[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Igen??? Én azt hittem a liberális euban van az, hogy ha nemzeti színű zászlót kitűzöl a házad elejére, akkor nacionalista szennye vagy a társadalomnak.
Vagy éppen a demokratikus németországna mondanak olyat a politikusok, hogy a hazaszeretet szótól hányingerük van.


Vagy akár egy átlag csökkent képességű hvg olvasó liberális agymosott 1.0 szemében még egy trianon is teljesen jogos történés volt.

Ha leülsz egy némettel dumálni, pár sör után megnyílnak. Ott sincs esze ágában meghalni senkinek a hazaáruló vezetésért, meg aldozatot hozni élősködő hordákért.

US MOhoz képest erősen liberális, ha tetszik MO erősen "illiberális" UShez képest ország és had ne mondjam hol lobog több nemzeti zászló a házakon. Ide értve még a Spanyol bevándorlókat is!
Had idézzek erre egy volt arab fővezért: Az ország azé aki teleszüli. Lehet így úgy ezen feszengeni de ez van. Erdéllyel is ez volt. És had ne mondjam azt, hogy 20év múlva Magyar ország nem lesz Magyar ország. Már a 2030as évek közepén több roma gyerek fog magyar országon születni mint magyar. Itt van a nacionalista illiberális 1000éves MOnak vége. Erről megoldásokról amúgy ~6-7éve írtam egy oldalt talán a társadalmi folyamatokba. Sztem ott volt az utolsó időpont amikor fordítani lehetett volna, azóta a ratkó unokák is bőven 40en felett vannak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 710
30 204
113
Ki, vagy mi áll az orosz vezetékek felrobbantása mögött(összeállítottam egy elemzést)

Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy mindkét Északi Áramlat gázvezetéket szándékosan robbantották fel. Számos közvetett jel utal arra, hogy az amerikai haditengerészet érintett az incidensben. Hogyan lehetne pontosan megszervezni a szabotázst, és miért maradt sértetlenül az Északi Áramlat 2 gázvezeték utolsó szála?

Mindenekelőtt abból érdemes kiindulni, hogy az ukrán katasztrófa az Európai Unió elnyomására és az egyik civilizációs vetélytárs felszámolására irányuló amerikai hadművelet forgatókönyvét követi. „Európa az Atlanti-óceántól Vlagyivosztokig”, amelyet egykor de Gaulle javasolt, nagyon nemkívánatos forgatókönyv lett volna az Egyesült Államok számára. Az amerikai stratégák Ukrajnát választották a megfékezés másik eszközeként – Európa és Oroszország közötti „hidat”, amely az EU-hoz szükséges energiát is szállította gáz formájában. Egy másik alternatíva a Lengyelországon áthaladó vezeték volt, de a varsói russzofóbia fényében ez egyáltalán nem jelentett problémát.

Közvetlenül Jugoszlávia után az USA elkezdett pénzt fektetni az "új ukrán elitbe". E befektetések megtérülése 2014-ben kezdődött, és nem lehet nem észrevenni, hogy az Európa és Oroszország közötti kereskedelmi szakadék mindkét oldalt súlyosan megviselte.
Ez azonban még nem volt végzetes csapás. Az EU gazdaságát ért ilyen ütés az Északi Áramlat csővezeték mindkét vonalának és az Északi Áramlat 2 egyik vezetékének aláaknázásának tűnik.


Biden fenyegetések és víz alatti robbanások

Könnyű találni olyan videót, amely Joe Bident az Északi Áramlattal fenyegeti. Egy 2022. február elején forgatott videóban Biden az Olaf Scholz német kancellárral folytatott találkozót követően kijelentette: "Ha [orosz] tankok és csapatok átlépik a határt, akkor nem lesz Északi Áramlat 2, akkor véget vetünk neki." . Amikor a jelenlévők megkérdezték, hogyan fog ez megtörténni, Biden magyarázat nélkül azt mondja, hogy "meg tudjuk csinálni".

2022. június 14-én a Sea Power magazin közzétett egy cikket arról, hogy az amerikai haditengerészet aknavető osztaga a dániai Bornholm sziget közelében, az alsó gázvezetékek közelében gyakorolja a víz alatti drónok nagyszabású használatát. Az amerikaiak a BALTOPS haditengerészeti gyakorlatokon gyakoroltak, amelyek abban a pillanatban zajlottak a Balti-tengeren.

Mi itt a konkrét probléma? Az a tény, hogy az aknákat ma víz alatti drónok (UUV) - aknarombolók segítségével semmisítik meg. Az ilyen eszköz gyakran robbanótöltetet hordoz magában, amelyet az akna közvetlen közelében robbantanak fel. Vannak más speciális eszközök is, köztük olyanok is, amelyekkel robbanótölteteket lehet felhelyezni. A korábban a csővezetékre elhelyezett, időzítővel felszerelt UUV feltételezett felrobbantása, vagy más típusú újrafelhasználható UUV által közvetlenül a csőre helyezett töltetek felrobbantása a csővezeték falának tönkrtételéhez vezet, amit élesen súlyosbíthatja a csővezetékben lévő gáz hatalmas nyomása.

Az UUV azonban nem fog a semmiből kihajózni. Le kell szállítani, majdirányítani kell, amíg a helyére nem kerül. Szükségünk van valamiféle haditengerészeti erőkre a közelben, felderítést kell végezniük, támogatásra van szükségük.

Az amerikaiaknak voltak ilyen erői a régióban - attól a pillanattól kezdve, hogy a BALTOPS-2022 gyakorlatok elkezdődtek, és szeptember 23-ig egy csoport amerikai hajó a Balti-tengeren tartózkodott. Három hajója - az UDC Kerasarge, egy San Antonio típusú helikopter-hordozó-dokkhajó és egy régi, Gunston Hall partraszálló-dokkhajó - áthaladt a Nagy Belton, és szeptember 25-én már a La Manche csatornán is áthaladtak. Ezt megelőzően a csoportba tartozott a Gravely romboló és a csoporttól külön-külön, valamivel északabbra az osztályába tartozó vezető romboló, az Arleigh Burke is.

Az utóbbin egyébként rendkívüli esemény történt - egy tengerész eltűnt a tengeren, és keresése nem vezetett semmire. A Baltika tisztázatlan körülmények között örökre átvette David Spearman irányítását. Talán egy rossz merülés volt az oka?

A legérdekesebb egy másikesemény. Szeptember 2-tól az amerikai haditengerészet MH-60S helikopterei intenzív repülést kezdenek mindkét csővezeték felett Bornholmtól keletre. A számok a weben vannak. Mit kerestek ott az amerikaiak? A kérdés nyitott. Az Egyesült Államoknak vannak helikopterrel üzemeltetett aknarombolói, de ezek nagyon kicsik. Másrészt csak azt tudjuk, amit beszámolnak magukról. Lehetséges, hogy van egy erősebb, helikopterről ledobott UUV-juk robbanóanyaggal, amelyet egy lebegő helikopter száloptikai kábelével vagy kábellel és egy sodródó úszóantennával vezérelnek. Az amerikaiak is gyakorolják a hajók légi szállítását a legénységgel. Az pedig egyáltalán nem kérdés, hogy ebből megszervezzék az UUV irányítását, valamint a rakományok (robbanóanyagok és detonátorok) 70-100 méteres mélységbe süllyesztését. Szeptember 13-ig helikopterek repültek a vezetékek felett. Az amerikai harccsoport szeptember 21-én az esti órákban hagyta el azt a területet, ahol a vezetékek találhatók.

Szeptember 26-án 02:03-kor a svéd szeizmikus érzékelők erős robbanást rögzítettek. Az amerikaiak ekkor már elhagyták a Baltikumot. 19:04-kor újabb robbanás történt, majd valamivel később a csővezetékek nyomáseséséről szóló információ szivárogni kezdett a médiába. Aztán a csővezeték "példátlan megszakításáról" érkeztek jelentések, az Északi Áramlat AG illetékesei szerint mindkettő, az Északi Áramlat 1 csövei és az Északi Áramlat 2 egyik ága megsemmisültek, a gázellátás rajtuk keresztül lehetetlen.
Azt kell mondanom, hogy az EU számára ez kiütés, különösen Németország számára. Oroszország számára ez gazdasági szempontból nem jó, de ezek a következmények egyszerűen semmik másokhoz képest – azokhoz képest, amelyek az Északi Áramlat 2 utolsó sértetlen ága mögött rejlenek.

Provokációs forgatókönyv

Ha az amerikaiak, akkor miért viselkednek ilyen szemtelenül? Ránézésre ez a hagyományos taktikájuknak tűnik, hogy állandóan arra kényszerítik az európai vezetőket, hogy esküdjenek fel a hírhedt „atlanti egység” mellett. A csővezetékek esetében ez a bizalom nyilvános és tagadhatatlan demonstrációja, hogy a robbanás a szörnyű oroszok műve. Nem számít, mi van ott valójában.

De itt kést szúrnak a németek hátába. Mi történik, ha Scholz, akinek most mutatták be, hogyan robbantja fel örökre a német jövőt az amerikai haditengerészet kétéltű harccsoportja, nem akar együtt játszani?

Mi van, ha összeomlik, és erre a lépésre válaszul az Egyesült Államok pozíciója Németországban éppen ellenkezőleg, meggyengül? Hiszen itt a tél! És itt kell feltenni a történet legfontosabb kérdését. És miért hagyták érintetlenül a támadók az Északi Áramlat 2 utolsó ágát?

Talán azért, hogy valami Oroszországban gyártott robbanószerkezetet vagy ahhoz hasonlót találjanak? Valami orosz jelzéssel vagy orosz vagy szovjet alkatrészekkel? Mintha a robbanószerkezet meghibásodott volna, és nem tudott felrobbanni. Hogyan reagál majd Európa és az USA lakossága? Milyen intézkedéseket kell tenniük az európai kormányoknak, hogy csillapítsák a jövőjüket vesztett emberek tömegeinek haragját?


Az Egyesült Államokban kijelentették, hogy az Északi Áramlatnál végzett szabotázsból senkinek semmi haszna(csak az usának, hiszen kiejtették az oroszokat és így már ők szállíthatják a drágább amerikai lNG gázt-hatalmas nyereséggel)

Svéd szeizmológusok két robbanást regisztráltak az Északi Áramlatnál
Ez egy komoly kérdés. Ha egy ilyen provokáció valóban megtörténik, akkor annak következményei beláthatatlanok lehetnek. Ugyanezek az angolok már készítik a közvéleményt: egyedül a Telegraphnak sikerült több olyan cikket publikálnia, amelyek szerint a „folyamok” aláaknázása „orosz szabotázs”. Egyikük például az „Európa szabotázással gyanúsítja Oroszországot, miután az Északi Áramlat Európába vezető gázvezetékben „példátlan” károkat okoz, címszó alatt jelent meg.

Keresnek valami robbanóanyagot az utolsó csövön Oroszországra fogva, és itt Scholz nem fogja tudni megmagyarázni, miért nem akar német tankokat adni Ukrajnának.

Le kell mondaniuk a tankokról, a gyalogsági harcjárművekről és általában mindenről, amit Washington követelni fog. Ráadásul most az ukránon kívül nincs más csövezeték, amely Oroszországból Európába szállítana gázt.
Ki akarják az atomnyulat a silóból. :mad:
 
  • Szomorú
Reactions: ogretankHU

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 628
113
US MOhoz képest erősen liberális, ha tetszik MO erősen "illiberális" UShez képest ország és had ne mondjam hol lobog több nemzeti zászló a házakon. Ide értve még a Spanyol bevándorlókat is!
Had idézzek erre egy volt arab fővezért: Az ország azé aki teleszüli. Lehet így úgy ezen feszengeni de ez van. Erdéllyel is ez volt. És had ne mondjam azt, hogy 20év múlva Magyar ország nem lesz Magyar ország. Már a 2030as évek közepén több roma gyerek fog magyar országon születni mint magyar. Itt van a nacionalista illiberális 1000éves MOnak vége. Erről megoldásokról amúgy ~6-7éve írtam egy oldalt talán a társadalmi folyamatokba. Sztem ott volt az utolsó időpont amikor fordítani lehetett volna, azóta a ratkó unokák is bőven 40en felett vannak.

Mi számít illiberális demokráciának?
Most olaszország illiberális demokrácia lett?
Elég pár fenyegetés, koncepciós per, zsarolás?
Az únió vezető tagállamai demokráciák?
Holott a saját nemzeti érdekeit nyíltan semmibe veszik. Nyíltan zsarolnak más tagállamokat és nyiltan elfojtjàk a nem őket támogató médiákat.
Mégcsak óvatosan sem csinálják.
Teljesen nyíltan.
Netán az usa? Kár is belemenni. Gyakorlatilag egy gyarmattartó agresszor.

Az, hogy hol lobog több zászló. Nyilvàn a gyarmattartó országban ez nem bűn. De a gyarmatokon a gazda nem engedheti meg a nemzeti öntudatot.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 928
113
Miért zavarná meg Ukrajna az úgynevezet népszavazásokat, amikor azok igazából elonyosek számára. Ugyanis ha azok a teruletek, amelyekért most aktívan folynak a harcok, ugyan olyan státuszt kapnak, mint Krímea, eltunik egy képzeletbéli voros vonal, amit akkor kellene átlépniuk, amikor Krímeai félszigethez jutnak (márpedig odajutnak). Oo pedig már aligha mondhassa bárkinek, hogy nem egy hódító háborút folytat. És Oo-nak már nem lesz hová fokoznia a háborút a nélkul, hogy fel ne merulne az ENSZ-bol való (minimum ideíglenes) kizárása. :cool:
Szerinted érdekli az oroszokat az ENSZ?
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 697
28 093
113
Nos:

Utóbbi következtében nem csoda, hogy finoman szólva több esetben sem mondható naprakésznek a rendszer, miután az esetlegesen az adatfelvétel időpontját követően bekövetkező egészségügyi vagy családi állapotra vonatkozó változásokat nem tudta a struktúra lekövetni. De olyan is előfordult, hogy harctéri tapasztalattal, sőt még sorkatonai szolgálattal sem rendelkező személyek kaptak behívókat. Ezek főképp a mozgósítás első napjaiban fordultak elő nagyobb arányban – de nem tömegesen! –, amelyek tisztázására minden esetben egyenként, az adott hadkiegészítő parancsnokságon került sor. Meglepő módon az orosz minisztériumi struktúra meglepően gyorsan reagált a felmerülő problémákra, például a notóriusan problémaforrásként jelentkező parancsnokságokon a szükséges személycserék meghozatalával. Az informatikusok esetében egyenesen a digitális fejlesztési minisztérium vezetője vette személyes hatáskörbe a kérdést, miután a képzett informatikai személyzet mind a gazdaság működése kapcsán elengedhetetlen, mind hajlamosabb a kivándorlásra.


Bár a részleges mozgósítás bejelentésével a háború kitörését követően megindult egy kvázi második kivándorlási hullám, annak léptéke még a február-március folyamán tapasztalható értékeket sem haladja meg. A kivándorlók közt többségében a még Oroszországban maradt nagyvárosi liberálisokat, illetve a korábban említett magasan képzett informatikusokat találhatjuk meg, akik vélhetően alapvetően sem tartoznának a mozgósítottak csoportjába. Egyúttal mind a finn, mind a grúz illetékes szervek vezetőinek nyilatkozatai alapján nem beszélhetünk az ország tömeges elhagyásáról. A több százezer kivándorlóról szóló ellenzéki híreszteléseket maga a grúz belügyminiszter, Vahtang Gomelauri cáfolta. Bár Gomelauri szerint is szeptember 21 óta mintegy 40-45 százalékkal emelkedett az Oroszországból Grúziába átlépők száma, de az még így is csupán napi 10 ezer fő körül mozog. Ráadásul a Grúziába beérkezett oroszok 60 százaléka már elhagyta az országot.



Olvasom-olvasom a kommentet, nézem, hogy de kurvára ismerős, mire fél perc után rájövök, hogy basszus ezt én írtam valamikor hajnalban :D
Köszi, hogy beraktad, egy hetes kihagyás és csúszás után (avagy ha jót akartok magatoknak ne igyatok feindl bort, mert olyan rohadt kénes, hogy 4 házmester is kioffolt engem a hétvégére) ez lenne a következő nagyobb nyugger elemzés. Elején benne a népszavazások körüljárása avagy erősebb kutya szaporodik elve alapján nem az eredmény, hanem az erő a lényeg. Második szakasz az a már idézett mozgósítás problémáival foglalkozik, avagy a zirci kollégámat idézve orosz medve nem gyorsvonat, kell idő míg Moszkva mozgásba lendül. Bár legalább a mostani mozgósítás lehetőséget teremt a sok punnyasztó bürokrata kivágására, aminél meglepően rugalmasnak mutatkozik a VM. Végén pedig egy kis fronthelyzet, avagy az Oszkol-Liman front még mindig szar (állítólag reggelre már Kupjanszk vasútállomását is elfoglalták az ukránok), de Grísa most próbálja visszavonulás nélkül a helyzetet stabilizálni.

Lehet hétvégén érkezek még egy külön iráni drónokról szóló cikkel, mert egészen nagy számban és eredményességgel repkednek mostanság a Shahed-136-ok
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 881
82 405
113
Miért kell komolyan venni az orosz szankciókat?
Merkel:

Szlotákia ismét jól csinálta. Ja, nem:
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 628
113
Igen. Kb. húszan voltunk egy szobában.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly létszámmal bírt a politikai osztály egy laktanyában. Hány főre jutottatok? Hol voltál?
Szerinted érdekli az oroszokat az ENSZ?
Ensz meg ezek a semmitérő szervezetek csak a széles tömegeknek és az őket etető agitpropnak vannak.

---------------

Más.. eszembe jutott még egy gondolat. Ha a tenger alatt fekvő csővezetékről leveszik a nyomást, akkor mekkora szakasz lesz elárasztva? Mekkora részeket lehet leszakaszolni egymástól? Gondolom azért nem 100km fog eláradni. Kifúvatás gondolom esélytelen, akkor azt valamiféle kiszivattyúzásos módszerrel lehet kiűrítani. Bár gondolom ha még saválló is vagy akármilyen bevonat a csőrendszer bele.. a halak és a polipok :) sem tesznek jót .. bár egy millió m3 gázra ha jut egy cápa, az is kb kimutathatatlan. De baromira érdekelne, hogy ilyenkor mi van. Gondolom a tengerfenék miatt, hogy nem sík, azért csak nem árad el nagy szakasz.. de mondjuk, ha tutira akarnak menni és gondolom arra, akkor úgyis végig kell járniuk a csövet mielőtt ráadják a nyomást. Azért szerintem ez nem az egy délutános javítás lesz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 881
82 405
113
Olvasom-olvasom a kommentet, nézem, hogy de kurvára ismerős, mire fél perc után rájövök, hogy basszus ezt én írtam valamikor hajnalban :D
Köszi, hogy beraktad, egy hetes kihagyás és csúszás után (avagy ha jót akartok magatoknak ne igyatok feindl bort, mert olyan rohadt kénes, hogy 4 házmester is kioffolt engem a hétvégére) ez lenne a következő nagyobb nyugger elemzés. Elején benne a népszavazások körüljárása avagy erősebb kutya szaporodik elve alapján nem az eredmény, hanem az erő a lényeg. Második szakasz az a már idézett mozgósítás problémáival foglalkozik, avagy a zirci kollégámat idézve orosz medve nem gyorsvonat, kell idő míg Moszkva mozgásba lendül. Bár legalább a mostani mozgósítás lehetőséget teremt a sok punnyasztó bürokrata kivágására, aminél meglepően rugalmasnak mutatkozik a VM. Végén pedig egy kis fronthelyzet, avagy az Oszkol-Liman front még mindig szar (állítólag reggelre már Kupjanszk vasútállomását is elfoglalták az ukránok), de Grísa most próbálja visszavonulás nélkül a helyzetet stabilizálni.

Lehet hétvégén érkezek még egy külön iráni drónokról szóló cikkel, mert egészen nagy számban és eredményességgel repkednek mostanság a Shahed-136-ok
Te, ki ez a Mészáros Zoltán aki olyan okos írást írt a béna oroszokról és a mindenben überjó amerikaiakról? Valami hírtévés, vagy innen valamelyik nagyon proukrán-atlantisa saját néven?

Más.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Gyakorlatilag az Ukránnak nincs már annyi katonája amivel megzavarhatta volna a választást. Egyes frontszakaszokra összpontosítani tudja a megmaradt seregrészeket, aztán annyi.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
  • Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a twitteren:
  • Morten Bødskov védelmi miniszterrel, nagyra becsült szövetségesünk, Dánia védelmi miniszterével.

Megvitattuk a NATO-országok kritikus infrastruktúrájának védelmét."
Ennek a stoltenbernek annyira egy buta bárgyú feje van, hogy rossz ránézni :D

⛽️ - NRK: Norvégia miniszterelnöke beszélt a NATO-val, hozzátéve, hogy az Északi Áramlat gázszivárgása "minden jel szerint szándékos cselekmény".
Sherlock! Én azthittem magától robbant be.

- Az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége új utazási figyelmeztetést adott ki Oroszországba!

- "Az Egyesült Államok állampolgárai ne utazzanak Oroszországba, az Oroszországban tartózkodó vagy oda utazó személyek pedig azonnal hagyják el Oroszországot, amíg korlátozott kereskedelmi utazási lehetőségek állnak rendelkezésre".
--
Havonta/kéthavonta szólnak.

Ez meg valszleg nem ide tartozik, de rohadt vicces, ahogy a fogyatékosok kinyírják magukat.
Le a kalappal
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 968
113
Ukrajnában már senki nem kapna fizetést az államtól (->éhenhal vagy rabol) ha nem tömik őket napi szinten pénzzel. De a magánszféra se acélos.
Ha eltekintünk a lőszer-fegyver-üzemanyag-céladatoktól, amit ugyanúgy nem tud produkálni és ami nélkül egyenként (!) ugyanúgy letérdelt volna rég, ez már önmagában is betett volna.

Ez nem mentség az oroszok teljesítményére, de vazz ne csináljatok már egy kupacból csodát, ez nem hálivúd. Ők "csak" a húst adják, ami nem magasztos teljesítmény hanem önpusztítás (a többi nélkül vitán felül). Minek akartok csodát látni? Olyan ti. nincs.

(Kiváncsi leszek hány tételes cáfolat és hány röhögős emoji lesz pár nap múlva újra feltéve ezt a "csodalemezt")
De ha az ukránok nem akarnának harcolni, akkor a világ minden pénzét és felszerelését odaadhatnád, akkor is az oroszok győznének.
Példa Afganisztán és Irak.
A NATO nélkül mi lenne Ukrajnával?
Nyilván elveszítené a háborút.
Mint ahogy Észak-Vietnám is elvesztette volna. Meg ahogy Észak-Korea is ha nem kap masszív támogatást az akkori SZU-tól.
Mi is akkor a gond?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 624
55 110
113
Nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly létszámmal bírt a politikai osztály egy laktanyában. Hány főre jutottatok? Hol voltál?

Ensz meg ezek a semmitérő szervezetek csak a széles tömegeknek és az őket etető agitpropnak vannak.

---------------

Más.. eszembe jutott még egy gondolat. Ha a tenger alatt fekvő csővezetékről leveszik a nyomást, akkor mekkora szakasz lesz elárasztva? Mekkora részeket lehet leszakaszolni egymástól? Gondolom azért nem 100km fog eláradni. Kifúvatás gondolom esélytelen, akkor azt valamiféle kiszivattyúzásos módszerrel lehet kiűrítani. Bár gondolom ha még saválló is vagy akármilyen bevonat a csőrendszer bele.. a halak és a polipok :) sem tesznek jót .. bár egy millió m3 gázra ha jut egy cápa, az is kb kimutathatatlan. De baromira érdekelne, hogy ilyenkor mi van. Gondolom a tengerfenék miatt, hogy nem sík, azért csak nem árad el nagy szakasz.. de mondjuk, ha tutira akarnak menni és gondolom arra, akkor úgyis végig kell járniuk a csövet mielőtt ráadják a nyomást. Azért szerintem ez nem az egy délutános javítás lesz.
Valahol azt olvastam, hogy a gâzvezeték nincs szegmentálva. Tehát csak a 2 vègén van szelep.
Ezek szerint az egész csörendszer teli lenne vizzel most. Tovâbbá, hogy azèrt lett feltöltve, hogy gáz nyomâsa ellensúlyozza a viz nyomâsát. Ezek szerint mélyebb helyeken a viz nyomâsa összelapitja a csövet.
Ezt olvastam. Nem tudom, mi a valósâg.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 246
113
Andrew Anglin:

"Valaki meg fogja nyerni ezt a konfliktust, valaki pedig veszíteni fog. A tét nem is lehetne nagyobb. Az egész világ jövője függ ennek a konfliktusnak a kimenetelétől. Ez az egész emberi történelem legjelentősebb katonai konfliktusa.

Ha Oroszország veszít, a Putyin-kormányzat összeomlik, és az USA képes lesz legázolni Oroszországot, több részre szakítva azt. Onnantól az USA elszigeteli Kínát, majd végül megtöri. Ez egy olyan szinguláris világrend végleges létrehozását fogja eredményezni, amelyet a zsidó hatalmi központok irányítanak az Egyesült Államokban, Európában és Izraelben.

Ha az USA elveszíti a háborút, akkor a nyugati gazdasági és katonai rend szabadesésszerű összeomlása, Kína felemelkedése és a Föld bolygó teljes hatalmi rendjének átrendeződése várható.

Azért támogatom Oroszországot, mert azt akarom, hogy az amerikai birodalom összeomoljon. Azért akarom, hogy az amerikai birodalom összeomoljon, mert nem hiszem, hogy az amerikai birodalom összeegyeztethető az amerikai szabadsággal, és úgy vélem, hogy csak akkor állíthatjuk helyre a szabadságot ebben az országban, ha a birodalom összeomlik.

Ha a dollár összeomlik, és az USA nem tud többé adósságot exportálni a világba a dollár tartalékvaluta-rendszerén keresztül, az amerikai kormánynak nem lesz többé lehetősége arra, hogy mikromanipulálja az amerikai polgárok életét. Nem lesz rá forrásuk (sok felesleges pénz kell ahhoz, hogy az egész lakosságra ráerőltessék az akaratukat, ez az egyik oka annak, hogy a harmadik világ országaiban sokkal szabadabbak az emberek). Szabadok leszünk, és akkor képesek leszünk visszatérni a természetes rendhez a társadalmunkban, anélkül, hogy a zsidók irányítanának mindent, transzneműek nélkül, halálos hamis vakcinák nélkül, tömeges bevándorlás nélkül, feminizmus nélkül.

Ezek a tétek.

Válasz az ukránbarát neonáci posztolóknak

Mindannyian láttunk már olyan posztereket a 4chanon és különböző más helyeken, ahol jobboldaliak Oroszországot támadják, sőt odáig mennek, hogy Ukrajnát támogatják. Hajlamos vagyok csak feltételezni, hogy a legtöbb ilyen poszterek a szövetségi kormány alkalmazottai, de néhányan közülük valószínűleg valódi emberek, akik felvették a csali poszterek narratíváit. Ezek az emberek azt mondják, hogy "Oroszország nem based". Majd azt állítják, hogy az embereknek támogatniuk kellene Ukrajnát, mert az egy "fehér ország", amely a függetlenségéért küzd.

Belemehetsz a vitába, és elmagyarázhatod, hogy Ukrajnának zsidó megszálló kormánya van. Rámutathatsz arra, hogy milyen nevetséges, hogy egy jobboldali támogatja a zsidó amerikai külügyminisztérium narratíváját. De mindezekbe felesleges belemenni.

Itt van valami, amit ezek az állítólagos jobboldali oroszellenes emberek soha nem fognak megmagyarázni: miért jó az amerikaiaknak vagy általában a nyugatiaknak, ha Ukrajna megnyeri ezt a konfliktust? Nincs válaszuk, ezért úgy tesznek, mintha ez nem is lenne kérdés. Csak arról fognak beszélni, hogy Putyin hogyan sértette meg Adolf Hitlert, és hogy milyen nagyszerű Ukrajna, mert koponyamaszkos neonáci harcosok vannak náluk. Az ukrán nacionalisták ideológiáját fogják jónak nevezni. És csak erről beszélnek: ideológiáról.

Ezek az ultra gyanús neonáci emberek a fórumokon a neonácizmus ideológiáját támogatják, és azt magyarázzák, hogy ők ezen ideológia miatt állnak Ukrajna mellett, míg a CNN-en - és a Fox News-on - az emberek a "demokrácia értékeinek" (meleg szex, feminizmus, zsidó uralom) ideológiája miatt állnak Ukrajna mellett.

Az ideológia nem valós, és nem hasznos az ember számára. Ha a lényegre térünk, csak egy dolog számít, és az az, hogy mi történik az életedben, és mi fog történni a gyermekeid és unokáid életében, miután te már nem leszel. Nem vagy köteles idegen népeket támogatni a saját érdekeiddel szemben. Mindössze annyit várnak el tőled ebben az életben, hogy gondoskodj magadról, a barátaidról és a családodról, valamint a hazádról. Ez minden.

Rendszerint az érdekeid valószínűleg átfedésben lesznek a külföldiekkel, akik szintén a saját érdekeiket helyezik előtérbe, mivel a világ összes nemzete egy zsidó világrend ellen harcol, amely minden államot alá akar ásni, és egy egységes globális kormányzati rendszert akar bevezetni. De ha az érdekeid nem egyeznek a külföldiekkel, akkor semmilyen helyzetben nem vagy köteles támogatni a külföldieket.

Magától értetődő tény, hogy az USA mint a világ domináns katonai hatalmának összeomlása az amerikai kormány azon képességének súlyos csökkenéséhez fog vezetni, hogy a hazai lakosságra rákényszerítse akaratát. Ez nagyon egyszerű, és nem ésszerű, hogy bárki megpróbálja ezt a kérdést ideológiai ostobaságokkal összezavarni. Az események és azok hatásai az egyetlen dolog, ami az emberek számára releváns. Az ideológia egy módja annak, hogy az emberek megkerüljék az események valós hatásait, és ehelyett az események vélt mélyebb értelmére összpontosítsanak. A valóságban az eseményeknek nincs mélyebb jelentése azon túl, amit önök maguk vetítenek rájuk. Az egyetlen dolog, ami valódi, azok a valós világbeli eredmények. Az a tény, hogy mind a zsidó demokrácia emberei, mind az internetes neonácik képesek értelmet vetíteni az ukrajnai eseményekre, és ugyanarra a következtetésre jutnak, azt bizonyítja, hogy az érzékelt jelentés nem belső, hanem inkább kivetített.

Az emberek mindenféle okokból tesznek dolgokat, és nem lehet kitalálni, hogy mit jelent, amikor valamit tesznek. Valószínűleg nem "jelentenek" semmit a tetteik. Jellemzően az emberek olyan dolgokat tesznek, amelyekről úgy gondolják, hogy saját maguk és érdekeik szempontjából előnyösek, és az intézmények mindenképpen így járnak el.

Ezek az Ukrajna-párti ZOG-csalik rám és másokra is kivetítenek dolgokat, akik Oroszországot és Kínát támogatják. Azt fogják állítani, hogy szerintem "Putyin a fehér faj megmentője". Bár szerintem szórakoztató Putyint mint történelmi jelentőségű fehér keresztény harcost oroszlánná avatni, az alapvető tény az, hogy számomra nem számít, hogy Putyin hogyan látja magát. Számomra az számít, hogy Putyin érdekei egybeesnek a sajátjaimmal, mert neki is ugyanazok az ellenségei, mint nekem: a nyugati establishment.

Ha valaki képes ideológiai alapú mentális gimnasztikát végezni, és azzal jön elő, hogy "ezért állok azok mellé, akik megpróbálnak beoltani, és levágni a fiam farkát", akkor elvesztette a fonalat. Az azonnali és helyes válasz az, hogy abszolút támogatni kell bárkit, aki a gyerekeidet szexuálisan megcsonkítani akaró emberek ellen áll - függetlenül attól, hogy ki az, vagy hogy miben hisz, aki harcolni fog a gyerekeidet bántani akaró emberek ellen, az a barátod.

Őszintén szólva, még az olyan embereknek is reagálni, akik "kiállnak Ukrajna mellett", olyasmi, ami alattam áll, de látom, hogy különböző helyeken megnövekedett az ilyen hozzászólások száma, nyilvánvalóan azért, mert a szövetségiek több pénzt fektetnek bele. Tudom, hogy az olvasóim egy része nem teljesen tájékozott a részletekről, és néha ezek az érvek arról, hogy "Putyin nem based", meggyőzőek lehetnek azok számára, akik nem ismerik az összes részletet. Én valóban úgy gondolom, hogy Putyin based, de a lényeg az, hogy ez egyszerűen nem számít. Ami számodra számít, az az, hogy a dolgok hogyan hatnak rád és az életedre, és neked kell meghoznod a döntést arról, hogy hová helyezed az erkölcsi támogatásodat annak logikus értékelése alapján, hogy az események hogyan hatnak az életedre.
 
W

Wilson

Guest
Akarod mondani a nyugati/nato zsoldosok, igaz? ..... :) (csak a pontosítás kedvéért.
Nem akarok ilyet mondani, mert szerintem, az, hogy NATO/nyugati zsoldosok hajtották végre a harkovi ukrán ellentámadást színtiszta orosz propi , aminek semmi valóságalapja nincsen, és azért találták ki,hogy az orosz haderő harkovi kudarcát jobb színben tüntessék fel.
Hogy be tudnak vonulni fehér BMPn egy kiűrìtett területre??? Nagy szó bizony...
Te szerintem más valóságot nézel, az orosz haderő katonái az ukrán ellentámadás megindulásakor (pár kivételtől eltekintve) úgy futottak mint a nyulak...
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Igen. Kb. húszan voltunk egy szobában.
A tornatermek, művházak, sportcsarnokok használata szerintem teljesen normális (nem konfortos, vagy igényes) minden hirtelen nagyszámú személy elhelyezése vagy vis maior esetén.
Hadd kérdezzem már meg a mi országunk katonái keleten hol vannak elszállásolva?