[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 836
113
Avdeevka SitRep: A szövetséges erők meglehetősen sikeres offenzívát folytatnak az ukrán védelem ellen Avdejevkától északra. A Novoselka-2 (Drugaya Novoselka) elfoglalása után a DNR egységei átvették az irányítást az Avdejevka-Konstantinovka autópálya felett, elvágva az Avdejevka ukrán csoportosulás egyik kulcsfontosságú ellátási útvonalát, és arra kényszerítve őket, hogy az Orlovkába vezető másodlagos útvonalra hagyatkozzanak.

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/7852
 
W

Wilson

Guest
Az ukrán katonaság a luhanszki vidéki Gorszkoje, Zolote és Sirotyne városok közelében visszaverte az orosz támadást, a megszállók visszavonulásra kényszerültek, az ellenség veszteségei pedig számottevőek voltak.

Forrás
: Szerhij Haidáj, a Luhanszki Regionális Katonai Igazgatóság vezetője a táviratban

"A tüzérségi lövedékek 9 házat rongáltak meg a hegyben és 6-t az Aranyban. Mellesleg, a hegyi közösséget megrohamozva az oroszok kénytelenek voltak visszavonulni, akárcsak a Szeverodonyeck melletti árvaházban. Ellenséges veszteségek - számosak."

Részletek : Az OVA vezetője szerint összesen 11 orosz támadást vertek vissza a védők a fronton május 16-án. Megsemmisítette a "Thor" légvédelmi rakétarendszert, 5 harckocsit, 6 tüzérségi rendszert (köztük három MLRS-t), 12 egység páncélozott harcjárművet, 1 autót.

A légvédelmi egységek egy Szu-25-ös ellenséges repülőgépet és három Orlan-10-es pilóta nélküli légijárművet lőttek le.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 836
113
A szövetséges európai és amerikai erők mellett radikális jobboldali neonácik is özönlenek Ukrajnába. Bár számuk csekély, ezek a harcosok bizonyos ideológiai befolyást gyakorolnak mind az ukrán katonákra, mind az ukrán katonai alakulatok harcosaira.

A képen lett harcosok láthatók. Sapkájukon az a szimbólum látható, amelyet a Totenkopf SS hadosztály használt a náci Németországban.

Neonácik Európából rohannak harcolni Ukrajnába, gyorsabban menekülnek.
Ilyen gyorsan menekülnek a külföldi harcosok az ukrán katonákkal együtt a frontvonalból:

 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
"Az ukrán tüzérség, amely állítólag az újonnan szállított M777-es 155 mm-es ágyúkat használja, eltalált egy orosz lőszerraktárt #Izyum közelében, valamint több járművet, amelyek állítólag 7x BMP és egy harckocsi.

Mint látható, lényegében elpárolgott."



Azt állították, hogy az ukrán hadsereg közvetlen találattal érte a lőszerraktárt Izyumban, a videó helyes volt.
Ha nem kamu a videó akkor két rávezető lövés kellett a találathoz, vajon mennyi idő telt el a cél megadása és a megsemmisítetés között?
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 694
3 882
113
Nem tudom, hogy volt e már szó az Azov-különítmény parancsnoka, Denys Prokopenko családi hátteréről. Hogy miért? Mert szerintem megér egy misét... A férfi finn felmenőkkel is rendelkezik, méghozzá nem akármilyenekkel: karéliaikkal! Apai nagyapja harcolt a téli háborúban, és egyedüli túlélője családjának... Ez mély hatást gyakorolt rá ahogy olvasom, szóval az orosz/szovjet ellenesség 'családi örökség'. Úgy tűnik, az ő és családjának bosszúját beteljesítette...
"Denis Prokopenko is of ethnic Finnic Karelian ancestry.[1] His grandfather was the sole member of his family to survive serving in the Finnish Defence Forces when the Soviet Union invaded Finland in the Russo–Finnish Winter War of 1939 and 1940.[4] The Finns fought off the Red Army to preserve national independence, but the resulting Moscow Peace Treaty forced Finland to cede to Russia much of historic Finnish Karelia—leaving the displaced inhabitants and their descendants with questions about the return of their lost homeland.[8][9] Consequently, the young Prokopenko today considers his fight to defend Ukraine against Russian imperialism from Moscow a personal matter, closely intertwined with his own family history:[4]

Forrás: Wiki
Ha a pubi felborul valahol a vasmű pinyójában, akkor véget ér a nagy családi bosszúhadjárat, vagy van ennek is kölke ?
Ha igen, akkor érdemes lenne egy kis háborús bűn jellegű tevékenység keretében elrendezni annak is a sorsát egy békésebb jövő érdekében.
"Klassz!" Csak az a baj, hogy az orosz mesterlövészek is jók.Nem szeretném ha tehetséges fiatal sportolók halnának meg!
Az ukránoknak ebben a háborsúskodásban húst kell áldozniuk...
Miért lenne nagy a baj? A csajszli a frontra akart menni...
Mert esélyes, hogy hamar kijön a lányból a piros arany, és nem úgy ahogy 28 naponta szokott...
A halál meg irreverzibilis.
 
W

Wilson

Guest
Ha a pubi felborul valahol a vasmű pinyójában, akkor véget ér a nagy családi bosszúhadjárat, vagy van ennek is kölke ?
Ha igen, akkor érdemes lenne egy kis háborús bűn jellegű tevékenység keretében elrendezni annak is a sorsát egy békésebb jövő érdekében.

Az ukránoknak ebben a háborsúskodásban húst kell áldozniuk...

Mert esélyes, hogy hamar kijön a lányból a piros arany, és nem úgy ahogy 28 naponta szokott...
A halál meg irreverzibilis.
Ez már csak így szokott lenni a háborúban, aki fegyvert fog és harcolni megy az az életet kockáztatja és benne van a pakliban, hogy meg fog halni.
 
W

Wilson

Guest

faja0124

Member
2022. március 6.
41
93
18
Brit zsoldos cáfolja az oroszok által elkövetett vérengzést Bucsában.

A brit zsoldos Andrew Ukrajna oldalán jött harcolni, de hamarosan letette a fegyvert és megadta magát.

Egyike volt azoknak, akiket az orosz csapatoknak a városból való kivonulása után Bucsába küldtek.

Elmondása szerint nem voltak "hullahegyek", amelyekről az összes nyugati és ukrán média harsogott, és a helyi lakosok sem beszéltek harcokról:

"Pontosan április 3-5. körül volt - néhány nappal az oroszok távozása után. Én személy szerint nem láttam hullákat, semmi ilyesmit. Minden érintetlennek tűnt".

https://t.me/intelslava/29025
Korán keltek ma Moszkvában !
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Mai Patron-adag
/remélem aknát azért nem úgy derít fel, ahogy a videón :D /

FSRCKjbWYAI1MFO

FSb4M7-XMAM-__T

 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
537
4 854
93
Ezt a katyvaszt képtelenség átolvasni és nem fogom elfecsérelni az időmet ennyi agymenés végigolvasására.

Számomra megfejthetetlen, hogy munkaidőben hogyan van erre lehetőség és idő, hetek óta. Feljövök és ugyanaz a szellemi homokozó megy.

Érdekes amúgy, hogy ha van ennyi idő erre, akkor miért nem láttam a tolongást a haditechnikai témát/cikkek esetében? Nem a szólászszabadságot kérem számon, hanem a döntés szeretném megérteni.

Amikor valami anyagtudományos dologról írok, akkor azt többször átgondolom, néha az itteni írásokat is elsütöm a mérnökképzésben. Vagyis nekem emiatt van egy haszon is.

De mi haszon keletkezik az n+1 alkalommal elcsépelt/belinkelt/autóskártyás bezzeg akkor ez vagy az szövegelésből!? Mi a haszna annak, hogy az ember a legdrágább tulajdonát erre használnja - mondhatni céltalanul!?

Segítsetek ezt megérteni, mert ez nekem magas és egyre többször látom ezt, hogy értelmetlen időtöltésre ennyi energia fordítódik - a világra gyakorolt hatása nulla - szemben az értelmes és teremtő dolgokra egyre kevesebb!?

Tudom, nem idetartozó és hangulatkeltő írás, viszont messze ebben a topikban a legnagyobb forgalom és a legtöbb ilyen eset. A saját pedagógiai ismereteim tágítása végett kérdezem. Szerintem adtam már cserébe némi anyagtudományt a válaszért :)

Köszönöm
Felénk ezt úgy nevezik, amit itt néhányan végeznek, hogy szellemi fa..verés. Lufihámozás, ködszurkálás. Érdemi hozzászólás nincs, csak álságos én milyen okos vagyok, a 2022-es év egyik legjelentősebb történéséhez én is hozzá tudok szólni. Itt az átka, hogy mindenkinek van hozzászólási jogosultsága mindenhez is.

Elnézést, de ez nem azoknak a keveseknek szól, akik érdemben, tényeket tudnak hozzáfűzni a topik témájához.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 812
35 301
113