[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Jaj Wilson ne viccelj már. Egy bohócnak hiszel? Lassan ladgrant szintjére süllyedsz... Csak a légi- és harcászati rakétatámadások révén elérik az ukrán veszteségek a 200 halottat naponta. És hol van még az orosz tüzérség és a gyalogsági harcok miatt elszenvedett veszteség. Marhára alábecsülöd az ukrán veszteségeket
Miért az orosz számok mitől lennének hitelesebek? Tudomásul kell venni mind a két hadvezetés a saját valós veszteségeiket a legszigorúbb hadititokként örzi, de mivel Zelenszkij ominózus kijelentése a nyugati támogatások még fokozotabb biztosítása érdekében történt minimum adatként számomra még a híború 5 és fél hónapja alatt ez a leghitelesebb adat ami a nyilvánosság számára rendelkezésre áll.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Látszik mennyire vagy tisztában a dolgokkal, az egész posztszovjet térségben robbannak fel lőszerraktárak a Szovjetunió felbomlása óta, általában akkor amikor már tarthatatlanná válik a fekete piacon értékesített cuccok eltitkolása.
Vagy ezek meg ukrán kommandósok voltak akik 8 éve készültek a háborúra?

Bár a legutolsó bulgár tényleg lehetett titkosszolgálat műve.

Látszik mennyire szeretnél félremagyarázni dolgokat.
Én CSEH, BULGÁR lőszer raktár robbantásokról írtam, nem FÁK területén történtekről. Abból vontam le a következtetésemet, ami az, hogy:
  • Putyin régebb óta készült erre a háborúra.
  • Ezért nem igaz az, hogy Oroszország csak védekezett Ukrajna megtámadásával.
  • Putyin meg akarta támadni Ukrajnát.
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
774
1 975
93
A pénz nagy úr:

2000 dollár katonai szolgálatra alkalmatlansági bizonyítványért. Egy katona és egy rendőr lelepleződött kenőpénz átvétele közben - jelenti a Donyecki Területi Ügyészség Információpolitikai Osztálya.
Döntés alatt van a szabadságelvonással járó intézkedés megválasztásának kérdése, és a bírósághoz kérelmet nyújtottak be az elkövetők pozíciójukból való eltávolítására.

"Ukrajnában további 10 százalékos adót vezetnek be minden importált árura és szolgáltatásra, ez csökkenti az importáruk iránti keresletet és a hrivnyára nehezedő nyomást – mondta Jaroszlav Zheleznyak néphelyettes."

Függetlenobjektív újságíró:
"Az ukrán hadsereg megsemmisítette a jól ismert terroristát, Olga Kachurát, akit Korsa hívójellel ismernek” – mondta Denis Kazanskyi újságíró."
"Az elmúlt években a háborúban a "Grad" MLRS osztály parancsnoka volt, részt vett háborús bűnök elkövetésében is, és egy ukrán bíróság távollétében elítélte."

Schröderhez: :)
 
W

Wilson

Guest

Megérkeztek Ukrajnába az első Fly Eye felderítő drónok...​


2022. augusztus 3., szerda, 12:11


Az "Army of Drones" projekt részeként megérkezett Ukrajnába az első irányító komplexum és négy Fly Eye drón, amely ma indul a fronton.


Forrás : Állami speciális kommunikáció a táviratban , Mykhailo Fedorov digitális átalakítási miniszter a táviratában




Fedorov "Ezek a "madarak" ma a frontra mennek."


"Összesen több mint 751 millió hrivnya gyűlt össze a "Drone Army" számára a United24 platformon keresztül. Ebből az összegből az első 260 millióért két irányítóállomás és 20 Fly Eye drón, 78 db vásárlására írtak alá szerződést. Matrice multikopterek, valamint két földi rendszer 20 ütéses Warmate kamikaze drónokhoz."




Háttér : A Fly Eye csúcstechnológiás drónok, amelyek segítenek nyomon követni az ellenség akcióit és megváltoztatni a katonai stratégiákat.





A Fly Eye drónok akár 160 kilométeres óránkénti sebességet is elérhetnek. Kézzel indíthatók. Kompatibilisek a nyugati rakéta- és tüzérségi berendezésekkel, amelyek automatizált tűzvezérlő rendszert használnak, amely lehetővé teszi a célpontok hatékony azonosítását.






Korábban történt : Július elején a United24 adománygyűjtő platform az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarával és a Digitális Információs Minisztériummal közösen bejelentette a "Drónok Hadserege" projekt elindítását. Ez egy olyan program, amely magában foglalja a drónok szisztematikus beszerzését, javítását és működési cseréjét, valamint pilótaképzést.

 
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Marinka

Mi-28Ndolgozik

Kalmyus(a 2014-ben is itt lévők emlékeznek rájuk-remélhetőleg) dolgozik

"Mi-28Ndolgozik"

Értem én hogy repül, de akkor is elég trehány munkának tűnik a burkolat illesztése (0.36-0.45 s).


"Kalmyus(a 2014-ben is itt lévők emlékeznek rájuk-remélhetőleg) dolgozik"

Szerinted? Azt sem tudom hogy tegnap milyen zokni volt a lábamon.
Boki! Sokan vagyunk akik nem itt laknak, csak látógatóba járnak erre, ki sűrűbben, ki ritkábban. Légyszi, ne várd el a látogatóktól (még ha járt is itt 2014-ben ) hogy tudja mi az a "Kalmyus".
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 141
113
Na mar megint kit tiltottak ki, latom takaritas is volt.

Kesz úszó autokereskedes.


Kulenszkij szemevel Magyarorszag.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Ez a közmű elzárósdi azzal a ténnyel, hogy a lakosság negyede elhagyta Ukrajnát (+ a megszállt területek lakossága is "elveszett" az ukrán állam szempontjából), szerintem azt jelenti, hogy lassan az ukránok nem csak a katonából, hanem úgy általában az emberből is kezdenek kifogyni és ezt úgy próbálják kompenzálni, hogy megpróbálják csökkenteni a majdani megszállt területen maradó lakosság számát.
Ld orosz honvédő háború, felperzselt föld, volt honnan tanulni! Bár ezt mondhatjuk a térségben már ősinek, ld Napóleon.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 634
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 533
113
Az Orosz Fegyveres Erők nagy pontosságú rakétákkal megsemmisítettek egy Lengyelországból származó, külföldi gyártmányú fegyvereket és lőszereket tároló bázist a Lviv régióban – számolt be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán újságíróknak nyilatkozva.

Nagy pontosságú rakéták a lvivi terület Radehiv települése közelében megsemmisítettek egy olyan raktárbázist, ahol külföldi gyártmányú fegyverek és lőszerek voltak, amelyeket Lengyelországból szállítottak Kijevnek
– mondta Konasenkov a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint.

 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Ez elég kontraproduktiv kijelentés lett! Még egy figyelmeztetes brüsszelnek a szavazatok elvesztésére (annyit már afrikából sem lehet pótolni), fenyegetés az EU szavazópolgárainak és talán egy újabb koporsószög Zelének:

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Miért az orosz számok mitől lennének hitelesebek? Tudomásul kell venni mind a két hadvezetés a saját valós veszteségeiket a legszigorúbb hadititokként örzi, de mivel Zelenszkij ominózus kijelentése a nyugati támogatások még fokozotabb biztosítása érdekében történt minimum adatként számomra még a híború 5 és fél hónapja alatt ez a leghitelesebb adat ami a nyilvánosság számára rendelkezésre áll.
Bocsi, de az ukránok 41 ezer feletti orosz halottnál tartanak, miközben az amerikai titkosszolgálat 15 ezerre, a brit meg annál kevesebbre teszik az orosz veszteséget. Kétségtelen van fake news az orosz oldalon is, de ezzel leginkább a saját balfaszkodásaikat takargatják(pl. Moszkva cirkáló esete). Velük szemben az ukránok a háború kezdete óta folyamatosan, és durván hazudoznak. Miért is kellene nekik bármit elhinni? Ha számodra a zelenszki nevű jiddis a leghitelesebb, szerintem eléggé megrengeti a renomédat
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Az Orosz Fegyveres Erők nagy pontosságú rakétákkal megsemmisítettek egy Lengyelországból származó, külföldi gyártmányú fegyvereket és lőszereket tároló bázist a Lviv régióban – számolt be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán újságíróknak nyilatkozva.


– mondta Konasenkov a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint.

A Lvovi rakétatámadást egy Cservonograd régióban található célpont ellen hajtották végre. A lengyel határ mindössze 20 kilométerre van.

- Az ukrán légierő parancsnoksága szerint az Orosz Légierő rakétatámadása következtében az Ukrán Fegyveres Erők egyik légvédelmi rakétarendszere megsemmisült.

Elég érdekes célpont az indítóhelytől 800+ kilométerre történő becsapódáshoz.

OfeuZCjC0N8.jpg


O6BVYO7ki94.jpg


 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and Totya

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 533
113
A DPR-hadtest reaktív tüzérségi zászlóaljának parancsnoka, Olga Kachura „Korsa” hívójellel ágyúzás következtében meghalt. Ezt Alekszandr Szladkov orosz haditudósító jelentette be Telegram csatornájában.

Elmondta, hogy Kachura autóját a Donyecki Népköztársaságban, Verhnetoretskoye falu közelében lőtték ki. Szladkov nem zárta ki, hogy a Korsa a helyszínen vagy a kórházba vezető úton meghalhatott.

A háborús tudósító megjegyezte, hogy Kachura halála veszteség az egész Donbassz számára.



„Már kevés ilyen múlttal rendelkező parancsnok van a náci Ukrajnával való konfrontációban” – hangsúlyozta Szladkov.


Szerintem információt kaphattak, "leszedték" valójában.