[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 455
18 692
113
"Amennyiben a támadók képesek felszámolni a szjevjerodonecki katlant és tovább nyomulni nyugatnak, azzal túlságosan megnőnének és utánpótlási vonalaik, ami további logisztikai gondokat okozna az oroszoknak." Hülye angolok,Angol hülyék mennyire aggódnak az oroszokért:)
Igazi kaporlogika! "Ha veszítenek az oroszok, az nekünk jó, mert csak. Ha győznek az oroszok az is nekünk jó, mert akkor hosszúra nyúlik az utánpótlási vonaluk! :D :D :D " Sőt, ha Brüsszelig mennek az oroszok az a legjobb, mert akkor már csak postán tudnak utánpótlást küldeni! :D :D :D
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 617
113

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Lassan győznek az ukránok ! Az oroszok már kaparják elő felé az őskomcsi tankokat (t-65) ! Nem húzzák már sokáig ! Nyugatról meg még jobb cuccok jönnek !
Mire gondolsz Leopard 1A5 meg Marder? A T-62 harckocsikkal egyből pótolják az elszenvedett veszteség 30-40 %-t. Az ukri páncélos erők ellen ott vannak a korszerűbb harckocsik, a T-62 meg jó lesz gyalogsági támogatásra
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 941
113
"Amennyiben a támadók képesek felszámolni a szjevjerodonecki katlant és tovább nyomulni nyugatnak, azzal túlságosan megnőnének és utánpótlási vonalaik, ami további logisztikai gondokat okozna az oroszoknak." Hülye angolok,Angol hülyék mennyire aggódnak az oroszokért:)
Mint Melish az SSnek, amikor a kés már az SS kezében volt ...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Mármint melyik Birodalom? Az USA vagy az EU? :)


Ráadásul de szemét egy cikk! Deportálásnak - sőt Szibériába történő deportálásnak - nevezi azt, hogy az oroszok az orosz nemzetiségűeket Oroszországba menekítették át az ukrán csapások elől:

https://index.hu/kulfold/2022/05/24/haboru-orosz-ukran-konfliktus-harom-honap-elemzes/

"Összességében az oroszok a háború 45. napjáig – a hivatalos orosz adatok alapján – 674 000 főt, köztük több mint 131 000 gyermeket deportáltak. Ebből a hatalmas tömegből több mint százezren kerültek Szibériába. Ráadásul a deportáltak száma rohamosan emelkedik. Az oroszok a háború 51. napján 821 ezer fő Oroszországba szállításáról adtak tájékoztatást, melyek közül 151 ezer gyermekkorú, a 75. napon pedig az erőszakkal áttelepítettek száma elérte az 1,2 milliót, köztük kétszázezer gyermekkel.

A deportálással Oroszország célja egyértelműen Donyeck és Luhanszk megye elnéptelenítése és katonai bázissá alakítása, hogy a későbbiekben e területekről tarthassa katonai fenyegetés alatt a maradék Ukrajnát. Szó sincs itt tehát arról, hogy az orosz vezetés az állítólagosan elnyomott orosz etnikumú lakosság védelmében indította volna a háborút."


Közben pedig mindannyian láttuk a videókat, ahogy a Donyeck-i és Luganszk-i lakosság ÖNKÉNT száll fel a buszokra, amivel Oroszországba menekítik őket az UKRÁNOK ELŐL. :mad:
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
https://karpathir.com/2022/05/23/szazmillio-kotetet-kell-megsemmisiteni-az-ukrajnai-konyvtarakban/
"SZÁZMILLIÓ KÖTETET KELL MEGSEMMISÍTENI AZ UKRAJNAI KÖNYVTÁRAKBAN
Ukrajna könyvtáraiban mintegy százmillió olyan kötet van, amelyeket ideológiai okokból ki kell emelni az állományból és meg kell semmisíteni, írja az ua.news.
A portál híre szerint Olekszandra Koval, az Ukrajnai Könyv Intézet igazgatója van azon a véleményen, hogy meg kell szabadulni az ukrán gondolkodásmódra káros irodalmi alkotásokat. Közöttük számos orosz klasszikus művét is. Azt jelenleg nehéz megmondani, pontosan hány kötetről van szó, de az igazgató szerint a számuk meghaladja a százmillió példányt. Koval úgy véli, hogy minél előbb likvidálni kell a káros ideológiát népszerűsítő könyveket, elsősorban a szovjet érában kiadottakat még akkor is ha két nyelven, oroszul és ukránul lettek kinyomtatva.
Az igazgató szerint az év végéig be kell fejezni az ukránellenes imperialista eszméket terjesztő művek kivonását a tékák állományából. Továbbá azokra az 1991 után kiadott köteteknek, mesekönyveknek, krimiknek, szerelmes, romantikus regényeknek sincs helye az ukrajnai könyvtárakban, amelyeknek oroszok a szerzőik. Lehet, hogy ezek az alkotások nagy népszerűségnek örvendenek az olvasók körében, de az idő nyilvánvaló követelménye a likvidálásuk.
És mint megjegyezte, rengetegen ellenzik az orosz klasszikusok műveinek eltávolítását a tékák polcairól, de semmi nem szól a probléma ilyen módon történő rendezése ellen. Az eltávolítandó kötetek sorában olyan orosz klasszikusok művei vannak, mint Dosztojevszkij vagy Puskin, akik olvasása nagyon káros az ukrán emberek világnézetére, vélekedik Olekszandra Koval."

És akkor még azt kérdezik, hogy miért náci az ukrán vezetés...
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113

Dán Harpoon rakéták Ukrajnának.

Ha ez így működik akkor akár bevethető is lehet
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Csakhogy a Bosporus egyelőre zárva van az idegen hadihajók előtt. Vagy ilyenkor már nem játszanak a nemzetközi szerződések? :D Az csak olyan "Budapesti memorandum" szinten lényeges, amit állítólag az oroszok szegtek meg, de a britek bármit megszeghetnek? :D Azért kíváncsi lennék arra, hogy az orosz tengeralattjárók milyen gyorsan kínálnák meg őket... Mire odaérnek az összes ukrán gabonaszállító víz alatt lesz... :D
Mik? A Kilo-k? Hagyjuk már.

+a Montreux Szerz. csak a résztvevő hadihajók előtt korlátozza az áthaladást, más országokéi előtt nem.
Az más kérdés, hogy Erdogan lezárta, de ennek semmi köze a konvencióhoz.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
A repcsi bal tükre melletti orosz zászló az megtévesztés ukrán oldalon?

Vagy egy újabb esete a Jereváni rádió hírének... :)
Megkérdezik a jereváni rádiótól, igaz-e, hogy Jerevánban Moszkvicsokat osztogatnak.
Válasz. "A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."

Ergo nem ukrán, hanem orosz gép, de amúgy minden stimmel...
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Egyébként pont ilyesmire gondoltam, mint a GB által javasolt /egyébként többnemzetiségűre tervezett/
hteng különítmény tegnap, mikor a gabonás kérdést feltettem.
Többen röhögtek, de ezek szerint ideje lottóznom.