Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
"Privatizálni akarta, aztán szép lassan (valami átmenet után) a nemfizetőket az útszélén hagyni. Nem mellékesen ez a rendszer tényleg fenntarthatatlan. Erre már sokan rájöttek, csak nem merik meglépni."

Sajnos ezzel kapcsolatban eszembe jutott a társadalom másik nagy problémája (a sok közül az egyik). Kimondva, kimondatlanul egyre több az ún. szellemileg, testileg halmozottan hátrányos egyén, akire születésétől kezdve elhunytáig csak költ a társadalom.

Igaz, hogy a társadalmunk a szociális támogatás elvén alapszik (nagyon helyesen), de amikor ezt kőbe vésték, akkor az ilyen eltartottak mennyisége 1000-ből 1 volt. A társadalmunk azon az elven működött, hogy a népesség aktív korban olyan tevékenységet végez, hogy a nagy kasszába járulékokat fizet és ebből a járulékokból tudják ellátni azokat az egyedeket, akiknek szükség van támogatásra. És a rendszer nem a legjobban, de működött.

Ma ez a rendszer megbukni látszik, mert kevés a befizető személy az ellátottakhoz képest.

Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy ma, amikor az esetek döntő többségében ki tudják mutatni, hogy a születendő gyerek egészséges lesz vagy nem, miért ragaszkodnak nagy számban ahhoz, hogy megszüljék, pedig tudják, hogy a gyerek önálló életre képtelen lesz. Jó, pici részük üzletet lát ebben.
Majd én gondoskodok róla, különben is olyan aranyosak az ilyen gyerekek, hangoztatják úton útfélen. Más meg imádkozik, jaj csak egészséges legyen a születendő baba.

Azután pár év múlva rájönnek, hogy a napi 24 óra felügyelet, csak nem annyira rózsás. No meg a férjük is otthagyta őket a kezdeti lelkesedés után, azután többnyire a munkahelyük is ugrik és jön a sírás, hogy az állam tartsa el őket. A szülőt is, mert neki állandóan ott kell lenni, meg a gyereket is mert az sokba kerül. Van, aki élete végéig pátyolgatja a "csecsemőt" van, aki feladja (megjegyzem saját eszem szerint jogosan), mert az élete teljesen becsődölt és beadja valami bentlakós otthonba. Akkor is odakerül, ha a szülő elhalálozik. A bentlakós otthonok fenntartása is sokba kerül az államnak.

Mielőtt valaki betámadna a szokásos tajgetoszt akarok dumával, nem nem akarok. De, ha valaki tudván tudja, hogy a mindennapi élethez életképtelen gyereket fog szülni, akkor ne az államra hárítsa át a költségeket. Pont elég teher azoknak a támogatása (kötelessége a társadalomnak), akik valamilyen betegség vagy baleset miatt vállnak gondozottakká.

Bocs az OFF-ért.

Itt talán nem OFF.

Régen, aki megélte a felnőttkort, általában kevesebb káros génmutációval rendelkeztek. Ahogy a gyermekhalandóság a legtöbb fejlett országban egy százalék alá csökkent, a természetes szelekció majdnem megszűnt működni. A káros mutációkkal rendelkező gyermekek elkezdték megélni a felnőttkort, és kedvezőtlen tulajdonságaikat továbbadni az utódoknak, ez a "diszgenikus termékenység" néven ismert jelenség.
Viszont az elmúlt harminc-negyven évben emellett robbanásszerűen nőtt az elhízás, a tanulási és viselkedési zavarok, az autizmus, a figyelemzavar, a spermaszám csökkenése és a legutóbbi 10-20 évben a különböző nemi diszfóriák száma. Ez inkább a környezeti és kulturális hatások következménye lehet.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Itt talán nem OFF.

Régen, aki megélte a felnőttkort, általában kevesebb káros génmutációval rendelkeztek. Ahogy a gyermekhalandóság a legtöbb fejlett országban egy százalék alá csökkent, a természetes szelekció majdnem megszűnt működni. A káros mutációkkal rendelkező gyermekek elkezdték megélni a felnőttkort, és kedvezőtlen tulajdonságaikat továbbadni az utódoknak, ez a "diszgenikus termékenység" néven ismert jelenség.
Viszont az elmúlt harminc-negyven évben emellett robbanásszerűen nőtt az elhízás, a tanulási és viselkedési zavarok, az autizmus, a figyelemzavar, a spermaszám csökkenése és a legutóbbi 10-20 évben a különböző nemi diszfóriák száma. Ez inkább a környezeti és kulturális hatások következménye lehet.
Az energiabőséggel járó jólétünk tette lehetővé, hogy foglalkozzunk azokkal is, akik már komoly fogyatékkal születtek (egyébként nagyrészt a már meglévő, élet közben kialakult fogyatékkal élők infrastruktúrájára alapozva). Nehéz ám meghúzni a határt, hogy mi fér bele meg mi nem és ugye, itthon is nem véletlenül csinálják a mindenféle szűrővizsgálatokat terhesség alatt - az abortusz legális itthon és élnek is vele sokan pont emiatt.

A magam példáját tudom hozni: én elég komoly komplikációkkal születtem (nem genetikai, csak orvosi műhiba), és az orvosok nem túl fényes jövőt jósoltak nekem - tolókocsi, beszédképtelenség, stb. Anyám elég komolyan vette ezt a dolgot, és nem mondott le rólam. Talált olyan neurológiai klinikát, ahol újszülöttekkel foglalkoznak. Kiderült, hogy célzott, intenzív tornáztatáson kívül igazából nem kell más, csak ami minden újszülöttnek (szeretet, nyugis otthon, törődés, stb). És felnőttem, mint minden más gyerek, nem vagyok leszázalékolva, nincs semmilyen krónikus betegségem.

Röviden: van olyan eset is, hogy lemondanának már az újszülöttről, pedig nem kéne. Ez a felelősség jár a szülőséggel.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 165
60 925
113
Egész józan a hölgy.
"...A folyamat ott kezdődött, hogy bizonyos társadalomelméletek kikerültek az egyetem falai közül az aktivizmusba, illetve a mainstream politikába az elmúlt évtizedben. Ezek az elméletek azt állítják, hogy a biológiai nem önmagában nem adott, mert erről már korábban kritériumokat állítottunk fel, az tehát máris egy konstrukció, hogy mi alapján mondjuk azt, hogy ez egy férfi, ez pedig egy női test. A mai aktivisták ezeket az elméleteket ültetik át a gyakorlatba..."

"...Németországban az is viszonylag újdonság a konzervatív Merkel-korszak után, hogy a legradikálisabb csoportok álláspontját veszi át a német kormány. Egyébként ez a gyors és radikális változásokat követelő csoport az utóbbi 5-10 évben lett hangos, és került a törvényhozás közelébe több nyugati országban is, és kifejezetten hatékonyan lobbizik nemzetközi szinten..."

A zajos kisebbségeket a csendes többség kárára felkaroló liberalizmus kikezdhetetlen felsőbbrendűsége és arroganciája annyira "kompromisszumkész és konstruktív" az egész nyugati világban, hogy a hatalomrakerülésüket követően, amolyan leállni nem képes agent provocateur-ként, permanens ellenkultúrális forradalmárként csak a legradikálisabb, legpolgárpukkasztóbb és legextrémebb hagymázas lila kreténségeket képesek kormányprogramként vallani és sajnos keresztül is vinni.
Az ellenzékiség azon szárnyáról beszélünk, amelyik a leginkább destruktív, amolyan anarchista, mindenkit és mindent ellenző, a jóléti infantilizmusában hentergő, büfészakos egyetemi karokon lebzselő túlkoros héder. Ezek soha nem dolgoztak és nem is láttak se világot, se életet, valószínű, a boomer generációs szüleik nyakán élő paraziták még most is.
Ez önmagában mind szép és jó lenne, ha nem kerültek volna kormányra és nem lenne szabad kezük, hogy tomboljnak. Maga a sok évtizedes jólétben teljesen elkábult/elkábított német társadalom engedte őket kormányerőre, ahogy annak idején a Weimar-i Köztársaság után a militarista nácikaat is.

Van az a mondás, hogy a világgal az a baj, hogy az okos emberek folyton kétkednek, míg a hülyék nagyon is határozottak és elszántak.
A jóléti világban a jódolgukban okoskodók öncélú polemizálása ha hatalomra jut, ott átalakul a hülyék elszántságává, mivel kekeckedni azt tudnak, de alkotni az nem. Tapsztalat híján marad az ostoba vagdalkozás, ahhoz pedig a legharsányabb radikalizmus a legjobb álca.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 920
13 909
113

Nem tudva a dolog hátteréről, és a jelenlegi Pol-Correct vonalat tekintve szinte biztosra véve ilyen infót tekintve a későbbi közzé-nem-tételt: a nő élettársának kultúr-körében --Észak-Afrika, népesség-- "szokásos" gyerekházasságok és hasonlóan szokásos --az adott "kultúr-körben" családon belüli ügynek tartott, "elfogadott"-- családon belüli erőszak naiv "megbeszélése" is lehetett egy ok egy sejthető lebukás után, majd az arra adott "szokásos", hagyományos reakció.

Mindenről most még nem tudva tűnik nekem ez valószínűnek, más lehetőséget --az anya-élettárs hűtlenségének gyanúja ???-- sem kizárva Ez esetben felmerülő kérdés: a 14 éves leányt miért.



Az egyre több nyilvánosságra kerülő hasonló eset miatt az anya felelőtlensége is bőven felmerül nálam, kiegészülve a naivitás és butaság keverékével.
A várhatóan rövidesen akár itthon is tömegesen felmerülő, társadalmi szintűvé fokozódó probléma előzetes kezelését, még inkább megelőzését nagyon jó lenne elkezdeni, akár nem-hivatalos formákban!!!
A megelőzés nagyságrendekkel hatékonyabb, nagyságrendekkel kisebb áron!!!
...ami nem csak pénz lehet, mint ez a tragikus példa is mutatja.


.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
"...A folyamat ott kezdődött, hogy bizonyos társadalomelméletek kikerültek az egyetem falai közül az aktivizmusba, illetve a mainstream politikába az elmúlt évtizedben. Ezek az elméletek azt állítják, hogy a biológiai nem önmagában nem adott, mert erről már korábban kritériumokat állítottunk fel, az tehát máris egy konstrukció, hogy mi alapján mondjuk azt, hogy ez egy férfi, ez pedig egy női test. A mai aktivisták ezeket az elméleteket ültetik át a gyakorlatba..."

"...Németországban az is viszonylag újdonság a konzervatív Merkel-korszak után, hogy a legradikálisabb csoportok álláspontját veszi át a német kormány. Egyébként ez a gyors és radikális változásokat követelő csoport az utóbbi 5-10 évben lett hangos, és került a törvényhozás közelébe több nyugati országban is, és kifejezetten hatékonyan lobbizik nemzetközi szinten..."

A zajos kisebbségeket a csendes többség kárára felkaroló liberalizmus kikezdhetetlen felsőbbrendűsége és arroganciája annyira "kompromisszumkész és konstruktív" az egész nyugati világban, hogy a hatalomrakerülésüket követően, amolyan leállni nem képes agent provocateur-ként, permanens ellenkultúrális forradalmárként csak a legradikálisabb, legpolgárpukkasztóbb és legextrémebb hagymázas lila kreténségeket képesek kormányprogramként vallani és sajnos keresztül is vinni.
Az ellenzékiség azon szárnyáról beszélünk, amelyik a leginkább destruktív, amolyan anarchista, mindenkit és mindent ellenző, a jóléti infantilizmusában hentergő, büfészakos egyetemi karokon lebzselő túlkoros héder. Ezek soha nem dolgoztak és nem is láttak se világot, se életet, valószínű, a boomer generációs szüleik nyakán élő paraziták még most is.
Ez önmagában mind szép és jó lenne, ha nem kerültek volna kormányra és nem lenne szabad kezük, hogy tomboljnak. Maga a sok évtizedes jólétben teljesen elkábult/elkábított német társadalom engedte őket kormányerőre, ahogy annak idején a Weimar-i Köztársaság után a militarista nácikaat is.

Van az a mondás, hogy a világgal az a baj, hogy az okos emberek folyton kétkednek, míg a hülyék nagyon is határozottak és elszántak.
A jóléti világban a jódolgukban okoskodók öncélú polemizálása ha hatalomra jut, ott átalakul a hülyék elszántságává, mivel kekeckedni azt tudnak, de alkotni az nem. Tapsztalat híján marad az ostoba vagdalkozás, ahhoz pedig a legharsányabb radikalizmus a legjobb álca.
Honnan a f.szból mondhat egy három éves német olyat, hogy transz, hacsak nem érzékenyítik az oviban vagy a gyerekműsorok alatt?! Innentől pedig fake az a ballib magyar hozzáállás a magyar ballib tanárok részéről, hogy itthon ilyen nem lesz soha, amikor a németeknél is 5-10 év alatt erősödött ez a szockó koala alatt "állami formába", majd vált totálkárossá a mostani elmebetegek által.

Nálunk elég egy új foskormány, és azonnal ezt fogják végigeröltetni a médiában, mint a német nácikomcsiknál.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
537
4 854
93
Itt talán nem OFF.

Régen, aki megélte a felnőttkort, általában kevesebb káros génmutációval rendelkeztek. Ahogy a gyermekhalandóság a legtöbb fejlett országban egy százalék alá csökkent, a természetes szelekció majdnem megszűnt működni. A káros mutációkkal rendelkező gyermekek elkezdték megélni a felnőttkort, és kedvezőtlen tulajdonságaikat továbbadni az utódoknak, ez a "diszgenikus termékenység" néven ismert jelenség.
Viszont az elmúlt harminc-negyven évben emellett robbanásszerűen nőtt az elhízás, a tanulási és viselkedési zavarok, az autizmus, a figyelemzavar, a spermaszám csökkenése és a legutóbbi 10-20 évben a különböző nemi diszfóriák száma. Ez inkább a környezeti és kulturális hatások következménye lehet.
Igen én is tudtam, hogy ott eléggé OFF, de az alapgondolat ott vetődött fel, ezért írtam oda. Elnézést is kérek miatta mindenkitől.

Egyrészt öröm, hogy az egészségügy fejlettségének hála a gyerekhalandóság a minimálisra csökkent, másrészt gondot jelent a gyengébb fejlettséggel születettek felnevelése és a normális életbe történő beillesztése. Szerencsére a gépesítés és a munkafolyamatok apró részekre bontása lehetővé teszi a munkavégzést azok részére is, akik amúgy nem tudnának érdemben tevékenykedni.

Köszi a választ. Magam is így gondolom. De, azért a TASZ, Amnesty Internacional és hasonló szervezetek összejövetelein ezt ne nagyon fejtsd ki hangosan. :) Ilyen nyíltan leírni a problémákat ma nem illik, egyenesen bűn.

Manapság valahogy ciki olyan tudással rendelkezni, mint elektromosság, mechanika, kémia, fizika, biológia. Ahogy haladnak a dolgok, lehet pár éven belül büntetendő cselekmény lesz valamit szakszerűen és tárgyilagosan nevén nevezni. Mind az aluliskolázottak, mind a túlképzettek sokkal jobban szeretik, ha ködös, misztikus és lehetőleg "humánus" formában közölnek dolgokat.

Nagyon meglepődtem, hogy főleg a humán és gazdaságpolitikai oldalon végzettek keresik fel a különféle jósokat, saját magukat "természetgyógyászoknak, csakranyitogatóknak" kikiáltott kóklereket.

Nekem a tanítás során végbemenő változások nagyon furcsák. Összevonnak tantárgyakat, amelyek teljesen önállóak.

Nem mondom, hogy ne lenne jogosultsága olyan szint elérése után, amikor az alapok már jól bevésődtek és, hogy összefüggéseiben is látni tudják a dolgokat, pár tantárgyat össze lehetne vonni. De a magam részéről jobbnak tartom az egyszerre keveset, de jól megtanulni. Valamint a fokozatosság elvét is. Az általános iskolában az alapokat, a középiskolában már ugyanazt bővebben, mert addigra eltelt egy kis idő és üllepedett a megtanult anyag. Az egyetemen meg, ha nem is a tudományos mélységekben, de ott már nagyjából körüljárva az adott témát.
 
K

kamm

Guest
Itt talán nem OFF.

Régen, aki megélte a felnőttkort, általában kevesebb káros génmutációval rendelkeztek. Ahogy a gyermekhalandóság a legtöbb fejlett országban egy százalék alá csökkent, a természetes szelekció majdnem megszűnt működni. A káros mutációkkal rendelkező gyermekek elkezdték megélni a felnőttkort, és kedvezőtlen tulajdonságaikat továbbadni az utódoknak, ez a "diszgenikus termékenység" néven ismert jelenség.
Viszont az elmúlt harminc-negyven évben emellett robbanásszerűen nőtt az elhízás, a tanulási és viselkedési zavarok, az autizmus, a figyelemzavar, a spermaszám csökkenése és a legutóbbi 10-20 évben a különböző nemi diszfóriák száma. Ez inkább a környezeti és kulturális hatások következménye lehet.
Hat ennek szinte tutira a forditottja igaz inkabb, tekintve hogy még food security sem volt általános, az pedig közismerten károsítja a gyerekek szellemi fejlődését, intelligenciaajat stb. Emellett különböző betegségek sokkla súlyosabban sújtották a népességet, nem egy, hanem sok károsította a nepeket stb.
Összességében meg a McDonalds és a sok megmentett, korábban korán meghalt azaz bem örökítő egyeddel együtt is ma sokkal-sokkal egeszsegesebb lehet összességében az emberiség.
 
K

kamm

Guest
Igen én is tudtam, hogy ott eléggé OFF, de az alapgondolat ott vetődött fel, ezért írtam oda. Elnézést is kérek miatta mindenkitől.

Egyrészt öröm, hogy az egészségügy fejlettségének hála a gyerekhalandóság a minimálisra csökkent, másrészt gondot jelent a gyengébb fejlettséggel születettek felnevelése és a normális életbe történő beillesztése. Szerencsére a gépesítés és a munkafolyamatok apró részekre bontása lehetővé teszi a munkavégzést azok részére is, akik amúgy nem tudnának érdemben tevékenykedni.

Köszi a választ. Magam is így gondolom. De, azért a TASZ, Amnesty Internacional és hasonló szervezetek összejövetelein ezt ne nagyon fejtsd ki hangosan. :) Ilyen nyíltan leírni a problémákat ma nem illik, egyenesen bűn.

Manapság valahogy ciki olyan tudással rendelkezni, mint elektromosság, mechanika, kémia, fizika, biológia. Ahogy haladnak a dolgok, lehet pár éven belül büntetendő cselekmény lesz valamit szakszerűen és tárgyilagosan nevén nevezni. Mind az aluliskolázottak, mind a túlképzettek sokkal jobban szeretik, ha ködös, misztikus és lehetőleg "humánus" formában közölnek dolgokat.

Nagyon meglepődtem, hogy főleg a humán és gazdaságpolitikai oldalon végzettek keresik fel a különféle jósokat, saját magukat "természetgyógyászoknak, csakranyitogatóknak" kikiáltott kóklereket.

Nekem a tanítás során végbemenő változások nagyon furcsák. Összevonnak tantárgyakat, amelyek teljesen önállóak.

Nem mondom, hogy ne lenne jogosultsága olyan szint elérése után, amikor az alapok már jól bevésődtek és, hogy összefüggéseiben is látni tudják a dolgokat, pár tantárgyat össze lehetne vonni. De a magam részéről jobbnak tartom az egyszerre keveset, de jól megtanulni. Valamint a fokozatosság elvét is. Az általános iskolában az alapokat, a középiskolában már ugyanazt bővebben, mert addigra eltelt egy kis idő és üllepedett a megtanult anyag. Az egyetemen meg, ha nem is a tudományos mélységekben, de ott már nagyjából körüljárva az adott témát.
Ja, hát ez a legrosszabb, 40-50 évvel ezelőtti, már akkor is merev, elavult elképzelést tükrözi.
Ma meg az ilyen "adagolt" tanulmanyi háttérrel kb ehen halnal a technológia-orientalt piacon, az ország meg sereghajtó lenne örökké.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
FZpNGsoXgAAGRqN
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 810
7 189
113
Mehetett volna a humorba is, de nem vicc.
16599954529106.jpg

Azóta pánikszerűen törölték, de tényleg létezett.
Természetesen szó sincs 'szatíráról':
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
  • Hűha
Reactions: papajoe
K

Kopi2000

Guest
A szockoban Tatabanyan, meglett banyaszok, noi ruhaban, neccharisnyaban, rozsaszin ridikullel, magassarkuban szolitottak le az esti buszokon fiatal kollegistakat, Kozepso es Felsogalla kozott....
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby and enzo