[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
már elnézést,de minden háborút viselő normális országtól ez lenne az elvárható minimum sérült a hadifoglyokat illetően,ezt szerintem totál felesleges volt most megjegyezni .. ez egyébként mennyiben kompenzálja az elfogott oroszokat térdenlövős videót ?

És tényleg minden kötekedés mert pártoskodás nélkül kérdezem,Te (vagy bárki más) tudsz/tud esetleg olyan videót mutatni ahol az oroszok lövik a sebesült hadifogoly ukránokat ?
A megjegyzésem arra vonatkozott, hogy jópár video került be ide, hogy RU felcserek ellátnak UA sebesültet, ugyan ilyen felhanggal.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 815
35 316
113
Egy védelmi ipari forrás arról számolt be, hogy Oroszország szu-57-est használt egy különleges műveletben Ukrajnában.
A repülőgépek az ellenséges légvédelmi rendszerek aktív megsemmisítésének zónáján kívül működnek, rakétafegyvereket használva
 
W

Wilson

Guest
Anthony Blinken amerikai külügyminiszter is kiadott egy nyilatkozatot , amelyben az elnök nevében jóváhagyta az Ukrajna védelmét szolgáló kiegészítő fegyverek és felszerelések tizedik csomagjának kivonását az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának tartalékaiból, legfeljebb 100 millió dollárért.

Így az Egyesült Államoktól Ukrajnának nyújtott teljes katonai segítség fegyverek és felszerelések formájában már elérte a 3,9 milliárd dollárt február 24-e óta, amikor Oroszország teljes körű háborút indított Ukrajna ellen.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma nyilvánosságra hozta az Ukrajnának szánt új katonai segélycsomag részleteit.

"A csomag képességeit úgy tervezték meg, hogy kielégítsék Ukrajna kritikus szükségleteit a mai harcban, miközben az orosz csapatok folytatják offenzíváját Kelet-Ukrajnában" - közölte a Pentagon.

A katonai segélycsomag a következőket tartalmazza:
  • 18 db 155 milliméteres tarack;
  • 18 harcászati jármű tarackok mozgatására;
  • 3 AN / TPQ-36 tüzérségi radarállomás;
  • terepi berendezések és alkatrészek.
Példa: Az Ukrán Fegyveres Erők AN / TPQ-36 mobil akkumulátorvédelmi radarja.
: Az Ukrán Fegyveres Erők AN / TPQ-36 mobil tüzérségi radarja.

Az Egyesült Államokból az Ukrán Fegyveres Erőknek korábban átadott tüzérségi fegyverekből ítélve az új fegyversorozat nagy valószínűséggel M777-es vontatott tarackokat tartalmaz majd .

A segélycsomag végrehajtásával a fegyveres erők M777 tarackjainak összlétszáma 108 lesz az Egyesült Államokból és további 10 Ausztráliából és Kanadából .
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 893
40 838
113
Még a hangot se merték alákeverni. Azonnal kiderült volna, hogy jé, a videó alatt lőnek, ami ugye az elmúlt hetekben már nem volt jellemző Mariupolra ... :D

Ez az épület ráadásul már nem így néz ki! Ahogy minden sokkal zöldebb, és mindenki egy szál pólóban rohangál, tehát nem tegnapi vagy eheti a felvétel, az tuti!

Gci kis FOS talicskázó azért ez az ukrán média! :D

Valószínűleg még márciusban készült a videó, de oda van írva.
 
W

Wilson

Guest
Az Európai Unió keresi a módját, hogy az orosz oligarchák befagyasztott vagyonát Ukrajna háború utáni újjáépítésének finanszírozására fordíthassa.

Ezt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyilatkozta , írja a " European Truth " a Reutersre hivatkozva .

"Jogászaink intenzíven dolgoznak azon, hogy megtalálják a lehetséges módokat az oligarchák befagyasztott vagyonának Ukrajna újjáépítésére való felhasználására. Úgy gondolom, Oroszországnak is hozzá kell járulnia" - mondta.

Von der Leyen azt is kijelentette, hogy támogatja Ukrajna hosszú távú újjáépítését az Európai Unióhoz való csatlakozásához szükséges reformokkal.


"A csatlakozási folyamat nagyban függ attól, hogy a jelölt hogyan viselkedik és mit tesz. Ukrajna bármi áron csatlakozni akar az EU-hoz, ami azt jelenti, hogy nagy a motiváció a szükséges reformok végrehajtására" - mondta.

„Társfinanszíroznunk kell majd Ukrajna újjáépítését... van értelme egy időben reformokba kezdeni, például a korrupció elleni küzdelemben vagy a jogállamiság kiépítésében” – tette hozzá az Európai Bizottság elnöke.

Emlékeztetni kell arra, hogy az Európai Bizottság új makroszintű pénzügyi támogatás nyújtását javasolta Ukrajnának idén legfeljebb 9 milliárd euró értékben

Emellett Brüsszel egy új „Ukrajna újjáépítése” nevű mechanizmus létrehozását javasolta Ukrajna háború utáni újjáépítésének fő eszközeként.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant
W

Wilson

Guest
Ukrajna döntő katonai győzelme Oroszország felett, amikor Ukrajna 2014 óta visszaszerzi az oroszok által megszállt összes területet, nem reális cél

Oroszország hadviselése „meglepően hanyag” volt, és továbbra is túl erős, Vlagyimir Putyin elnök pedig túl nagy személyes presztízst fektetett be a "visszavonulásba_.

Forrás : The New York Times

Részletek : Megjegyzendő, hogy Oroszország, „bármilyen kopott és inkompetens is legyen is”, még mindig képes számtalan pusztítást okozni Ukrajnában, és továbbra is „nukleáris szuperhatalom, egy sértett, ingatag despotával (Vlagyimir Putyin – a szerk.), Aki nem mutat túl nagy tárgyalási hajlandóságot." Az újság szerint "Ukrajna és Oroszország most úgy tűnik, hogy messzebb van egymástól, mint valaha a közel három hónapos háború alatt".

A NYT azt írja, hogy az Egyesült Államok és a NATO támogatásáról biztosította Ukrajna harcát, és bárhogyan is végződnek a harcok, az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek készen kell állniuk arra, hogy segítsenek Ukrajna újjáépítésében.

Az államok és a NATO már most is mélyen érintettek a katonai és gazdasági helyzetben, és az irreális elvárások tovább vonhatják őket egy költséges és elhúzódó háborúba. Ahogy a háború folytatódik, Joe Biden amerikai elnöknek azt is világossá kell tennie Vlagyimir Zelenszkij elnöknek, hogy van határa annak, hogy az Egyesült Államok és a NATO milyen erősen fog szembeszállni Oroszországgal, és mi a határa a fegyvereknek, a pénznek és a politikai támogatásnak. biztosítani. Megállapítják, hogy az Egyesült Államoknak továbbra sem áll érdekében teljesen belemerülni az Oroszországgal vívott háborúba.

A kiadvány megjegyzi, hogy fontos, hogy az ukrán kormány döntései eszközeinek reális felmérésén alapuljanak, és hogy mekkora pusztítást szenvedhet el Ukrajna.

Ami előzte meg : Az Egyesült Államok Szenátusa végül jóváhagyta 40 milliárd dollár segély odaítélését Ukrajnának. A törvényjavaslatot a Fehér Házba küldik Joe Biden azonnali aláírására.
 
W

Wilson

Guest
Az első katonai szolgálati szerződés megkötésére vonatkozó korhatár eltörléséről szóló törvénytervezetet benyújtották az Állami Dumának. Fő szerzője a védelmi bizottság elnöke, Andrej Kartapolov (Egységes Oroszország) volt védelmi miniszterhelyettes.

Az orosz állampolgárok mostantól 40 éves korukig, a külföldiek 30 éves korukig köthetnek szerződést a védelmi minisztériummal.

 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 424
6 987
113
mindenesetre az azovstalos történet azt mutatja, hogy az oroszok által eddig civil áldozatok tömegei és jelentős rombolás nélkül megoldhatatlannak vélt városharc nagyon is megoldható
a klasszikus várharcok kiéheztetéses metódusával
egyszerűen csak úgy kell eljárni mint ahogy ez az előző néhány ezer évben is történt, körülzárni, elvágni élelmiszertől víztől áramtól internettől, és várni
és várni és várni
és ki fognak jönni maguktól...
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
errol a csokarol meg nem lattam kepet, hogy fogsagban lenne. Akkor egyertelmu lenne a dolog, de ez igy, bemondasra, keves nekem.
Tegnapi orosz hír volt, DNR-haditudósítók Telegram-csatornáira hivatkozva, részleteket is közölve a megadásáról: https://newsfrol.ru/24/8912/
Konkrétan Dmitrij Sztyesin Komszomolszkaja Pravda-tudósítóra hivatkozva (hozzátéve, hogy hivatalos helyről nem erősítették meg): https://topwar.ru/196492-voenkor-dm...a-svjatoslava-palamara-s-pozyvnym-kalina.html

A fenti információk alapján írtam, de tény, hogy ma a csóka új videóban arcoskodik. Valószínűleg vaklárma volt a fogságba esése.