[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
így van. Értelmetlen bármilyen konteón gondolkodni. Úgy 99%, hogy az amerikaik robbantották fel. Nekik volt ugyanis lehetőségük, technikájuk rá és ők is fenyegetődztek ezzel. Az ukránoknak biztosan nincs közük ehhez, fasorban sincsenek egy ilyen akcióhoz, max a Fekete-tengeren. Az oroszoknak sincs, mert ők egyszerűen csak elzárják, ha nem akarják használni a saját tulajdonukat. Száz százalék, hogy nem az oroszok voltak. Egy százalék, hogy a lengyelek vették maguknak a bátorságot és meglépték.

Az amerikai és lengyel okok azonosak:
  • Németország tönkretétele.
  • Németország tartós tönkretétele.
  • Saját befolyásuk növelése Európában Németország tönkretétele által.
Ennyi a történet. Hogy miért most? Feltehetően, mert német-orosz háttértárgyalások indultak az NS2 beindításáról abban az esetben, ha Németország nem oldja meg a gázellátását, márpedig már látszott, hogy nem oldja meg. Hát most már nem is fogja tudni.

És ezzel Orbán Viktor teljes politikája és politikai horizontja megbukott. Ő egy öregember, egy másik, letűnt világ szülötte. Azt hitte létezik Európa, de csak USA létezik, meg Oroszország. A kettő között csicskákkal teli senkiföldje van és most már ő is csak egy a sok közül, ráadásul ő az ún. "európai" csicskáknak is csicskája. Magyarországnak majdhogynem reszeltek, ha most bedől a német gazdaság, akkor nálunk éhínség lesz, úgy értem, hogy éhezés, ami előtt menekülni se lesz sehova és ha még a Török-áramlatot is felrobbantják, akkor mindennek vége. Se munka, se bevétel, se fűtés, se áram. Semmi, csak az a nyomorúság, amit eddig videókon láttunk Venezuelából. Már jövő tavasztól. Lehet kezdeni felkészülni, márha lehet ilyesmire!
Blogen! Ezért miért Orbán a felelős????? Ha a németek bedőlnek, akkor szinte az eunak is annyi.
Ha MZP, vagy bármelyik lubsi agyhalott lenne most a miniszterelnök akkor most nem b@szták volna szét a vezetékeket? Ne már....

Egy ilyen lépést sem a dánok, sem a febr. 24-óta kigyurt lengyelek sem mertek volna meglépni. Meg amúgy az oroszokon és usán kívül senki..
Az oroszoknak semmi logikus érvük nincs rá, az usának meg csak az van.. lehet tippelni kik voltak.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
Én egyetlen arab és fekete kinézetű egyént nem látok köztük. Te igen? Egyébként mi bajod a szíriai és eritreai megfigyelőkkel? Ők nem ugyanolyan hitelességgel bírnak, mint más nációk képviselői. Én egyébként olvastam spanyol megfigyelőről is. Nem tartom légből kapottnak ezeket az arányokat. Okai a következők:
1) Az ukrán érzelmű lakosság nagy része valószínűleg elmenekült. Voltak ukrán evakuálások a területről.
2) Nem volt a részvétel 100%-os, akik nem mentek el, nyilván többségében nemmel szavaztak volna. Bár ez részemről feltételezés.
3) Az ukrán állam nem bánt jól az itt élőkkel: nem finanszírozta a lakosságot.
4) A sorozatos belövések, rakétázások, infrastruktúra pusztítása sem erősítette az ukrán pozíciót.
5) Ez a terület a történelmi Oroszország része volt, az itt élők szemében, ahogy írják, ez hazatérés.
A senki sem veszi komolyan: butaság. Olyan nincs, hogy senki.
Még az oroszok sem veszik komolyan.Online is lehetett szavazni, háborús övezetben zajik. stb., stb..

Donyeckben, Luhanszkban biztos lenne többségük. Dehát Donyeck 40%-a még mindig ukrán ellenőrzés alatt áll.

Zaporozsje megye vegyes lakosságú. Maga a város, ahol papíron többségben élnek az oroszok ukrán felügyelet alatt van.A vidék még inkább ukrán volt.

Annyi értelme van a szavazásnak, hogy besorozhatják majd a helyieket is, illetve a helyi orosz nacionalisták elégedettek lesznek, talán az otthoniakat is picit tudja csitítani Putyin a sok szerencsètlenkedès után.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 534
113

Bulgária felszólította állampolgárait, hogy hagyják el Oroszországot​


Bulgária állampolgárait felszólították, hogy sürgősen hagyják el Oroszország területét. „A Bolgár Köztársaság Külügyminisztériuma felhív az Orosz Föderációba való utazás mellőzésére, és azt ajánlja, hogy az Orosz Föderációban tartózkodó bolgár állampolgárok fontolják meg az ország mielőbbi elhagyását, a jelenleg rendelkezésre álló közlekedési eszközök használatával. ” a bolgár külpolitikai osztály.

A Külügyminisztérium „nehéz helyzettel” magyarázta felhívását. A bolgár diplomaták azt is tanácsolták az állampolgároknak, hogy tartózkodjanak az oroszországi utazástól.

Az Orosz Föderációban maradó bolgár állampolgároknak azt tanácsolják, hogy „fokozott éberséggel járjanak el, és kerüljék a nagyszámú emberrel zsúfolt helyeket, vegyék figyelembe a körülményeket és az oroszországi helyzet alakulását”.
Hogy pontosan mi a „helyzet összetettsége” az Orosz Föderációban, és milyen konkrét körülményeket kell figyelembe venni, a bolgár külügyminisztérium nem fejti ki.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664295955
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Azért nem mond semmit semmilyen hipotetikus kórus, mert nem mindenki hisz a bullshit összeesküvés elméletekben.
Tudjuk, hogy Biden megmondta, nem lesz NS2. Ott van róla a videó.

Tudjuk, hogy szankciózták a céget, aki fektette a csöveket, ezért min másfél-két évet csúszott a projekt.

Tudjuk, hogy már Reagenék is szankcióztak, hogy meghiusítsák a szibériai gázmezők összekapcsolását Európával.

Komolyan, nem értelek, te még nem is hülyékhez tartozol itt, mégis konteózol a tényanyag ellenében.
 

mcsaba

Active Member
2014. augusztus 23.
159
111
43
Az NS1-2 szabotálása egyértelműen az orosz-német mozgásteret szűkíti: eddig az elvi lehetősége megvolt a gázszállítások újraindításának, most meg már az sincs. Vagyis a németeknek nincs lehetőségük orosz gázhoz jutni, legyen akármilyen hideg is a most jövő tél. Ráadásul ha közben egy demokratikus fordulat is bekövetkezne Oroszországban, akkor hiányozna igazán a működőképes vezeték.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 142
113
70 méter mélyen van a vezeték, bárkinek van hozzá technológiája akinek vannak búvárai...
Ha ott egy orosz hajo, tengeralattjaro, stb stb megjelenik es nekiall tokoreszni azt mar reg lefigyelte volna a Nato. Eselye nincs egy orosz hajonak, tengeralattjaronak kifutni ugy hogy ne tudnanak rola es ne logna a seggeben egy egy Nato/Usa hajo.

Kozben Ursula 10 mukorommel kapaszkodhat a szekebe.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Igen, mert OV azt hiszi, hogy minden gáz a török áramlaton fog jönni és ezzel zsarolhatja az EU-t. Nagy spíler a csávó! :)
Biztos, hogy nem hisz ilyet, mivel annak a vezetéknek a kapacitása túl kicsi. A Bulgáriától induló vezeték kapacitása 15,75 milliárd köbméter, de maximum ami jöhetne MO-ra az 8,5 milliárd (ennyire képes az interkonnektor). Ez kb. az éves magyar igény a saját kitermelésünkön felül.

De a vezeték teljes kapacitása nincs kihasználva, legalábbis, ami minket elér. Nem tudom hogy ennek az e az oka, hogy a többi ország többet fogyaszt, vagy csak az oroszok nem küldenek többet. Ez az oroszoknak egy adu jelenleg velünk szemben, s ezt nem szabad elfelejteni.
Az semmi, de a tranzit díjakból milyen fejedelmien fogunk élni!
A fentiekből következően nem nagyon beszélhetünk trazitdíjakról.
Egyébként az ilyen jellegű bevételünk pont a Török Áramlat miatt erősen lecsökkent, mivel azok az országok amiket érint előtte az ukrán testvériségen keresztül mi láttuk el gázzal.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 534
113

Blinken nem tudta megérteni, hogy kinek származik haszna az Északi Áramlat szabotázsából​


2022. szeptember 27., 19:34 - Közhírszolgálat - OSN
Anthony Blinken amerikai külügyminiszter Subrahmanyam Jaishankar indiai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az előzetes adatok szerint támadást vagy szabotázscselekményt követtek el az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 gázvezetékeken. Erről a TASS számolt be.

Blinken ugyanakkor nehezen tudta megválaszolni, kinek az érdekeit szolgálhatja egy ilyen eset.

„A kiszivárogtatások vizsgálata folyamatban van, a korai jelentések szerint ez támadás vagy szabotázs következménye lehet. De ezek csak kezdeti jelentések, és még nem erősítettük meg. De ha ez beigazolódik, akkor ez egyértelműen senkinek nem áll érdekében” – idézi a hírügynökség az amerikai külügyminiszter szavait.

Hozzátette: a szivárgások valószínűleg nem fognak jelentős hatással lenni Európa energiaellenállására.

Korábban a Public News Service arról számolt be, hogy a svéd bűnüldöző szervek előzetes vizsgálatot indítottak az Északi Áramlatnál történt esetleges szabotázs miatt, amely gázszivárgáshoz vezetett.

„Feljelentést készítettünk, és a bűncselekményt súlyos szabotázsnak minősítettük” – idézte a hírügynökség a svéd rendőrség szóvivőjét.

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 994
53 885
113
Ha ott egy orosz hajo, tengeralattjaro, stb stb megjelenik es nekiall tokoreszni azt mar reg lefigyelte volna a Nato. Eselye nincs egy orosz hajonak, tengeralattjaronak kifutni ugy hogy ne tudnanak rola es ne logna a seggeben egy egy Nato/Usa hajo.

Kozben Ursula 10 mukorommel kapaszkodhat a szekebe.



Viktor mer e a banya ellen szavazni a bizalmatlanságin?
:rolleyes:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 070
13 450
113
Az NS1-2 szabotálása egyértelműen az orosz-német mozgásteret szűkíti: eddig az elvi lehetősége megvolt a gázszállítások újraindításának, most meg már az sincs. Vagyis a németeknek nincs lehetőségük orosz gázhoz jutni, legyen akármilyen hideg is a most jövő tél. Ráadásul ha közben egy demokratikus fordulat is bekövetkezne Oroszországban, akkor hiányozna igazán a működőképes vezeték.
Rengeteg vezeték van még:
:rolleyes:
50553681-10207941-image-a-74_1637067243623.jpg
 
  • Szomorú
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby and PFZ

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 142
113
Ezt senki sem veszik komolyan

Milyen nemzetközi megfigyelők?
Eritrea, Szíria?
Masodrendu emberek elnek ott igaz?
Csak a nemet meg a jenki, brit, franszoa a hiteles...
Amugy volt koztuk nemet is, ha nem is maga Ursula vagy Weber...
Ugyan mar, Koszovoban meg nepszavazas se volt.
Nem ertem mit fintorogtok, szerintetek ki akar Ukrajnahoz tartozni? 8+ eve lovik oket a hoholok, mindenkinek meghalt mar ott valakije a nackok keze altal.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Tudjuk, hogy Biden megmondta, nem lesz NS2. Ott van róla a videó.

Tudjuk, hogy szankciózták a céget, aki fektette a csöveket, ezért min másfél-két évet csúszott a projekt.

Tudjuk, hogy már Reagenék is szankcióztak, hogy meghiusítsák a szibériai gázmezők összekapcsolását Európával.

Komolyan, nem értelek, te még nem is hülyékhez tartozol itt, mégis konteózol a tényanyag ellenében.
Konteókat pl Te gyártod.
Tudtommal semmi bizonyíték nem került elő. De ezekre úgy tűnik nincs is már szükség, mert mindenkituggyakivolt.
Az persze ignorálható -csak mert- hogy RU gép transponder nélkül hol jár és mikor.
Hogy ki volt notórius kémsub -bal lehallgató a Baltin ésatöbbi.

Bármennyire nem tetszik, egyelőre úgy néz ki, hogy senkinek nem volt ez most érdekében.
Majd meglátjuk.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
De amúgy ezt most hogyan kell érteni? Biden Németország vezetője? Pontosan mikor választották meg, hogy ő hozza meg a döntéseket németország gázellátásáról? Vagy a grál-lovagok erényeivel felvértezett pelenkás szabadságjoga lenne más országok elnöke helyett döteni? Ez már a liberlizmus következő szintje lenne? These are our values? This is what we are?

Vagy ez ilyen prograsszív demokrata szokás, hogy felrobbantjuk a szövetségesünk a gázvezetékét, meg az energiaprojektjeit szankciózgatjuk?

És ilyenkor mit mond a transzatlanti kórus? Mert ugye fél éve még azon ment a vita, hogy kéremszépen itt szó sincsen az USA geopolitikai érdekképviseletéről, csak a Putyinnak kicsi a f@sza meg amúgy is megőrült és ezért meg kellett támadnia egy országot.

Én megértem az oroszokat, valahogy én is eléggé támadó hangulatba kerülnék, ha beköltözne a szomszédba egy agresszív cigánycsalád Kanadából, aki azzal szórakozik, hogy reszelgeti a gázvezetékemet, meg arról pofázik, hogy én kinek mit adhatok el.

Milyen alapon?

Mit szól a kórus ahhoz, hogy a németek csak szűkölnek, de inkább kussolnak miközben egy idegen entitás nyíltan beavatkozik a kül -és belpolitkájukba, ügynökeit delegálja a kormányába? Ez a szabadság, amiért harcolni és nélkülözni kellene? Ezért harcolnak az ukrik is?
Németország amerikai megszállás alatt van. 45 óta ez nem változott.