[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 468
113
Érdekes elemzés:

“Az Egyesült Államok ősi félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagtartalékokkal, valamit a humán erőforrással összefonódik. Ez az egyetlen kombináció, amitől az amerikaiaknak évszázadok óta pokoli félelmük van”

Évszázadok óta? :)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Ha disznózsírral kenegeted az rpg gránátot, kihúzod az indító csőből és visszadugod, akkor felrobban? Szerintem találat érhette a szobát.
Vagy elműködött a kilövőtöltet...
Emlékeim szerint a védőkupakot is el kell távolítani
Az a harci rész gyújtószerkezetéhez tartozik. Itt inkább a kilövőtöltet működött el, de nem kizárt hogy tüzérségi találatot kapott az épület.
Az a baj ezzel, hogy ez a szemléletmód egyáltalán nem veszi figyelembe a lakosok, európa népének érdekeit. Ez a nagy probléma jelenleg.
Köztudott, hogy az orosz gáz , olaj a legolcsóbb alternativa, minden más megoldás drágább. Legalábbis ha Magyarországot nézzük.
Én pl nem akarok tripla áron tankolni, csak azért, hogy megszabaduljunk az oroszoktól. Nekem teljesen jó az orosz olaj, ha az jóval olcsóbb..
Na mind1, majd lesz ahogy lesz. :D
Nekem is megfelel a ruszki olaj. Az meg ha a pénzt Putyó a hoholok aprítására költi... 2 legyet egy csapásra! :D
Itt valami nem stimmel. A miniszter számai szerint gyakorlatilag nincs harcképes ukrán katona( 25 ezer halott, 60 ezer sebesült a 80 ezerbõl)?
Baszki... egy semmirekellő faszkalap nem katona. Mit vársz tőle? Ennél Hende klasszisokkal jobb volt Benkőről nem is beszélve.
Lenne egy gyors szakmai kérdésem: az Uragannak mennyi a max. hatótávolsága és milyen rakétával? (tudom gugli, de most nincs időm keresgélni. :D ) Ja, és melyik típ. a GPS vezérelt? (ugyanez a kérdés a Szmercsre is.) (esetleg Boki? Köszi! )
Szerintem Uraganhoz nincs, csak Szmercshez, az a 9M54x.
Használták már :
Hogy aztán függjünk egy másik hatalom 3x áron adott gázától ugye?? Mert az jó függés, azzal semmi baj nincs de legalább meghasal tőle mindenki mert győzze fizetni.... az nagyon jó lesz igen.... meg aigazabol még nem tudják hogy lesz e gáz ősszre, de legalább aki nem volt sìkhülye és nem rúgott fel agyatlanul mindent az most adja oda a sikhulyeknek... szerinted ez így OK ugye?? Már majdnem leírtam ide hogy azt gondolom Te is sìkhülye vagy de szerencsére időben meggondoltam magam...
:)
Hollandiában ezt így akár rendőrnek is az arcába mondhatod :D Nem azt kell mondani hogy köcsög vagy fakabát, hanem azt hogy én azt gondolom köcsög vagy ÉS NEM TEHET SEMMIT! :D :D :D
A BK-16-os hajó fedélzetén orosz különleges erők raftingolnak a Dnyeperen

, a rajtaütés eredménye az ukrán hadsereg egyik elfogott útitársa.
Azért ad a srácnak egy csicskalángost :D
Ez után a szereplés után ez már a múlt. Mondanak 30% te pedig hazug nak nevezed és mondod, hogy 40...
:D
Nem megbízhatóak a Nagyoroszok... ez nyílvánvaló... tíz év múlva szerinted mennyit kereskedhetnekvelünk... szerintem 2-3% max...
A Szabad-Világ mint exportfelvevő piac felejtős a Nagyorosz számára pár évtizedre.
Majd kereskedik Kínával-Indiával.
Ez van.
Téged se az eszedért fognak ellopni csikánó... Miben nem megbízhatóak a ruszkik? majd térjünk vissza erre a szabadvilágos nacibaélvezős álmodra nem is tíz, de csak pár év múlva ;)
Tiszacsernő, "hadianyag" Ukrajna irányába:
let-lt-s.jpg

let-lt-s-1.jpg

let-lt-s-2.jpg

Forrás: Felvidéki, Skyscrapercity.com
Csak megunták a lövészárkokban senyvedők panaszait és a frontra vették ezeket :D
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 212
4 414
113
Oroszország kulturális gyökerei a Kelet-Római birodalomban vannak. Míg Európa nagyobb részének a Nyugati-Római birodalomban. Ez az első nagy törés, de később a mongol invázió még jobban letaszította az oroszokat az európai fejlődés útjáról. Így egy félázsiai társadalom jött létre ami az európai normákat nagyon sok esetben nem ismeri. Ukrajnára ezzel szemben a lengyelek és a litvánok hatottak erősebben. Oroszország már a "vad kelet" ahol az európai kultúrának már csak részei lelhetőek fel.

A Rómia Birodalom keleti fele mindig is külön állt, eleve ott a görög volt a domináns nyelv. Ha a vadkelet rasszizmus, akkor a vadnyugat is XD Nem kell fullba nyomni a pc-t, nagyon idegesít engem.

Szentpétervár kifejezetten európai mintára épült. Nagy Péter cár véghez vitt egy európaizációt. Én nem azt állítom hogy az oroszok nem európaiak, hanem hogy sok tekintetben különböznek Európától. Ez pedig jelentős részben a nomád népeknek való kitettség miatt lett, mint ahogy a balkán is más lett az oszmán uralom miatt.
És akkor szerinted mi közelebb állunk a fekete/indian/néger/mexikói/kinai és kisebbségben fehér USAhoz mint az európai oroszokhoz ugye?? Csak mond HOGY IGEN kérlek, hiszen ezt írtad.... folyamatosan hülyét csinálsz magadból de nekem nagyon tetszik :)
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ukrán 79 dandár laktanyája elleni rakétatámadás következménye

Lohol a hohol
Liszicsanszkból

Lavrov Mongóliában
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 983
113
Bőven elég a pusztító ereje ahoz amire használják!
Civileket irtani Donyeckben...

Ukran naciharcos.

Kulaba nem erti miert lehetseges a finnek es svedek Nato felvetele, Ukrajnae pedig miert nem?

Ez meg eg mint a zsír.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Csak érintőlegesen.

Van itt közgazdász? Mi erre a logikus magyarázat?

Beáramló valuta támogatások, otthonmaradottaknak valutában utalt pénz és héják felvásárolják az ukrán államkötvényeket, mivel fizetésképtelenség esetén az állami föld a fedezet.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Csak érintőlegesen.

Van itt közgazdász? Mi erre a logikus magyarázat?
A hrivnyát a víz fölött tarják, hogy ne szűnjön meg, mint fizetőeszköz, ehez egy valag külföldi pénzt belepumpálnak, a forint meg támadás alatt van, mivel OV győzelmét nem tudják lenyelni.