[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 274
113
Az ispán meg szar. Hihetetlen és megy rajta a fennakadás, mert nem eléggé idegen. :D

Ha felülről jön az nem hagyomány hanem parancs.
Abban igaza van @Pogány -nak, hogy ha @krisss valami 126.Hungarian Silver Axe zászlóaljnál szolgálna akkor sokan itt keresztbe fosnák magukat, mert az olyan menőn hangzana, mint ha magyarul lenne.
Viszont az is igaz, hogy ennyi erővel el lehetne nevezni a kormányszóviőt is régi hagyomány szerint udvari bolondnak, meg sorolhatnám...
Az is igaz, hogy nem ezzel kellene foglalkozni.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 648
35 752
113
A következő generációnak természetes lesz, érted?
nagyon remélem hogy nem lesz az! Ne kérjük vissza a 45 előtti félfeudális "tekintetes urazós", sehova nem vezető világot! Ez az ország mindig a múltba réved és ezért szalad bele pofonokba. Jövőbe tekintő, modern országot kellene építeni - szerintem.

De jó lenne ha ez nem itt vitatnátok meg...nincs valami hagyományőrzős topoik?!?
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 648
113
Én megrögzött revizionista vagyok, de jelenleg sikerült az unió második legszegényebb országává válnunk, sikerült lenullázni az amúgy is gyenge nemzeti egységet, a nemzetközi megítélésünk meg olyanná vált, hogy örüljünk, hogy nem darabolnak tovább minket.

65271c1e137113d92ca09c7009600f2b.md.jpg
kőtözz ell

gyurcsány f.
 

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
517
1 446
93
A briteket szerintem az viselte meg inkább az egészben, hogy:
  • az olcsó (fehér) vendégmunkásokhoz sokkal nehezebben jut hozzá
  • a pénzügyi központ szerepük ezzel megszűnt

Én azt gondolom, hogy amíg idehaza akar majd bármilyen (külföldi) működő tőke létezni, addig nem leszünk bajban az EU nélkül sem. Ha valaki itt akar majd befektetni, hát majd befektet.
Ami nekünk szívás lehet az elején, az az EU csatlakozáskor és az odavezető kb 10 évben leépített iparágak hiánya - ugyebár ez volt az ára az “ingyen” EU pénznek.

A gazdaságunkat kurvagyorsan le kell szoktatni a mostani, EU-pénz alapú, “mirevanpályázat” faszságról.
Ez nem az itt lévő multik mentalitása, hanem a gazdaság magyar részéé. A NER és a magyar vállalkozások élnek ebből. A kilépést is ők szívnák meg.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 029
10 056
113
Akkor nem kellett az országnak ennyi élősködőt, oligarchát eltartania, mint most! És nem volt jachtja, repülője, stadionja, kisvasútja a kert végében a kedves vezetőnek, és a "bátraknak"!
Na, kisvasútja volt dögivel az akkori uraknak, tucatnyi magánberuházásban épült kisvasút volt.
 

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
517
1 446
93
A karpat medencei allamszovetseg szeru kepzodmeny mar nem az EU-val verseng. A feladata az Intermariummal szemben alternetivat kinalni a helyi allamoknak.
Most őszintén, ezt végiggondolta valaki? A Kárpát-medencei népeknek egy közös szövetsége? Úgy, mint magyarok, románok, szlovákok, ruszinok, ukránok, szerbek, horvátok, együtt, mint egy nagy család? Hú, az biztos nagyon szuper lenne, akkora lenne a bizalom, hogy csak na. Meg senki nem akarna ám a Kárpát-medencén kívül eső nemzetrészéhez tartozni, á, dehogy.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 855
113
Mitől faszság B+? Mert azonosulásképtelen vagy a 'túlzott' magyarságával? Mi a telibevert kurvaéletért ezzel van a redves problémátok? Hogy ízesen finoman megkérdezzem?

Ezzel így Magyarországon miért nincs baj? Az első random oldal az állás címszóra. Dzsunior ekszport szélsz menedzser, szép magyaros. Ez a tuti. Disztrikt menedzser. Dzsunior szélsz ákkönt menedzser.

Az ispán meg szar. Hihetetlen és megy rajta a fennakadás, mert nem eléggé idegen. :D Hogy b...nátok meg. :D

Ne haragudj de az ispán és a vármegye megnevezésnek szerintem a 21 ik században nincs helye.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 205
2 676
113
Most őszintén, ezt végiggondolta valaki? A Kárpát-medencei népeknek egy közös szövetsége? Úgy, mint magyarok, románok, szlovákok, ruszinok, ukránok, szerbek, horvátok, együtt, mint egy nagy család? Hú, az biztos nagyon szuper lenne, akkora lenne a bizalom, hogy csak na. Meg senki nem akarna ám a Kárpát-medencén kívül eső nemzetrészéhez tartozni, á, dehogy.
Valaki azt is kitalalta, hogy ezekhez meg dobjuk hozza a baltiakat, lengyeleket, ukranokat(!), bolgarokat. Az biztos tutibb :eek:
o_O

Szerintem is sok orultseget papirra vetnek, a szomoru inkabb az, hogy az "ilyesmik" letrejottekor senki se kerdezte meg eddig sem az "istenadtanepet" es a dolgok ugy festenek hogy ezutan sem :(

Azt akarom, kihozni ebbol, hogy ez nem ugy van, hogy kiallunk a terre es azt mondjuk, hogy "szia uram, mi ezt nem szeretnenk...".

Eloallitanak muvileg kivulrol egy helyzetet ahol vegeredmenyben a kis onallo allamoknak, ket lehetoseguk lesz, vagy besorolnak valami "kepzodmenybe", vagy teljes mertekben megsemmisulnek... (vagy gazdasagilag, vagy katonailag, vagy is-is) ez sajnos egy letezo szcenario, kerdes meddig fokozzak a haborus oruletet stb. (ez pl. lehet az Europai Egyesult Allamok, Intermarium, Dunamenti Szovetseg, tenyleg barmi amit fantazia kepes kihozni...) Ha elsore nem megy, akkor az egyik "kicsit" bedaraljak. Abbol a tobbi megerti merre az arra . . . :(

A klasszikus ervenyes: "A nemzetkozi helyzet fokozodik."

Mar az is nyereseg ha keveset vesztunk, vagy 0-ra jovunk ki az elkovetkezo evekben sajnos :( Az ilyen "onrendelkezunk", meg "szavazgatunk" hozzaallas nem lesz jellemzo szerintem a jovore :( Erobol fognak ujra politizalni: mennyi tank, mennyi ember, mennyi raketa, mennyi nyersanyag... most mindenki helyezgeti a figurakat, hogy jobb kiindulo pontbol alkudozhasson. Kozben meg mar zajlik a "spanyol polgarhaboru 2.0", ahol az uj taktikakat meg fegyvereket probalgatjak . . .

Azon kell lenni, hogy ez a kutyaszorito vagy ki se alakuljon, vagy olyan mederbe tereljuk, amibol meg valami kolcsonos win-win szitu meg esetleg eloallhat. De lehet, hogy csak tul komor vagyok igy egy hosszu melos nap utan :p
:oops: