Szlovák haderőfejlesztési program (2030) és hadiipar

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 070
13 450
113
Azert viccet felreteve ennek a cseh Leo beszerzesnek ujra eleg kapkodos feelingje van. Par honapja meg arrol ment a duma hogy Abrams kene mert csak Amerika kepes szallitani rovid idon belul...
Azota a miniszterasszony fel volt világosítva arról, hogy az Ambramsnak tobb verziója van és rovid idon belul csak a Sivatagi vihar operációbol kimaradt példányokat lehet szállítani, viszont a Sep3 verzióra 2030-ig kell várni, a hazai ipar bevonását mellozve. :cool:

Kiváncsi vagyok mivel robbanak be Naďék, mert a "nagyobb falat" kijelentés után már legalább K2 Black Panther lenne az elvárandó minimum. :D
---------
Amúgy, az ukránok nemrég 30 darab T-80 akartak a kóreaiaktól, melyeket azok mint "ellenerot" használnak, de a kóreaiak kozvetlenul semmit nem adhatnak az ukránoknak, még ha hogyan is akarnák, mert kulonben az oroszok is adhatnának valamit a malackáéknak vagy a micimackóéknak (kb hasonló helyzet, mint Izrael esetében). Egy hasonló uzleti konstrukció esetében, mint amit most csehek hoznának osze a németekkel, moshatnák a kezuket, hogy csak uzletelnek és nem az o felelóséguk, mit csinál Szlovákia a 30 darab régi harckocsijával ... :oops:
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 206
67 078
113
Azert viccet felreteve ennek a cseh Leo beszerzesnek ujra eleg kapkodos feelingje van. Par honapja meg arrol ment a duma hogy Abrams kene mert csak Amerika kepes szallitani rovid idon belul...
Még nem szerzett be senki semmit. Az egész egyfajta hajlandóságkeltő hirverés eddig. Tegnap majdnem beszoptam @pöcshuszár hülyeségét, hogy már meg is vannak állapodva, ömlik a manna a szovjet technikáért cserébe, aztán utánaneztem és még mindig a semmit fogalmazták újra. Mivel a csehek vicc mar jó ideje, most áttették a hangsúlyt, hogy szlovákok is megcsinálják ám a tutit ezzel az évszázad üzletével.

Az a vicc, hogy ugyanúgy huszár mint sokan mások, már az elejétől hurrázva tolják meg ennek minden újabb hullámára és hírére a kis picsa szintű lelkendezést, azon csodálkozok, hogy nem raknak kis szivecskéket az örömködő szövegeikbe. Mert vót itt már:

- szlovákok Patriotot kapnak a légvedelmük atadásáért cserébe. Kaptak is, idegen kezelőkkel olyan ütegeket amik pontosan addig vigyázzák a szlovák légteret vele amíg az erdekük, cserebe a szlovák állam innentől nem gazdája a saját legterének, de majd az egyiket valamikor talán megvásárolhatják. :D

- aztán volt itt olyan, hogy a szlovének a tanjaikért mint gyerekek a csokiboltban majd Boxert meg Leopard 2A7V-t válogatnak maguknak és nem szabad lemaradni az evszázad bizniszéről. Aztán kiderült, hogy jo lesz az rozsdásodó Marder A1-nek is, meg tárolt Fuchs-nak, ellenben a 45 db Boxerüket alig darabonként olyan 6,5 millió dollárért meg is kapják. Áthatóan erződik ezáltal a félelmetes meretben kompenzáló évszázad biznice a sosem látott európai alapból. :D

- Aztán itt van most ez a cseh tragikomédia a mindennapi ábrándok egyre kedvcsinálóbb hangulatú cikkeivel és a fogékony felvilagosult elméink azonnal Leopard 2A7V-t vizionáltak lavórból öntve a csehekre, némelyikük darab-darab szintet látva felsejleni a csillámpónis cseh égen és egymást vállát veregették az újabb és újabb cikkekre, ami szerint egész zászlóaljakat-zászlóaljat-két szazadot-ööö, jó csak egy szazadot fognak majd negyven éves technikával ellátni. HA. Szerződnek erről tutira a nyáron. :D

Cserébe csak önjáró tarackokat, BMP-ket, meg egy rakás harckocsit adnak az ÉVSZÁZAD BIZNISZÉBEN. :D HA megallapodnak. Maaaajd. Most látnunk kell az ugyanannyira sejtelmesen részlettelen kezdő hangvételű szlovakos cikkből, hogy mennyire megcsinálták a tutit. Kíváncsi vagyok huszár mikor kialtja be az A7V-t (szivecske, szivecske, szivecske), hogy lássuk, ahogy éppen leköröznek minket az ÉVSZÁZAD BIZNISZÉVEL.

Nekem erről az a vicc jut az eszembe amikor a mikulas bemegy a zsidó óvodába, kirakja a zsákjából az ajándékokat majd megszólal:
-Na gyerekek, akkor ebből lehet vásárolni.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 923
73 361
113
IDEB 2022

FSh_tb3XEAAzM9_
FSdi9KXXIAAwwnU
FSj92j2VkAISaeA

FSj92mxVkAMxCBA
FSj92pIVIAAMzjL
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
IFV tender

A Szlovák Köztársaság Honvédelmi Minisztériuma június 30-ig tervezi a kormány elé terjeszteni a nyertes pályázatot. A szerződést az év végéig szeretné aláírni​


A tesztek eredményeit beépítjük az elkészített megvalósíthatósági tanulmányba, melynek megjelenését 2022. május végére tervezik. Ezt követően a kialakított folyamatoknak megfelelően az anyag a Szlovák Köztársaság Kormánya elé kerül egy ajánlás kormányzati szintű szerződések megkötésére, amelyeket előzetesen 2022 végére terveznek" - áll a MOSR sajtóközleményében.

 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Aladeen

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 886
22 298
113
IFV tender

A Szlovák Köztársaság Honvédelmi Minisztériuma június 30-ig tervezi a kormány elé terjeszteni a nyertes pályázatot. A szerződést az év végéig szeretné aláírni​


A tesztek eredményeit beépítjük az elkészített megvalósíthatósági tanulmányba, melynek megjelenését 2022. május végére tervezik. Ezt követően a kialakított folyamatoknak megfelelően az anyag a Szlovák Köztársaság Kormánya elé kerül egy ajánlás kormányzati szintű szerződések megkötésére, amelyeket előzetesen 2022 végére terveznek" - áll a MOSR sajtóközleményében.

"Počas bratislavského veľtrhu IDEB sme hovorili so zástupcami všetkých troch spomínaných spoločností. Podľa ich vyjadrenia nie je medzi požiadavkami slovenských ozbrojených síl a Armády Českej republiky na nová pásová BVP zásadný rozdiel."
- azaz az IDEB-en megkérdezett gyártók képviselői szerint nincs jelentős eltérés a cseh és a szlovák tenderen megfogalmazott követelmények között.
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: Pogány and Anti

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 923
73 361
113
A szlovák és a cseh hadiipari együttműködés nehézségei...

"The positive intentions of the two countries’ ministers of defence to deepen defence industry cooperation is welcome. However, the main stumbling block for such cooperation is that Slovakia alone and its defence companies do not provide extensive opportunities for companies from the Czech Republic. Rheinmetall’s recent success in winning the tender to manufacture LYNX KF41 IFVs, and equally so for Patria to manufacture AFVs in Slovakia, highlights the well- established European companies’ qualitative edge over their Czech competitors."
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 920
7 622
113
A szlovák és a cseh hadiipari együttműködés nehézségei...

"The positive intentions of the two countries’ ministers of defence to deepen defence industry cooperation is welcome. However, the main stumbling block for such cooperation is that Slovakia alone and its defence companies do not provide extensive opportunities for companies from the Czech Republic. Rheinmetall’s recent success in winning the tender to manufacture LYNX KF41 IFVs, and equally so for Patria to manufacture AFVs in Slovakia, highlights the well- established European companies’ qualitative edge over their Czech competitors."
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 923
73 361
113