A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 387
2 635
113
A rádióban volt ma hír, hogy a két volt mentős heli szolnokra került.
De a neten eddig nem találtam semmit.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Pápai Jocinak innen is tiszteletem a képeiért...

13310379_1081400608638229_7190039833823570445_n.jpg
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Pápai Jocinak innen is tiszteletem a képeiért...

13310379_1081400608638229_7190039833823570445_n.jpg

Olyanok a képei, mintha azokon nem is a sajátjainkat nézném. Nem tudom eldönteni, hogy jó-e, vagy rossz. Idegen egyenruha, idegen felszerelés, idegen fegyver. amik persze modernebbek, mint ami az egyszeri kopasznak jut. Valami hasonlót érezhettek az öregjeink, amikor az 50-es években a "full szovjetre" (stílusosabb lett volna oroszul írni, ja) felöltöztetett bakára néztek. Lehet hogy jobb volt akkor is minden a réginél, de mikor rájuk néztek szerintem ők sem éreztek semmi köteléket a fiúk és köztük. Én sem érzek semmit ezeket a képeket nézegetve, igaz se nem vagyok gírdó, se nem "hárdkór gémer". Már alig várom a 2015M-et...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 284
76 866
113
Nem tök mimindmi van rajta meg mi van nála???Nem attól leszel magyar,hogy zászló van a homlokodra tetoválja...
Jó lenne már felnőni és elfelejteni ezt a magyar égre magyar ufo hülyeséget.
 

telak

Member
2013. június 26.
367
5
18
Hát nehogy már idegen ufok jöjjenek. Üzenjünk a Marsra hogy ők is megértsék!

Szerintem mindegy mit de végre fejlesszük már! Ha a bocibol huncan lesz vagy az ak ból m4 már az is valami.
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Se a Hurka Huncam nincs rendszeresítve, se a felszerelés, se az M4. Az, hogy ezeket hordják az az amerikai "kérésnek", illetve alamizsnának köszönhető. Tetszik-nem tetszik, ha rájuk nézek, csak egy embert látok (a zsoldos túl erős lenne), amerikai "mezben", aki adott esetben könnyen lehet majd a "nép ellensége", hiszen mindenét az USA-nak köszönheti. Megjelenésében is őket képviseli, nem minket. A 2015M jónak tűnik, ha megkapják ezeket az egyenruhákat, az sokat tompíthat az amerikai zsoldos utánérzésen. Nagyon jó, hogy ha hiszünk az ígéreteknek, akkor viszonylag gyorsan kikerülnek majd hozzájuk. Örülök, hogy látszik valami fejlődés a személyi felszerelések terén, és arról sem kell elfeledkezni, hogy voltak erőtlen próbálkozások a mellények terén is. Ha nem állnak le odafent, az irány jónak tűnik.
Magyar égre magyar ufót. Biztos a Habsburg birodalom idején is fölösleges magyarkodás volt, ha az emberek nem örültek, mikor a császáriak fehér egyenruhájában látták a fiaikat. 56-ban is nyilván magyarkodás volt, mikor nekiálltak magyarosítani a katonák az egyenruhájukat. Valószínű, én is hibás vagyok azért mert zavar idegen egyenruhában látni a sajátjainkat. Én kérek elnézést.
 

telak

Member
2013. június 26.
367
5
18
Egyet értek. A magyar hazát magyar katona védje! De a jelen helyzetben bármi jó ami kicsit is modernebb mint amink van. Amiben van lehetőség abban persze szerezzünk be hazait, de amiben nincs... Ott talán kisebb szövetséges államoktól kellene beazerezni. De ezt már beszéltük. A huncan m4 kb azért lett hogy a 2 pontos iq val rendelkező Johnie is a sajátjainak higyje a mi katonánkat.
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
jesszum pepi, a magyar katona magyar katona (és nem zsoldos vagy más egyéb pejoratív jelző ideképzelhető) attól függetlenül, hogy ezer éves boci, műbőr tártáska, acél bili, és kalas van e nála, vagy esetleg amerikai típusú egyenruha, m4 meg modern sisak estébé....sosem értettem, hogy lehet ilyen ostobán gondolkozni, de gondolom ha ruszki cuccokban lenne akkor az már nem zavarna mi? :) nyugi költői kérdés volt....még egy ekkor ostoba hozzászólást baszki...ezért a megjegyzésért: "amerikai "mezben", aki adott esetben könnyen lehet majd a "nép ellensége", hiszen mindenét az USA-nak köszönheti" meg megérdemelnél egy taslit a szívlapát élével....
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
a combatgearen is mindig felbasz a hülyeségeivel, bár oda eleve nem kommentelek, csak olvasok, kivéve amikor gyulával beszélgetsz, mert az már kibogozhatatlan egy idő után :D :D
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Azért amikor egy gondolatmenetre oroszozó, ostobázó monológot hánysz ide, a szívlapát megfontolandó, hogy kinek is kellene.

Annyit tennék hozzá a témához, hogy jópár egyenruhás USA-irányú elköteleződése szerintem nem titkolt. Ennek fényében joggal lehet zavaró a fent említett küllem.
Lehet, hogy a kormány hozzáállása a szervezethez nem véletlen? Ezt már többször felvetettem, és minél többet hallok annál biztosabb vagyok benne, hogy nem bíznak a tiszti karban, de talán a legénységi állomány egy részében sem. Okkal?-kérdezem.

Az amerikai szövetséges szajkózása pedig főleg honvédektől érdekes, ugye mindenki olvasta a Regimentben megjelent interjút a KMZ (illetve most már a 2.KRE) parancsnokával?
12 USA SF helyét a harcban felváltották 6 bercsényissel, ha jól emlékszem. Érdekes eljárás.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
dudi
Semmi ilyet nem írtam ha megnézed.
Nem gondolatolvasás kérdése. Hogy az ottani katonák mit gondolnak erről azt nem tudom, az előtte való bekezdés tartalmát nem is cáfolná meg. Ami-hogy a jognak megfeleljek, ismétlem- FELTÉTELEZÉS. Hogy miből gyártom az elméleteimet az más kérdés.
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 611
5 310
113
.... Tetszik-nem tetszik, ha rájuk nézek, csak egy embert látok (a zsoldos túl erős lenne), amerikai "mezben", aki adott esetben könnyen lehet majd a "nép ellensége", hiszen mindenét az USA-nak köszönheti. ...

Noooooormális?
Ki kérem magamnak az ilyen és hasonló ostoba agymenéseket!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 555
113
Tehát, ha jól èrtem a "korszerű" = potenciális hazaárulás. Kész szerencse, hogy ez alapján a sereg 95%-a egyértelműen hűséges...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
<i>"Lehet, hogy a kormány hozzáállása a szervezethez nem véletlen? Ezt már többször felvetettem, és minél többet hallok annál biztosabb vagyok benne, hogy nem bíznak a tiszti karban, de talán a legénységi állomány egy részében sem. Okkal?-kérdezem."</i>

Akkor lehet, hogy az illetékes elvtársaknak kellett volna azt mondaniuk, hogy köszönjük, nem fogadjuk el a segélyt, azt vigyék Afrikába, vagy ahova nagyon segélyezni akarnak, mi meg a szükséges darabszámot -ha valóban szükség van rá- megvesszük pénzért, vagy időben kifejlesztjük -akár külföldi segédlettel, de a mi igényeink szerint- és akkor van modern technika, az USA se szólhat semmit, és el sem köteleződik senki jobban a kelleténél.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 642
888
113
Szerintem meg tökmindegy, hogy kitől van, legyen kényelmes, rejtsen jól, bírja amit bírni kell és legyen rajta magyar jelzés.

Inkább az a szomorú, hogy a többiek nem hasonlítanak ezekre a srácokra. Egyenlőre mi csak az ilyen segélyekről álmodozhatunk, de a következő lépés a saját gyártás lenne.

A katona pedig katona, (politikai) parancsot hajt végre és azt a parancsot a feljebb valójától kapja, azt pedig kétlem, hogy egyszer csak "f*****mat az egészbe én amcsi dzsiáddzsóóó vagyok, US Marine vétel, küldjétek a turulos teknőt, mert ha nem itt megölök mindenkit"

Egy kérdés: Ha most kitörne a háború, te T72-essel mennél inkább vagy 40M Turánnal?