[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Az RT híroldalon szintén ez az egyik fő hír ...
https://swentr.site/business/560514-ukraine-stops-russian-gas/

(Megjegyzés: a swentr.site címen VPN nélkül is elérhető az RT News)
Köszönöm szépen!
Ha nem indul újra, akkor óriási gondban leszünk... Ez az árstop azonnali felfüggesztését jelenti. Ha nem sikerül megoldani, hogy orosz olaj jöjjön, akkor még jobbban romló külker mérleget, meg a finomítónk max 30-35%-on történő működtetését + óriási mínuszt a molnak, mert a pozsonyi csak orosz olajjal tud működni...
A MOL még csak 2%-os mínuszban...
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
537
4 854
93

Volodin váratlan adatokat közölt az Oroszországban maradó külföldi cégekről​


Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke elmondta, hogy a külföldi vállalatok több mint 77%-a a nyugati kormányok nyílt zsarolása ellenére hazánkban folytatja tevékenységét.

„A példátlan nyomás, zsarolás és szankciók ellenére 1382 külföldi vállalat közül a vállalkozások 77,6%-a nem kezdte meg üzleti tevékenységének bezárását Oroszországban.

Washington és Brüsszel megkorbácsolta magát.

A szankciós politika áremelkedéshez, inflációhoz és energiahiányhoz vezetett. Ugyanakkor a külföldi cégek nem szívesen hagyják el az orosz piacot: ez nemcsak költségekkel jár számukra, hanem a visszatérési kilátások hiányával is” – nyilatkozta Volodin a Telegramban.


Источник: https://rusvesna.su/news/1660029999
Kísértetiesen hasonló, amikor Magyarországot mindig befenyegették, hogy a külföldi cégek itt hagynak minket, mert adókkal sújtja a kormány őket. Érdekes módon egy se hagyta itt a részükre aranybányát jelentő országot.

A gyárak a fizetések miatt (ennyiért a saját hazájukban munkaerőt nem kapnak, tőlünk keletebbre meg hát nem egészen olyan képzettségűek és fegyelmezettségűek vannak). No, meg az infrastruktúra is jól ki van építve, a kultúrkörnyezet is hasonló.

Az üzletek meg a saját hazájukban ennyi selejtet ennyiért nem tudnának eladni.
 

subsonic

Well-Known Member
2016. január 13.
521
1 013
93
T

Törölt tag 1711

Guest
Külön érdekesek a félszeg motion trackelve "felhelyezett" szimbólumok a teherautókon (azok a gyanús ferde vonalak).
Amúgy az miért is nem plauzibilis, hogy a szokásos tank biatlonra jöttek ezek?
Mert arra jöttek.
Számomra külön vicces, hogy chug-on is tolták ezt a videót, úgy hogy először Kazahsztán, majd 2-3 naponta egyre közelebb araszolt Donbasszhoz, most meg CIA fizetett magyar statisztája betolta egyenesen a frontra :D


Donyeck és Luhanszk Népi Milíciája Hálásan köszöni az Amerikai Népköztársaság dolgozóinak újabb adományait.
WhgHm5H.png



Ukrainian anon reporting in
What happened in my country last night?

The (((official))) media are telling us that:



 
T

Törölt tag 1711

Guest
Eredetileg az 1. és 17. hk dd volt reguláris, a 3., 4. és 5. tartalék hk dd-k voltak, 14. újonnan felállitott egység lehet. Mondjuk én kíváncsi lennék a féltöltöttségükre is

Pár napja azt olvastam ukránoknak 2 századnyi harckocsit (~26 db) sikerült összekaparni Herszonnál mielőtt lefújták a kamuoffenzívát (mostmár azt nyilatkozzák csak pszichológiai hadviselés volt a vele való riogatás...), kiváncsi vagyok papíron az mennyi dandár volt...
Ráadásul gondolom nagyrészt már adomány T-72M-eket futtatnak ami khm...
 
Last edited by a moderator:

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 013
113
"A 14. gépesített dandár 2. gépesített zászlóalja az orosz erők aktív támadásai következtében elvesztette harci hatékonyságát. Az orosz erők több mint 340 halott és sebesült katonát vesztettek, a megmaradt személyzet pedig önvédelemből elhagyta állásait. "
Srácok, ha gépi fordításokat csináltok, legalább egyszer olvassátok át, hogy ne maradjanak benne értelemzavaros dolgok. Az idézett mondatban természetesen az ukrán és nem az orosz erők veszítettek 340 embert...
Ha így hagyjátok végül még a Meszike és Tsai. Rt. belájkolja lelkesedésből! :D
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 699
28 104
113
" «Транснефть» заявила, что «Укртранснафта» остановила транзит российской нефти по южной ветке «Дружбы» в Венгрию, Чехию и Словакию, — СМИ

Сообщается, что «Укртранснафта» остановила транзит нефти РФ, поскольку «Транснефть» не может оплатить услуги из-за санкций ЕС.
"
Gugli:
"A Transneft bejelentette, hogy az Ukrtransnafta leállította az orosz olaj tranzitját a Druzsba déli ága mentén Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába. A hírek szerint az Ukrtransnafta leállította az orosz olaj tranzitját, mivel a Transneft az uniós szankciók miatt nem tud fizetni a szolgáltatásokért."

Valaki megtudja erősíteni ezt az infót más forrásból is, vagy fake news?
Mert ez azt jelenti, hogy nem jön olaj hozzánk se...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Srácok, ha gépi fordításokat csináltok, legalább egyszer olvassátok át, hogy ne maradjanak benne értelemzavaros dolgok. Az idézett mondatban természetesen az ukrán és nem az orosz erők veszítettek 340 embert...
Ha így hagyjátok végül még a Meszike és Tsai. Rt. belájkolja lelkesedésből! :D
bakter, pedig átolvastam. váá :D
bocsi.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
Hát ez hatalmas :) kis pénz kis foci :)


Milyen nép ez...
Nem elég, hogy követelőznek, még reklamálnak meg válogatnak is... o_O
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Az milyen, és melyik paragrafus alá is tartozik nemzetközileg, ha egy külföldi entitás, súlyosan veszélyezteti, egy másik szuverén ország energiabiztonságát? :rolleyes:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 511
113
Remélem elzártuk a gázt, mielőtt elmentek az ukránoknak otthonról.
Miért nem fizeti ez a három ország ki a tranzitdíjat. Aztán levonjuk az ukránoknak küldött gáz árából. Egyébként a többi európai ország, akiknak van tengeri kikötője, orrba-szájba veszi a decemberi zárásig az orosz olajat.

Bloomberg: Az európai országok titokban vásárolnak olajat Oroszországtól​


 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 699
28 104
113
Az milyen, és melyik paragrafus alá is tartozik nemzetközileg, ha egy külföldi entitás, súlyosan veszélyezteti, egy másik szuverén ország energiabiztonságát? :rolleyes:
Én ilyen helyzetben már rég mindennemű támogatást és segélyt befagyasztottam volna, plusz csak az ideg miatt valami kis ENSZ/NATO égisze alatti műveletet kezdeményeznék az ellátás biztosítása érdekében :rolleyes: Mert láthatóan Ukrajna nem képes utóbbira, így veszélyezteti Európa energiabiztonságát sálálá :D

Utána fixen azonnal nyílna a csap :D
 
K

Kopi2000

Guest
Én ilyen helyzetben már rég mindennemű támogatást és segélyt befagyasztottam volna, plusz csak az ideg miatt valami kis ENSZ/NATO égisze alatti műveletet kezdeményeznék az ellátás biztosítása érdekében :rolleyes: Mert láthatóan Ukrajna nem képes utóbbira, így veszélyezteti Európa energiabiztonságát sálálá :D

Utána fixen azonnal nyílna a csap :D
Mondjuk a moszkvateres "elemzesed" a Kijev korul szorulo ostromgyururol egyaltalan nem jott be... Csak emlekeztetlek.....
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Pár napja azt olvastam ukránoknak 2 századnyi harckocsit (~26 db) sikerült összekaparni Herszonnál mielőtt lefújták a kamuoffenzívát (mostmár azt nyilatkozzák csak pszichológiai hadviselés volt a vele való riogatás...), kiváncsi vagyok papíron az mennyi dandár volt...
Ráadásul gondolom nagyrészt már adomány T-72M-eket futtatnak ami khm...
A háború előtti információk szerint a reguláris harckocsi dandárok T-64BV típusú harckocsikkal volt felszerelve. A három tartalék harckocsi dandár különböző T-72 változatokkal. Mivel ezekből 100-130 darab volt az ukránok készlete, feltehető hogy a kelet-europai NATO tagok szállította T-72 harckocsikkal kerülhetett feltöltésre. De ez esetben is kérdéses a feltöltötség szintje.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 511
113

Ukrajna leállította az orosz olaj tranzitját Kelet-Európába: az okot megnevezik​


Az ukrajnai fő olajvezeték-rendszer üzemeltetője, a JSC Ukrtransnafta leállította az orosz olaj szivattyúzását a Druzsba olajvezetékrendszer déli ágán keresztül Magyarország, Csehország és Szlovákia felé. Az ilyen irányú szivattyúzás augusztus 4-én leállt. Ezzel párhuzamosan folytatódik a tranzit Fehéroroszországon keresztül Lengyelország és Németország irányába.

A JSC "Ukrtransnafta" 2022.08.04-től leállította az olaj Ukrajna területén történő szállítását, mivel ezekre a szolgáltatásokra nem érkezett pénz.

- áll az orosz trönküzemeltető PJSC Transneft hivatalos közleményében.

Az Ukrajna területén történő olajtranzit 100%-os előrefizetéssel történik. A következő részletet azonban, amelyet az orosz cég július 22-én utalt át az Ukrtransnafta számlájára, visszakapták. A Transneft szerint a fizetést az uniós szankciók miatt nem fogadták el. Az EU által elfogadott hetedik oroszellenes korlátozási csomag szerint az európai bankok már nem jogosultak önállóan dönteni egy adott művelet végrehajtásának lehetőségéről.

Annak megerősítésére, hogy a művelet nem esik a tiltottak közé, engedélyt kell kérni a nemzeti felhatalmazott állami szervtől. A helyzetet bonyolítja, hogy az európai szabályozók még nem alakítottak ki egységes álláspontot a különböző joghatóságokban működő bankok intézkedési algoritmusairól, és nem dolgoztak ki eljárást ezen engedélyek kiadására.

- ismertette a helyzetet a PJSC Transneft.

Az orosz üzemeltető tájékoztatta az orosz energiaügyi minisztériumot, az Ukrtransnafta JSC-t és a Csehország, Magyarország és Szlovákia irányába erőforrásokat szállító orosz szállítókat az olajtranzittal kapcsolatos problémákról. A Transneft jelenleg azt keresi, hogy az európai szabályozó engedélyével, vagy alternatív módon megoldja a tranzitdíj fizetésének kérdését.

Az incidens ismét azt mutatja, hogy a nyugati országok elhamarkodott szankciós politikája nemcsak saját magukat bünteti, hanem Ukrajnát is, amelynek érdekében, úgy tűnik, mindent elkezdtek. Az Oroszországnak minden erejükkel ártani próbáló EU-országok egyre inkább politikai és gazdasági zsákutcákba sodorják magukat, ahonnan aztán valóban hősies erőfeszítések árán kénytelenek kikerülni.

Tiszta ideg vagyok. Azt nem értem, hogy Ukrajnára miért vonatkozik az EU szankciója, hiszen nem tag!
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
157
1 763
93
Inkább hülyeség.Szárazföldi indítási változata nincs



Véleményem szerint emiatt leginkább kamu a hír.Annak elég kicsi az esélye hogy Nato gép végezne csapást UKrajnában.És Ukránok se kaptak eddig ezek alkalmazására alkalmas vadászbombázókat.
Pedig nem az!
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Egy "dolog", hogy kiszúrtak velünk, de azokkal a tótokkal és csehekkel is, akik kitömték őket a saját készleteikkel. Lehet ők már nem tudtak többet adni, mi meg eddig se adtunk fegyvert (viszont sok minden mást igen). Ezután érdemes lenne a gázt és esetlegesen az áramot csak előrefizetés után szállítani nekik (ha eddig nem így volt), a többi esetben pedig felülvizsgálni a jelenlegi gyakorlatunkat.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A terepről megerősítik, hogy az LPR hadsereg 6. ezrede megrohamozta a szoledari KNAUF üzemet és a környék egy részét. Az üzem feletti ellenőrzés megteremtése megnehezíti az Ukrán Fegyveres Erők Bakhmutskojéban védekező erőinek helyzetét, amelyet a PMC "Wagner" rohamoz meg.

Kijev elismerte, hogy a világ országainak kétharmada nem támogatja Ukrajnát A világközösség nagy része semleges vagy oroszbarát az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban - mondta Zelenszkij szóvivője, Mihail Podoljak. Korábban a Bloomberg arról számolt be, hogy a G20-országok fele nem csatlakozott az oroszellenes szankciókhoz. Közülük: Kína, India, Dél-Afrika és Törökország.
-,
Nem úgy volt, hogy az egész világ támogatja őket?

Az ukrán csapatok Herszon elleni ellentámadásáról szóló nyilatkozatok egy információs és pszichológiai hadművelet részét képezték – mondta Mihail Podoljak, Volodimir Zelenszkij hivatalának vezetőjének tanácsadója.
--
lol
 
Last edited by a moderator: