A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 223
119 885
113
Egy koszos, parazita, semmire nem kepes jottment putri. Pont, mikor berakod őket a lakoteelpre, es eltuzelik a parkettat, meg malacot tartanak az erkélyen.


9 dd, hoooogyne. :D "Hany eves vagy koralyfi...?"
Es szaladva rohamoznak (hangosan kiabalva, komcsi doktrina szerint), vagy izzadva toljak-vonjak a működésképtelen szarjaikat?
Az acelsisak egy ido utan a szukbe fog csuszni, a tartaska meg a fatusas AK ergonomiajarol mar nem is beszelve. :D

Ne viccelj már ezzel a komcsi hulyeseggel. A felszerelesuk egy rakas szar, par HIMARS nem fog semmit megoldani, amikor a legmodernebb cuccuk egy kerekes APC (P V), cirka 60 darabbal.
Kamm ne legyél kretén.
Nekünk is a legmodernebb cuccunk egy kerekes apc csak 40 éves...

Jelenleg a románok jóval erősebbek, lehet hogy ezt az egód nem képes beszívni (ez meg a saját szegénységségi bizonyítványod) . De ha neked nem is esik le, de katonai és politikai vezetés tisztában van ezzel, hogy a két posztszovjet lerongyolódott haderőnek csúfolt handabandából még mindig a miénk a rongyosabb...
 

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 707
2 257
113
Kamm ne legyél kretén.
Nekünk is a legmodernebb cuccunk egy kerekes apc csak 40 éves...

Jelenleg a románok jóval erősebbek, lehet hogy ezt az egód nem képes beszívni (ez meg a saját szegénységségi bizonyítványod) . De ha neked nem is esik le, de katonai és politikai vezetés tisztában van ezzel, hogy a két posztszovjet lerongyolódott haderőnek csúfolt handabandából még mindig a miénk a rongyosabb...
Az utolsó bekezdésben van a lényeg , tárgyilagos, tömör megállapítás.Mégha nem is hizelgő!
 
K

kamm

Guest
Hát te sem jártál arra az elmúlt időben, maximum csukott szemmel..

Nem tudom a mostani rendezgetésekkel, hogy van de kb 2 éve, mindenki .. .a rendőr,mentő,tűzoltó, katona többet keresett, mint a magyar.
Mivel ez az egyetlen politikai hátterük. Leírtam világosan, miért.

Igen vannak hulladék felszerelésük, miért nálunk nincs?
Micsoda? Acelsisak, fatusas AK?
Negyvenéves F-16?


A BTR-eken kívűl nálunk mivel is tudsz nagyobb erőt megmozgatni? ..
Ez most komoly vagy vicc?
Mondjuk a rengeteg HXszel?

Nálunk a tüzérség, rakéta tüzérség? Légiszállítási képesség? Harckocsik?
Hat, mar a kikepzo A4 is legalább egy generacioval jar a T55-osbol hekkelt szarjaik előtt, de az érkező zl az momdjuk kettővel fog.

Milyen roman IFVrol beszélsz?
Még ha az iden érkező Lunxet felreteszem, akkor is van 500-600 BTR80 szolgalatban, nagy részük A - ez a naluk hekkelt 60asoknal ket generacioval modernebb (kepzelheted, az milyen...)

De mi van ezzel a létszámmal? Ti elakadtatok ennel a kommunista rohamseregnel vagy mi a bánat?
Ha egyszer mindenuk szar, működőképes hk max 1-2 zl van, az is 40-50 éves design, akkor mit csinál a sok szorostalpu hegyitorpe?
Kiabál, átkot szór?

Háttérország (javítás, karbantartás, gyártás.. stb).
Aha, a 'legendas' román 'hadiipar' - mesélj csak.... :D

A műszaki eszközökkel, meg most kezdjük utolérni őket.. darabszámban talán, de legalább modernebb cuccokkal. Azért javíts ki ha tévedek, de az az F-16osok képesek a földi radarok jelét is venni.. vagy legalább infót kapni róla, ráadásul ők a földről is könnyebben indítanak a mieinkre.
Udvariasan csak annyit mondok, tévedsz.

Ez a jelenlegi helyzet még.. nyilván majd változik ha érkezik a technika.
Milyen technika "érkezik" a romanokhoz?

Nem szeretem őket .. de azért nem is nagyon akarnék összeugrani velük a jelen helyzetben, mert abban sokan meghalnának értelme pedig nem sok volna.
Persze biztos minden iskolában az udvaron nyomják a csigát. :D
Cikkek sorban hoztak, hogy az iskolaik FELÉBEN-KETHARMADABAN nincs megoldva az angolvécé. 2021-ben, baszki. Pont azért, amire ti olyan izgatottan hegyezitek, hogy uhhh mennyi katonát fizetnek a románok...


Sőt útjaik sincsenek.. aha.. háát jó..
Ittemi erdélyi barátaim mondják, ahányszor hazamennek, egy vicc az egész, 150-200km minimum 4-5 óra, nincs pálya, az utak teljesen szarok. És ez Erdély, ami a Monarchianak hála messze-messze jobb infraval rendlkezik, mint az elmaradt, primitív Regat.

mondjuk menj majd végig Nógrád megyében vagy Kelet-Magyarországon.. meg mondjuk Románia közepén.. csak meg ne lepődj.. A CFR valóban nagyon gáz, illetve a pálya is.
YT tele van hajmeresztő videokkal, de elég csak blogokat olvasni.

Igen, gondolom nagyon rossz egyetemeik lehetnek, csak hogy szakmából mondjak.. a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem is nagyon gáz... ezért járnak oda sokan.
Nem, azért, mert nincs más, ha a SOTEre nem jut be. Annál csak szarabb van a Regat fele.

Még szerencse, hogy a mi egyetemeinken makulátlanok és jók, ráadásul botránymentesek.
Fogalmam nincs, miről beszélsz. Mi koze ennek a helyezesukhoz?

Szerencse, hogy itthon minden fasza. :) Meg milyen jó, hogy csak kevés olyan ember van, aki az eredetileg tanult szakmában helyezkedik el ... ja opsz.
Te ugye nem érted a piaci alapú v elitkepzes koncepcioit?
 
  • Tetszik
Reactions: BiancoGasto

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 223
119 885
113
Micsoda? Acelsisak, fatusas AK?
Pont ezzel van ellátva kb fele a honvédségnek....
Milyen roman IFVrol beszélsz?
Még ha az iden érkező Lunxet felreteszem, akkor is van 500-600 BTR80 szolgalatban, nagy részük A - ez a naluk hekkelt 60asoknal ket generacioval modernebb (kepzelheted, az milyen...)
Bmp 1 izraeli elektronikàval és toronnyal német motorral váltóval és integrált spike rakétával?
 
K

kamm

Guest
Kamm ne legyél kretén.
Nekünk is a legmodernebb cuccunk egy kerekes apc csak 40 éves...
"He...?"
1996-2000 között érkeztek. Tudom, te meg akkor nem szolgaltal, de akkor is így van. :p

Jelenleg a románok jóval erősebbek, lehet hogy ezt az egód nem képes beszívni (ez meg a saját szegénységségi bizonyítványod) .
Egyes fegyvernemekben, mikozben az ország egy putri. Ezt magyarazom.

De ha neked nem is esik le, de katonai és politikai vezetés tisztában van ezzel, hogy a két posztszovjet lerongyolódott haderőnek csúfolt handabandából még mindig a miénk a rongyosabb...
Nem tudom, mi a rongyosabb -nem ismerem ezt a katonai "szakkifejezest" -, de amikor képtelenek pilotat kiallitani a mar leszallitott 40+ eves hasznalt gepeikre, akkor ne gyere nekem azzal, hogy ti vagytok a rongyosabbak...

...ha mar szegénységi bizonyítvány: végtelenül demoralizalo az a fajta konstants negativ orbakolas, ahogy mindenhez hozzaallsz. Ahogy talán @Pogány irta a minap 'feltrefasan', te imadsz panaszkodni. Ertem en, hogy ez ilyen az egyszerű magyar neplelek, hagyomany a pesszimizmus, de ha valamiben egyet kell értenem a Zorbannal, akkor az az, hogy ez a fajta 'merjunk kicsik maradni' a leggyilkosabb méreg egy ország fejlődése ellen.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 223
119 885
113
"He...?"
1996-2000 között érkeztek. Tudom, te meg akkor nem szolgaltal, de akkor is így van. :p


Egyes fegyvernemekben, mikozben az ország egy putri. Ezt magyarazom.


Nem tudom, mi a rongyosabb -nem ismerem ezt a katonai "szakkifejezest" -, de amikor képtelenek pilotat kiallitani a mar leszallitott 40+ eves hasznalt gepeikre, akkor ne gyere nekem azzal, hogy ti vagytok a rongyosabbak...

...ha mar szegénységi bizonyítvány: végtelenül demoralizalo az a fajta konstants negativ orbakolas, ahogy mindenhez hozzaallsz. Ahogy talán @Pogány irta a minap 'feltrefasan', te imadsz panaszkodni. Ertem en, hogy ez ilyen az egyszerű magyar neplelek, hagyomany a pesszimizmus, de ha valamiben egyet kell értenem a Zorbannal, akkor az az, hogy ez a fajta 'merjunk kicsik maradni' a leggyilkosabb méreg egy ország fejlődése ellen.
Nem, hülyeségeket magyarázol 0 információval az arroganciai magas fellegei közül. Mi nem tudunk összekaparni kb egy teljes harckész dandárt. Ők rendszeresen mozgatnak ekkora erőt.

Jelenleg új technikából is több van nekik ami működik meg régiből is, teljes fegyvernemekkel amik nàlunk hiányoznak.

Nincs valós információd ellenben marha nagy arcod az van....

Nem merjünk kicsit maradni de a potenciális ellségek lenézése az kurvára nem szokott sikeres lenni...
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 276
14 186
113
Ez most komoly vagy vicc?
Mondjuk a rengeteg HXszel?


Hat, mar a kikepzo A4 is legalább egy generacioval jar a T55-osbol hekkelt szarjaik előtt, de az érkező zl az momdjuk kettővel fog.


Milyen roman IFVrol beszélsz?
Még ha az iden érkező Lunxet felreteszem, akkor is van 500-600 BTR80 szolgalatban, nagy részük A - ez a naluk hekkelt 60asoknal ket generacioval modernebb (kepzelheted, az milyen...)

Mi az a rengeteg HX?

Most arról a tizenpár darab leóról beszèlsz o_O

Kb 150 /A van nekünk. Nem a nagyrésze.
5-600 meg, hááat.

Amúgy a kurblis torony, amiben a 30as szeret elakadni ès csak kívülről lehet elhárítani.
Vagy miben akkora generációs ugrás?

Este van amcsiban ès a pohár fenekére néztél?
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 223
119 885
113
Nem tudom, mi a rongyosabb -nem ismerem ezt a katonai "szakkifejezest" -, de amikor képtelenek pilotat kiallitani a mar leszallitott 40+ eves hasznalt gepeikre, akkor ne gyere nekem azzal, hogy ti vagytok a rongyosabbak...
Pilótahiányunk van...

Ezt mondtam hogy nincs valós információd. A román haderő jelenleg mind létszámában mind technikai eszközeinek hadrafoghatóságában és azok számában előttünk van jelenleg. Ezen a 14 gripen sem fog változtatni.
 
K

kamm

Guest
Nem, hülyeségeket magyarázol 0 információval az arroganciai magas fellegei közül. Mi nem tudunk összekaparni kb egy teljes harckész dandárt. Ők rendszeresen mozgatnak ekkora erőt.
Ezt nem is cafoltam, ennek az az ára, hogy nincs infra, szar az oktatás.


Jelenleg új technikából is több van nekik
Ahogy irtam, aranyáron jött a HIMARS.

ami működik meg régiből is, teljes fegyvernemekkel amik nàlunk hiányoznak.
Ez az, amit a legtöbb helyen mutogatnak? Ezt már beszéltük, hogy szinte mindig uaz a pár egység van minden videón...

Nincs valós információd ellenben marha nagy arcod az van....
Neked meg a nézőpontod a fold felett van fél méterrel, kb a BTR ulopoziciojanal.
Az hagyján, de mindent es mindig fikazol, amikor újat probalnak alatok-eletek tenni.


Nem merjünk kicsit maradni de a potenciális ellségek lenézése az kurvára nem szokott sikeres lenni...
Az az én személyes velemenyem, meg is tudom indokolni, miért.
De ennek mi köze ahhoz, hogy te minden hazai újdonságra karogsz először?
Tudod, az amerikaiak ezt az egy dolgot feltalálták qrva jól, amikor elhiszik, hogy meg tudnak valamit csinálni. A másik, hogy hajlandóak beletenni a munkát is, a kettő együtt meg már a siker 75%, a maradék 25 a szakértelem, ami elégséges számú próbálkozás után úgyis megjon.
A te negatív hozzáállásoddal max a "muszáj" szintjéig jutnak el, ami egyből megöli a végrehajtást.
 
  • Tetszik
Reactions: BiancoGasto

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 067
27 298
113
Neked meg a nézőpontod a fold felett van fél méterrel, kb a BTR ulopoziciojanal.
Az hagyján, de mindent es mindig fikazol, amikor újat probalnak alatok-eletek tenni.
Ez nem igaz, mert a 8x8-on kívül eddig semmit se fikázott és azt is csak a hidrogénes hajtás miatt.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 223
119 885
113
Ezt nem is cafoltam, ennek az az ára, hogy nincs infra, szar az oktatás.



Ahogy irtam, aranyáron jött a HIMARS.


Ez az, amit a legtöbb helyen mutogatnak? Ezt már beszéltük, hogy szinte mindig uaz a pár egység van minden videón...


Neked meg a nézőpontod a fold felett van fél méterrel, kb a BTR ulopoziciojanal.
Az hagyján, de mindent es mindig fikazol, amikor újat probalnak alatok-eletek tenni.



Az az én személyes velemenyem, meg is tudom indokolni, miért.
De ennek mi köze ahhoz, hogy te minden hazai újdonságra karogsz először?
Tudod, az amerikaiak ezt az egy dolgot feltalálták qrva jól, amikor elhiszik, hogy meg tudnak valamit csinálni. A másik, hogy hajlandóak beletenni a munkát is, a kettő együtt meg már a siker 75%, a maradék 25 a szakértelem, ami elégséges számú próbálkozás után úgyis megjon.
A te negatív hozzáállásoddal max a "muszáj" szintjéig jutnak el, ami egyből megöli a végrehajtást.
Az hogy egy putri az ország sajnos azt hogy a 2. Vh óta kínosan ügyelnek rá hogy erősebbek legyenek kat9bailag még nem változtat és ez nem a pottyantós budik számában mérik.

Te a marketinget látod egy kontinensnyi távolságból (amire természetedből adódóan roppant fogékomy vagy) én pedig a marketing mögötti.valóságot élem minden nap.
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 580
8 189
113
Június közepén kirakott a Magyar Honvédség Facebook-oldalára egy fotót egy magyar nemzeti színekben tündöklő, élethű nagyságú, 8x8-as harcjármű-makettről. Ha minden igaz, a harcjármű 2028 körül kerül sorozatgyártásra, a kaposvári üzemben

2028, de messze van az még....
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 276
14 186
113
Soroljam? Nem akarom elterelni a temat, ezt szerintem meg o is elismeri, hogy nem igaz...
Az új dolgokból?
Èn mèg az L39-re emlékszem.

Tőlem sorolhatod.

Cg. Nem rémlik.

Cz. Nem.
Max az idiotizmust, hogy nem rövidcsovu brent kap a járművek szemèlyzete/HK-sok, hanem skorpiót.
De ez faszság is.
Elmondta az első zárak szaral voltak,decswrèltèk őket.

H145 nem rémlik.

Gidránt ellenem is többször megvédte.

Pzh2000. Nem.

Lynx. Az sem rémlik. Sőt.

Leók?

Egyéni felszerelés?
Ami van új, nem régi lejárt szavatosságú használt az sem.

Nasams. Nem.

Gripen. Nem.

Lègyszíves sorold.
 
K

kamm

Guest
Huh.
Na megvan.
Nem volt egyszerű mobilon. Ezért tartott eddig.

2876 vagy 77-t számoltam.
Mert ha jobban megnézed az egyik majdnem hátsó sorban egy Hightower típusú ember kicsit kitakarja a mögötte lévőt.

Tatán nincs ekkora èpület ahová befèrnènek, lehet ez az oka a lètszámnak.
Akkor elarulok egy praktikus trukkot: ezek a "hasabok" altalaban 300 fo, azokhoz mered a hatso rovidebbeket utana. :)

A tobbieknek ez egy jo (elnagyolt) iranyado tablazat:

Military-Units-V2-2.jpg


Kb 100 eve az amerikai hadero epitoeleme a division (hadosztaly - infantry, airborne, armored es cavalry), ennek merete hatarozza meg lefele a kisebbeket (voltak mar 25 ezer is, most 12-14 ezer korul jarnak.) Ezeket ujjaformaljak, megszuntetik (kiveve azt hiszem a 1st Infantry Div, az letrehozasa ota, 100+ eve folyamatosan aktiv), atalakitjak stb, de ezek diktaljak a tobbit.
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and bel

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Június közepén kirakott a Magyar Honvédség Facebook-oldalára egy fotót egy magyar nemzeti színekben tündöklő, élethű nagyságú, 8x8-as harcjármű-makettről. Ha minden igaz, a harcjármű 2028 körül kerül sorozatgyártásra, a kaposvári üzemben

2028, de messze van az még....
Őrülten messze. Erre építeni a haderőnk ezen képességét őrültség a világháború előestjén.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 761
35 952
113
Őrülten messze. Erre építeni a haderőnk ezen képességét őrültség a világháború előestjén.
A riportban utalt rá szerintem, hogy előbb is kész lehet:

" A fejlesztés hosszú folyamat, de nem olyan hosszú, mint azt első nekifutásra gondolnánk.

A kiállított darabot valóban makettnek hívják. A cég hamarosan kész lesz a fejlesztéssel, és akkor már a működőképes prototípust lehet majd megtekinteni. Ezért is volt elzárt területen kiállítva Párizsban."
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 903
8 192
113
Én viszont nagyon fontos infókat kaptam olvasása közben, ki a hibás a helybenjálásélt:
1. Aki a hadseleget hagyta ennyile leépülni.
2. Aki most a pénztálat kezeli. (és nem az elképzelésekkel és a beszelzések előkészítésével van a baj)
3. Alkatlészhiány.
Ez a tudás sajnos nem segít lajtunk, ha beüt valami a közeljövőben. De az is igaz, ha sikelül a konfliktusokból kimaladni, akkol a koncepció akál be is jöhet (mégha csigalassúsággal is).
Értem: Az a fontos, hogy kik a hibásak lerohadni a hadsereget. Ez kvázi azért faszság, mert 1X éve már ua. ülnek a trónon. 2018-ig egy kapavágást sem tettek, viszont 2010-16 között a maradék képesség egy része is elveszett, lerohadt. Aztán indult a Zrinyi méghozzá az utolsó pillanatban, de elpozicionálták a fejlesztést abban az értelemben,hogy mindenféle prototípust rendeltünk szinte, és ezek leszállítása, csapatpróbája,hadrendbe állítása és gyermekbetegségek leküzdése hosszú évek, ráadásul még hozzájuk a harcászatot is ki kell találni, és be kell gyakorolni. Nos közben van mellettünk egy háború, ahol két olyan fél van, akik közül egyik sem barátunk, és mindketten állig fel vannak fegyverezve. Akár akarjuk, akár nem mi leszünk a keleti bástya, a románokkal, bolgárokkal, szlovákokkal, lengyelekkel a NATO-nak, itt állomásozó európai és amerikai csapatokkal. Az elképzelések eddig félig-meddig sikerültek. Pld. a csehek és a szlovákok nem kérnek prototípus KF41-et, hanem a hollandok és svédek által kipróbált (rendfenntartóként is szolgált) CV90 modernizált változatát választották. A Bren fegyverekről anno azt mondták, hogy még exportra is jut, nos még a mi katonáinknak sem jut minden egységben és leáll majd a gyártása (mert drágálják, lesz majd Gestamen, vmikor - aminek még tervezése, protoi, csapat előprobái is gyerekcipőben járnak). Lesz majd persze második gripen század is talán, de még az első radarmodernizációjával is csúszúnk forráshiány miatt. Fegyverzet minimális gyakorlatilag nincs semmiből egy javadalmazásnyi csak az AIM-9L-ből Lesz majd egyetlen nehézdandárunk 1 zlj tank, 1 zlj önjáró löveg, de ez is 2030 táján lesz harcképes, tehát 8 év múlva. És akkor ismét proto teherautós tüzérség, ismét proto 8 kerekes jármű stb.. Addig meg mi lesz??
A nemzetköti helyzet fokozódik elvtársak. Két lehetőség van: 1 - nincs veszélyhelyzet akkora (csak az állampárt meghírdetett 6-ot, hogy leplezze, hogy miután ellopta illetve eltékozolta a források egy részét, a politikáját meg nem türi tovább az unió (a lopást) ezért nem ad nekik pénz (honnan lesz forrás a seregre???) - 2 van veszélyhezet, tehát hadrafogható fegyverzet kéne, nem pedig jövőidős cuccok, de erre sincs forrás.. (Sz.B.) bejelenthetett honvédelmi alapból mit veszünk, nos ez apropénz, többet szort ki a választások előtt az állampárt. Mielőtt gyurcsányozni kezd a posztolok nagy része, hogy bezzeg Ők legyatyásitották,meg eladnák, meg nem is vennének fegyvert, meg stb. - fikciókkal és propaganda helyett vegyék észre, hogy másfél évtizede már a jelen párt van hatalon, van olyan gyerek jó sok az országban aki még nem élt demokráciában 13 éves lesz, lassan vége az általnos iskolájának, és a helyi putyin van uralmon..
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 761
35 952
113
@Green Leader !

Köszi, hogy kb. mindent megkérdeztél, amire kértünk hogy megkérdezz! :)
Kár, hogy MG elég jól megkerülte, hogy a konkrét válaszokat adjon. Remélem pár héten vagy hónapon belül több minden kiderül.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 223
119 885
113
Soroljam? Nem akarom elterelni a temat, ezt szerintem meg o is elismeri, hogy nem igaz...
A marketinges reklámanyagokat szoktam fikázni amikhez rendszeresen tapsikolsz illetve egykét programban megjelenő valós problémákra szoktam utalni. Amiket mint kívülálló neked roppant egyszerű figyelmen kívül hagyni.
Hazai tekintetben az L-39-et meg a Gestamen projektet fikáztam azt meg joggal valljuk be...