[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Ja vazze, akkor nyilvan van Paloc nyelv is, meg szögedi nem? Hagyjad mar a hulyeseget, gondolom osztrak nyelv is van... Azert minden bokrot meg tanyat mar ne akarjunk nemzetkent meg orszagkent bemutatni. Ezek mind ruszkik, mindig is azok voltak, max az anyjukon atment par lengyel vagy aki epp arra jart. Meg a kajaik is azonosak, itt legalabb a szlovakok lenyultak a csehek meg a lengyelek kajait hogy kulonbozzenek tolunk.
Fogalmam nincs hogy mire jatszanak a ruszkik, de a vege igyis ugyis az lesz hogy el kell emeszteni ezt a pioca hohol bandat, mar februarban meg kellett volna tenniuk, es mostanra rend es beke lenne, nekem meg kene 8 kört lebaxnom 2 zacsko haromszoros aron vett rizsert meg hasonlokert. Nagyon humanus Putyin, vagy puhapocs.

Orosz tanárt kérdeztem nem érti az ukránt. Én meg tökéletesen a szögedit.

"Azert minden bokrot meg tanyat mar ne akarjunk nemzetkent meg orszagkent bemutatni. Ezek mind ruszkik"
És erről ők is tudnak? Mert az eseményeket elnézve nagyon nem így gondoják.

Szerintem a pioca orosz bandát kell elemészteni. Putyin meg csak egy hülye náci.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Valahogy mégis az oroszokban él a szovjet nosztalgia, amíg Ukrajnában próbálják eltörölni a szovjet múltat. Lehet közrejátszott az hogy a szovjet vezetés népirtást követett el az ukránok ellen és mindent megtettek hogy beolvasszák őket az oroszokba.
Te mégis honnan tudod, hogy egy 140 milliós orszég összes lakosa miről nosztalgiázik? Sehonnan. Ukrajnában meg nehéz lesz eltörölni a szovjet multat, miközben az összes mocsokban amit a SzU elkövetett az ukránok élen jártak, elvégre a második legnagyobb lakosságú tagállama volt és több vezetőjét is adta a SzU-nak.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Egy nagyon jól kezdődő hadműveletet így elbaszni! Kiküldték meghalni az elit légiszállítású csapataikat, a felmentö csapatok sosem érkeztek meg, egyedül, biztosítás nélkül ellenséges területen kódorgó, legvédelmi, tüzér, ellátó alegységek, az elhagyott technika mennyisége.
Ez propaganda volt, Ivankivnál 25-én veszteségek után az erősítés tovább haladt és elérte a VDV-seket. (az elhagyott cuccok értéke tényleg elképesztő, így utólag minden támadás ami nem az oroszpárti megyéket célozta őrület volt)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Jó ide szakértő kell! :cool:
@milagro
Mi a véleményed a Pravdas asztrológiai elemzèsről és neked mit mutatnak a számok??
Többször írtam már erről!
Jupiter
a szerencsebolygó hátráló mozgásba kezdett július legvégén, s a Halak jegy felé vette az irányt. Be is lép a Halak jegyébe és majd csak december 20. után lép végleg a Kosba, hogy azután ott folytassa útját!
(Ezzel analóg meg is akadtak az orosz birodalmi törekvések, fordult a hadiszerencse. Nyögvenyelős lett az annexió is! Igen, amint fent, úgy lent! De hangsúlyozom megint; a csillagok nem okoznak semmit! Analógiákat lehet leolvasni, hogy melyik archetípus a 12-ből éppen milyen bioritmus szerint működik. És hiába a részsikerek, Halak nép nem fog diadalmaskodni a "saját" világkorszakának lezárulásakor! A Kos világkorszak lezárultával a Kos archetípusát megtestesítő Róma hanyatlott le! Ukrajna csillaga leáldozóban, ez látszik. Ha itt megáll az egész, akkor is elvesztettek ~5-6 millió embert és egy portugáliányi területet! Magasabb perspektívából nézve meg szembetűnő, hogy korszakváltást élünk meg, két világkor, a Halak és a Vízöntő Eon határán vagyunk, s a földi dimenzióban ennek lenyomataként egy Halak nép és ország vérzik, mely ország neve: "HATÁR"! Kell még több jel??)
Valami váltás lesz rövidesen...
Jupiter kilépett a Halak jegyéből és innentől a Kosban halad majd előre egészen július legvégéig..., aztán mozgása retrográd irányt vesz és ismét a Halak jegyébe ér novemberben egy rövid időre. A Kos jegyét aztán 2023 május közepén fogja elhagyni amikor is belép majd a Bika jegyébe és ott folytatja égi útját.
Írtam már róla korábban, hogy az ortodoxia, s így az orosz ortodox birodalomépítési törekvések is a Kos tulajdonságkörhöz társíthatóak. Mind a DPR, mind a most kialakuló Kherszoni adminisztráció is a Kos kétfejű sas-szimbólumát helyezi középpontba, mint totemállatot. (Valójában egy egyfejű sas dinamikus mozgásábrája.)
"In mid-May 2022, the leadership of the Kherson military–civilian administration announced its intention for the region be annexed by the Russian Federation."
..
Eközben mozgolódnak a lengyelek is! Még a végén bemennek ők is. Nagyon veszélyes szituáció lenne!
Szóval úgy tűnik, és megint csak az látszik beigazolódni geopolitikailag is, hogy ahogy változnak az "égbolt" mozgásai, úgy fordul a földi események lenti dinamikája is. Eddig látványos szerencse kísérte a Halak ukránok hadakozását, aminek talán szimbolikusan is az volt a csúcspontja, amikor a megszálló oroszok fővárosáról elnevezett Moszkva nevű vezérhajót meg tudták semmisíteni két Neptun (beszédes név!) rakétával. Neptunusz június 27., Szt. László napja után hátrálni fog a Halakban, ami az otthona!
..
Most viszont úgy tűnik változás lesz; szárad fel a talaj is, felmerülőben, hogy bemennek a lengyelek, illetve a keleti katlanba szorulás "megérőben". Ráadásul az Egyesült Államok felőli pénzügyi folyósítás is döcögni kezdett a napokban az eddigiekhez képest (minapi hír Rand Paul vétója), miközben Oroszország bevételei pedig rekordokat döntenek.
Lehetséges, hogy júliusra tárgyalóasztalhoz kényszerülnek az ukránok...?
..
Érdekes lesz majd figyelni a Balkánra is, Szerbia szintén Kos, ha harcba keverednek győzhetnek most!
Neptunus rakétával süllyesztették el a Halak jegyű ukránok a Moskvát a Titanic pusztulásának évfordulóján! Csak szólok. Szimbolika.
..
titanic-moskva.jpg
Egyébként mióta van önálló Ukrajna, azóta gyakorlatilag arról szól a saját öndefiníciójuk, hogy ők nem oroszok, még akkor sem ha valójában a nép tömegével oroszul beszél csak, ukránul nem is. Tehát látványosan a Szűz oroszokkal szemben határozzák meg az identitásukat, méghozzá érzelmi alapon, s nem a ráció talaján maradva! A Szűzzel szemközt pedig a Halak van.
..
S lám, a fő állami jelképük Neptunus (Poseidon) tengeristen szigonya a trident, náluk tryzub. Neptunus otthona pedig a modern felosztásban a Halak jegye.
..
Na meg ott vannak ők is a Fekete-tengernél, amelynek nagy része ún. brakkvíz, amely miatt a rosszul szellőzött víztömeg tipikus megtestesítője, ezért itt az életlehetőségek kvázi halott állapotban vannak sok élőlény számára (magyar "hal" szó és a "meghal" kapcsoalatán érdemes elfilozofálni), akár csak analóg a Halak havában közvetlenül a tavaszi ébredés előtt, tél végén. Jóval fajszegényebb is az élővilága, mint pl. a Földközi-tengeré.
..
Ezt csak azért írtam le, mivel Jupiter (a szerencsebolygó) a Halakban tartózkodik jelenleg, mint azt láthatod az efemeridákból. Ergó arra következtethetünk, hogy a Halak analógiát megtestesítő dolgok a földi síkon most szerencsés periódusukban vannak, s nem pedig egy kifejezett pechszériában. Aztán, hogy egy esetleges elsöprő erejű orosz offenzíva esetén mi számít majd szerencsének az ő szempontjukból, az egy jó kérdés. Ha nem lesz támadás akkor ez egyértelműen az nekik, mert megúszták, viszont ha lesz mégis, de kevés áldozattal jár, akkor az is az lesz. De ha nem szűnik meg végérvényesen az ukrán államiság egy ilyen szcenáriót követően sem, akkor ez még inkább elmondható lesz.
..
Én sem tudom mi fog történni, de ha megálmodom megírom! :) ;) :cool:
(Továbbra is erős megrendezettséget és színpadiasságot érzek az események ilyen irányú felkorbácsolásán, de ezt már fentebb leírtam. Olyan mintha nem ez lenne a következő időszak fő attrakciója, csak "belépő", figyelemelterelés valami másról.)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Orosz tanárt kérdeztem nem érti az ukránt. Én meg tökéletesen a szögedit.

"Azert minden bokrot meg tanyat mar ne akarjunk nemzetkent meg orszagkent bemutatni. Ezek mind ruszkik"
És erről ők is tudnak? Mert az eseményeket elnézve nagyon nem így gondoják.

Szerintem a pioca orosz bandát kell elemészteni. Putyin meg csak egy hülye náci.
Én meg ismerek oroszt, aki érti a (beszélt) ukránt, nahát! Nem a hoch-hoholt!
Az ukrán nyelvvel az a gond, hogy a háborúig legalábbis úgy negyedévente jöttek ki új nyelvtani szabályok, mert hát minél jobban differenciálni kell ugye az orosztól is, hiszen a hoholok vikingek/ufók de legkevésbé szlávok. Csak kb senki se tudja/akarja már ezeket lekövetni.

Ők a kijevi rusz reinkarnációja, mondjuk kell a NATO-elem a dildóba, de akkor is megmutatják a világnak, hogyizé, kiválasztott nép az övék.

Kicsit hasonlít Izraelre ebben is (jiddis vs héber nyelvháború, hogy melyik legyen a hivatalos nyelv), csak Izraelben pár nagyságrenddel pragmatikusabban csináltak kb mindent (és kevesebbet loptak).
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 966
32 254
113
Volt egy Unternehmen Zitadelle is, csak már elmúlt ;)

Árulás miatt bukott el (meg mert a Führer a végén lefújta az olaszországi partraszállás miatt, pedig ha nem teszi a szovjeteknek végük lett volna - na azért a háború nem fordult volna meg végleg, de a kurszki epizód akkor az utolsó nagy német sikerként vonult volna be a történelemben), bár így is majdnem megsemmisült a szovjet hadsereg abban a "hatalmas győzelemben". Csak hát a szovjetek tartalékai tényleg kimeríthetetlenek voltak. Akkor egy ütközetben vesztették el az akkori harckocsiállományuk több mint felét, ugyebár. A "dicsőséges" prohorovkai csatában kb. 1:100 volt a veszteségarány Számvéber adatai szerint stb.
 
W

Wilson

Guest
Brutális ez az arcvesztés az Oroszoknak. Most a politikát nem akarom belekeverni, ki a jó és ki a rossz , a saját véleményem megvan természetesen. Egy nagyon jól kezdődő hadműveletet így elbaszni! Kiküldték meghalni az elit légiszállítású csapataikat, a felmentö csapatok sosem érkeztek meg, egyedül, biztosítás nélkül ellenséges területen kódorgó, legvédelmi, tüzér, ellátó alegységek, az elhagyott technika mennyisége, a katonai szempontból fontos infrastruktúra támadásának mellőzése, a légi fölény ellenére impotens légierő, én ezt nem tudom felfogni. A közelmúlt háborús tapasztalatok teljes mellőzése (Pl. drónok,a felderítés, a légierő fontossága). A kisebb támadó létszám problémája eltörpül a kurva nagy katonai baklövések mellett. Ki tervezte ezt ? Mi járt a fejében? Mi a rossebet csinált a katonai-civil felderítés? Az első hetekben csak kamilláztam, jól kigondolt , eltervezett támadásnak tűnt, aztán ennyi. Vége. Most már védekezés sincs , csak tüzérségi támadások. Ne beszéljünk már a nagy tervrõl , hogy minden el van tervezve, az oroszokat épp seggbe basszák, ez azért érthetetlen mert ha kihasznàlják a lehetőségeiket már hónapok óta vége lenne az egész cirkusznak.
Mélyen a lehetőségei alatt villant az Orosz haderõ ez az igazság, jó esetben csak néhány vétkes van ebben, rossz esetben viszont az egész orosz hadsereg megmaradt a komcsi rendszerben, rossz kiképzés, rossz morál, rossz hadrafoghatóság, a seftelés és a "mindig minden tökéletes" mentalitás.


Mondom ezt úgy hogy tele van a tököm Ukrajnával, a bohóc elnökükkel, a nácijaikkal és a mögöttük álló a balhét gerjesztő nemzetekkel.
És mi van ha jelenleg tényleg csak ennyit tud az orosz haderő?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 966
32 254
113
Brutális ez az arcvesztés az Oroszoknak. Most a politikát nem akarom belekeverni, ki a jó és ki a rossz , a saját véleményem megvan természetesen. Egy nagyon jól kezdődő hadműveletet így elbaszni! Kiküldték meghalni az elit légiszállítású csapataikat, a felmentö csapatok sosem érkeztek meg, egyedül, biztosítás nélkül ellenséges területen kódorgó, legvédelmi, tüzér, ellátó alegységek, az elhagyott technika mennyisége, a katonai szempontból fontos infrastruktúra támadásának mellőzése, a légi fölény ellenére impotens légierő, én ezt nem tudom felfogni. A közelmúlt háborús tapasztalatok teljes mellőzése (Pl. drónok,a felderítés, a légierő fontossága). A kisebb támadó létszám problémája eltörpül a kurva nagy katonai baklövések mellett. Ki tervezte ezt ? Mi járt a fejében? Mi a rossebet csinált a katonai-civil felderítés? Az első hetekben csak kamilláztam, jól kigondolt , eltervezett támadásnak tűnt, aztán ennyi. Vége. Most már védekezés sincs , csak tüzérségi támadások. Ne beszéljünk már a nagy tervrõl , hogy minden el van tervezve, az oroszokat épp seggbe basszák, ez azért érthetetlen mert ha kihasznàlják a lehetőségeiket már hónapok óta vége lenne az egész cirkusznak.
Mélyen a lehetőségei alatt villant az Orosz haderõ ez az igazság, jó esetben csak néhány vétkes van ebben, rossz esetben viszont az egész orosz hadsereg megmaradt a komcsi rendszerben, rossz kiképzés, rossz morál, rossz hadrafoghatóság, a seftelés és a "mindig minden tökéletes" mentalitás.

A szovjet hadsereg a maga módján azért tényleg félelmetes gépezet volt, ez a mostani orosz inkább a cári időkre hajaz. Rossz (megőrült) cár rossz időket hozott ismét, bár sokáig kompetensnek tűnt. Ő lehet az is, csak hát ha alatta mindenki idióta, akkor sokat ér vele, ő sem érthet mindenhez, pl. a hadvezetéshez biztos nem.

Az adott tanár véleményére aki perfekt orosz adok. Megpróbálta nem tudott ukránt tolmácsolni a Kiben. Gondolom talán a beszélt jött szembe.
Ellenben az orosz fanoknak azt se hiszem el amit kérdeznek. Úgy hazudtatok, hazudtok mint a vízfolyás. Ezek vagytok.

A németnek is vannak olyan tájszólásai, amiből pl. egy magyarországi némettanár sem értene egy kukkot sem (persze ezek kezdenek kihalni hála a tömegmédiának és az oktatásnak, ahol bizony a "birodalmi nyelvet" nyomják, és a tájszólásokat beszélők is mind beszélik ezért a "Hochdeutsch"-t). Akkor önálló nyelv a svájci német vagy a Plattdeutsch? Vagy a bajor? "A bajor nemzet márpedig sosem volt német, támogassuk a hős bajorok szabadságharcát a német birodalmi elnyomás (pl. Hitler, aki izé... hát csak bajor na jó osztrák! de akkor is ő német elnyomó berlinita!) ellen!" - ez is lehetne a jelszó egy alternatív történelmi idővonalon...
Számunkra minden szláv nyelv "egyforma", míg a cseh és a szlovák külön nemzetnek és nyelvnek tartja magát, bár a csehek is viccelnek azzal, hogy a szlovák olyan cseh, aki tud magyarul. Délszláv fronton hasonlóan a horvát nyelv az gyakorlatilag szerb, a "montenegrin" vagy minek kellene nevezni szintén, a macedón meg bolgár. Mégis külön népnek tartják magukat (bár a jugó időkben a testvériség látszólag nagy volt, macedón-bolgár vonalon meg volt korábban egyesülési törekvés is, csak a történelem másként alakult.
Mivel mi távol állunk az összes környező néptől nyelvileg, számunkra ez furcsa. Nyugaton meg azt mondják, a nemzet nem más, mint egy tájszólás saját hadsereggel és hadiflottával...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
@nyugger úr elemzése Limanról, Lapinról - szerintem korrekt cikk, ahogy mindig!
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 699
28 111
113
@nyugger úr elemzése Limanról, Lapinról - szerintem korrekt cikk, ahogy mindig!
Pont most akartam berakni, de megelőztél :D A reggelre ígért anyagból végül esti lett, de a lényeg benne van, avagy hosszabban Limanról, plusz miért nem tudott Lapin a szarból várat építeni. Lehet a holnapi Ultrahangban is benne leszek, de ha nem akkor majd szombaton érkezek hangon ;)
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Orosz tanárt kérdeztem nem érti az ukránt. Én meg tökéletesen a szögedit.

"Azert minden bokrot meg tanyat mar ne akarjunk nemzetkent meg orszagkent bemutatni. Ezek mind ruszkik"
És erről ők is tudnak? Mert az eseményeket elnézve nagyon nem így gondoják.

Szerintem a pioca orosz bandát kell elemészteni. Putyin meg csak egy hülye náci.
Magyarul
Én szeretlek téged.

Oroszul-Ukránul
Я тебя люблю. - Я тебе люблю.

Magyarul
Te ukrán vagy, te hülye vagy.

Oroszul-Ukránul
Ты украинец, ты тупой. - Ти українець, ти тупий.

Magyarul
Alma. Körte. Szilva. Élni, meghalni, baszni.

Oroszul-Ukránul

Яблоко. Груша. Слива. Живи, умри, блять. - Яблуко. груша. Слива. Живи, помри, ебать.

Úgy hirtelen pár szó és egyszerű mondat. Micsoda leküzdhetetlen nehézséget jelenthet nekik megérteni egymást. Főleg, ha kiejti az ember ezeket a szavakat és mondatokat, akkor még minimálisabb a különbség, mint leírva látva. Áá biztos lehetetlen megérteniük egymást, olyan oltári nagy eltérések vannak az orosz és a kisorosz(ukrán) dialektusa között.

Zselé, a törpe (oroszul: карлик ukránul: карлик belarusz:карлікавы) eredetileg nem beszélt ukránul, csak oroszul. Állítólag 3 hónap alatt megtanult. Aztán meg a belaruszok arra büszkék, hogy ők alapból 3 nyelven beszélnek illetve értenek. (oroszul, belaruszul és ukránul)
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 013
113
Egy kis reggeli morfondír:
Rengeteg video és kép van arról, ahogy iszonyú mennyiségű haditechnika robog nyugat felé, és gondolom ehhez jönnek a kezelők is. A frontokon meg rohadtul nem látszik ennek semmi nyoma. Láthattunk Iszkandereket is nagy tömegben, és nincsenek sehol. Egész hadosztálynyi páncélost, szintén nincs sehol. Ezekek vagy elnyeli a föld, vagy valahol nagyon készül valami. És ez független Limantól meg Herszontól meg a többi "fölényes ukrán győzelemtől". Ez a meccs még nagyon nincs lefújva...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 889
40 812
113
Ellenséges offenzíva délen: furcsa jelentések
Eddig ukrán források megerősítették három település elfoglalását a szürke zónában: Kreszenyivka, Arhangelszke és Mirolyubivka, és semmit nem jelentenek Dudzsany irányába.
Furcsa információk a dudzsanyi áttörésről.
Míg a teljes képet elrejti a "háború köde", a front ezen szakaszán lévő elvtársaink nem tartják a kapcsolatot, más elvtársaink pedig kétségeket fejeznek ki:
▪️Ez az n.p. mély, ilyen gyors áttörés egy csapatösszevonás által nem valószínű.
▪️Dudzsany a Dnyeper folyó partján fekszik, amelyet a mi tüzérségünk a túlpartról lő, ezért az ukrán fegyveres erők már régóta nem másznak oda, hanem mindig a folyótól távolabb nyomulnak előre.
▪️ Beriszlavban nem hallanak robbanásokat, és ha a front ilyen közel jönne a városhoz, legalább éjszaka hallanák a repülés és a robbanások hangját.
▪️A gyanú szerint a haditudósítók eltúlozták az áttörés mélységét. Várjuk a helyszíni információkat.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Egy kis reggeli morfondír:
Rengeteg video és kép van arról, ahogy iszonyú mennyiségű haditechnika robog nyugat felé, és gondolom ehhez jönnek a kezelők is. A frontokon meg rohadtul nem látszik ennek semmi nyoma. Láthattunk Iszkandereket is nagy tömegben, és nincsenek sehol. Egész hadosztálynyi páncélost, szintén nincs sehol. Ezekek vagy elnyeli a föld, vagy valahol nagyon készül valami. És ez független Limantól meg Herszontól meg a többi "fölényes ukrán győzelemtől". Ez a meccs még nagyon nincs lefújva...

Sok álmodozó csalódott megint.
Érdekes vallomások, reakciók olvashatók, remélem most már jobban értitek, miért fontos, hogy megkülönböztessétek a valóság és a propaganda hazugságai között.
A ruszki megint saját maga áldozata.

A szállított eszközök állapota, mennyisége csalóka lehet.
Szeptember 5-e óta kb. 230 tankot vesztett!
Pótolt ennyit egy hónap alatt? ;)

A legnagyobb gond még mindig a ruszki morál. Látványosan Wágnertől, VDV-től várnak sikert. A többivel mi van?
Harcolni mindenkinek kell!

A mozgósítással Putyin a háta mögött is nyitott egy frontot, ahol a kudarcok miatt meg is kezdődött a csata. Korábban írtam, sikerek nélkül veszít a hátországban. Lassan az lesz a nagyobb gondja, nem Herszon. :)

Putyin hazárdirozik. Mindent feltesz egy lapra.