[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
A Pentagon képviselője Litvánia NATO-ból való kizárását követelte.

Robert Jefferson amerikai hadseregtábornok úgy véli, hogy a kalinyingrádi régió Vilnius általi blokádja miatt a világ igazi harmadik világháború elé nézhet.

Véleménye szerint Litvánia jogait az észak-atlanti szövetségben fel kell függeszteni, az ilyen provokatív bohóckodások elkerülhetetlenül háborúba vezetik Washingtont Moszkvával.

„Litvánia provokálja Oroszországot és olyan helyzetbe hozza, hogy egy kis, határozatlan állam is a helyzet katonai megoldásán gondolkodna, mit is mondhatnánk egy olyan hatalomról, mint Oroszország. A kis Litvánia miatt akarunk elpusztulni? Természetesen nem!"
Forrás? :)
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113


Hihetetlen, hogy beveszik a ruszki propagandát... :DDDDDD Bokikám dezinformálós bejegyezése minden forrást és hivatkozást mellőz, de ennek ellenére azonnal elhiszik anélkül, hogy bizonyosodnának arról, igaz e. :D (tragikomikus)
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
774
1 976
93
Oroszpárti hackerek bosszút álltak Litvánián a Kalinyingrádi blokád miatt

Forrás. SouthFront
https://southfront.org/pro-russian-hackers-take-revenge-on-lithuania-for-blockade-of-kaliningrad/

Litvánia június 18-a óta kizárja az EU-szankciócsomagból az Oroszországból az orosz kalinyingrádi régióba irányuló árutranzitból származó árukat. A regionális hatóságok június 23-i adatai szerint az Orosz Föderáció más régióiból és vissza a kalinyingrádi régióba irányuló vasúti és közúti rakományok forgalma már mintegy 30%-kal csökkent. A litván vezetés június 27-én megállapodott az Európai Bizottsággal az orosz áruk Kalinyingrádba irányuló tranzitjának alapelveiről és alapvető irányelveiről. Kastutis Budris, Litvánia nemzetbiztonsági vezetőjének főtanácsadója elmondta, hogy a konzultációra a szankciók végrehajtására vonatkozó európai ajánlások frissítésének fényében került sor. Konkrét elvekről és rendelkezésekről nem nyilatkozott. Az Európai Bizottság képviselője viszont azt állította, hogy Litvániának további ellenőrzéseket kell végeznie az EU területén keresztül Kalinyingrádba irányuló közúti és vasúti tranzitban.
A kalinyingrádi régió blokádja a Vilnius és Moszkva közötti kapcsolatok súlyosbodásához vezetett. Oroszország bejelentette, hogy kész megtorló szankciókat bevezetni Litvánia ellen. Míg a Kreml még nem hajtja végre a fenyegetéseit, az orosz magánzók a kezükbe vették a dolgokat. Június 27-én a Killnet nevű oroszbarát hackerek egy csapata támadta meg a litván kormány weboldalait, válaszul a kalinyingrádi régió blokádjára. Eddig blokkolták a kormányhivatalok egyes oldalait, az online könyvelőprogramokat, a Litván Köztársaság Pénzügyminisztériumának Állami Adófelügyelőségének honlapját, az olaj- és gázkikötők honlapját, valamint az utcai kamerákhoz való hozzáférést. Két nappal ezelőtt a Killnet videóüzenetet tett közzé, amelyben kijelentette, hogy Litvániának 48 órát ad a kalinyingrádi tranzit blokkolásának feloldására: „Ha hétfőig nem érkezik reakció, „pontos csapást mérnek a litván rendszer szívére”. .”
Az üzenetük:
"Üdvözlöm, litván kormány. Most meg kell hallgatnia felhívásunkat, mert nincs esélye szembeszállni velünk. De 48 órája van, hogy feloldja a Kalinyingrádba tartó tranzitokat. Ha ez nem történik meg, az Ön országából több mint 500 cég kerül szörnyű körülmények közé hétfőn. Várjuk az azonnali választ. Készen állunk, hogy pontos csapást mérjünk rendszere szívére. Ne tegye kockára polgárai jólétét. Oldja meg ezt a problémát saját maga, vagy mi megoldjuk Ön helyett."

A Killnet egy oroszbarát hackercsoport, amely arról ismert, hogy DoS és DDoS támadásokat intézett számos ország kormányzati intézménye ellen az ukrajnai orosz katonai műveletek során.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 157
113
Hihetetlen, hogy beveszik a ruszki propagandát... :DDDDDD Bokikám dezinformálós bejegyezése minden forrást és hivatkozást mellőz, de ennek ellenére azonnal elhiszik anélkül, hogy bizonyosodnának arról, igaz e. :D (tragikomikus)
Lényegtelen mert 97% nem beszéltek szláv nyelveket. Másik dolog, hogy annyi agyhalott amerikai politikus van, akik össze-vissza nyilatkoznak, hogy nem tudod a tudatlanság vagy a totál idiotizmus beszél belőlük.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 412
4 447
113
Csak eljött az orosz államcsőd hétfőre :D
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
centauri prime vagy hogy híjjáknak ajánlom aki képes oldalakat szemetelni azzal hogy a orosz agresszió eleve így volt eltervezve.
Az orosz elnöki hivatal és főparancsnokság a sok személy cserével mást üzen de ő azért nyomja tovább rendületlenül.

Júniusban Oroszország több tábornokot eltávolított a kulcsfontosságú parancsnoki beosztásból – a brit hírszerzéstől​

2022.06.25 09:35
Június eleje óta az orosz főparancsnokság valószínűleg több tábornokot is eltávolított az ukrajnai háború kulcsfontosságú hadműveleti parancsnoki szerepeiből.

Az Ukrinform szerint ezt a brit védelmi minisztérium jelentette be a Twitteren .

Köztük van a VAT parancsnoka, Andrij Szerdjukov vezérezredes és a Déli Csapatcsoport (PGV) parancsnoka, Olekszandr Dvornyikov hadseregtábornok.

Dvornikov valószínűleg egy ideig általános hadműveleti parancsnokként is szolgált.
Olvassa el még: A Honvédelmi Minisztérium úgy véli, hogy Kutuzov tábornok halála nem változtat az orosz hadsereg taktikáján
A PGV parancsnoksága valószínűleg Szerhij Surovikin vezérezredeshez kerül át, mivel a PGV továbbra is központi szerepet játszik Oroszország kelet-ukrajnai offenzívájában. Surovikint több mint harminc éve vádolják korrupcióval és kegyetlenséggel.
1656138712-916.jpg

Február 24-én Oroszország teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen. A betolakodók ágyúzzák és megsemmisítik az infrastruktúrát, hatalmas lövedékeket hajtanak végre az ukrán városok és falvak lakónegyedein tüzérséggel, rakéta-meghajtású gránátvetőkkel és ballisztikus rakétákkal.

Az Egyesült Államok, az Európai Unió és más országok szankciókat sújtottak Oroszországgal mint agresszorral szemben, amelynek nemzetközi elszigeteltsége napról napra nő.
A köztársaság sose állított olyat, hogy az orosz támadás így volt eltervezve. Már csak azon egyszerű okok miatt, hogy nem ült ott a vezérkari megbeszéléseken. Csak a hadtörténelmi ismeretei miatt próbál logikát találni az egyes lépéseik mögött, és pusztán rasszista indíttatásból nem tartja őket abszolút hazugnak. Ez nektek nem megy.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Az a 24 ezer is valószínűleg 24 ezerrel volt több, mint amennyit ért a dolog.
(Mi még sosem hívtunk szerelőt működő készülékhez, nem lett belőle még baj. A kéményseprőknek nevezett védelmipénz-szedő maffiát meg ne is említsük... engem már fenyegettek levélben is, hogy nem hárítottam el az általuk "talált" (valójában előidézett) hibát (leszedte a füstcsövet a helyéről, és azt kamuzta, hogy úgy volt), egyébként elhárítottam, csináltattam bádogból új, nem két részből összerakott csövet, de sosem jutottak el odáig, hogy ismét keressenek.)
Nem árt kitakarítani a gépet. Ha van tartály nem árt cserélni a védö anódot, stb stb stb.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Szerintem ő már inkább primitív. 2008-ban is olyanokat mondott (akkor elnökként), hogy Szaakasvilit majd a tökénél fogva lógatják fel (nem tették, és nem mentek Tbilisziig)
Pedig szokjátok Dimitrij Anatoljevicset aranyapám mert ha Vova leadja a rendszámot akkor valszeg ő lesz a következő Cár !
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 648
55 277
113
A kazân elöszeretettel karâcsony és ujév között robbant rëgebben le. Azóta évente van egy szerviz. Ha bedöglik, 24 órân belül kijön a szerviz. Nekem megèri.
Mëg a 90-es években rohannom kellet szivattyuèrt a bécsi Grundfoshoz dec 27-én. Nem volt egy jó szórakozâs.Itthon meg várt a vizszerelö...:(
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Putyin bejelentette, hogy a NATO 200 nukleáris robbanófejet telepített Európában
"Az amerikaiaknak hat európai országban 200 nukleáris taktikai lőszerük van - az észak-atlanti blokk tagjai, és 257 repülőgép, nem csak az amerikaiak, felkészültek az esetleges felhasználásra,"
ez úgy 1970 óta van így, s a repülőgépeket mindig is szövetségi szinten biztosították hozzá (ezért is fogják pld a németek az atom hordozó kapacitásu Tornádo támadó gépeket szintén ilyen lehetőséggel bíró F35-re váltani). Megjegyzem, ezek az eszközök a volt Varsói szerződéses államok csatlakozásával kurvára nem települtek át keletebbre. A tároló bunkerek kizárólag Amerikai biztosítás mellet Német Olasz (ebben nem vagyok biztos), Török és még talán Angol területen vannak voltak, mindig is. Ezek felhasználhatóságára külön leszabályozott procedúra is van, szintén idétlen idők óta. Ezek után megkérdezném: mi volt ebben a hír érték ?????
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
A köztársaság sose állított olyat, hogy az orosz támadás így volt eltervezve. Már csak azon egyszerű okok miatt, hogy nem ült ott a vezérkari megbeszéléseken. Csak a hadtörténelmi ismeretei miatt próbál logikát találni az egyes lépéseik mögött, és pusztán rasszista indíttatásból nem tartja őket abszolút hazugnak. Ez nektek nem megy.
A logika amit ír kényszerűségből van.
Mit nem lehet azon elfogadni hogy 20 + éve kontraszelektált vezető réteg hozta össze a kudarcos ukrajna politikájukat.

Ön olvas saját bevallása szerint meg ez lejön a hszeiből is.
Tehát javaslom a magyar l vagy b betűvel kezdődő nagy online könyvekereskedésbe a keresőbe beütni a gorbacsov nevet.
Fog találni több munkát is azokat olvassa el rásegít a orosz világ meg úgy általában a felső politika kontraszelektált világának a megértésére /van gond a németeknél is/.
Röviden túl sokáig azonos pozícióban lévő vezetők alatt rohadhat szét a állam és a társadalom.
Evolúciós okokból.
Tessék + olvasni és gondolkodni.
Nem adom a szájába a válaszokat.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 430
16 720
113
ez úgy 1970 óta van így, s a repülőgépeket mindig is szövetségi szinten biztosították hozzá (ezért is fogják pld a németek az atom hordozó kapacitásu Tornádo támadó gépeket szintén ilyen lehetőséggel bíró F35-re váltani). Megjegyzem, ezek az eszközök a volt Varsói szerződéses államok csatlakozásával kurvára nem települtek át keletebbre. A tároló bunkerek kizárólag Amerikai biztosítás mellet Német Olasz (ebben nem vagyok biztos), Török és még talán Angol területen vannak voltak, mindig is. Ezek felhasználhatóságára külön leszabályozott procedúra is van, szintén idétlen idők óta. Ezek után megkérdezném: mi volt ebben a hír érték ?????
A felhasználhatóság alatt mit ért a Mester?
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Az Oroszországba irányuló félvezető-export közel 90 százalékkal esett a szankciók kezdete óta Csaknem 90 százalékkal esett vissza az Oroszországba irányuló globális félvezetőexport a Moszkvával szembeni nemzetközi szankciók bevezetése óta - jelentette ki Gina Raimondo amerikai kereskedelmi miniszter egy washingtoni konferencián szerdán.

A miniszter szerint az orosz cégek kénytelenek nélkülözni a félvezetőket számos termék esetében, beleértve az olyan fegyvereket is, mint a precíziós irányítású rakéták és tankok. A miniszter egy nappal azután beszélt erről, hogy az amerikai kormányzat öt kínai céget kereskedelmi feketelistára tett az orosz hadsereg és hadiipar állítólagos támogatása miatt.

Míg amerikai tisztségviselők korábban azt mondták, hogy Kína összességében betartja a korlátozásokat, figyelmeztettek arra, hogy rendkívül szorosan nyomon követik az előírások végrehajtását. Szerdán az amerikai kereskedelmi miniszter "még egy lapáttal rátett" a figyelmeztetésre, amikor kijelentette, hogy bezárják Kína vezető chipgyártóját, ha kiderül, hogy a SMIC Oroszországnak szállít. "Ne legyen kétség, ezt meg is tesszük, mivel a világon gyakorlatilag minden chip, így Kínában is, amerikai berendezéseken és szoftverek alkalmazásával készül" - fogalmazott Raimondo. Gina Raimondo arról is beszélt szerdán, hogy chipek és alkatrészek hiánya miatt Oroszország a következő négy évben kereskedelmi repülőgép-flottájának felét-kétharmadát lesz kénytelen felhasználni alkatrészként, hogy repülni tudjanak a megmaradó gépei.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/245563/