[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
egyebkent ertheto hogy sokan ki akarnak maradni ebbol a konfliktusbol hogy jo van a nato csinaljon amit akar, minket hagyjanak beken jo nekunk a ruszki olaj..
na ez a hozzaallas nem tarthato.

az egesz szovetsegi rendszer foleg a lengyel barataink ezt komolyan veszik es tesznek a ruszkik ellen.
szavakban a lengyelek mar elhatarolodnak szinte magyarorszagtol.

jo az olcso orosz olaj, de az eu tagsag es a biztonsagunk is a tet most.

nato nelkul ki vedene meg minket, az oroszok ?
eu tagsag nelkul pedig szerbiaval lennenk egy szinten.

dragabb lesz az olaj a benzin, ebbol nem tudunk kimaradni.
orbanek is mar epitik a retorikat visszafele, csak meg sokaknak ido hogy a hivatalos ukaz elerjen mindenkihez,
hogy mi oceaniaval mindig is haboruban voltunk...

Félreérted. Az itt lévők jelentős részét nem zavarja az ha nato nélkül minket senki se védene meg. Annak meg tapsikolnának ha MOot megszállállnák illetve az ő értelmezésükben felszabadítanák az oroszok. Nézz végig a magyar "nacionalista" oldalakon fullba megy az oroszimádat.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 449
113
Félreérted. Az itt lévők jelentős részét nem zavarja az ha nato nélkül minket senki se védene meg. Annak meg tapsikolnának ha MOot megszállállnák illetve az ő értelmezésükben felszabadítanák az oroszok. Nézz végig a magyar "nacionalista" oldalakon fullba megy az oroszimádat.
Pedig ez régen nem volt így. Viszont Orbán Oroszország politikája meghajlította a társadalmat.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
na látod van amiben egyetértünk,hogy a pénz egy bizonyos része orosz részről mehetett volna jobb helyre is .. viszont az emberek értelmesebb része azt is látja ahogyan Ti itt minden nap tagadjátok a tényeket az orosz hadműveleteket illetően.

végeredményben Ukrajna az aki védekezik,Ukrajna az aki kényszersorozást hajt végre, az ukrán elnök az aki házról házra kilinccsel fegyverekért könyörögve,és neked is ajánlom akkor hogy keress már rá egy hadműveleti térképre és nézd meg, az állást ,hogy ki van kinek az országában,ki kényszerül védekező harcra,ki tartja pajzsként maga előtt a civil lakosságot ..és még sorolhatnám, .. de az hohol fanklubnak ez úgysem fog átmenni,mert állandóan győzelmet vizionáltok már egy kilőtt GAZ-66-látványától is (persze neked a katonatisztnek ezt nem kell magyarázni,vagy igen ?? ) :D

a győzelmi esélye természetesen megvan az ukrán félnek is ,hiszen két főszereplős a játszma ( illetve az ukránok mögött álló kibiceket tekintve több szereplős),csak még nagyon korai erről beszélni,meg totál felesleges is .. kérdeztem valakitől egy ezt megelőző kommentben,de most megkérdezem akkor Tőled is ..

nevezhető-e katonai értelemben egy ország győztesnek,ha egy háborúban elveszíti területének jelentős részét ?

és ,ez nem orosz szimpátia a részemről,inkább tényszerűség

1. Putyler tört be Ukrajnába. Hol lenneének a harcok. Ne légy demagóg. Tegnap is megkaptad a választ, ma megint felteszed, hátha nem emlékszünk. :)

2. Még nem vesztett el semmit.

3. A ruszkik egyre több helyről vannak kiverve. Szép lassan szarrá verik őket a gyengébb ukránok.
Csapdát vártok minden nap, hátha ma vagy holnap feltámadnak a ruszkik, de csak a veszteségeket, kudarcokat látjuk.

Ezt a háborút elbuktátok.
:D
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Hát na, a fórum tele van hurráoroszokkal. Ez szerencsére a valós katonai helyzeten nem sokat tol. Úgy néz ki vováéknak a hadsereg képzésébe kellett volna önteniük azt a valag pénzt amit végül a nyugati közvélemény befolyásolásba öntöttek.
De sebaj - az értelmesebb emberek nézhetik ahogy ti itt minden nap egyre durvábban tagadjátok amit a saját szemeitekkel láttok, meg azt is ahogy az oroszok ropogósra sülnek a konzervekben.
Win-Win. :)

Nekem mondjuk a kedvencem az amikor a ruszkik libasorban elmentek Kijevig pöppet komoly veszteségekkel aztán ott beszorultak szétlötték őket majd amikor nem sikerült Kijevet bekeríteni, a logisztika letérdelt valahogy valamennyire sikerült visszavonulniuk.
És ez itt ki volt kiálltva Putyin zseniális hadicselének!!! esetleg hozzá volt rakva, hogy csak még nem látjuk az értelmét. :)

Ez a htka szinvonala.
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
110
831
93
Vótmá? A bátorcsaládapa hoholhonvédők magukkal vittek egy határjelző oszlopot a határátkelős videóhoz.
Egy szlovák újság le is hozta ezt a hírt, az also képpel ilusztrálva es ezzel a mondattal :

"Az ukránok csaknem három hónapja ellenállnak az orosz katonai inváziónak. Nemcsak a megszállók megszállását állították meg, hanem sikerült is kiszorítani őket az ország északi részéből."
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 449
113
Nekem mondjuk a kedvencem az amikor a ruszkik libasorban elmentek Kijevig pöppet komoly veszteségekkel aztán ott beszorultak szétlötték őket majd amikor nem sikerült Kijevet bekeríteni, a logisztika letérdelt valahogy valamennyire sikerült visszavonulniuk.
És ez itt ki volt kiálltva Putyin zseniális hadicselének!!! esetleg hozzá volt rakva, hogy csak még nem látjuk az értelmét. :)

Ez a htka szinvonala.
Putyin felépítette magáról a higgad és bölcs, de ravasz vezér képét. Ebbe a képbe az ilyen zakók nem férnek bele, ezért elkezdenek olyan magyarázatot keresni amivel nem sérül ez kép.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Rakétacsapatok és tüzérségi csapást mértek az ukrán fegyveres erők 325 emberének csoportosítására,
14 irányítópontra és 24 tüzérségi ütegre a tüzelési pozíciókban" – mondta a vezérőrnagy.
"A csapások következtében több mint 360 nacionalistát öltek meg, 78 egységnyi katonai felszerelést bocsátottak ki a forgalomból."
Ez csak egy napi termés

Nem igen van kép a hatalmas veszteségekről.
A ruszkonáci veszteségekről annál több.
Szerintem ezek a ruszki jelentések valótlanok. Putyinnak szólnak, tartsa magában a lelket.
:)
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
680
2 677
93
A "szláv" a "славный" (dicső) melléknévből származik. Lásd; "slava Ukraini"...
A "слуга" (szolga) meg olyan ismerősen csenghet. ;)
Ez egy kissé romantikus (wiki-ből):

A szláv szó etimológiája

A szlávokat bizánci történetírók a 6-7. században Sklabenoi és Antoi neveken említik, Iordanes latin nyelvű Geticájában pedig Sclaveni, Venethi és Antes neveket használ különböző csoportjaikra. Korabeli arab források pedig a szaklab (tbsz. szakáliba) formát alkalmazzák.[1] Ezek egy része kapcsolatban áll a szlávok önelnevezésével: Slovene. Ezzel a szóval kapcsolatban gyakran felvetődik az a téves etimológia, miszerint ez a Slava=dicsőség szóból származna. Ez az értelmezés azonban tudományosan nem állja meg a helyét, hanem a 18-19. századi nemzeti mozgalmak romantikus szemléletének gyümölcse.

A slow- szógyök eredetileg többjelentésű volt. Az egyik jelentést a slava=dicsőség szó vitte tovább, a másik a slovo=szó alakban található. Az utóbbi lehetséges értelmezés szerint a szlávok ezzel azt fejezték ki, hogy érthető nyelven beszélnek, ellentétben az idegenekkel, akiket nem értettek, ezért nyemec=némának neveztek – ami a mai szláv nyelvekben a német-et jelenti (és a magyarba is innen került mindkét szó).

A nyelvtudomány mai állása szerint azonban egy harmadik értelmezés a legvalószínűbb, mert a slow- gyök mocsarat is jelentett, az -en eredetjelzővel együtt pedig a mocsarak között lakó értelmezést kapjuk, ami megfelel az ősi szláv települési területeknek.

Ami az antokat és venéteket illeti, egyelőre nem tudni, a szlávok melyik csoportjaira vonatkozhattak ezek, a valószínűleg kívülállók által adott elnevezések. Ebben a korban a szlávok még nemzetségi szervezetben éltek. A törzsek mint mesterségesen szervezett, politikai alakulatként is értelmezhető szervezetek csak később, a szétvándorlás előtt jöttek létre.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 843
113
Arra utal a minek hogy felesleges telerakni több rakétát újratöltés nélkül indítani tudó szerkezettel a bugit ha egyszer semmi nem védi a személyzetet még az elhajított kőtől sem. Nem lesz idejük használni a többi rakétát, ahol meg lenne ott általában nem kell kapkodni tehát nyugodtan újra tölthető.
Ja, így már értem mire gondoltál :)
 
  • Tetszik
Reactions: omae

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Egy szlovák újság le is hozta ezt a hírt, az also képpel ilusztrálva es ezzel a mondattal :

"Az ukránok csaknem három hónapja ellenállnak az orosz katonai inváziónak. Nemcsak a megszállók megszállását állították meg, hanem sikerült is kiszorítani őket az ország északi részéből."
Semmin nem kell csodálkozni, ha az ukrán dezinfóról van szó. Tényleg nagyon szánalmas amit művelnek,meg azok tevékenysége is akik "nevüket" adják ezekhez a bullshit cunamikhoz! Lehet vigyorogni plogleszívek! :)
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
680
2 677
93
Új harci buggyt használ az ukrán hadsereg a Corsar páncéltörő irányított rakéta fegyver rendszerrel
Az ukrik új csodafegyvere amivel megfordítjákák a háború menetét
Édes jó istenem, b+! Legalább úgy építették volna, hogy könnyű legyen ki-beszállni! Mondjuk egy kapaszkodót kendácsoljanak már rá gyorsan!
 
  • Tetszik
Reactions: Sniper

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 827
113
Most nincs időm leírni, hogy pontosan mivel szembesült és fog szembesülni az orosz "békeidős hadsereg", ha belép a háborúba, de valamikor az elkövetkező napokban/hetekben megpróbálom megtenni.

Nagyon sok befejezetlen feladat.

Rengeteg megválaszolatlan üzenet munkaügyekben.

Egy monstre mennyiségű kép és videó, amelyet még nem tettek közzé a kapott rakományokról szóló jelentésekkel, azok részleteivel együtt.

És két Mavic 3 az asztalon, amelyek közül az egyiket át kell helyezni a másik "gerendára" egy motorral.

Köszönöm minden olvasómnak a támogatást.
Meg akarjuk nyerni ezt a háborút."


Szerintem fel kéne mondanod a munkahelyeden...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Egy szlovák újság le is hozta ezt a hírt, az also képpel ilusztrálva es ezzel a mondattal :

"Az ukránok csaknem három hónapja ellenállnak az orosz katonai inváziónak. Nemcsak a megszállók megszállását állították meg, hanem sikerült is kiszorítani őket az ország északi részéből."
Tiszta gyalog-galopp! :D:D
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
ez egy adok-kapok harc volt , mind a két fél szerzett veszteségeket,szerintem totál felesleges egyik vagy másik oldal 100%-os sikereként beállítani,hogy csak a másik fél vesztett .. aki így látja az hülye.

Elolvastam a ruszki elemzést. Szerintük azért lehetnek ukrán roncsok, mert nincs mindegyiken Z vagy O festés...
:)
Szerintem ez komolytalan szerecsenmosdatás.
Egyszerűen kurva égő vereség, hatalmas veszteséggel, mert rossz parancsnoki döntések születtek.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
na látod van amiben egyetértünk,hogy a pénz egy bizonyos része orosz részről mehetett volna jobb helyre is .. viszont az emberek értelmesebb része azt is látja ahogyan Ti itt minden nap tagadjátok a tényeket az orosz hadműveleteket illetően.

végeredményben Ukrajna az aki védekezik,Ukrajna az aki kényszersorozást hajt végre, az ukrán elnök az aki házról házra kilinccsel fegyverekért könyörögve,és neked is ajánlom akkor hogy keress már rá egy hadműveleti térképre és nézd meg, az állást ,hogy ki van kinek az országában,ki kényszerül védekező harcra,ki tartja pajzsként maga előtt a civil lakosságot ..és még sorolhatnám, .. de az hohol fanklubnak ez úgysem fog átmenni,mert állandóan győzelmet vizionáltok már egy kilőtt GAZ-66-látványától is (persze neked a katonatisztnek ezt nem kell magyarázni,vagy igen ?? ) :D

a győzelmi esélye természetesen megvan az ukrán félnek is ,hiszen két főszereplős a játszma ( illetve az ukránok mögött álló kibiceket tekintve több szereplős),csak még nagyon korai erről beszélni,meg totál felesleges is .. kérdeztem valakitől egy ezt megelőző kommentben,de most megkérdezem akkor Tőled is ..

nevezhető-e katonai értelemben egy ország győztesnek,ha egy háborúban elveszíti területének jelentős részét ?

és ,ez nem orosz szimpátia a részemről,inkább tényszerűség

Milyen tényeket? Hogy elverték őket Kijevnél és szerencse kellett ahoz, hogy érdemben vissza tudjanak vonulni? Harkivnál történteket? Moszkva... elsüllyesztése? Érthetetlen / brutális veszteségek sora ld csak a közelmúltból a pl pontonhidasat vagy régebbiek közül a VDV rendszeres lemészároltatását.

Sztem magában az, hogy Ukrajna mint Ukrán állam megmarad győzelem ukránoknak.

btw ki mire tippel, hol fogják kövnek csúnyán elverni oroszokat? Kijev, Harkiv már megvolt.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Milyen tényeket? Hogy elverték őket Kijevnél és szerencse kellett ahoz, hogy érdemben vissza tudjanak vonulni? Harkivnál történteket? Moszkva... elsüllyesztése? Érthetetlen / brutális veszteségek sora ld csak a közelmúltból a pl pontonhidasat vagy régebbiek közül a VDV rendszeres lemészároltatását.

Sztem magában az, hogy Ukrajna mint Ukrán állam megmarad győzelem ukránoknak.

btw ki mire tippel, hol fogják kövnek csúnyán elverni oroszokat? Kijev, Harkiv már megvolt.
Lemaradtam valamiről? Véget ért a különleges művelet és a Krím-félsziget újra ukrán fenhatóság alá került? Moszkva elesett? :confused::hadonaszos: