[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
‼️☠️ Epikus videó: az ukrán harcosok rémülten menekülnek a lövöldözés után
Gyermekek előtt ne szerepeljen: sok csúnya beszéd.
  • A gránátok kiestek!
  • Bassza meg!
0:33 másodpercnél az operatőr azt mondja: Hallgassátok ... - van... Megfordulok - én.
t.me/RVvoenkor

https://t.me/anna_news/31729

Vajon tudják hova szaladnak, vagy csak úgy random rohangásznak az erdőben? :)
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
FélOFF
Voltam Znojmoban, nem először (utoljára február közepén voltam), én eddig ott dzsippót nem láttam. Most meg nem mondom, h tele velük a város, de látványosan sokan vannak, na. Szóval értem én a csehek feldemhedését. Na de a slusszpoén: egyik sem magyarul beszélt. Szóval az ukrajnai magyar cigányok témáról lejöhetnek Svejkék. :)
Hát talán azért mert az ukrajnai magyar cigók a dzsippó helyett vonatot használnak.Amiere persze jegyet nem váltanak mert menekultek. Volt a neten egy videó mikor az utaskiséro le akarta oket szállítani mert nem volt jegyuk. A kommentekben meg ment a vita a szívtelen kalauz vs szegény menekultek témára.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
hova tűnt a gerasimov? múlt héten volt egy hír hogy a főnöke kiküldte a frontra, vélhetően hogy bizonyítsa be hogy az a hadsereg tényleg képes arra amit beígért, volt is hír hogy izyumban tüzérséggel várták az ukránok, aztán cáfolták azzal hogy nem izyumban hanem még belgorodban és helikopteren el is menekült...
de a vörös téren már nem volt ott és azóta se bukkant fel sehol
vajon csak gyengélkedik vagy már elásták?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
További tíz európai gázvásárló nyitott számlát a Gazprombanknál, ezzel megduplázódott azoknak az ügyfeleknek a száma, akik Vlagyimir Putyin elnök követelésének megfelelően rubelben készülnek fizetni az orosz gázértírja a Bloomberg.

Összesen húsz európai cég nyitott már számlát, további 14 ügyfél pedig kérte a számla létrehozásához szükséges dokumentumokat – mondta a névtelenséget kérő forrás a lapnak, aki a nem volt hajlandó megnevezni a cégeket.

Az európai vevők hetek óta küzdenek azzal, hogy kitalálják, hogyan tudnának eleget tenni Putyin utasításának, hogy április 1-jétől rubelben fizessenek az orosz gázért, és ne kerüljenek az Európai Unió szankciói alá. Az új mechanizmus szerint az ügyfeleknek két számlát kell nyitniuk: egyet devizában, egyet pedig rubelben a Gazprombankban. Miután Lengyelország és Bulgária elutasította ezeket a feltételeket, a Gazprom április végén leállította a két országba irányuló gázszállítást – emlékeztet a Bloomberg.

Az EU fegyvereket szállít Ukrajnának, azután megveszi az orosz gázt amiből Vova finanszírozza a hadműveleteket és szétrakétázza a fegyvetszállítmányokat. Ez csodálatos!
:);)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 867
27 417
113
Hát talán azért mert az ukrajnai magyar cigók a dzsippó helyett vonatot használnak.Amiere persze jegyet nem váltanak mert menekultek. Volt a neten egy videó mikor az utaskiséro le akarta oket szállítani mert nem volt jegyuk. A kommentekben meg ment a vita a szívtelen kalauz vs szegény menekultek témára.
A nem cigány ukránok is kihasználják a szitut rendesen. Ők menekültek, ingyen vonatozhatnak - szóval kirándulgatnak Ausztrián belül. Autóval meg ingyen parkolhatnak, szóval óriási merdzsó terepjáró áll 3 hete a Kurzparkzone-ban, ahol max 3 órát lehetne parkolni. De vannak, akik egyenlőbbek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 469
113
Svéd Bofors 40 MM légvédelmi fegyvert észleltek Ukrajnában a kijevi erőknél
2-ik vilaghaboru ujratoltve.
Muzealis fegyver, kar volt ezeknek adni. Kozel 100 eves, ki tudja mennyit hasznaltak. Ez olyan segitseg ami lehet tobbet art. El nem hiszem nincs az ukranoknak ettol modernebb hideghaborus cuccuk. Azert ez eleg lenezo egy ajandek. Legvedelemre talan helikopter ellen, de arra ott a tengernyi manpad.
Hat nem tudom mire volna jo, igy ebben a formaban. Vontatgatod, letalpalod...
Maga fegyver amugy nem volna rossz, csak fel kene rakni egy tankra vagy MT-T, AT-T vontatora hogy legalabb erjen is valamit.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 867
27 417
113
Álmaidban talán. Ukrajna nem lesz EU tag, de valamivel etetni kell azt a sok szerencsétlent, akiket az amerikai geopolitikai érdeked miatt mészároltatnak le éppen az oroszokkal. Most az a narratíva jön jól az USA-nak, hogy a lövészárkokban szenvedő fiatalok azért pusztulnak el, hogy Ukrajnába is beköszönthessen a nyugati jólét. Ugyanis, ha az EU nyíltan visszautasítaná Ukrajna kérelmét, akkor a "nyugat cserbenhagyott minket" narratíva kapna szárnyra, ami jelentősen csökkentené az ukránok harci kedvét, ami ellentétesen hatna az USA geopolitikai érdekeivel.

Elmondom mi lesz EU-tagság helyett. Ukrajna egy de facto EU tagságot fog kapni, ami sehol nem lesz kodifikálva. Igazából már régóta elindultunk ezen az úton. Azonban a tőke és a munkaerő egy irányba fog csak áramlani, ez pedig Ukrajnából kifele lesz. A nyugat lerabolja még azt a keveset is, ami abban a romhalmaz meggyalázott országban van. A silóinkat már elkezdtük feltölteni a világ legjobb földjein termett ukrán gabonából, amiért nyugaton elavult fegyvert kapnak cserébe, hogy legyen mivel agyonlövetniük magukat. A nyugat krónikus emberhiányban van, amit az ukránok munkája segít enyhíteni a keleti EU-tag országokba kitelepített gyárakban, így a nyugatnak csak minimális termelési költségei lesznek.

A nyugat fogyó népességét a menekült ukrán nők méhe hivatott enyhíteni. Csak éppen nem az ukrán férfiak magja csírázik ki bennük, hanem a Hans És Gruberé. Ők a szép ukrán nők bájait kapják, míg az ukrán férfiak az orosz golyót.

Mire oda jut a helyzet, hogy a megcsonkított Ukrajna is az EU tagja lehet jogilag is, addigra nektek már csak a seggbekuki és szubszaharai migránsok fognak jutni az EU áldásaiból, mert az energiaháborúban a totál kivéreztetett Európa az összes pozícióját el fogja veszíteni a világpiacon, és olyan szegénység lesz itt, ami még annak is alámegy, mint ami most Ukrajnában van.
Khm, Hans és Gruber együtt élnek, nekik csak az ukrán nők méhe kell, 9 hónapos bérletre.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Pont az Oryxot elemezte egy hozzáértő és kb bullshit... hozott anyagból 2-3 holland csóka okoskodik, nem is várható el tőlük semmi.
Azért a valósághoz még mindig több köze van, mint a homo sovieticusok random számokkal dobálózó hőzöngéseinek.

Az olyan veszteség nagy valószínűséggel sosem történt meg, ahol se a dátum, se a hely, se a típus nincs konkretizálva. És akkor vizuális bizonyítékról még nem is beszéltem...

Az "eddig összesen X darab tank"-szerű orosz/ukrán bemondások hitelessége erősen kétséges, mert semmilyen egyéb konkrétumot (lásd fent) szándékosan nem közölnek.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 469
113
FélOFF
Voltam Znojmoban, nem először (utoljára február közepén voltam), én eddig ott dzsippót nem láttam. Most meg nem mondom, h tele velük a város, de látványosan sokan vannak, na. Szóval értem én a csehek feldemhedését. Na de a slusszpoén: egyik sem magyarul beszélt. Szóval az ukrajnai magyar cigányok témáról lejöhetnek Svejkék. :)
Mintha naluk nem lennenek...
 

ender

Well-Known Member
2014. november 9.
51
514
83
Niincs erőm elolvasni 110+ oldalt. Valski pls foglalja össze.
  • Minimális orosz előrehaladás a nagy zsáknál.
  • 3 falut visszavettek az ukránok az északi csücsöknél.
  • A vasgyári azovosok Izraelt és Elon Muskot is megkérték, hogy mentse meg őket, meg közzétettek egy rakás művészi sajnáltató képet.
  • A Kígyó-szigeti ukrán öngyilkos kommandó sikeresen megöngyilkoltatta magát + néhány helikoptert.
  • Az ukránok teleszórták a netet egy videóval amin Kijev mellett 2 orosz épp háborús bűnőz.
  • Volt egy érdekes kép egy folyami átkelés közben odaveszett nagy rakás harckocsi meg egyéb páncélosról (állítólag oroszok)
  • Putyin leállította a kereskedelmet az EU-ban felügyelet alá vont Gazprom (+egyéb gázos/olajos) leányvállalatokkal.
  • Nem elég az ukránoknak a saját baja, a U2 még odament koncerttel gyötörni őket.
  • Kezdenek feltűnni az EU-ból kapott nehéztechnikák.
  • A többi a szokásos: Ukrán oldalról: adjatok fegyvert, adjatok pénzt, állítsátok le az energiaimportot, amúgy hamarosan győzünk. Orosz oldalról: Mindenképp elérjük a célunkat, de ne szóljatok bele mert atomozunk.