[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Ez a 2020-as dátum az oroszok agyára ment. Vagy akkora teszik, hogy megcsappan az energiahordozó-exportjuk vagy valami komoly háborúra számítanak 10 év mulva.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 814
81 120
113
Ez az orosz "speciális operáciok " erok  hadgyakorlata. Ezt a videot már régebben kitettem..:) De nem baj, lehet , hogy van aki nem látta.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
boki: Most találtam rá..., ezer bocs. De az ismétlés a tudás anyja! :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 814
81 120
113
Kkészulnek a Párizsi Air show-ra a Szu-35S-sel.: -Szergej Bogdan erosen készul a Szu-35  debutálására a párizsi bemutatona moszkva alatti Zsukovszkij-ban. A bemutaton tobbek kozt a Pugacsov kobrát is bemutatja.  A géppel jovo héten repul át Franciaországba.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 814
81 120
113
Hírek roviden :

 

1. Május végén kihajózott a Fehér - tengerre a Szeverodvinszk (Yasen) , hogy folytassa az állami teszteket. Cél az osszes fedelzeti rendszer mukodésenek tesztje, a reaktor makszimális teljesítésének tesztje, stb... Ha ez sikeres lesz akkor kezdik a lovészeti teszteket valamikor nyár végén...

2. Június 1- tol hivatalosan is megkezdte a szolgálatot az  állandosított orosz  Foldkozi-tengeri kotelék. (Jelenleg 16 hajoval)

3. Ma sikeres tesztet hajtottak végre az uj orosz mobil-indításu ICBM rakétával (Avangard) Kapusztyin Jar-ban (Asztrachanyi terulet)..

4. Tegnap bemutatták az új kis hatotávolságu légvédelmi rendszert a Szoszna-t (a Pancír utodja).
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://hungarian.ruvr.ru/2013_06_07/Rogozin-az-uj-orosz-ballisztikus-raketa-a-raketavedelem-gyilkosa-lesz/
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
doca said
http://hungarian.ruvr.ru/2013_06_08/Az-USA-megh-vta-Gruziat-a-NATO-ba/
Nem csak azt kellene tisztázni, meddig tart az EU, de azt is, hogy a NATO. Ez egy politikai húzásnál semmi több. Apropó Grúzia, az Augusztus 8. (August Vosmogo) című filmet láttátok? Egész korrekt kis orosz alkotás a korábbiakhoz képest.
sf-laugh.gif
S persze a grúz konfliktus alapján készült.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Pár éve a grúzok bevetettek biológiai fegyvert Oroszország ellen(300.000 disznó pusztult el), amit nem hiszem, hogy egykönnyen elfelejt a medve. Másrészről ilyen előélet után milyen biztosítékot kaphat Oroszország a NATO-tól Grúzia felől ? Szerintem nem fogják hagyni, hogy belépjen. Gondolom belpolitikailag meg akarják majd fúrni a saját emberükkel, de ha így nem megy akkor míg nem tartozik a tömbhöz én egy háborút is kinézek a dologból.