[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 825
31 830
113
Kissinger interjúja a WSJ-nek:


Henry Kissinger aggódik az "egyensúlyhiány" miatt
A 99 éves volt külügyminiszter most jelentetett meg egy könyvet a vezetésről, és úgy látja, hogy az amerikai külpolitikában veszélyesen hiányzik a stratégiai céltudatosság.
Laura Secor
Aug. 12, 2022 1:27 pm ET
Henry Kissinger 99 évesen most adta ki 19. könyvét, a Leadership: Hat tanulmány a világstratégiáról" című könyvét. A könyv a második világháború utáni vezetők sajátos panteonjának vízióját és történelmi eredményeit elemzi: Konrad Adenauer, Charles DeGaulle, Richard Nixon, Anwar Sadat, Lee Kuan-Yew és Margaret Thatcher.
Az 1950-es években, "mielőtt belekeveredtem volna a politikába" - meséli Kissinger úr manhattani irodájában egy párás júliusi napon -, "az volt a tervem, hogy írok egy könyvet a béke létrejöttéről és megszűnéséről a 19. században, kezdve a bécsi kongresszussal, és ebből lett egy könyv, majd egy könyv egyharmadát már megírtam Bismarckról, és az első világháború kitörésével akartam befejezni". Az új könyv, mondja, "egyfajta folytatás. Nem csak egy korabeli reflexió".
A "Leadership" című könyvben bemutatott mind a hat személyiséget - mondja a volt külügyminiszter és nemzetbiztonsági tanácsadó - az általa "második harmincéves háborúnak" nevezett 1914 és 1945 közötti időszak alakította, és hozzájárult az azt követő világ formálásához. Kissinger szerint pedig mindannyian a vezetés két archetípusát ötvözték: az államférfi előrelátó pragmatizmusát és a próféta látnoki merészségét.
Arra a kérdésre, hogy ismer-e olyan kortárs vezetőt, aki a tulajdonságoknak ezt a kombinációját hordozza magában, így válaszol: "Nem. Azt a megjegyzést tenném, hogy bár DeGaulle-ban megvolt ez, ez a vízió önmagáról, Nixon és valószínűleg Szadat, vagy akár Adenauer esetében nem lehetett volna ezt korábban tudni. Másrészt egyikük sem volt alapvetően taktikus ember. Mesterei voltak a taktika művészetének, de a hivatalba lépésükkor volt egyfajta céltudatosságuk".
"Úgy gondolom, hogy a jelenlegi időszaknak nagy gondot okoz az irány meghatározása. Nagyon érzékenyen reagál a pillanatnyi érzelmekre.
Kissinger úrral soha nem lehet sokáig beszélgetni anélkül, hogy ne hallanánk ezt a szót - cél - a próféta meghatározó tulajdonsága, egy másik, az egyensúly, az államférfiak vezérfonala mellett. Az 1950-es évek óta, amikor a Harvard ösztöndíjasaként a nukleáris stratégiáról írt, Kissinger úr a diplomáciát a nagyhatalmak közötti egyensúlyozásként értelmezte, amelyet a nukleáris katasztrófa lehetősége árnyékol be. A modern fegyvertechnológia apokaliptikus potenciálja szerinte az ellenséges hatalmak egyensúlyának fenntartását, bármilyen kényelmetlen is legyen az, a nemzetközi kapcsolatok egyik legfőbb szükségszerűségévé teszi.

"Az én gondolkodásomban az egyensúlynak két összetevője van" - mondja. "Egyfajta erőegyensúly, az olykor ellentétes értékek legitimitásának elfogadásával. Mert ha azt hiszed, hogy erőfeszítéseid végeredményének a te értékeid érvényesítésének kell lennie, akkor szerintem az egyensúly nem lehetséges. Az egyik szint tehát egyfajta abszolút egyensúly." A másik szint, mondja, "a magatartás egyensúlya, ami azt jelenti, hogy a saját képességeid és hatalmad gyakorlásának vannak korlátai ahhoz képest, ami az általános egyensúlyhoz szükséges". Ennek a kombinációnak az elérése "szinte művészi készséget igényel" - mondja. "Nem túl gyakran fordult elő, hogy az államférfiak tudatosan törekedtek volna erre, mert a hatalomnak annyi lehetősége volt a kiterjesztésre anélkül, hogy az katasztrofális lett volna, hogy az országok soha nem érezték ezt a teljes kötelezettséget".
Kissinger úr elismeri, hogy az egyensúly, bár alapvető fontosságú, önmagában nem lehet érték. "Lehetnek olyan helyzetek, amikor az együttélés erkölcsileg lehetetlen" - jegyzi meg. "Például Hitlerrel. Hitlerrel felesleges volt az egyensúlyról vitatkozni - még ha némi együttérzésem is van Chamberlainnel, ha úgy gondolta, hogy időt kell nyernie egy olyan leszámoláshoz, amelyről úgy gondolta, hogy amúgy is elkerülhetetlen lesz".
A "Vezetés" című könyvben Kissinger úr reményét fejezi ki, hogy a kortárs amerikai államférfiak elsajátíthatják elődeik tanulságait. "Úgy gondolom, hogy a jelenlegi időszaknak nagy gondot okoz az irány meghatározása" - mondja Kissinger úr. "Nagyon érzékenyen reagál a pillanatnyi érzelmekre." Az amerikaiak ellenállnak annak, hogy a diplomácia gondolatát elválasszák az "ellenféllel való személyes kapcsolatok" gondolatától. Elmondása szerint hajlamosak a tárgyalásokat inkább misszionárius, mintsem pszichológiai szempontból szemlélni, inkább megtéríteni vagy elítélni tárgyalópartnerüket, mintsem a gondolkodásukba való behatolásra törekedve.
Kissinger úr úgy látja, hogy a mai világ veszélyes egyensúlyhiányba került. "A háború szélén állunk Oroszországgal és Kínával olyan kérdésekben, amelyeket részben mi hoztunk létre, anélkül, hogy bármilyen elképzelésünk lenne arról, hogyan fog ez végződni, vagy hogy mihez kellene vezetnie" - mondja. Vajon az Egyesült Államok úgy tudja kezelni a két ellenfelet, hogy háromszögel közöttük, mint a Nixon-években? Nem kínál egyszerű receptet. "Nem lehet most azt mondani, hogy szétválasztjuk őket, és egymás ellen fordítjuk őket. Mindössze annyit tehetsz, hogy nem gyorsítod fel a feszültséget, és lehetőségeket teremtesz, és ehhez kell, hogy legyen valami célod".
Tajvan kérdésében Kissinger úr aggódik, hogy az USA és Kína válság felé manőverezik, és Washington részéről nyugalmat tanácsol. "A mindkét fél által folytatott politika eredményezte és lehetővé tette Tajvan autonóm demokratikus entitássá fejlődését, és 50 éven át megőrizte a békét Kína és az Egyesült Államok között" - mondja. "Ezért nagyon óvatosnak kell lenni az olyan intézkedésekkel, amelyek látszólag megváltoztatják az alapstruktúrát".
Kissinger úr az év elején vitát váltott ki azzal, hogy arra utalt, hogy az Egyesült Államok és a NATO óvatlan politikája okozhatta az ukrajnai válságot. Nem lát más választást, mint hogy komolyan vegye Vlagyimir Putyin kinyilvánított biztonsági aggályait, és úgy véli, hiba volt a NATO részéről, hogy jelezte Ukrajnának, hogy végül csatlakozhat a szövetséghez: "Azt hittem, hogy Lengyelország - az összes hagyományos nyugati ország, amely a nyugati történelem része volt - logikus tagja a NATO-nak" - mondja. Szerinte azonban Ukrajna egykor Oroszországhoz csatolt területek összessége, amelyet az oroszok sajátjuknak tekintenek, még ha "egyes ukránok" nem is. A stabilitást jobban szolgálná, ha pufferként működne Oroszország és a Nyugat között: "Én Ukrajna teljes függetlenségét támogattam, de úgy gondoltam, hogy a legjobb szerepe valami olyasmi lenne, mint Finnországé".
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
A távol-keleti társadalmak kollektivisták.
A nyugatiak individualisták.

Ezért fog Ázsia felemelkedni, a nyugat pedig elbukni. (a genderbuziság ennek az előszele.. a rothadás megindult. Lásd: Róma birodalom bukása)

Egy ember semmi... egy ember nem képes semmire. Én, én én... ez a nyugat... én.. mire vagyok én képes egyedül ? Semmire.
A testvérem házát úgy építettük fel, hogy nem kellett munkabért fizetni semmiféle brigádnak, mert a fater kőműves, nagybátyám vízvezetékszerelő, én szobafestő, a testvér apósa meg ács. Olcsón megúszta, az elmúlt évek kedvezményeit is felhasználva. Így kell ezt.

Az individualizmus egy zsákutca... bukott civilizációk sajátja.


"Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség."

Wass Albert


"jelenleg is sokkal fejlettebb nyugati eletnek, a technologiai-muszaki-orvostudomanyi stb elonyoknek."

Na ebbe inkább ne menjünk bele... a nyugati élet az egy szar. Látszat, színház.. kifelé, egymásnak... belül meg megy a rothadás. Válnak a szülők, nem születnek gyerekek... fogy a népesség, ember.... :D Te milyen fejlett nyugati életről hadoválsz ? Lehet fejlettnek nevezni egy olyan civilizációt, ami felszámolja önmagát ?

Technológiai, műszaki ? Sehol se vagyunk, jóember, régen japán volt minden fejlett cucc, utána koreai, most meg kínai lesz.. nekem már 2015-ben Xiaomi telefonom volt, Redmi 1S, 50k volt, de annyiért nagyon sokat tudott... senki nem ismerte akkor még a márkát itthon. Ma meg már top5-be benne van. A világon.

A nyugati orvoslás meg weheheehee... rossz vicc... sok agyalágyult gyógyszer reklámmal, amik elnyomják a tüneteket, de magát a betegség okát nem tárják fel, nem gyógyítják. Miért van az, hogy ha ilyen kurvafejlettek vagyunk hullanak az emberek, mint a legyek ? :D Szív-érrendszer, rák, daganatos betegségek, cukorbetegség...és ez mind-mind csak rosszabb lesz, ez mind-mind nőni fog, ha majd az Eu-ra is ráerőszakolják a génmódosított szarokat a tengeren túlról, ahol te is laksz, ahonnan ez a sok undorító mocsok ömlik ránk.
Ööö ez a individualizmus 100%ban azért tényleg aláássa a társadalmi kohéziót tény.
Tőkések parlamenti pártok két három betűs szolgálatok stb. nem szeretik ha csak úgy "szerveződik" a nép...:D
Viszont ha a alapjait megnézzük hogy mihez is van joga a fene nagy individualizmusban a egyénnek.
Hát mondjuk úgy ez egy más technika a egyén kussoltatására mint amit a távol keletiek csinálnak.
Nyugi nyugaton is a egyén esélytelen pl. a állammal szemben is.
Néhány példa, valami 5 éve nézett meg Budapesten egy híradót egy Márton utónevű ember aki felháborodott a köztársasági elnöki nyilatkozaton kiment víz alapú festékkel egy nejlon szatyornyit valami hivatal fa ajtajára dobott, víz alapút hogy könnyen lemosható legyen valami 800.000!! ftra bírságolták. /ez ma magasabb összeg lenne/
Ezért...
Aztán individualistán lehet lemenni a akármelyik boltba és meg venni a akármelyis sanszosan 27% áfás terméket, ugye a adózott jövedelmed 27%át már át is adtad a államnak. Individualistán egyénként.
stb.
 
K

kamm

Guest
Ööö ez a individualizmus 100%ban azért tényleg aláássa a társadalmi kohéziót tény.
Tőkések parlamenti pártok két három betűs szolgálatok stb. nem szeretik ha csak úgy "szerveződik" a nép...:D
Viszont ha a alapjait megnézzük hogy mihez is van joga a fene nagy individualizmusban a egyénnek.
Hát mondjuk úgy ez egy más technika a egyén kussoltatására mint amit a távol keletiek csinálnak.
Nyugi nyugaton is a egyén esélytelen pl. a állammal szemben is.
Néhány példa, valami 5 éve nézett meg Budapesten egy híradót egy Márton utónevű ember aki felháborodott a köztársasági elnöki nyilatkozaton kiment víz alapú festékkel egy nejlon szatyornyit valami hivatal fa ajtajára dobott, víz alapút hogy könnyen lemosható legyen valami 800.000!! ftra bírságolták. /ez ma magasabb összeg lenne/
Ezért...
Aztán individualistán lehet lemenni a akármelyik boltba és meg venni a akármelyis sanszosan 27% áfás terméket, ugye a adózott jövedelmed 27%át már át is adtad a államnak. Individualistán egyénként.
stb.
Huh?
:confused:
A nyugati egyenkozpontu ertekrend nem egyenlő az általam itt állandóan keményen kritizált snowflake-elmebetegekkel (ahogyan mondjuk a nemzeti jobboldla sem egyenlő a nácikkal. Fokozatok, érted.)

A nyugati baloldali-globalista nyomasban pont az a visszataszító, hogy ezt az egyébként a nyugati rendszerek elsöprő elonyeert felelős rendszerjellemzot forditja ki es tulozza el, forditja a meglévő tarsadalmi rend ellen.
Ez amúgy nem újdonság, a marxista kommunista elmeletek ugyanígy csinálták, nem véletlenül hívja JP és mások már régen neomarxistanak őket.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Tanulságos ez a vitátok, fiúk. Nagyon látszik rajta az a voluntarista, mennyiségelvű agymosás, amin az egész világ átesett a XX. század második felében. Köszönjük, USA, köszönjük, Szovjetúnió! Más-más úton, de csak eljutottunk oda, hogy nekem kell pironkodnom, hogy rendes gimnáziumba jártam, hogy aztán tanár lehessek, ahogy a nagyapám volt. Igaz, hogy ő is egy kibaszott szuterénben, majd egy padláson nevelte fel a gyerekeit (két mérnök, egy tanár), de hát ugye kit érdekel a pénz, ha ott van a nemzet sosem múló hálája, meg a "kiművelt emberfők" ugyebár.

És én értem, hogy az egyetemi szférát elfoglalta egy teljesen haszontalan, kultúrmarxista vonal, de ez nem jelenti azt, hogy a humán értelmiség ab ovo haszontalan és pokolra való lenne. Mára persze már nyoma sincs a nagyapám konzervatív történelemfelfogásának és tanári elhivatottságának, de a mi családunk kis kerülőkkel a mai napig a nemzet kibaszott napszámosa, és igyekszünk a magunk területén továbbörökíteni valamit.
Főleg azt, hogy a mennyiség nem minden, hogy a tudás és az alkotás minősége az utolsó európai értékek, amikbe még kapaszkodni lehet. Mindegy, hogy zenéről vagy gáztartályról van-e szó.

Persze értem, hogy már nem kellenek költők meg másfajta művészek, mert az "úri huncutság", és már csak szórakoztatás kell; felfogtam, hogy aki nem termel szenet, hidat, krumplit, az semmirekellő. Erre tanított az a fos "elitgimnázium" az átkosban, a foximaxit végzett, teljesen tudatlan parasztlány történelemtanárunk. És erre tanít most a globális "kultúra" is, ahol öt másodperc fingás a youtube-on értékesebb, mint a teljes Mozart-életmű, mert több rajta a kattintás.

Szóval értem én mindezt, de ne kelljen már szégyenkeznem, hogy az ellenkezőjében hiszek.
 
K

kamm

Guest
Tanulságos ez a vitátok, fiúk. Nagyon látszik rajta az a voluntarista, mennyiségelvű agymosás, amin az egész világ átesett a XX. század második felében. Köszönjük, USA, köszönjük, Szovjetúnió! Más-más úton, de csak eljutottunk oda, hogy nekem kell pironkodnom, hogy rendes gimnáziumba jártam, hogy aztán tanár lehessek, ahogy a nagyapám volt. Igaz, hogy ő is egy kibaszott szuterénben, majd egy padláson nevelte fel a gyerekeit (két mérnök, egy tanár), de hát ugye kit érdekel a pénz, ha ott van a nemzet sosem múló hálája, meg a "kiművelt emberfők" ugyebár.

És én értem, hogy az egyetemi szférát elfoglalta egy teljesen haszontalan, kultúrmarxista vonal, de ez nem jelenti azt, hogy a humán értelmiség ab ovo haszontalan és pokolra való lenne. Mára persze már nyoma sincs a nagyapám konzervatív történelemfelfogásának és tanári elhivatottságának, de a mi családunk kis kerülőkkel a mai napig a nemzet kibaszott napszámosa, és igyekszünk a magunk területén továbbörökíteni valamit.
Főleg azt, hogy a mennyiség nem minden, hogy a tudás és az alkotás minősége az utolsó európai értékek, amikbe még kapaszkodni lehet. Mindegy, hogy zenéről vagy gáztartályról van-e szó.

Persze értem, hogy már nem kellenek költők meg másfajta művészek, mert az "úri huncutság", és már csak szórakoztatás kell; felfogtam, hogy aki nem termel szenet, hidat, krumplit, az semmirekellő. Erre tanított az a fos "elitgimnázium" az átkosban, a foximaxit végzett, teljesen tudatlan parasztlány történelemtanárunk. És erre tanít most a globális "kultúra" is, ahol öt másodperc fingás a youtube-on értékesebb, mint a teljes Mozart-életmű, mert több rajta a kattintás.

Szóval értem én mindezt, de ne kelljen már szégyenkeznem, hogy az ellenkezőjében hiszek.
Errol ez jutott eszembe, nagyon talaloan osszefoglalja, amit mindig ereztem:

http://www.epa.hu/03000/03020/00012/pdf/EPA03020_rendszervalto_2019_02.pdf - 79. oldal, a szerzo Csurka kortars negativ megitelesenek revidealasa kapcsan irja:

"Ahhoz, hogy megértsük Csurka életművének ezen szakaszát, mindenképpen el kell helyeznünk őt térben és időben. Magam még ahhoz a szerencsés korosztályhoz tartozom, amely élőszóban halhatta, és hétről hétre várhatta publicisztikáit. A mai olvasó számára néha kissé karcosnak tűnő írásai is mind arra a lendületre vezethetőek vissza, hogy egy nagy és szabad szellem sokévi elhallgat - tatás után mondhatta ki nyíltan saját gondolatait.

A rendszerváltozás előtt pár évvel még alig lehetett sejteni a megingathatatlannak látszó Szovjetunió bukását. Az érdekszférákéba tartozó alávetett országok lakosai közöl jó néhányan már feladták a küzdelmet, legfeljebb szabadságuk kis köreinek megtartására törekedtek, és megpróbálták gyerekeikre hagyományozni azt a tudást, mely csak az emlékeikben, és néhány szamizdat lapjain élt."


Ez pontosan az a tehetetlen, elnyomott duh, osszeszoritott szajjal 'akkor is tovabborokitem', hiaba ez a sok gerinctelen-gatlastalan parzita komcsi - egyszer ennek az aljas, embertelen rendszernek is vege lesz, a csalad viszont megy tovabb, ahogyan mar tobbszaz eve. (Ezt konkretan otthon is hallottam.)

"Ekkor néhány év alatt olyan folyamatok zajlottak le, melyeket bajos lenne teljesen a véletlen számára írni. A 1986-os XXVII. pártkongresszuson meghirdetett elvek már nem menthették meg a Szovjetuniót a széthullástól. Az afgán és csecsen háborúk, a tarthatatlan és pazarló ipar, valamint a szellemi elnyomás egyre jobban feszegette a rendszer határait.
A változások előtti időkben a periféria álla - maiban – a szabadságfokokat tekintve is – két véglet kristályosodott ki. A sors különös szeszélyeként ez két szomszédos országban volt a legkézzelfoghatóbb.
Az egyik a Kádár János által fémjelzett „legvidámabb barakk” volt, ahol az állami vezetők egy bizonyos szintig meghagyták a szabadság illúzióját, amit persze titkosszolgálati eszközökkel és gazdasági nyomással korlátoztak. A nagyarányú külföldi kölcsönök miatt az eladósodás makroszinten következett be.

Ezzel szemben szomszédunkban, Romániában, melynek vezetője, Nicolae Ceauşescu paranoid módon óvakodott minden külföldi nyomásgyakorlástól, a kölcsönöket maradéktalanul visszafizette, így a csőd mikroszinten, az állampolgárok szintjén realizálódott."


Es ezt latom itt tovabbelni egyesek kommentjeiben, ezt az aljas, becstelen-embertelen, kisstilu kadari "elni hagytak" hazugsagot.
Nem igaz, nem hagytak.
AAhogy mar korabban mas is irta, az ismeretsegi korben en is vegigneztem, ahogy a legkulonbozobb teruleteken fantasztikusan ertelmes, csalados emberek (egyetemi tanar, mernok, orvos-igazgato) stb kitartoan halara ittak magukat.
Mert egy kilatastalan szar, szemet rendszer volt, mindenhol a gimnaziumot-egyetemet fikazo, felmuvelt partkatonak tartottak be mindenkinek, a legpitianarebb, leggerinctelenebb modon. Es ennek az egesznek a gerince a szovjet-orosz rendszer, mig tamfala, tartoszerkezete meg azoknak a primitiv, tomeggyilkos tomeghadserege volt.
 
K

kamm

Guest
Új epizód - hogyan zajlana le egy kinai partraszállás és invázió Tajvan ellen:
 
  • Tetszik
Reactions: plushun

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Huh?
:confused:
A nyugati egyenkozpontu ertekrend nem egyenlő az általam itt állandóan keményen kritizált snowflake-elmebetegekkel (ahogyan mondjuk a nemzeti jobboldla sem egyenlő a nácikkal. Fokozatok, érted.)

A nyugati baloldali-globalista nyomasban pont az a visszataszító, hogy ezt az egyébként a nyugati rendszerek elsöprő elonyeert felelős rendszerjellemzot forditja ki es tulozza el, forditja a meglévő tarsadalmi rend ellen.
Ez amúgy nem újdonság, a marxista kommunista elmeletek ugyanígy csinálták, nem véletlenül hívja JP és mások már régen neomarxistanak őket.
Konkrétabb példákból sok van.
Akkor írok még hátha érti hogy mire gondoltam.
Ön nyugati jános bácsi boldog hogy 60 évesen nyugdíjba mehet /ergo "joga" van erre/ így dolgozik így költ spórol erre rendelkezik be.
Aztán jön antal aki reggel 8:15 kor nemzetbiztonsági okból sürgős törvény tervezetet iktat /vagy péntek este 23:02 perckor és 9 re vagy 23:30 ra már meg is szavazta a többpárti országgyűlés hogy nyugdíj korhatár emelve mondjuk 70 évre.
Nyugati jános mondjuk 58 éves.
Mi a pék fxszát tud csinálni?
Leírom.
Semmit.
Pedig eddig abban a HITBEN élt hogy neki joga van 60 évesen nyugdíjba menni.
Uez rezsi csökkentésre.
Utazáshoz való jogra.
Kb. mindenre.
Él dagonyázik abban hogy hú de szuper aztán amikor konkrétan egyéni életében érvényesíteni akarja a hú de szupert akkor jön a "apróbetűs" rész.
Távol keleten meg az van /nem voltam ott személyesen/ hogy alapból tudja hogy joga annyi van amit fentről adnak/engednek.
Valóban hatékonyabb nyugton tartási módszer /társadalmi kohéziót megtartó a előbbi.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000
K

kamm

Guest
Nyald meg a sót. Arra sem vagy méltó, hogy egyáltalán komolyan vegyelek. Én munkával keresem a kenyerem, nem a handabandázásommal, mint te.

Fogalmam sincs, ez a klasszikus "munkas-paraszt" duh megis hogy jon ide, de szemben a kadari langymeleg, semmihez nem értő semmittevessel en konkrétan a legadazabb versenyben keresem meg a megelhetesem (es annal meg tobbet is), szoval ez az ujabb proletar szemelyeskedes meg csak nem is logikus.
Pont olyan, mint anno az egesz hazug rendszer.

Még annyit sem érsz, hogy nagy betűvel írjam a T betűt. Egy szellemi nyomoronc vagy!
Mondja ezt valaki, aki verig van sertve, mert az imadott kommunista diktaturajat szidni mereszeltem, es valaszul csak ugy dol belole a minősíthetetlen személyeskedés...

Konkrétabb példákból sok van.
Akkor írok még hátha érti hogy mire gondoltam.
Ön nyugati jános bácsi boldog hogy 60 évesen nyugdíjba mehet /ergo "joga" van erre/ így dolgozik így költ spórol erre rendelkezik be.
Aztán jön antal aki reggel 8:15 kor nemzetbiztonsági okból sürgős törvény tervezetet iktat /vagy péntek este 23:02 perckor és 9 re vagy 23:30 ra már meg is szavazta a többpárti országgyűlés hogy nyugdíj korhatár emelve mondjuk 70 évre.
Nyugati jános mondjuk 58 éves.
Mi a pék fxszát tud csinálni?
Leírom.
Semmit.
Pedig eddig abban a HITBEN élt hogy neki joga van 60 évesen nyugdíjba menni.
Uez rezsi csökkentésre.
Utazáshoz való jogra.
Kb. mindenre.
Él dagonyázik abban hogy hú de szuper aztán amikor konkrétan egyéni életében érvényesíteni akarja a hú de szupert akkor jön a "apróbetűs" rész.
Távol keleten meg az van /nem voltam ott személyesen/ hogy alapból tudja hogy joga annyi van amit fentről adnak/engednek.
Valóban hatékonyabb nyugton tartási módszer /társadalmi kohéziót megtartó a előbbi.
??? Jobb, ha alapbol elnyomó a rendszer, akkor legalább tudja, mire szamoljon, vagy mi itt a végkövetkeztetés...? :eek:
 
  • Hűha
Reactions: ghostrider

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 573
113
Lengyelország attól tart, hogy Németország "vissza akarja kapni" korábbi földjeit
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Aztaqrva.
A "régi" világ és a "régi" élet sem jön vissza többé és úgy látom, hogy a fórumok sem fognak már visszatérni a "régi" kerékvágásba sehol.
Sok kedvem viszont nincs ehhez az "új"-hoz.
Most elkezdtem visszaolvasgatni, de alig van sakktáblás téma... igazából végignyomkodnám a jelentem a moderátornak gombot, de nincs kedvem azon agyalni, hogy mindenhez kitöltsem az indokot. Mi lenne ha on topic maradna mindenki?

 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 488
14 277
113
Lengyelország attól tart, hogy Németország "vissza akarja kapni" korábbi földjeit

Nekem nem lenne ellenemre egy 1914 előtti állapotból kiinduló Közép-Európai rendezés...
 
K

kamm

Guest
Most elkezdtem visszaolvasgatni, de alig van sakktáblás téma... igazából végignyomkodnám a jelentem a moderátornak gombot, de nincs kedvem azon agyalni, hogy mindenhez kitöltsem az indokot. Mi lenne ha on topic maradna mindenki?

Már megbocsáss, én vagyok szinte egyetlen, aki on-topic temakat linkelek es hozok (es nem kurucinfos szinvonaluakat.)
A tobbi, személyes neurológiai avagy szervezett politikai hátterű ketbites személyeskedő orjongesek mellett is, jegyzem meg.
 
K

kamm

Guest
Már kétszer meggyóntam azóta miatta pedig, nem vagyok hívő...
Oh, nagyon vicces Ez, gondolom, arra is vonatkozik, amikor nonstop fikazol kb mindent es minden ceget, minden új megoldást, mint valami rossz venember, kozben meg te vagy a 'tevedhetetlen' mindent(is) tudó a MH köreiben, ugye?
Mert ha nem, azért mindenképpen sokkal inkább esedékes lenne...
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 817
117 981
113
Oh, nagyon vicces Ez, gondolom, arra is vonatkozik, amikor nonstop fikazol kb mindent es minden ceget, minden új megoldást, mint valami rossz venember, kozben meg te vagy a 'tevedhetetlen' mindent(is) tudó a MH köreiben, ugye?
Mert ha nem, azért mindenképpen sokkal inkább esedékes lenne...
Egy céget és a megoldásait fikáztam mivel azzal van tapasztalatunk és együttműködésünk Marketing Man, azt, hogy neked nehéz elfogadni, hogy ez a tapasztalat nem teljesen pozitív az új fejlesztéseik tekintetében (sokkal döcögősebb minden mint amit ígérnek évek óta) és emiatt sajnos szkeptikus vagyok a világrengető újításaikban a te problémád. Két dolgot fikáztam: A lynx programban lévő döcögősségeket, és a KF51 ról szóló marketing szöveget. Illetve nem fikáztam csak említettem a HITRON-ban, hogy én nem tartom jó ötletnek, hogy feltétlen még egy teljesen új hajtású gépet a korlátozott pénzünkön mi fejlesztünk ki és én azért picit aggódok a hibrid rendszer miatt, de nem szaroztam és nem szálltam bele a vitátokba amikor valakivel értekeztetek róla, mivel nem vagyok tisztában azzal, hogy mennyire is kiforrot az a technológia.

Az pedig, hogy a topikok egy jó nagy halmazában nonstop veszekszel valakivel általában eléggé bicskanyitogató stílusban és emiatt a fél fórum lemegy ukrán topic szintre meg mindenki problémája lesz lassan.
 
Status
Not open for further replies.