[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 425
10 236
113
Az ugye megvan, hogy csak pár ország képes tengerfenéki gázvezetéket felrobbantani.
Szerintem meg akárki akiknek vannak tengeri különlegesei meg 1 tengeralattjárója.
Ott ráadásul nem is túl mély.
Inkább forgassuk úgy a mondatod hogy: "csak pár országnak állhat érdekében ezeket a vezetékeket felrobbantani"
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 777
40 038
113
Csata Herszonért: helyzet az Andrejevszkij szektorban
2022. szeptember 27-én 20.00 órakor

▪️Az orosz bombázó repülés szinte egész éjszaka FAB csapásokat mért az AFU állásaira a "gyomorban". A súlyos veszteségek (több mint 500 halott és sebesült) miatt az AFU kontingense gyakorlatilag nem maradt a területen.

▪️A megmaradt ukrán alakulatok Andrejevka kivételével minden településen sürgősen feladták állásaikat. Belogorkában csak a tüzérségi tüzérek maradtak.

▪️Az ukrán katonák az életüket menteni próbálva hagyták sorsukra a halottak és több tucatnyi sebesült testét. Az AFU parancsnoksága jelenleg átcsoportosítja erőit.

A tartalékos erőkből két század érkezett Bereznevatóba. Azt tervezik, hogy Szuhoj Sztavokba küldik őket, amely már az ukrán személyzet és felszerelés temetőjévé vált.
Nagy felbontású
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
És hogy?Vagy az oroszok vagy az amerikaiak voltak.Másnak nem nagyon vannak meg hozzá a képességei.
Egy ipari búvár vagy búvárrobot simán lemegy 70 méterre, elhelyez valamilyen töltetet és lelép. Ha nincs elásva a cucc, akkor sajnos sebezhetőbb, mint kellene, viszont békeidőben mindenkinek az a célja, hogy működjön, így nem basztatják.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
718
7 286
93
Tehát akkor te is elismered hogy az ukránok letudják győzni az oroszokat ! máskülönben ilyen kérdést nem tettél volna fel !

Tökélestes hasonlóság (erre már én is gondoltam ) ! Max oylan fegyvert bevetni ami lezárja a háborút ugyan akkor elrettentő mert senki másnak nincs oylan és kb ez elfogadható lenne !

Egy győztes ukrajnát nem ukránok hanem az EU NATO usa irányítana és nem lenne ránk nézve veszélyes ! Szerintem
2 világháború és a hidegháborúnak egyaránt "győztes"oldalán állt
Példálózó jellegű felsorolás volt. De kolalícióban irak x 2 ami adja magát, líbiát is miattuk sikerült destabilizálni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 892
113
Luhanszkban nemzetközi megfigyelők jelenlétében megkezdődött a szavazatok számlálása.

 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
A 95+ százalékos eredmények hűen tükrözik, hogy mekkora kamu is az egész.
Bármely ország bármely nagymintás szavazásán kell legyen nagyátlagban legalább 20-ból 1 ember, aki másképp gondolja vagy szimplán olyan hülye, hogy nem is érti a kérdést, még olyan triviális kérdések esetén is mint az örökélet-ingyensör igen/nem.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Luhanszkban nemzetközi megfigyelők jelenlétében megkezdődött a szavazatok számlálása.

Ezt senki sem veszik komolyan

Milyen nemzetközi megfigyelők?
Eritrea, Szíria?
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Luhanszkban nemzetközi megfigyelők jelenlétében megkezdődött a szavazatok számlálása.

Lehet a KGBélánk is ott van, mint jó ex-Jobbikos :) (pont most lett az ítélet asszem jogerős - távollétében, mert Moszkvába távozott)
A vád szerint orosz ügynököknek adott át információkat az EU intézményeinek bomlasztását segítendő, ez nyert bizonyítást, 5 év fegyházat kapott.


A Szabó Balázs Jobbikos volt "nemzetközi választási megfigyelő" a Krími népszavazásnál.

Ezek az orosz szálak...
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Luhanszkban nemzetközi megfigyelők jelenlétében megkezdődött a szavazatok számlálása.

Hadd találgassak: Nicaragua, Venezuela, Észak-Korea, Dél-Oszétia, Transznisztria, Irán, Kuba, Közép-Afrikai Köztársaság és hogy a legnagyobb mélydemokratikus játékos se maradjon le: ...dobpergés... Abházia.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 589
7 546
113
Szerintem meg akárki akiknek vannak tengeri különlegesei meg 1 tengeralattjárója.
Ott ráadásul nem is túl mély.
Inkább forgassuk úgy a mondatod hogy: "csak pár országnak állhat érdekében ezeket a vezetékeket felrobbantani"
Tehát, max öt ország képes észrevétlenül ezt az akciót végrehajtani.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 064
9 001
113
Kicsit más úgy sorozni a saját területeden hogy te vagy megtámadva, mint támadó félként a másik területén. Valószínűleg az ukrán lakosság számára is elfogadhatóbb a sorozás, mint az oroszok számára. Az oroszok számára a mostani mozgósítás azt jelenti hogy amit korábban putyin ígért az megbukott.
Felfogod amit írok?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 908
113