[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 997
32 323
113
Azután itt most meg irsz valami mellébeszélőt, ami meg pont hülyeség is. Pont Észak Koreán semmi megértenivaló nincs, egy elmbeteg család autoriter diktatúrája. És ő akar mások megsemmisiteni, ne keverd a szezont a fazonnal. Mindenki más elfogadta, hogy ott vannak, nem foglalkozna velük senki, ha nem zsarolnának atommal és rakétákkal nap mint nap.

Szerintem nagyon is racionálisak. Tudják, hogy az életbiztosításuk ez.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 978
13 992
113
Persze hiszen dühítö volt annak a kommentnek is az agyréme. Ki ment oda és acsarogta a leatomozàsukat úgy, hogy Hiroshimàtól még egy évtized sem telt el? Ki szankcionàlta szét öket és tagadta meg tölük a vilàgban való egyenjogú létezés jogàt? De persze ez az egész az északi rakétàzàsnàl és atomfegyvereknél kezdödött màr megint, mint ahogy a szomszéd eseményekben is az idöszàmítàs februàr 24-töl indul.
Ez még a kibontakozó hidegháború eredménye volt ugye ahol a kommunista Szovjetunió állt szemben a Demokratikus USA-val. Most persze már mosolyoghatunk arra, hogy anno pusztán ideológiai alapon az USA beleállt egy ilyen konflikusba, de akkor ez valós veszélyként élték meg, hogy harcolni kell a kommunista térnyerés ellen. De ugye ez a proxi haború Koreával meg befagyott, mostanra meg már van atomfegyverük és azt szállító ICBM is. Szóval ezt a megörökölt szituációt maszírozgatják a felek, leginkább eredmény nélkül.

Azt azért érdemes megegyezni, hogy Truman már előkészítette az atomfegyverek bevetését, és akkor ezt relatív következmények nélkül meg is tehették volna, többet már Okinawán állomásoztattak, bevetésre készen, sőt Miután MacArthur nyilvánosan és többször is nézeteltérésbe került az elnökkel a koreai katonai stratégiát illetően, Truman Matthew Ridgway tábornokra cserélte, aki "felhatalmazást" kapott a bombák használatára, ha úgy érezte, hogy muszáj, mégsem szórták meg atommal északot!
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 978
13 992
113
IMG-20221118-170234.jpg

Újabb Észak Kóreai rakéta teszt. Ezúttal valószínűleg egy Hwasong-17-et lőttek fel tegnap, UTC 0114-kor, Szunántól északkeleti pályán. A rakéta pályájának nagyon magas volt a csúcspontja @6000km, és úgy tűnik, hogy a nemzetközi vizeken zuhant le Vlagyivosztok és Hokkaido között.
IMG-20221118-165756.png

Idén Észak-Korea már biztosan rekordszámú rakétakísérletet hajtott végre, ami igencsak potens rakéta előállítási képességre utal.
Hwasong-17
IMG-20221118-170255.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 831
35 399
113

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113

Kim Dzsongun megüzente: az amerikai fenyegetésre nukleáris fegyverekkel fog válaszolni​

A pocok azért veszélyes mert komolyan is gondolja hiszen nincs sok veszíteni valója !
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 010
53 996
113



Trumpot meg vendégül látta,vigyorogtak mint 2 krumpli 1.zsákban,ennyit számít ki van a Fehér házban.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 978
13 992
113
Trumpot meg vendégül látta,vigyorogtak mint 2 krumpli 1.zsákban,ennyit számít ki van a Fehér házban.
Lett bármi eredménye a dolognak? - Nem.
Az a két találkozó csak arra volt jó, hogy otthon bemutathassa magát, hogy mekkora Isten-császár, hiszen vele még az amerikai elnök is leül tárgyalni.
Trump is csak az akkori mediafigyelmet tudta lobogtatni.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 010
53 996
113
Lett bármi eredménye a dolognak? - Nem.
Az a két találkozó csak arra volt jó, hogy otthon bemutathassa magát, hogy mekkora Isten-császár, hiszen vele még az amerikai elnök is leül tárgyalni.
Trump is csak az akkori mediafigyelmet tudta lobogtatni.




Szerintem elkezdődött valami, utána sokáig futott,hogy talán egyesülnének,csak Trump nem pisilt elég szögletesen a választáson.
Nagyon gáz volt Trump a military komplexnek,mennie kellett.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 978
13 992
113
Sztori Tájm;
volvo01-d11a.jpg

1970-ben Észak-Korea rendelt a Svédektől 1000 szémely autót, amit rendre le is szállították, de a vezetés egyszerűen nem törődött a fizetéssel, és figyelmen kívül hagyta a számlát. A számla a mai napig kifizetetlen. :)

A svéd Nemzeti Exporthitel-garancia Testület (EKN) elismerte, hogy a történet 100%-ban igaz.

Újraszámolták, az évek múlásával az exportált 144-esek árát ami 2,719 milliárd svéd koronát tett ki (302 millió dollárnak felel meg – közel 19 milliárd PLN).
Volvokorea-a6d1.jpg

Az EKN azóta is évente kétszer küld emlékeztetőt a számláról!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 836
65 444
113
A Yonhap hírügynökség 6-án jelentette, hogy a Koreai Néphadsereg vezérkara sürgősségi utasítást adott ki a frontvonalbeli csapatoknak, hogy éles lőszert alkalmazzanak a tengeren a koreai-amerikai hadgyakorlat ellen. A Koreai Központi Hírügynökség szerint az észak-koreai hadsereg két nap alatt több mint 200 lövedéket lőtt ki. Dél-Korea és az Egyesült Államok fellépésére reagálva Észak-Korea ezúttal nemcsak akcióban reagált gyorsan, hanem egyúttal meg is szólalt, ami viszonylag ritka. 5-én és 6-án a Koreai Néphadsereg vezérkarának szóvivője egymást követően nyilatkozott a Koreai Központi Hírügynökségen keresztül, figyelmeztetve Dél-Koreát és az Egyesült Államokat
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 032
113

Örülnék én ilyen sima indításnak hazai, rendszeresített haditechnikával, tized ekkora "ható-távosnál" is, "számosítva": kb. 1.200 km-ig.

...csak "játszásibul" ! :oops:



A pocok azért veszélyes mert komolyan is gondolja hiszen nincs sok veszíteni valója !

Azért amikor a közelmúltban a Nagy-Szomszéd szerint --valószínűleg-- túltolta dolgot és a kínai határforgalom "kicsit meg-meg-akadozott" (olaj, szén, műtrágya, élelmiszer... :oops: ), és leállt a termelés É-Koreában, + éhínség kopogtatott, gyorsan elhalkultak a Jóllakott-Napközis" harcias szólamai.

Ebből --a múltbéli hírekben a sorok között olvasva: nem első esetből következtetve--, most, van engedély a Nagy-Szomszédtól erre a kardcsörgetésre.

...tévedhetek is!


.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 978
13 992
113