A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
A cicahát kolbászkéz a civil vegyverkulturábba is nagy szerephez jut egy ido után. Mert elobb utobb megjellennek a "mobilis pályák" ahol kissebb sötétes fegyverrel vagy maroklofegyverrel tobb irányba tuzelsz a kihejezett állo vagy mozgo célokra (ércsd nincs fo loirány) civilbe elég komoly versenyek vannak a lovészet eme kategoriájába. De csak egy elorremozgásos lotéren is hasznos lehet (ez eggy alacsonyabb lépcsofok az elobbinél)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 595
113
Egyszerű küzdőállásban kicsit rogyasztva, ahogy tetszik. Jobb az egyensúlyod is így lövés közben, mint a ch&kk esetén.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
(Ide teszem mert nem kiberhadviselés, csak harctéri elektronika)

Jó cucc az asztalon:
13321816_1076950465698423_5352484543563744218_n.jpg


http://www.bocskaidandar.hu/new/index.php/hirek/dandar-hirek/737-csapatlatogatas-a-bocskai-dandarnal
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
(Ide teszem mert nem kiberhadviselés, csak harctéri elektronika)

Jó cucc az asztalon:
13321816_1076950465698423_5352484543563744218_n.jpg


http://www.bocskaidandar.hu/new/index.php/hirek/dandar-hirek/737-csapatlatogatas-a-bocskai-dandarnal

Milyen egyenruha látható a kép bal szélén?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
A csoport másik állomása a Lélektani Műveleti Központ volt ...
Lehet, hogy az én hibám, de erről a központról még nem is hallottam.
<i>"Emellett a lélektani műveletek alkalmazásával hatást gyakoroljunk a politikai és katonai célkitűzések elérését befolyásoló célcsoportok szellemi beállítottságára, magatartására, viselkedésére”</i>
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 223
119 884
113
Az összes toc ilyenekkel van felszerelve nem csak a tábornokoknak van.

Az egyenruha asszem algír.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
<blockquote rel="Panzerfaust"><blockquote rel="blogen"><blockquote rel="silurusglanis">Höhöhöhöhö

http://24.hu/kozelet/2016/05/31/orban-loteret-vinne-minden-jarasi-kozpontba/

Ugyan minek, ki fog ott lőni! Ahhoz előbb egy szlovák szintű fegyvertörvény kellene. Mert a magyar állampolgárnak nem lehet fegyvere, fegyver nélkül a lőtér meg olyan, mint a stadion foci nélkül.

</blockquote>

Lehet fegyvered, nincs kizárva, de a gyakorlatban iszonyat nehéz megszerezni az engedélyt. Amúgy, ha a magyar társadalom mai morális állapotát nézzük, Isten ments hogy ennél szélesebb körnek engedélyezzék, óhatatlanul belekerülne jó pár kretén. Nálunk nincs se hagyománya, se kultúrája, a rendőrségi reflexek az 56 utáni időket idézik, amikor 10-15 év sittet szabtak ki egy rozsdás ócska működésképtelen stukkerért is.
A csehszlovákoknál is az a módi, hogy bemész xy lőtérre, fizetsz, kapsz-választasz fegyvert és lövöldözöl.
Az viszont tény, hogy a fegyvertörvényük fejlettebb.
Sportként űzve nagyon nem olcsó mulatság, és sajnos az is benne van, hogy az összes hülyegyerek, vagy bűnözői hajlamú kétes figura bejut, ha nincs valami hatékony szűrő.
</blockquote>

Ennyi erővel a küzdősportokat, testedzést is tiltsák be/szabályozzák szigorúan, hisz <i>"sajnos az is benne van, hogy az összes hülyegyerek, vagy bűnözői hajlamú kétes figura bejut, ha nincs valami hatékony szűrő." </i> De ennek a logikája mentén az összes számítógépet el kéne kobozni és csak annál hagyni aki ezzel dolgozik/programozásból vizsgázik és számítógép használati engedélyt kap ... hisz minden felügyelet nélküli számítógép potenciális esély, hogy hülyegyerek kezébe jut és ne adj Isten olyan terrortámadásokat hajtanak végre, hogy meghekkeli a kormányszóvivő honlapját ... vagy még szörnyűbb történik. Aztán tátoghatunk mint egyszeri balatoni hekk a forró olajban.

Nem kell csodálkozni, hogy nem igen akarnak már menni emberek rendőrnek, katonának... hát nem azt sugallják -még a katonai témájú fórumokon is- hogy a fegyver rossz, a fegyver veszélyes, a fegyver öl. A fegyver az egy tárgy, aki rossz, veszélyes és fegyverrel öl, az az ember. </blockquote>

Sőt, magát az embert is tiltsák be.
Egy kicsit mellékvágányra tévedtél. A tűzfegyver csak a lehetőségeket tágítja ki nagyon, éppen ezért ne hasonlítsunk egy ökölbe szorított kezet egy 9mm-eshez, ami talán a társaival érkezik és így esélyed sincs védekezni.
Éppen elég hülyegyerek veri agyon így is a másikat és ülnek pl.<i>halált okozó súlyos testi sértés bűntettének, vagy aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének</i> elkövetése miatt.
Nem a fegyverrel van baj, hanem a fejekkel, ismételten közlöm.
Egy frusztrált, lelkileg kizsigerelt társadalomban ez kivitelezhetetlen.
Ahol a nyugdíjasokat 3 ezer forintért verik agyon, ahol a közlekedési vitáknál verik egymást, ahol szórakozóhelyeken az egyetlen rendező eszközként a bunyó van hitelesítve, ahol a szülők verik a tanárokat, ahol már a nagyobb gyerekek is szabályosan bűnözői jellegeket mutatnak fel néha, ahol a maffiózó megy pénzt behajtani egyelőre izomerőre hagyatkozva, ahol a beteg családja nekimegy a mentősnek, ahol meccsek előtt szabályos ökölháború folyik, ahol az összes pszichiátriai kezelésre szorulót kiengedték az utcára, itt próbálj meg érvényt szerezni az ésszerű fegyvertartás kívánalmainak.
Nem azért nem mennek a fegyveres testületekbe mert, jaj meg kell fogni egy eszközt, hanem az egyéb körülmények miatt. A használatának korlátai sajnos a mai magyar állapotokat tükrözik, sok olyan figurát ismerek én is akiknek jobb ha nem kerül ilyesmi a kezébe.
A rendőrségre most se nagyon lehet bejutni csak úgy, már régen nem veszik fel az összes utcáról beesőt, nyomozónak főleg nem.
Egy meghúzott elsütőbillentyű olyan döntés amit nem igazán lehet visszacsinálni, annak következményei lesznek. És aki ezt megteszi annak tudatában kell ennek lenni. Ezért nem mindegy, ki, milyen korban, szituációban, mentális állapotban teszi ezt.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 595
113
ahol szórakozóhelyeken az egyetlen rendező eszközként a bunyó van hitelesítve

Én portást még nem láttam bunyózni. Delikvenst megérdemelten verni se nagyon. Testi erő alkalmazását számos esetben, ez általában kikisérés volt rángatozó hülyegyereket megfogva. De vannak sztorik altató pofonokról is végső esetben.

Bunyó az nem, az túl kétoldalú lenne!

Szerintem eltúlzod te itt a saját félelmeidet. Nem rosszabb ez a társadalom mint bármelyik környező Európa. Legfőképp nem rosszabb a Szlováknál!
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
<blockquote rel="phaidros"><blockquote rel="Panzerfaust"><blockquote rel="blogen"><blockquote rel="silurusglanis">Höhöhöhöhö

http://24.hu/kozelet/2016/05/31/orban-loteret-vinne-minden-jarasi-kozpontba/

Ugyan minek, ki fog ott lőni! Ahhoz előbb egy szlovák szintű fegyvertörvény kellene. Mert a magyar állampolgárnak nem lehet fegyvere, fegyver nélkül a lőtér meg olyan, mint a stadion foci nélkül.

</blockquote>

Lehet fegyvered, nincs kizárva, de a gyakorlatban iszonyat nehéz megszerezni az engedélyt. Amúgy, ha a magyar társadalom mai morális állapotát nézzük, Isten ments hogy ennél szélesebb körnek engedélyezzék, óhatatlanul belekerülne jó pár kretén. Nálunk nincs se hagyománya, se kultúrája, a rendőrségi reflexek az 56 utáni időket idézik, amikor 10-15 év sittet szabtak ki egy rozsdás ócska működésképtelen stukkerért is.
A csehszlovákoknál is az a módi, hogy bemész xy lőtérre, fizetsz, kapsz-választasz fegyvert és lövöldözöl.
Az viszont tény, hogy a fegyvertörvényük fejlettebb.
Sportként űzve nagyon nem olcsó mulatság, és sajnos az is benne van, hogy az összes hülyegyerek, vagy bűnözői hajlamú kétes figura bejut, ha nincs valami hatékony szűrő.
</blockquote>

Ennyi erővel a küzdősportokat, testedzést is tiltsák be/szabályozzák szigorúan, hisz <i>"sajnos az is benne van, hogy az összes hülyegyerek, vagy bűnözői hajlamú kétes figura bejut, ha nincs valami hatékony szűrő." </i> De ennek a logikája mentén az összes számítógépet el kéne kobozni és csak annál hagyni aki ezzel dolgozik/programozásból vizsgázik és számítógép használati engedélyt kap ... hisz minden felügyelet nélküli számítógép potenciális esély, hogy hülyegyerek kezébe jut és ne adj Isten olyan terrortámadásokat hajtanak végre, hogy meghekkeli a kormányszóvivő honlapját ... vagy még szörnyűbb történik. Aztán tátoghatunk mint egyszeri balatoni hekk a forró olajban.

Nem kell csodálkozni, hogy nem igen akarnak már menni emberek rendőrnek, katonának... hát nem azt sugallják -még a katonai témájú fórumokon is- hogy a fegyver rossz, a fegyver veszélyes, a fegyver öl. A fegyver az egy tárgy, aki rossz, veszélyes és fegyverrel öl, az az ember. </blockquote>

Sőt, magát az embert is tiltsák be.
Egy kicsit mellékvágányra tévedtél. A tűzfegyver csak a lehetőségeket tágítja ki nagyon, éppen ezért ne hasonlítsunk egy ökölbe szorított kezet egy 9mm-eshez, ami talán a társaival érkezik és így esélyed sincs védekezni.
Éppen elég hülyegyerek veri agyon így is a másikat és ülnek pl.<i>halált okozó súlyos testi sértés bűntettének, vagy aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének</i> elkövetése miatt.
Nem a fegyverrel van baj, hanem a fejekkel, ismételten közlöm.
Egy frusztrált, lelkileg kizsigerelt társadalomban ez kivitelezhetetlen.
Ahol a nyugdíjasokat 3 ezer forintért verik agyon, ahol a közlekedési vitáknál verik egymást, ahol szórakozóhelyeken az egyetlen rendező eszközként a bunyó van hitelesítve, ahol a szülők verik a tanárokat, ahol már a nagyobb gyerekek is szabályosan bűnözői jellegeket mutatnak fel néha, ahol a maffiózó megy pénzt behajtani egyelőre izomerőre hagyatkozva, ahol a beteg családja nekimegy a mentősnek, ahol meccsek előtt szabályos ökölháború folyik, ahol az összes pszichiátriai kezelésre szorulót kiengedték az utcára, itt próbálj meg érvényt szerezni az ésszerű fegyvertartás kívánalmainak.
Nem azért nem mennek a fegyveres testületekbe mert, jaj meg kell fogni egy eszközt, hanem az egyéb körülmények miatt. A használatának korlátai sajnos a mai magyar állapotokat tükrözik, sok olyan figurát ismerek én is akiknek jobb ha nem kerül ilyesmi a kezébe.
A rendőrségre most se nagyon lehet bejutni csak úgy, már régen nem veszik fel az összes utcáról beesőt, nyomozónak főleg nem.
Egy meghúzott elsütőbillentyű olyan döntés amit nem igazán lehet visszacsinálni, annak következményei lesznek. És aki ezt megteszi annak tudatában kell ennek lenni. Ezért nem mindegy, ki, milyen korban, szituációban, mentális állapotban teszi ezt.

</blockquote>

Soha, sehol nem mondtam, hogy mindenki alanyi jogon tarthasson fegyvert.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 595
113
A rendőrségre most se nagyon lehet bejutni csak úgy, már régen nem veszik fel az összes utcáról beesőt, nyomozónak főleg nem.

Ezzel szemben a rendőrség már megjelent a hirdetési piacon is és elég kétségbeesetten keresnek készenlétiseket Vas megyébe...