[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 513
14 956
113
Lassan vége a déli/USA hadgyakorlatnak. Az utóbbi napokban már UNcsi sem fenyegetőzik. Kerry Ázsiában. Kitört a béke?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 812
81 103
113
Április eleje óta nem jelent meg a nyilvánosság elott....... Lehet, hogy fogyokúrázik.:)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Vagy attól tart, hogy cépont lenne. Most nem lessz vagy volt valami Kim Ir Szen-es ünnep nekik, amire azért szokás megjelenni mindnenkinek?
 

savaz

New Member
2012. április 13.
10
1
3
El sem merem képzelni, mivel tömhették szerencsétlen hasonmástát a csókának, hogy az ünnepre pont olyan jól táplált legyen a tribünön, mint a főnök.

:)
 

Testudo

Member
2011. február 25.
45
0
6
USA kínához passzolta a labdát:

http://kitekinto.hu/kelet-azsia/2013/04/19/kerry_kinanak_kulcsszerepe_van_a_koreai_krizis_megoldasaban/
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Erről a videóról a kínai Y-20 első repülése jut eszembe, ahol a kamerák előtt majd megőrültek a kínai lobogót lengető emberkék. Propaganda. Ahogy az is az volt.

Ahogy látom, választ nem sikerült itt sem találni arra, mi ez a szájkarate a világ túlsó felén, ám politikai húzásnál többre nem taksálnám. Gondolom valamiért felkapott téma, lehet mutyiznak valamit a háttérben, amire jobb, ha az emberek nem figyelnek.
sf-laugh.gif
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 936
18 421
113
A kamerás ember mellett ott állhatott a fegyveres kísérő és a kislányra szegezett fegyverrel várta, mit is mond szegényke. :(
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
az elmúlt napokban két újabb rakétát mozgattak a keleti partokhoz, ezek scudok. ha pukkantanak, valószínűleg április 25-e környékén  teszik.
 

Vitya

Member
2010. április 22.
89
0
6
És itt egy kis elemzés gazdasági oldalról...

http://www.portfolio.hu/vallalatok/haborura_keszul_eszak-korea_sulyos_lehet_a_hatasa.182655.html

 

érdekes, mondjuk én még mindig nem hiszem, hogy az etások támadnának...
 

Testudo

Member
2011. február 25.
45
0
6
A portfóliós elemzés nagyon tanulságos. Ennek alapján aztán lehet gondolkodni, hogy kinek érdeke és kinek nem érdeke, hogy ott legyen konfliktus.

Egyes szektorokban rövid távon még a versenytársak is szívnának.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
az amerikai és kínai vezérkari főnökök találkoztak, hogy megbeszéjék, hogy is van ez hogy a kínaiak annyit hekkerkednek. itt említette a kínai vezérkarcsi, hogy ÉK várhatóan újabb nukleáris robbantást fog végrehajtani.
 

Testudo

Member
2011. február 25.
45
0
6
Na ebből a hírből is láthatjátok, amit már korábban írtam, hogy bármekkora is az ÉK-i nyomás, Dél-Korea és Japán attól még nem lesznek puszipajtások:

http://kitekinto.hu/kelet-azsia/2013/04/22/a_del-koreai_kulugyminiszter_lemondta_tokioi_latogatasat/
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
http://hir.ize.hu/click.php?id=182445&categ_id=12&url=http%3A%2F%2Fgepnarancs.hu%2F2013%2F04%2Fatomfegyver-es-raketaprogramjanak-feladasara-szolitotta-fel-a-nato-eszak-koreat%2F

És ha nem tesz le ÉK az atomprogramjáról akkor mi lesz, a NATO felszólítja újra és újra és újra és elítéli megint és megint? Ez tiszta hülyék gyülekezete, olyan mint az ENSZ, egy kettősmércés korrupt gittegylet. A lefegyverzéséhez annyi kellene, hogy abbahagyják a baszogatását, más is leszerelje az atomfegyvereit és az önjelönt békefenntartók húzzanak a picsába.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
friss értesülések szerint a március közepén kezdett kínai mozgósítás tovább folytatódik. katonák masíroznak senjangban dandong felé. liaoyangban bevagonírozott harckocsikat véltek látni. tonghua felett kötelékben repülő szu-27eseket. dandongban légószirénával szórakoztatták a nagyérdemű lakosságot, a készülődés jegyében. a csapatok állítólag egyes szintű harckészültségben vannak.