A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 137
119 535
113
A HAdtörténeti Múzeum egy lehangoló idejétmúlt intézmény. Poros, avítt, vitrinben porosodó, ne nyúlj semmihez múzeum. Megérett egy alapos átalakításra. (bocs az ismétlésért)
Ennek van igazságtartalma, csak az épület àtalskítasa és digitális infrastruktúra kiépítése a megfelelő titkosított adathàlózattal miegymással többtízmilliárdos (százmilliárdos?) tétel ami jelen helyzetben kissé luxus...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Van egy modern irodaházuk a Belvárosban, ami mégcsak felújításra sem szorul, mert teljesen jó állapotban van. Az a tény, hogy ez az idiótát a Várba költözés foglalkoztatja a tartalékosrendszer gatyába rázása helyett, a személyi felszerelések biztosítása helyett, a tisztességes illetmények és a többi ezer dolog helyett mutatja, hogy teljesen új korszak kezdődött. Teljesen visszatértünk a Benkő előtti időkhöz, csak most már urizálás is van, végtére is van elkölthető pluszpénz. Igaz, a minisztériumi uraknak, ebből nem lesz a katonának második gatyája.

Kábé a legrosszabb, amire számítottam ettől a figurától. Katonacsalád mi! Senkiházi dzsentrik csak, akik most az adófizetők pénzét kártyázzák, pedig az utolsó milliónak is lenne helye.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 137
119 535
113
Van egy modern irodaházuk a Belvárosban. Az a tény, hogy ez az idiótát a Várba költözés foglalkoztatja a tartalékosrendszer gatyába rázása helyett, a személyi felszerelések biztosítása helyett, a tisztességes illetmények helyett mutatja, hogy teljesen új korszak kezdődött. Teljesen visszatértünk a Benkő előtti időkhöz, csak most már urizálás is van, végtére is van elkölthető pluszpénz. Igaz, a minisztériumi uraknak, ebből nem lesz a katonának második gatyája.

Kábé a legrosszabb, amire számítottam ettől a figurától. Katonacsalád mi! Senkiházi dzsentrik csak, akik most az adófizetők pénzét kártyázzák, pedig az utolsó milliónak is lenne helye.
Hát a költözéshez benkő is bőven bólogatott (meg mimdenhez is mindig) eddig is.

Szerintem amúgy kevésbe pofázik bele a szakmába és nagyon sok átszervezés és vàltozás amit Benkő miatt nem lehetett végigvinni most átmehet.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 351
46 155
113
Úgy tudom, hogy a projekt pont a pénzhiány miatt àll és pont arról volt szó eddig hogy oda menne a minisztérium
Úgy, hogy a HM 2/3-adát kirúgják? :cool:
Hogy férne el a HM a Dísz téren?
A Balaton utca 6 emelet több szárnyban....
Különben szerintem a kommunikéció biztosan nem lenne akkora kaland. Tekintve, hogy a Várban már van pár kormányzati épület.
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Úgy, hogy a HM 2/3-adát kirúgják? :cool:
Hogy férne el a HM a Dísz téren?
A Balaton utca 6 emelet több szárnyban....
Különben szerintem a kommunikéció biztosan nem lenne akkora kaland. Tekintve, hogy a Várban már van pár kormányzati épület.
Honvédelmi Minisztérium megy a Kapisztrán térre, a Hadtörténeti Múzeum meg interaktív hanyattverő látogatói élménytárral (kb mint a Zene Háza) a Dísz térre (volt Sándor palota). A levéltár, raktár kutatói részlegek meg a Bartók Béla útra.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 351
46 155
113
Mondjuk èn el tudnèk képzelni egy olyan múzeumot ahol egy jelentős haditechnikai park is van.
Ha már úgy sem kezdenek semmit vele, akkor bedobok egy teljesen ideális célpontot: A hajmáskéri tüzér laktanya!
A körülötte lévő területen szépen meg lehetne csinálni egy haditechnikai parkot. Akár a gyak. tér sarkából meg ha leharapnak egy területet, akkor ott egy élményparkot is ki lehetne alakítani harckocsi, BMP, BTR vezetéssel, meg hasonló dinoszaurusz simogatóval.
Annyi hely van körülötte, hogy a levéltárnak is fel lehet húzni akár egy vadi új épületet is!
Nem kevés pénz, de területfejlesztési EU-s pénzekből annyit lehetne behúzni, mint a szemét.
Ezt Budapesten (és Közép-Magyaországon) biztosan nem lehetne EU-s pénzből finanszírozni.