сейчас. Только не долго все будет, а быстро, и для России дешевле. Европейцы и американцы никак не поймут, что нельзя пытаться гнобить страну-соседа с таким гигантским ядерным потенциалом.

Я размышляю об этом памятуя с какой легкостью Штаты применили ЯО по Хиросиме и Нагасаки, с какой легкостью они едва не применили ЯО в Дьенбьенфу в 1954. А боеприпасы с обедненным ураном в Ираке и Сербии?

Всё возможно, и американцы сами нас учат этому. А мы учимся. Но Украине от всего этого будет не легче.

EGYRE TÖBB SZÓ ESIK A NUKLEÁRIS FEGYVEREKRŐL, ÉS
OROSZORSZÁGNAK EGYÉBKÉNT SZINTÉN VAN MONDANIVALÓJA A TÉMÁBAN.

Van megoldásunk Ukrajna kérdésére. Több is van belőlük. De valamilyen oknál fogva azonnal a legszélsőségesebb jut eszünkbe: a nukleáris fegyverek használata.

Ha senki sem hallgat meg minket, és negyven ország továbbra is segíti az ukrán neofasisztákat, akkor nem lesz hová visszavonulnunk.

Az amerikaiak nukleáris fegyvereket használtak Japánban, bizonyíthatóan használták őket. Nekünk, oroszoknak tehát demonstratív módon kell ezt megtennünk Ukrajnában.

Annak érdekében, hogy a további konfrontáció kérdése az összes ismert negyven országgal megszűnjön. A több terület nagyságú örvény érthető példája lesz annak, hogy Oroszország komolyan kéri a NATO-t, hogy térjen vissza a békéhez és a harmóniához.

De hová megy majd Ukrajna? Ugyanoda, ahová most is megy. Csak nem sokáig, hanem gyorsan, és Oroszország számára olcsóbban. Az európaiak és az amerikaiak soha nem fogják megérteni, hogy nem kellene megpróbálniuk megfélemlíteni egy ilyen hatalmas nukleáris potenciállal rendelkező szomszédot.

Arra gondolok, hogy emlékszem, milyen könnyen használtak az USA atomfegyvereket Hirosimában és Nagaszakiban, és milyen könnyen nem használtak majdnem atomfegyvereket Dien Bien Phuban 1954-ben. És a szegényített uránnal töltött lőszerek Irakban és Szerbiában?

Bármi lehetséges, és ezt maguk az amerikaiak tanítják meg nekünk. És tanulunk. Mindez azonban nem könnyíti meg Ukrajna helyzetét.

Még annyit ehez:
  • Ezt a háborút az orosz kezdte, senki nem szorította sarokba. Most is csak rajta múlik a befejezése. Ukrajna védekezik, Putyin támad ukrán területen. Miért is fenyegetőzik atommal?
  • Az orosz katonai kudarc miatt szeretnének atom zsarolással eredményt elérni. Ezért hiába hazudják azt, hogy "kényszerből" kellene atomot alkalmazni. Ez hazugság.
  • Nem tud atommal sem semmit elérni. Viszont átlépve az atom küszöböt, célponttá válna maga is.
  • Ha mégis megtenné, azzal beismerné, hogy hagyományos katonai ereje gyenge. Nem tud vele elérni semmit a népirtáson kívül. Pont nagyhatalmi álmait adná fel, viszont semmit sem nyerne. Maradna a gyávaság, a szégyen és a katonai vereség.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni and Lando

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 739
64 970
113
Nancy Feather német belügyminiszter arra szólítja fel a németeket, hogy készletezzenek otthon élelmiszert és vizet. És arra is, hogy készüljenek fel az áramhiányra.

Íme egy, a kormány által ajánlott mintalista:
  • 20 liter víz;
  • 3,5 kilogramm gabona, kenyér, tészta, rizs és burgonya;
  • 4 kiló zöldség és hüvelyes;
  • 2,5 kilogramm gyümölcs és diófélék;
  • 2,6 liter tej és tejtermékek;
  • 1,5 kilogramm hús, hal, tojás vagy tojáspor;
  • 357 gramm zsír és olaj;
  • ételek ízlése szerint, például méz vagy csokoládé.

Azt is elmondta, hogy otthon kell lennie egy vészhelyzeti áramforrásnak, ha hosszabb időre szünetelne az áramszolgáltatás - közölte a Handelsblatt.

Fejenként? Ez meddig elég? :)
Ez milyen keszlet? Ez nem keszlet, ez semmi. Ez egy 4-5 fos csalad napi adagja ha csak 4 ponton mosakodnak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 708
30 179
113
Szintén összefoglaló. Térképpel a jobb követhetőség érdekében.

3may2022_Ukraine_map.jpg


 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 621
55 093
113
Az EU olajbojkott 6 hónap múlva indulna. 8 hónap mulva kész olajtermékekre is vonatkozna a komisszió javaslata szerint. Erre a csehek és bulgárok is kivételt kérnek, hasonlóan a szlovákokhoz meg hozzánk. (Die Welt)
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
https://smartpress.by/news/22853/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Napi ukrobojkott:
Ukrajna betiltotta az Oroszországban vagy Belaruszban gyártott gyógyszerek behozatalát. A tilalom azokra a gyógyszerekre is vonatkozik, melyek előállításának bármely szakaszát a fenti két országban végezték, továbbá a multinacionális cégek gyógyszerészeti termékeire is, amennyiben orosz vagy belorusz területen készültek.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 708
30 179
113
"Ma új nacionalista egységet hoztak létre Ukrajnában. Az úgynevezett Szvoboda Légió katonái kék-fehér zászló alatt harcolnak az orosz csapatok ellen. „Új ROA-nak” hívják magukat."

 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 945
30 801
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 320
113
Intrika, politikai állásfoglalások, embargó.....
Ennyit ér Anglia, Franciaország, Usa...
Bohócok....
Ami nagyobb, komolyabb cél mint Grenada, megáll a tudomány, és fizetnek valakit.
Go-Go UK...Partraszállás valahol? Vagy a Skótok benyomulnak valahová ami komolyabb ellenfél mint a 1975-ik Iraki vagy Afgán falu?
Ahol visszalőnek már nem is buli menni....
Fizetnek vkit: OK aláírom
De Te mit választanál, ha megtehetnéd, hogy ne a tieid haljanak a Te és a tieid céljaiért, hanem más?
 
  • Tetszik
Reactions: alali77

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 739
64 970
113
Jobb esetben 1,5 hét, bár addig sok étel nem húzza ki, megromlik.
375g zsirral/olajjal? Azzal sokaig nem fozol. Ez egy ember max 2-3 napi adagja. A wc-t is vizzel oblited le, aram nelkul viz sincs es szennyviz szivattyuk sem. Parsze aggregatorrol uzemeltetik de egyszerre mindet fix hogy nem tudjak, arra se ember se aggregat.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 196
67 056
113
Nem a Nagyorosz támadás miatt van a szívás, hanem az arra adott válaszok a helytelenek... a libsik miatt... és ezért "szív egész Európa".

Elmebaj.
Az és készítik elő a következő csomagját az elmebajuknak. Öccő nem jött be, na majd a hatodik. :D És ül a sok szakértő az EP-ben és tördeli az ujjait, mert izzik benne, hogy majd gazdaságilag jól ellátják a baját a fizikai valós nyersanyaggal rendelkező atomhatalomnak és utána végre vissza lehet térni az lmbt-ről szóló lángoló szónoklatokhoz. :D És egy rakás hülye meg ezeknek akar mégtöbb hatalmat a kezébe adni. :D

Komolyabbra véve, bár nehéz, de mégis kell hiszen súlyos dolgok ezek, ott ül ez a rengeteg elvtelen ostoba és/vagy alja rohadék szar akik toleranciáról papolnak és érzékenyek, majd vérgőzősen fröcsögve kívánják a halálát bárkinek(Assad, Putyin), éleslőszerrel lőnek a tüntetőkre(Hollandia nemrég), az elmúlt évtizedekben országok lerohanásában vettek részt(igen, a szöveccség, meg a szolidaritás, mi is ott voltunk, lásd csak, jórészt megintcsak humanitáriusan), kialakítottak egy olyan világrendet, amiben nincs semmilyen gát csak ugatnak róla ezek a rohadt alja szardarabok, aztán meg sírnak, hogy ilyen a világ. Ők nem úgy nem akarják elzárni a kereskedelmi lehetőségeket (hiszen ha kereskedhetünk nincs háború, ez az Európai Únió alapvetése), hogy az feszültséget szüljön ugye?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 708
30 179
113
"George Beebe, a CIA orosz elemzőinek egykori vezetője azt mondta, hogy a Biden-adminisztráció fennáll a veszélye, hogy elfelejti, hogy „az Egyesült Államok legfontosabb nemzeti érdeke az Oroszországgal való nukleáris konfliktus elkerülése”. Hozzátette: „az oroszoknak megvan a képességük arra, hogy mindenki más veszítsen, ha ők is veszítenek. És lehet, hogy erre tartunk. Veszélyes kanyar, ahol be kell fordulni.”"