[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
http://www.origo.hu/nagyvilag/20130502-eszakkorea-tizenot-ev-kenyszermunka-az-amerikainak.html

Na mire fogják beváltani? Kevesebb szankcióra? Rizsre? Titkos háttérmegállapodásra? Hagyják megrohadni ÉK-ban?
 

Testudo

Member
2011. február 25.
45
0
6
http://www.origo.hu/nagyvilag/20130502-eszakkorea-tizenot-ev-kenyszermunka-az-amerikainak.html

Aha. Beismerte. Önként. Meg akarta dönteni, egyedül. Bástya elvtársat is meg akarta gyílkolni! Ezt már ismerjük.

Szegény fickó.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 049
6 489
113
Véget ért a gonosz amerikai-dél koreai támadó jellegű hadgyakorlat, a jók északon ismét túlélték és ezt csakis a bölcs vezérnek és az ő határozott kemény politikájának köszönhetik.

 

Ha valaki még nem olvasta, hogy miért nem szabad hátradölni:

 


A Pentagon éves jelentése szerint Észak-Korea a folyamatos fejlesztéssel elérheti azt a technológiai fejlettséget, hogy az amerikai kontinensre is veszélyes legyen. A jelentés szerint az ázsiai ország jelenti a legnagyobb veszélyt az Egyesült Államokra a térségben.



Észak-Korea atomtechnológiájának és nagy hatótávolságú ballisztikus rakétáinak fejlesztésével egyre közelebb jut azon hangoztatott célja felé, hogy atomcsapást mér az Egyesült Államokra - olvasható az amerikai védelmi minisztérium idei kockázatfelmérő jelentésében, amelyet a washingtoni kongresszus számára készítettek, és amely csütörtökön vált ismertté.

Elképzelhető, hogy Phenjan a folyamatosan fejlesztett Taepodong rakétákkal - ha sikerül ezek valamelyik változatából megbízható interkontinentális eszközt kialakítania - végül képes lesz elérni az Egyesült Államok valamely részét. Ha ezt fel tudják szerelni nukleáris töltettel, akkor megvalósítható az atomtámadás - véli a Pentagon a jelentés első változatában. A jelentés évenkénti elkészítésére törvény kötelezi a minisztériumot.

Észak-Korea decemberben útnak indított egy műholdat szállító háromfokozatú rakétát, és ez a fejlesztési siker "nagymértékben segíti" azokat a képességeit, amelyekhez nagy hatótávolságú ballisztikus rakétára van szükség. Phenjan ezzel párhuzamosan folyamatosan fejleszti atomfegyver-képességét, amit alátámaszt, hogy februárban kísérleti atomrobbantást hajtott végre, és "bármikor képes újabb tesztekre" - állapítják meg a minisztérium szakértői.

"A ballisztikus rakéták és az atomtechnológia területén elért fejlesztési eredmények együttesen összhangban vannak Észak-Korea hangoztatott céljával, hogy képes legyen csapást mérni az Egyesült Államokra magán az amerikai kontinensen. Ha Észak-Korea folytatja a teszteket, és e programjaihoz felhasználja mindazt a kevés erőforrást, amely a rendelkezésére áll, akkor egyre közelebb kerül ehhez a célhoz, és közben a saját térségében is egyre inkább fenyegeti az amerikai erőket és szövetségeseiket" - olvasható a jelentésben. A Pentagon szerint Észak-Korea jelenti az Egyesült Államok elleni egyik legsúlyosabb biztonsági fenyegetést a térségében, mert atomfegyvereket és rakétákat fejleszt, fegyvertechnológiát ad el más országoknak, és "hajlamos a provokatív és destabilizáló magatartásra".

A jelentés rossz időszakban született, mert éppen felcsillant a remény, hogy a decemberi rakétafelbocsátás, a februári atomkísérlet, valamint az azt megtorló újabb ENSZ-szankciók, az Egyesült Államok és Dél-Korea Phenjan által atomcsapással való megfenyegetése és a két hónapig tartó amerikai-dél-koreai hadgyakorlat után enyhül a feszültség a Koreai-félszigeten - állapítja meg a Reuters. Észak-Korea április 23-án közölte, hogy atomhatalomként akar tárgyalni az Egyesült Államokkal, de ezt Washington rögtön és határozottan elutasította.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
annyi új információt találtam ebben, hogy a decemberben fellőtt taepodong-2 megítélésük szerint alkalmazható interkontinentális ballisztikus rakétaként, a februári bomba vélhetően elfér a rakétán. amit nagy valószínűséggel nem oldottak meg, hogy a légkörbe való visszatéréskor hogyan maradjon egyben a cucc.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
"Jó. Akkor mondd az indítékot a megrendezett torpedó támadásra. Főleg annak fényében, hogy az utóélete is ismert és utólagosan is lehetsz bölcs. Ez miért is volt jó DK-nak?" - abban a térségben Amerika érdekében fenn kell tartani a konfliktust, mert hanem nem igazolná semmi az ottlétét. Nem feltétlenül kell DK-i legyen aki indított egy torpedót, és nem is biztos, hogy megkapták, hogy mi lőtte ki, csak kerítettek egy marék ÉK-i torpedódarabot, amit bemutattak.
 
M

molnibalage

Guest
Aha. És ahhoz feltétlen el kellett süllyeszteni a hajót is...? Nem lett volna elég konteós az, hogy kitérnek és megtalálják. Mint Perl Harbor esete. Akkor kevésbé lett volna ok a háborúra, ha jól bevárják a japókat és az első nap laposra verik őket? Nem lett volna egyszerűbb, mint éveket szenvedni...?

Egyébként meg miféle konfliktust kell fentartani ecsém...? ÉK magától is csinálja a balhét, de soha nem lett folytatása egyiknek sem. Magyarán, csak a szokásos "gőzöm sincs, hogy miért, de biztos a szemét USA" rizsa megy szokás szerint... Áh, eszemfaszom megáll...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
A dél-koreai hajó elleni támadás előtt viszonylagos nyugalom volt a koreai félszigeten, már rég nem volt semmilyen balhé. De neked úgysincs mit magyarázni, mert rajtad kívül mindenki hülye.
 
M

molnibalage

Guest
Továbbra sem értelek. Egyik incidens óta sem emelték a jenki erők létszámát a térségben jelentősen, a néhány F-22 odavazavársa jelképes értékű. Új fegyverüzlet sem született. Semmi sem változott a torpedózás óta. Attól, mert egyes idióták hangosabban üvöltenek a képességek nem változtak meg és a helyzet sem. A torpedózás előtt is laposra verték volna a komcsikat és most is...

So, továbbra sem értem, hogy mi szüksége volt rá délnek vagy a jenkiknek. Kb. semmi.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@molnibalage

Politikai oldalról is nézd a dolgot.
 
M

molnibalage

Guest
Onnan is nézem. A torpedózás miatt Kína nem fordult szembe ÉK-val, az csak most és más miatt következett be úgy, ahogy. A többi ország helyzete mitől is változott? Mi változott és kinek?
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 020
113
Hát szvsz azzal sokan vagyunk úgy, hogy csak tippelgetünk, mi az oka ÉK pattogásásnak... Lehet, hogy később derül ki, lehet hogy tényleg csak megmutatta a népének a tutit... De az is lehet, hogy tényleg egyszerüen csak business volt... Ugye valami helitenderen döntöttek is US Apache-ok mellett. Innentől kezdve meg valóban az a lényeg, hogy a legvalószinübb ÉK, de utána még van pár lehetőség... Mint a másik topikban meg legvalószinübb Izrael, amellett, hogy van még egy pár más lehetőség is.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
"a néhány F-22 odavazavársa jelképes értékű" - mondjuk Áder elmehetne egy herendi vázával és 50 db M1 Gepárddal - mint jelképes ajándék -  Obamához, és Obama adhatna kéttucat jelképes F-22-est a honvédségnek, meg valami jelképes igéretet ingyen F-35 -ösökre (de nem a butított fajtából). 

Amerika az amúgyis jelentős haderejét megnövelte a térségben, ami Kína ellen jól jöhet, és a hajókilövés meg egyéb balhék miatt addigis ÉK-t utálja Japán és DK, nen pedig egymást. ÉK-nak meg az égvilágon semmi haszna nem volt abból az elsüllyedt déli hadihajóból, azóta is szopatják miatta ha ők voltak ha nem.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@molnibalage

Akkor úgy mondom, hogy belpolitikai oldalról. Egy ilyen esemény alkalmas arra, hogy másfele terelje a nemzet figyelmét, esetleg alapot adjon a hadsereg alá (megszorítások elkerülésére pl.), stb. Nem állítom, hogy így történt, de elvi síkon, mint lehetőséget én ezt is számba venném. Persze most is csak kapálódzunk a homályban, hátha beleakadunk valamibe (ami remélhetőleg nem kutyaszar :D).
 
M

molnibalage

Guest
Amerika az amúgyis jelentős haderejét
A teljes jenki kontingens 25 vagy 30 ezer fő Koreában, ebben a reptér portása és a szakács is benne van tudtommal. Afganisztánban mekkora is a jenki jelenlét? A hidegháborús időkhöz képest nagyon alacsony szintű a jelenlét.

nato oob 1989 szavakkal keressél és csak a helis és USAF jelenlétet vesd összes mennyiségileg azzal, ami 20 éve volt. A szárazföldi technika is tudtommal jóval kisebb.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Nem csak a koreai, szakáccsal együtt 30 ezres kontingens van a környéken, hanem a Japánoknál is van még 35 ezer.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
http://feol.hu/kulfold/japan-kormanyfoi-tanacsado-targyal-eszak-koreaban-1543381
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
USnak semmilyen konfliktust nem kell fentartania Ázsia ezen részén. Torpedozás elött is nagyon feszült volt a viszony DPRK-ROK között. Fülöp szigetek Taiwan Kína között. Japán Kína között. Kína Vietnam között. Kína India között. 

Teszem hozzá imo US vezetés sokkal jobban örülne, ha negyed ennyi konfliktus lenne a környéken. Csak nincs.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Észak-Korea rövid hatótávolságú rakétákat tesztelt, amire Szöul a legmagasabb készültségbe helyezte a hadsereget. Kicsit háttérbe szorultak az elmult hetekben ami a médiát illeti, lehet ha újra reflektorfénybe szeretnének kerülni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Az észak-koreai partiőrség / tengerészet / akármi elfogott egy kínai(eszem megáll) halászhajót, és váltságdíjért cserébe hajlandóak csak elengedni a hajót legénységestől. Pont a kínaiakat kell ezek is basztassák? Annyira jól megy az atomfegyver-projektjük vagy mi?