[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 014
113
Olvasd már el az V. cikkelyt légyszi (ha a többit nem is), aztán pedig értelmezd is: meg fogsz lepődni. Segítek, nyugi.

"5. cikk

A Felek megegyeznek abban, hogy egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek és ennél fogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke által elismert jogos egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Féllel egyetértésben azonnal megteszi azokat a intézkedéseket - ideértve a fegyveres erő alkalmazását is -, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart. Minden ilyen fegyveres támadást és ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezek az intézkedések véget érnek, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat."

Egy kezdő jogász is úgy rúgná le magáról az V. cikkelyt a litvánok kapcsán, hogy csak úgy füstöl, de ha kicsit alaposabb munkát akar végezni, akkor még tud más cikkelyt is említeni annak magyarázatára, hogy miért sz*rja le nagyívben, ha az oroszok kitapossák a litvánok beleit, vagyis oldják meg ők a problémájukat, ha már maguknak keresték a bajt - ráadásul még csak igaza sincs a mitugrász litvánoknak. De ha valaki nem ilyen határozott, akkor azt mondja a litvánokat ért orosz támadásra, hogy "Támogatom az idióta litván partnereinket: hajrá, fiúk! Fegyveres erő alkalmazását viszont jelen esetben nem tartom indokoltnak: azt kapják, amit megérdemelnek. További szép napot mindenkinek." Ennyi. :)

Tartsd szem előtt, hogy az emberek többsége nem siet meghalni - jó, a hülye litvánokat kivéve -, szóval senki nem akar megdögleni csak azért, mert a litvánok nem tudják, hogy hol a helyük a táplálkozási láncban. És ha nem akarnak meghalni, akkor megtalálják a módját, hogy ne kelljen meghalniuk egy szerződés miatt: erre vannak a jogászok. :D
.
.
"megteszi azokat a intézkedéseket - ideértve a fegyveres erő alkalmazását is -, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart."
.

Ebben valoban nincs benne, hogy tamadas eseten azonnal mindenki oldakuldi mindenet is, viszont sajnos ahogy a dolgok allnak, szinte biztos, hogy a bolond lengyelek es a brit tudosok azonnal rohannanak Litvaniaba, ahol persze akkor öket is megtamadnak, es akkor mar ök is segitseget kernek... szoval a dolog gyorsan eszkalalodna.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Ha a fele igaz akkor az oroszok elég bénák ebben a háborúban.

Ja baromi hiteles a sztori, az állítólagos orosz "Pável dandártábornok" aki két testpáncélt visel, napi 1 liter vodkát iszik, ukrán határőr egyenruhában fityulák nélkül, ukrán határőr tányérsapkában, klumpában. Kacsa magazin, és szépen át is vette a lakájmédia :D
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 014
113
.
.
"megteszi azokat a intézkedéseket - ideértve a fegyveres erő alkalmazását is -, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart."
.

Ebben valoban nincs benne, hogy tamadas eseten azonnal mindenki oldakuldi mindenet is, viszont sajnos ahogy a dolgok allnak, szinte biztos, hogy a bolond lengyelek es a brit tudosok azonnal rohannanak Litvaniaba, ahol persze akkor öket is megtamadnak, es akkor mar ök is segitseget kernek... szoval a dolog gyorsan eszkalalodna.
.
.
Mondjuk az elkezdenek hajokat kuldeni a környekre, erre az oroszok figyelmeztetö modon atrepulnek felettuk, valakinek elsul a keze, egy orosz gepet lelönek, erre az oroszok ralönek egy kisebb NATO hajora, amiert a NATO mar egy nagyobb orosz hajot celoz meg, amire az oroszok megtamadnak egy rep.hordozot. Stb, stb.
1 heten belul vagy leallnak, vagy atomig pörögnenek az esemenyek, egy ponton tul mar megallithatatlanul.
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
763
2 266
93

Genfi egyezmény a hadifoglyokkal való bánásmódról​

***

3. Fejezet​

A tiltott munkáról​

31. Cikk. A hadifogoly munkája a hadműveletekkel semmiféle közvetlen kapcsolatban nem állhat. Különösen tilos foglyokat bárminemű fegyver vagy lőszer gyártásánál és szállításánál, valamint a harcoló csapatok részére szánt anyag szállításánál alkalmazni.

Az előbbi bekezdés rendelkezéseinek megsértése esetén a hadifoglyoknak jogukban áll, hogy a parancs végrehajtása, vagy teljesítésének megkezdése után, felszólamlásukat a 43. és 44. Cikkekben említett hatáskörrel bíró bizalmi férfiak, útján, vagy ezek hiányában a védőhatalom képviselői útján bejelentsék.

32. Cikk. Tilos a hadifoglyokat egészségtelen, vagy veszélyes munkára alkalmazni.

A munkafeltételeknek fegyelmi intézkedéssel való súlyosbítása tiltva van.

Jajám,teljesen jogos.Bár ez ugyis mindegy mert nem genfben vannak.Ugye az atlanti oceán partján sem volt genf,az olasz partszakaszokon sem volt genf,és még sorolhatnánk...igazából mindenki kitörölheti a seggét ezzel az egyezménnyel.Az Usa,az angol,a francia,a német,az orosz,még mi magyarok is és még annyian megszegték már hogy igazából mindegy is....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 003
113
A nyugati média az orosz fizetésképtelenséget ünnepli, pedig fizettek, csak rubelben!

A teljes nyugati liberális média, köztük a magyar sajtó legaljai is címlapon hozta, hogy vasárnap este lejárt a türelmi idő a mintegy 100 millió dollárnyi elmaradt kötvénykifizetésre. A befektetők azonban nem jeleztek “nem teljesítést”.

A ruszofób szerkesztőségekben talán maguk alá is piszkítottak a gyönyörtől, amikor leírták, hogy Oroszországnak csak órái vannak hátra ahhoz, amit az Egyesült Államok hónapok óta el akart érni. A befektetők azonban nem jelentették be, hogy nem kapták meg a pénzüket.
Amennyiben a befektetők nem kapják meg a pénzüket a határidőig, akkor a kötvénydokumentumok szerint hétfő reggel úgynevezett „nem teljesítési esemény” következik be. Ez nem történ meg, csak a címlapokon.

Ami fontos:
Az orosz pénzügyminisztérium csütörtökön bejelentette, hogy a 2027-ben és 2047-ben lejáró, dollárban denominált eurókötvények két kibocsátását “teljes egészében” rendezte azzal, hogy egy új mechanizmus keretében 12,51 milliárd rubel (234,5 millió dollár) szelvényfizetést küldött a Nemzeti Elszámolási Letétkezelőbe.

A befektetőknek mostantól rubelszámlát kell nyitniuk, hogy megkapják a pénzt, és foglalkozniuk kell az esetleges nyugati szankciókkal, amelyek megakadályozhatják őket abban, hogy a pénzt saját maguk vigyék ki Oroszországból – magyarázta a minisztérium.

“ÍGY AZ OROSZORSZÁGI FÖDERÁCIÓ ÁLLAMI ÉRTÉKPAPÍRJAINAK KISZOLGÁLÁSÁRA VONATKOZÓ KÖTELEZETTSÉGEKET A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM TELJES MÉRTÉKBEN TELJESÍTETTE” – ÁLL A KÖZLEMÉNYBEN.
Vlagyimir Putyin elnök szerdán írta alá az eurókötvények kifizetésére vonatkozó ideiglenes eljárásról szóló rendeletet. A dokumentum kimondja, hogy Moszkva mostantól teljesítettnek tekinti kötelezettségeit, “ha azokat rubelben teljesítik a devizában fennálló kötelezettségek értékével megegyező összegben”, a pénzeszközök központi letétbe történő átutalásának napján érvényes árfolyamon, amelyen keresztül azokat a hitelezőknek kifizetik.

(OH)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 105
33 378
113
Jajám,teljesen jogos.Bár ez ugyis mindegy mert nem genfben vannak.Ugye az atlanti oceán partján sem volt genf,az olasz partszakaszokon sem volt genf,és még sorolhatnánk...igazából mindenki kitörölheti a seggét ezzel az egyezménnyel.Az Usa,az angol,a francia,a német,az orosz,még mi magyarok is és még annyian megszegték már hogy igazából mindegy is....
az utólagos kármentesítés helyreállítás jovátétel. hadifoglyok munkárafogásával teljesen legális. Lásd Dániába a német csapatok akik az atlanti falat pucolták el (norvégba is farrnciába is)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 779
65 124
113
Akkor tehát a fele igaza? akkor bénák.
Ezen nem változtat ha bulvármocsok az újság.
Ez a kép is kamu? Mert ha nem akkor tényleg többet eszik mint kellene...
59537743-10954233-image-m-21_1656240257116.jpg
Legyenek benak, az a nyugger tabornok meg ha igaz, mert gyanus eddig csak brit oldalak hoztak le, (szokasos brit fantasztikus hir) max a tobbi atveszi termeszetesen.
Mondjuk neki inkabb az a dolga hogy fejben legyen rendben, nem fog az ukran loveszarkokban ugralni.
Ellenben hogy a kover katonakon mindenki nevethessen boven van ilyen a nato oldalon is. A nemet katonak +40% elhizott, a jenkikrol nem is beszelve.

c_scale,fl_progressive,q_80,w_800.jpg
 
W

Wilson

Guest
Még egyszer mondom,ne hazudj. Dobd be a két posztot,és simán kijön belőle,hogy olyan az orrod,mint Pinokkiónak. A lelkes fórum közösség izgatottan várja az újabb Wilsoni remekművet.
Attól, hogy még ismételgeted mint a papagáj nem lesz igazad, látom van számodra egy határ amelyet képtelen vagy átlépni de semmi probléma az önismeret lényege az, hogy ismered a határaidat.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
az utólagos kármentesítés helyreállítás jovátétel. hadifoglyok munkárafogásával teljesen legális. Lásd Dániába a német csapatok akik az atlanti falat pucolták el (norvégba is farrnciába is)
Szvsz meg az aknamentesítés kimeríti a veszélyes munka kategóriát.
Egyébként az én olvasatomban fizetésért dolgoztathatók csak /csak a legénységi állomány/.
A von.rend. egészében:

III. Szakasz​

A hadifoglyok munkájáról​

I. Fejezet​

Általános rendelkezések​

27. Cikk. A hadviselő felek az alkalmas hadifoglyokat rendfokozatuk és képességeik szerint alkalmazhatják mint munkásokat, a tisztek és hasonló állásúak kivételével.

Mindazonáltal, ha valamely tiszt vagy hasonló állású, neki megfelelő munkát kér, ezt a lehetőséghez képest meg kell engedni.

A hadifogoly altisztek csak felügyelői munkára kényszeríthetők, hacsak kifejezetten nem kérnek fizetéssel járó munkát.

A hadviselő felek kötelesek a fogság egész tartama alatt a munkából eredő baleseteknek áldozatul esett hadifoglyokat a fogvatartó hatalom törvényei értelmében az ugyanolyan csoportba tartozó munkásokra alkalmazandó rendelkezések által biztosított kedvezményben részesíteni. Ami azokat a hadifoglyokat illeti, akikre az illető állam törvényei értelmében ezek a törvényes rendelkezések nem alkalmazhatók, ez az állam kötelezi magát, hogy törvényhozásának ajánlani fogja az áldozatok méltányos kártalanítását célzó rendelkezések létesítését.

2. Fejezet​

A munka szervezéséről​

28. Cikk. A fogvatartó hatalom magára vállalja a teljes felelősséget a magánosok részére dolgozó hadifoglyok ellátása, gondozása, a velük való bánásmód és a munkabér kifizetése tekintetében.

29. Cikk. A hadifogoly nem alkalmazható oly munkára, amelyre testileg alkalmatlan.

30. Cikk. A hadifoglyok napi munkaideje, a munkábamenés és a visszatérés idejével együtt, túlhosszú nem lehet és semmiesetre sem haladhatja meg az azon a vidéken ugyanolyan munkánál alkalmazott polgári munkásokét. Minden hadifogolynak minden héten, lehetőleg vasárnap, egymásután következő 24 óra pihenő jár.

3. Fejezet​

A tiltott munkáról​

31. Cikk. A hadifogoly munkája a hadműveletekkel semmiféle közvetlen kapcsolatban nem állhat. Különösen tilos foglyokat bárminemű fegyver vagy lőszer gyártásánál és szállításánál, valamint a harcoló csapatok részére szánt anyag szállításánál alkalmazni.

Az előbbi bekezdés rendelkezéseinek megsértése esetén a hadifoglyoknak jogukban áll, hogy a parancs végrehajtása, vagy teljesítésének megkezdése után, felszólamlásukat a 43. és 44. Cikkekben említett hatáskörrel bíró bizalmi férfiak, útján, vagy ezek hiányában a védőhatalom képviselői útján bejelentsék.

32. Cikk. Tilos a hadifoglyokat egészségtelen, vagy veszélyes munkára alkalmazni.

A munkafeltételeknek fegyelmi intézkedéssel való súlyosbítása tiltva van.

4. Fejezet​

A munkáskülönítményekről​

33. Cikk. A munkáskülönítmények rendjének a hadifogolytáborokéhoz hasonlónak kell lennie, különösen az egészségügyi feltételek, az élelmezés, a baleset vagy betegség esetén való ápolás, a levelezés és a csomagok átvétele tekintetében.

Minden munkáskülönítmény egy fogolytáborhoz tartozik. A tábor parancsnoka felelős a jelen egyezmény intézkedéseinek a munkáskülönítménynél való betartásáért.

5. Fejezet​

A fizetésről​

34. Cikk. A hadifoglyok a tábor igazgatása, berendezése és karbantartása körül végzett munkákért fizetést nem kapnak.

Az egyéb munkákra alkalmazott foglyoknak a hadviselő felek közt létrejött megegyezésekben megállapítandó fizetéshez van joguk.

Ezekben a megegyezésekben állapítandó meg az a rész, amelyet a tábor vezetősége visszatarthat, az az összeg, amely a hadifogoly tulajdona marad és a mód, mely szerint ez az összeg a fogsága tartama alatt rendelkezésére bocsátandó.

Az említett megegyezések megkötéséig a foglyok munkájának fizetése az alábbi irányelvek szerint állapítandó meg:

a) Az állam számára végzett munkákat a saját hadsereg ugyanolyan, munkát végző legénysége számára érvényes díjszabás szerint, vagy ha ilyen nincs, a végzett munkának megfelelő díjszabás szerint kell fizetni.

b) Ha a munkát más közhivatal, vagy magánosok részére végezték, feltételeit a katonai hatóságokkal egyetértésben kell megállapítani.

A hadifogoly javára fennmaradó egyenleget fogsága végén kell kifizetni részére. Elhalálozás esetén az egyenleg diplomáciai úton elküldendő az elhunyt örököseinek.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 105
33 378
113
Szvsz meg az aknamentesítés kimeríti a veszélyes munka kategóriát.
Egyébként az én olvasatomban fizetésért dolgoztathatók csak /csak a legénységi állomány/.
A von.rend. egészében:

III. Szakasz​

A hadifoglyok munkájáról​

I. Fejezet​

Általános rendelkezések​

27. Cikk. A hadviselő felek az alkalmas hadifoglyokat rendfokozatuk és képességeik szerint alkalmazhatják mint munkásokat, a tisztek és hasonló állásúak kivételével.

Mindazonáltal, ha valamely tiszt vagy hasonló állású, neki megfelelő munkát kér, ezt a lehetőséghez képest meg kell engedni.

A hadifogoly altisztek csak felügyelői munkára kényszeríthetők, hacsak kifejezetten nem kérnek fizetéssel járó munkát.

A hadviselő felek kötelesek a fogság egész tartama alatt a munkából eredő baleseteknek áldozatul esett hadifoglyokat a fogvatartó hatalom törvényei értelmében az ugyanolyan csoportba tartozó munkásokra alkalmazandó rendelkezések által biztosított kedvezményben részesíteni. Ami azokat a hadifoglyokat illeti, akikre az illető állam törvényei értelmében ezek a törvényes rendelkezések nem alkalmazhatók, ez az állam kötelezi magát, hogy törvényhozásának ajánlani fogja az áldozatok méltányos kártalanítását célzó rendelkezések létesítését.

2. Fejezet​

A munka szervezéséről​

28. Cikk. A fogvatartó hatalom magára vállalja a teljes felelősséget a magánosok részére dolgozó hadifoglyok ellátása, gondozása, a velük való bánásmód és a munkabér kifizetése tekintetében.

29. Cikk. A hadifogoly nem alkalmazható oly munkára, amelyre testileg alkalmatlan.

30. Cikk. A hadifoglyok napi munkaideje, a munkábamenés és a visszatérés idejével együtt, túlhosszú nem lehet és semmiesetre sem haladhatja meg az azon a vidéken ugyanolyan munkánál alkalmazott polgári munkásokét. Minden hadifogolynak minden héten, lehetőleg vasárnap, egymásután következő 24 óra pihenő jár.

3. Fejezet​

A tiltott munkáról​

31. Cikk. A hadifogoly munkája a hadműveletekkel semmiféle közvetlen kapcsolatban nem állhat. Különösen tilos foglyokat bárminemű fegyver vagy lőszer gyártásánál és szállításánál, valamint a harcoló csapatok részére szánt anyag szállításánál alkalmazni.

Az előbbi bekezdés rendelkezéseinek megsértése esetén a hadifoglyoknak jogukban áll, hogy a parancs végrehajtása, vagy teljesítésének megkezdése után, felszólamlásukat a 43. és 44. Cikkekben említett hatáskörrel bíró bizalmi férfiak, útján, vagy ezek hiányában a védőhatalom képviselői útján bejelentsék.

32. Cikk. Tilos a hadifoglyokat egészségtelen, vagy veszélyes munkára alkalmazni.

A munkafeltételeknek fegyelmi intézkedéssel való súlyosbítása tiltva van.

4. Fejezet​

A munkáskülönítményekről​

33. Cikk. A munkáskülönítmények rendjének a hadifogolytáborokéhoz hasonlónak kell lennie, különösen az egészségügyi feltételek, az élelmezés, a baleset vagy betegség esetén való ápolás, a levelezés és a csomagok átvétele tekintetében.

Minden munkáskülönítmény egy fogolytáborhoz tartozik. A tábor parancsnoka felelős a jelen egyezmény intézkedéseinek a munkáskülönítménynél való betartásáért.

5. Fejezet​

A fizetésről​

34. Cikk. A hadifoglyok a tábor igazgatása, berendezése és karbantartása körül végzett munkákért fizetést nem kapnak.

Az egyéb munkákra alkalmazott foglyoknak a hadviselő felek közt létrejött megegyezésekben megállapítandó fizetéshez van joguk.

Ezekben a megegyezésekben állapítandó meg az a rész, amelyet a tábor vezetősége visszatarthat, az az összeg, amely a hadifogoly tulajdona marad és a mód, mely szerint ez az összeg a fogsága tartama alatt rendelkezésére bocsátandó.

Az említett megegyezések megkötéséig a foglyok munkájának fizetése az alábbi irányelvek szerint állapítandó meg:

a) Az állam számára végzett munkákat a saját hadsereg ugyanolyan, munkát végző legénysége számára érvényes díjszabás szerint, vagy ha ilyen nincs, a végzett munkának megfelelő díjszabás szerint kell fizetni.

b) Ha a munkát más közhivatal, vagy magánosok részére végezték, feltételeit a katonai hatóságokkal egyetértésben kell megállapítani.

A hadifogoly javára fennmaradó egyenleget fogsága végén kell kifizetni részére. Elhalálozás esetén az egyenleg diplomáciai úton elküldendő az elhunyt örököseinek.
értem tehát az atlaniti szövetség rendszeresen szegi meg a nemzetközi egyezményeket. nekem nincs ezzel akkora bajom de ennyire van súlya az oroszokra tekintve.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
De állította.
Akinek a hsz-ra reagáltam.
DE: nem csak az orosz főtisztek halnak, az ukránoknál az egyik támadás során 50 tábornok és főtiszt esett áldozatul.
ez most ilyen angol humor vagy mi ? :D

50 tábornok és főtiszt .. ez nem azt jelenti hogy 50 tábornok és főtiszt esett áldozatul,hanem azt hogy 50, tábornok és főtiszt esett áldozatul .. na ennyit szamít egy vessző a mondatszerkezetben .. ha annyira bele akarunk állni a szövegkörnyezetbe .. (legyen vigasztalás hogy én is kihagyom sokszor)

szóval hogy világos legyen .. 50 tiszt esett áldozatul,amiben vannak tábornokok is,mert így a helyes .. tehát nem 50 fő tábornok és egyébb tisztek,hanem összesen 50 fő tiszt,köztük tábornokok .. de egyébként aki nem totálisan reterdált annak lejön elsőre is,hogy nem fognak a harcmezőre ősszehívni egy objektumba 50 tábornokot ! (nyílván nem rád értem a retardáltat félre ne értsd !! )
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
az amik sem biznak kozelharcra a dolgot.
tuzerseg nekik is van, plusz fejlettebb elekronikajuk mindenben is.

ez olyan hogy melyik jobb repulo a mig 29 vagy az F akarmi
a mig 29 szepen repul, de nem tud olyan messzirol raketat kibocsajtani mint egy tizeneves F16-os.
szoval tok mindegy hogy repul a mig, nem latna az ellent.

Plusz az amik gazdasagilag 5x, lakossagszamban, 2-3x erosebbek mint az oroszok.
mindenbol tobb van nekik es nagyobb is.

az orosz baka oroszorszagot meg tudja vedeni, vagy ha nem arra van eleg atomfegyvere az orosznak.
emlegetik is most az oroszok eleget, hogy megijedjetek.
talan ukrajnat be tudjak huzni felig az oroszok.

PTSDje van az orosznak is csak ott tilos errol beszelni, meg oroszorszag nem egy nyilt tarsadalom.
tudod csernobilban meg mindig lehetne napozni ha az oroszokon mulik.
A MiG-29SMT vagy K változat már tud R-77-est is kilőni, annak meg van olyan hatótávja, mint az amerikai rakétáknak. Amiről te beszélsz az a régi A változat.
 
W

Wilson

Guest
Hol a két poszt Wilson?
Milyen két postról beszélsz egyetlen postomra írtad a térdeplős hozzászólásodat, erre,,,,

"Smerch íme gy orosz anyag ha nem tudsz oroszul küld rá a fordítót...

ОРУЖИЕ ОТЕЧЕСТВА, WEAPONS OF THE FATHERLAND. ИНФОРМАЦИОННЫЙ РЕСУРС ПО ОРУЖИЮ И ВОЕННОЙ ТЕХНИКЕ. INFORMATION RESOURCE ON WEAPONS AND MILITARY EQUIPMENT

Nem értem , honnan veszed, hogy preciziós csapásokra csak az oroszok képesek, mivel az ukránok kapnak a Himarsokhoz GPS vezérlésű rakétákat....
Ne legyél naív jó pár olyan csatorna van ahol mind a két fél el tudja juttatni a másikhoz a fontos üzeneteit.

Persze, hogy nem fog semmit legyalulni az USA , mivel az oroszok a NATO miatt nem fogják megtámadni a Litvánokat.Ez az egyik lényege a NATO-k és az 5. cikkelynek az elrettentés.

Csak nem fáj az igazság?Azt javaslom neked minél hamarabb elfogadod a tényeket annál könnyebb lesz neked. "
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 048
113
A felszabadult dél-orosz várost ugrásszerűen helyreállítják, zajlik a tisztítás és az új házak építésének előkészítése.

Ezzel párhuzamosan keményen dolgoznak az orosz utászok, akik még mindig lakott területen találnak fel nem robbant lövedékeket.

"Nyolc lőszert találtak kevesebb mint egy nap alatt, mindegyiket a helyszínen megsemmisítették, mert olyan veszélyességi fokuk volt, hogy nem lehetett szállítani" - mondta az egyik orosz utász az RT katonai tudósítójának .

Na várjunk. Előbb, meg kell tárgyalni. bizottságot kell létrehozni, megpályázni, felmérni, megtervezni, pénzt lehívni, alvállalkozót keresni, tendereztetni, ásatásokat végezni, ökölábnyom tervet készíteni, forgalmi rendet terelni, ásni, alapozni, pihenni, pereskedni, újra indítani. Majd csak ezek után lehet kész helyreállításról beszélni.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 037
10 076
113
Ja baromi hiteles a sztori, az állítólagos orosz "Pável dandártábornok" aki két testpáncélt visel, napi 1 liter vodkát iszik, ukrán határőr egyenruhában fityulák nélkül, ukrán határőr tányérsapkában, klumpában. Kacsa magazin, és szépen át is vette a lakájmédia :D
okés, de én nem a dagadtra kérdeztem főként, hanem a megölt orosz tábornokokra
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 699
28 111
113
Uhh, nem mondom ez most nehéz szülés volt (két napig kotlottam rajta, mert tütükével sem jöttek a szavak), de kinn a következő nyugger jelentés. Avagy a frontelemzés mellett ukránok indirekten bevallották a herszoni kudarcukat és megy az agyalás orosz részről is vajon előbb Donyeck térségét lenne-e érdemes elfoglalni (Avgyejevka, Uglegorszk bekerítése stb) vagy menjenek neki egyből Szlavjanszknak. Ami biztos, hogy kb az őszi esők előtt akarják a donbasszi harcokat letudni, aztán meg jöhet a többi irány. Extraként pedig nyugger kolléga kicsit elszabadult és kifejtettem, hogy az ukránok miként használják a civil objektumokat katonai célokra és miért álszent, hogy utána meg ők vannak ki azon ha Grísa kilövi őket. Plusz megint előjött az Kijev kapcsán, hogy lehet nem magasépületek közelébe kellene telepíteni a légvédelmet és akkor nem kapná telibe a rakéta a kilencediket. Mert igen, a háborút az oroszok kezdték és ők is indítják a cirkáló rakétákat, de arról már nem tehet Grísa, hogy az elfogott rakéták roncsai hova hullanak, arról meg végképp nem, hogy hova települ az ukrán légvédelem