[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Lássuk 9 hónapja az ukránok ellen őket! nem egy usa vagy kína ellen harcolnak és vonulnak szépen vissza!



Onnan tudom hogy 12 éve az oldalon vaqyok és figyelem a fejlesztéseiket 2006 óta!


Ha kb fele ennyi évet kisérted volna a fejlesztéseiket mint én akkor tudnád hogy nagyot mondásban ők már a 7 generációs gépet is összerakták !

Évi 140 f-35 Meg 40 f-35 demonstráció a kifutópályán !




Ezáltal demoralizálod a katonákat és a lakosságot is !


Na akkor lássuk!

Nos lehet 12 éve itt vagy a Htka-n de ez egy civil fórum nem pedig az Orosz föderáció egyik katonai kutatásért felelős akármilye!

140 izé, repülő akármi ami nem egy kifejlett konstrukció. A másik 40 izé se de ezt az amcsik is belátják ezért is nem kapkodnak a gyártással. Pedig fél európa ezt akarja venni.

Nagyot mondásba az amcsik viszik a pálmát! Nem tudom hány éves vagy de emlékszem volt nekik a 80-as években egy olyan haknijuk hogy Csillagháborús terv! Na az egész egy baszott nagy hazugság volt de a fél világ be vette! :D

Igen az Oroszok is szeretnek nagyot mondani. De ők inkább a számokkal vannak így.

Mindegyik nagyhatalomnak megvan a maga hibája. Az amcsik hazudnak meg áttbasznak, az Oroszok szeretnek nagy számokkal dobálni, a Kínaiak meg lemásolják még a segged likját is!


Mint fentebb írtam volt neked Árva fiú (Roni, jó zene volt anno) minek lőjem ágyúval le a legyett ha egy légycsapó is megfelel?

Jah, én 2006-ba inkább a csajokkal voltam elfoglalva nem pedig a ruszkikkal :D
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
Soledar irány, 2022. november 29-én 15.00 órái állapot
A Wagner PMC-k és a DPR NM egységei áttörték az AFU védelmét a várostól délre, átvették az irányítást Kurdyumovka felett, és elérték a Szeverszkij-Donyec-Donbász csatornát.

Fiu3cz7XwAIfP80
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 914
21 463
113
Gondolom attól, hogy a nagy hiperszuperturbóoroszhazafi megy ukrajnába divatoperátorkodni, és csak és kizárólag nyugati, többségben NATO tagállamok által gyártott felszereléseket aggat magára.
Sarat meg port persze nem lát, hisz a zsíros hülye csak pózolgatni megy, de ahhoz is túl nagy pénzes proli, hogy legalább a saját oly imádott országának szemetét aggassa magára a fotózás erejéig.

G*ci gyasz amit muveltek. Felsorolnad pontosan, te vagy a tobbi ennyire nagy tudasu, hogy milyen NATO vagy nyugati cuccokkal aggatta tele magat? Kivancsian varom, mert abban abszolut biztos vagyok, hogy meg csak halvany fingotok sincs fotok alapjan mi micsoda az emberen.

Amugy lehet nektek is el kellene menni legalabb „pozolgatni“ csak a masik oldalra… ;)


Egy kis segitseg teljes fotoval/

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 790
30 362
113
Zeli, ideje csomagolni.
Nyakravaló nem kell azt majd adnak, selyemből az USA, kenderből pedig a nackóid.
‼️ A lengyel védelmi minisztérium rendkívül nagy valószínűséggel jelentette be az ország részvételét a háborúban

„Rendkívül nagy a valószínűsége egy háborúnak, amelyben részt veszünk. Túl magas ahhoz, hogy ezt a forgatókönyvet csak hipotetikusan vegyük figyelembe” – mondta Ocepa lengyel védelmi miniszter-helyettes.

„Lengyelország régóta készen áll arra, hogy csapatait Nyugat-Ukrajna területére vezesse, hogy később ellenőrzése alatt hagyja – ezt a kérdést Zelenszkijvel és Washingtonnal már régóta megoldották, mindenki a megfelelő időpontra vár” – kommentálja Ilja ukrán parlamenti képviselő. Kiva.
t.me/RVvoenkor
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 394
113
Az Ukrajnát támogatók álomvilágban élnek. Oroszországnak nem hiszem, hogy szüksége lenne Kijevre.
A háború egyszer véget fog érni így vagy úgy. Mi marad akkorra Ukrajnában, egy földig rombolt ország korrupt vezetéssel. Ez a valóság nem a NATO és nem az EU-s tagság.

Nem lesz ruszki.
Soha.
Ez a lényeg a világnak.
;)
És ez a bukás a ruszkinak....
:)
Minden más csak fingfestés.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 365
45 638
113

Lengyelország nem adja át Ukrajnának a Patriot légvédelmi rendszereit​


Magyarország nem járul hozzá Ukrajna-NATO bizottság összeállításához, amíg Kijev vissza nem adja a jogokat a magyar nemzeti kisebbségnek -

Az Egyesült Államok kormánya 53 millió dollárt ad Ukrajnának az elektromos hálózathoz szükséges berendezések beszerzéséhez - Reuters


Jamie Shea NATO - szóvivő tájékoztatójából . Brüsszel, 1999. május 25.:

„K: Ha azt mondod, hogy a [jugoszláv] hadseregnek sok generátora van, akkor miért fosztod meg az országot nemcsak a villamos energia 70%-ától, hanem a vízellátástól is, mert szerinted , A [NATO] csak katonai létesítményekre támad.

O:Sajnos a vezetési és irányítási rendszerek is az elektromosságtól függenek. Ha Milosevic valóban azt akarja, hogy polgárai vízhez és villanyhoz juthassanak, csak el kell fogadnia a NATO feltételeit, és leállítjuk ezt a kampányt. Amíg meg nem teszi, továbbra is támadjuk azokat a célpontokat, amelyek a hadseregét árammal látják el. Ha ennek következményei vannak a lakosságra nézve, akkor ezek az ő [Milosevics] problémái. Vízellátást és áramot használnak Szerbia népe ellen, örökre vagy hosszú időre "elvágtuk" őket 1,6 millió koszovói élete érdekében, akiket elűztek otthonukból, és akiknek az élete súlyosan megrongálódott. . Ez a különbség nem fog tetszeni mindenkinek, de számomra ez a különbség alapvető.

Szeretnénk megköszönni a NATO-nak a segítséget, amit kaptunk, de három szóval jöttem ide: gyorsabban, gyorsabban, gyorsabban. A lehető leggyorsabban fegyverekre van szükségünk – ukrán külügyminiszter.
Pénz és fegyverek, fegyverek és pénz, ízlelgesse és ismételje meg.

 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 997
10 760
113
Nem lesz ruszki.
Soha.
Ez a lényeg a világnak.
;)
És ez a bukás a ruszkinak....
:)
Minden más csak fingfestés.
Ukrajna nem lesz és ha így bánik a kisebbségeivel,mint ahogy az orosszal és magyarral,akkor jobb is,hogy megszűnik létezni.

Ukrajna csak egy kolonc.
Kolonc Európa nyakán.

Egy probléma,amit megkell szüntetni és ez teljesítve is lesz.

Bárhogy kapálóznak az usa cseléd,felszopó szatellit államai illetve von der leyen meg az efféle, Európát eláruló szutykok.:)
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 919
40 971
113
Turva jó:D:D
"Putyin csapdába ejtette Ukrajnát" - a NATO volt európai parancsnoka
Wesley Clark amerikai tábornok úgy véli, hogy az orosz hadsereg akciói tárgyalóasztalhoz kényszerítik Ukrajnát, és a bakhmut-i irányzat zsákbamacskává válik az AFU bedarálására.
"A szemben álló felek mindig arra törekszenek, hogy valahogyan koncentrálják a harci erőt. Ezért koncentráltak Bakhmutra. Ha elfoglalják, akkor hozzáférhetnek Kramatorszkhoz és Szlovjanszkhoz. A város egyfajta tűzfészekként is szolgál az ukrán erők ledarálására. Ez az, amit az oroszok célul tűztek ki" - tette hozzá.
"Ha a NATO Patriot komplexumokat szállít Kijevnek, és biztosítja személyzetét, akkor azok azonnal az orosz fegyveres erők legitim célpontjává válnak" - mondta Dmitrij Medvegyev.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 053
6 502
113

Csődbe ment Ukrajna​

Na és mi van azzal kb. 300 milliárd orosz vagyonnal, amit a nyugat einstandolt? Ha jól értem hitelt adnak az ukránoknak és köszönik szépen az orosz vagyont.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 817
65 343
113
G*ci gyasz amit muveltek. Felsorolnad pontosan, te vagy a tobbi ennyire nagy tudasu, hogy milyen NATO vagy nyugati cuccokkal aggatta tele magat? Kivancsian varom, mert abban abszolut biztos vagyok, hogy meg csak halvany fingotok sincs fotok alapjan mi micsoda az emberen.

Amugy lehet nektek is el kellene menni legalabb „pozolgatni“ csak a masik oldalra… ;)


Egy kis segitseg teljes fotoval/

Az óra az Vosztok nem Rakéta. :)
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 576
16 172
113
Nem lesz ruszki.
Soha.
Ez a lényeg a világnak.
;)
És ez a bukás a ruszkinak....
:)
Minden más csak fingfestés.
Megpróbálom a lehetetlent, értelmes választ várok; tegyük fel, hogy sikerül megalázni az oroszokat akár egy katonai sikerrel vagy békével. Mi lesz utána? Putyin megbukik és a következő kurzus széttárja a kezét, h ez van, lenyeljük a békát? Vagy erőgyűjtés után olyat vág vissza -jó esetben csak ukrajnára-, hogy visszasírjuk Putyint? Segítek, németországgal (többek között) már eljátszotta ezt a flegma nyugat. A visszavágó neve meg a második vh. Tényleg érdemes egy sosem volt, végletekig korrupt és soviniszta államért elhamvadni?
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 428
16 715
113
Megpróbálom a lehetetlent, értelmes választ várok; tegyük fel, hogy sikerül megalázni az oroszokat akár egy katonai sikerrel vagy békével. Mi lesz utána? Putyin megbukik és a következő kurzus széttárja a kezét, h ez van, lenyeljük a békát? Vagy erőgyűjtés után olyat vág vissza -jó esetben csak ukrajnára-, hogy visszasírjuk Putyint? Segítek, németországgal (többek között) már eljátszotta ezt a flegma nyugat. A visszavágó neve meg a második vh. Tényleg érdemes egy sosem volt, végletekig korrupt és soviniszta államért elhamvadni?
A ruszofóbok a nem létező hatalmas ukrán győzelmeket vizionálják,csak egy apróságot nem látnak. Az orosz azért nem siet mert van ideje. Az ukránoknak és Európának nincs. Lehet itt teóriákat felállítgatni,de reálisan gondolkodó embernek már rég szemet kellett szúrjon,hogy itt totális gazdasági kivéreztetés folyik.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 192
113
A ruszofóbok a nem létező hatalmas ukrán győzelmeket vizionálják,csak egy apróságot nem látnak. Az orosz azért nem siet mert van ideje. Az ukránoknak és Európának nincs. Lehet itt teóriákat felállítgatni,de reálisan gondolkodó embernek már rég szemet kellett szúrjon,hogy itt totális gazdasági kivéreztetés folyik.
Még egy "tényező" kimaradt hogy a fő "szponzornak" az USA-nak is van bőven erőforrása,ideje és hatalmasat profitál a gazdasága az Ukrajnai konfliktuson(fegyver,olajlobbi).
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 790
30 362
113
29november2022_Ukraine_map.jpg
29november2022_Eastern_Ukraine_map.jpg

"Ukrán katonai források büszkén osztották meg az első videót, amelyen az Egyesült Államokban gyártott régi, 105 mm-es M101 tarack Ukrán Fegyveres Erők harci bevetése látható."
"

A 80. DANDÁR UKRÁN KATONÁIT MEGBÜNTETTÉK OROSZ HADIFOGLYOK KIVÉGZÉSÉÉRT MAKEEVKÁBAN (FOTÓK, VIDEÓ 18+)"​

"Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) újabb titkos dokumentumai szivárogtak ki az internetre. A következő jelentéseket az SBU osztályvezetőiről a Donbass különböző településein hagyták a mariupoli SBU munkatársai, amikor a háború sújtotta városból menekültek. Ennek eredményeként az orosz erők megtalálták a titkos dokumentumokat."
" Oroszország egészen a közelmúltig nagyrészt Ukrajna katonai és stratégiai infrastruktúráját vette célba (légierő, haditengerészet, szárazföldi erők). Moszkva stratégiájának elmozdulása most abból áll, hogy Ukrajna polgári energia-, közlekedési és kommunikációs infrastruktúráját veszi célba, ami pusztító társadalmi következményekkel jár Ukrajna népére nézve. "