[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
http://444.hu/2015/04/20/egy-vezeto-orosz-kornyezetvedo-esztorszagba-koltozott-nehogy-elvegyek-a-gyerekeit/
Még ha azt írtad volna, hogy azért költözött Észtországba a másik, hogy nehogy elvegyék a tankjait vagy a fegyvergyűjteményét. Mégis mi a f*sz köze van ennek az oldal témájához?! Kapsz egy oroszellenes cikket a neten és parancsra egyből be kell ide vágd? Tényleg ez a főnököd elvárása? Az ilyeneknél ha ellenállhatatlan vágyat érzel a közzétételre, akkor legalább az orosz offtopikba rakd, mert ez itt senkit nem érdekel.
És ha valaki mondjuk azért költözne el Amerikából, hogy az idegenek nehogy elrabolják. (a filmekből ugy-e tudjuk, hogy az űrlények inváziója csak Amerikát érinti) Akkoris jogos lenne a félelme és mély együttérzéssel bólogatnál, hogy igen így van és meg sem fordulna a fejebne hogy csak kitalálta?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 150
113
Inkább azzal foglalkozhatna, hogy hány feketét oltek meg az év eleje óta a rendorok a "demokrácia és a szabadság " oshazájában....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 150
113
Maga az egész 444.hu is úgy van beállítva, hogy Oo-rol csak negatív , lejárató, hangulatkelto infromáciokat kozolnek. Nem is olvasom el , mivel rengeteg idióta hozzászólás van benne(tisztelet a kivételnek).
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 150
113
Tegnap Bujnakszban a KTO-n keretében sikeresen likvidáltak 3 terroristát az FSZB, MVD speciális egységei, koztuk Aliaskhab Kebekov a "Kaukázusi Emirátus" vezetojét (Doku Umarov után vette át 2014év végén).

Most már a "paradicsomból" koveti az eseményeket....
108763_1.jpg
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 047
113
"Moszkvát Szentpétervárral összekötő út építése ellen kampányolt, ami egy régi erdőn ment volna át"

Ez király gyerekek !:DD

A múltkor hiryu linkelt egy olyan fotosorozatot ahol oroszországban nincs teljes útépítés és föld utak vannak és komoly sárba közlekednek.
Erre hiryu belinkeli azt aki ellenzi az útépítést és sajnáltatja.

Apááám!!!:DDD
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
Tegnap Bujnakszban a KTO-n keretében sikeresen likvidáltak 3 terroristát az FSZB, MVD speciális egységei, koztuk Aliaskhab Kebekov a "Kaukázusi Emirátus" vezetojét (Doku Umarov után vette át 2014év végén).

Oroszosan, de hatásosan megoldották a problémát :

https://www.youtube.com/watch?v=O2vJTfk2dcg&feature=player_detailpage
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 150
113
Megszokott eljárást alkalmaznak ilyenkor -RPO SHMEL-t lonek a terroristákra(házra).
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Dagesztáni terroristavezért likvidáltak az orosz belügyesek
https://www.youtube.com/watch?v=CUYWiHvw5q4
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
warrior
A tudatlanság nem erény.
A csecsenek nagy részének elege van a háborúskodásból és rég megegyeztek az oroszokkal.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
warrior az első csecsen háború 20 éve volt, a második 15 éve. Aki akkor még az apukájában volt, az is szép lassan felnőtt. Aki meg már meg volt születve az látta, hogy milyen szar a háború, azt is látta, hogy az oroszok a földdel tesznek egyenlővé bárkit ha az fegyvert fog rájuk, és közbe ha kinyitotta a szemét azt is látta, hogy az oroszokkal kiegyezve annyi pénz folyik majd hozzájuk, amennyiről álmodni sem mertek és ezzel olyan az életszínvonaluk, amiről a világ elég nagy része csak álmodik. Újabb balhé miatt megint szétlövetni magukat az oroszokkal nem akarják az egyszer biztos. Sokkal kényelmesebb nekik jól élni a rengeteg pénzből amit kapnak és emellett élvezni az oroszok védelmét.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
És ha találkozol csecsenekkel, akkor kérdezd meg tőlük, hogy az előbbi vagy utóbbi a preferenciájuk.
russia-chechnya-war-eru102563.jpg

grozny-city-russia-from-above-night-view-1.jpg

Vagy gondolkozz el azon, hogy miért harcol annyi csecsen szakadár oldalon Ukrajnában.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 150
113
Nyugi, idővel Csecsenföldön felnő az a generáció, aki majd kiirtja a szüleit legyilkoló megszállókat!

A tudatlanságod már fájdalmas. A "Kaukázusi Emirátus" vezérérol van szó, aki mellesleg dagesztáni volt-az elodje Doku Umarov volt csecsen származásu- A "Kaukázusi Emirátus" terrorszervezet mely rajta az ENSZ listáján is.Olyan mint az IszlámÁllam-tehát kalifátust akar a wahabita eszmék és a sarija alapján az egész Kaukázusban-tehát kozépkort.
Bujnaksz Dagesztánban van.
CsecsFold pedig az Orosz Birodalom része volt, majd a SzU , késobb Oo.
Nem volt fuggetlen állam. A fuggetlenségi harc pedig egy mesevilág .
Elotte legyilkoltak 40 000 orosz Csecsenfoldon élo oroszt, 200 000 -et pedig eluldoztek, tobbezer nyomtalanul eltunt...

Az elso cscecsen háború után de fakto onállo állam volt Csecsenfold és mit kezdtek vele? Még jobban elszabadult az iszlám radikalizmus-wahabizmus-terrorizmus. Emberrablások, túszejtések, támadások a szomszédos koztársaságok ellen....stb Budennovszk, Beslan, Mineralnie Vody, Dagesztán . Hallottál ezekrol. Arab zsoldosok, Afganisztánban kiképzett csecsenek-szaudi pénzre, Baszajev, Radulov, Gelajev, Khattab.....stb Tudod kik ezek?!
Nincs idom most itt neked eloadást tartani. Mielott "elvakkantod" magad valamilyen hulyeséggel , idézek neked egy híres embertol (akirol te is hallottál): Tanulni, tanulni, tanulni.

Ha ez megvan akkor írjál ebben e témában , de addig ne!
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
<i>A múltkor hiryu linkelt egy olyan fotosorozatot ahol oroszországban nincs teljes útépítés és föld utak vannak és komoly sárba közlekednek.
Erre hiryu belinkeli azt aki ellenzi az útépítést és sajnáltatja.</i>


Gondolom akkor az sem zavarna, ha valaki a tihanyi bazaltorgonákatg hordaná el vasútisín-aljazatnak?

Vagy az ősborókás helyére építene aautópályát?
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
<i>A fuggetlenségi harc pedig egy mesevilág . </i>

http://epa.oszk.hu/02600/02692/00001/pdf/EPA02692_politanulmanyok_2012_135-145.pdf

Ajánlom a figyelmedbe a témavezető személyét, és mondjuk az orosz jogsértéseket taglaló fejezetet...

nem létezettt csecsen állam...

na ja...
A<i>z oroszokkal való első összetűzések a 19. század elején kezdődtek, amikor a cári Oroszország Grúzia felé kezdett terjeszkedni. 1801-ben Oroszország bekebelezte Grúziát, és a birodalomhoz csatolta az Észak-Kaukázust is. Az ellenállási mozgalom legnagyobb alakja Samil imám volt, aki 1834-ben egyesítette a törzseket, s teokratikus államot hozott létre (1834–1859). 1845-ben az oroszok Csecsenföldre támadtak, de a veszteségek miatt felhagytak az offenzívával. Samil azonban ahhoz, hogy folytatni tudja a harcokat adót szedett, s emiatt a lakosok ellene fordultak. Az imámot végül 1859-ben sikerült legyőzni, és ekkor egy időre viszonylagos nyugalom köszöntött a térségre. Orosz telepeseket ültettek a csecsen földekre, s az ellenállást az orosz hadaknak 1864-re sikerült teljesen felszámolniuk. Csecsenföldet az egész Kaukázussal a cári birodalomba olvasztották, s ezt követően a csecsenek egyötöde az Oszmán Birodalomba menekült.

Azonban Szovjet-Oroszország is igényt formált az oljaban gazdag régióra. 1922-ben autonóm területté nyilvánították, majd 1934-ben Csecsenföld és Ingusföld összevonásával létrehozták a Csecsen-Ingus Autonóm Szovjet Szocialista Köztársaságot. A második világháború alatt, 1941–42-ben, amikor híre ment, hogy a német hadsereg a Kaukázus felé tör, felkelések robbantak ki a térségben, s kemény harcok folytak a német és a szovjet hadsereg helyi csoportjai (csecsenek) között. Sztálin megtorlásképpen „az ellenséggel való együttműködés" vádjával 1944-ben közel félmillió csecsent deportáltatott Kazahsztán és Kirgízia néptelen vidékeire. Sztálin halálát követően 1956-ben Hruscsov rehabilitálta őket, majd a hazatérő csecsenek véres konfliktusba keveredtek az időközben elhagyott területekre bet</i>elepült orosz és ukrán lakossággal.

http://www.ng.hu/Civilizacio/2009/08/Onallo_vagy_nem_onallo_Csecsenfold
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Oroszország ha kell fegyverrel védi meg az északi-sarki érdekeit.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150421-novekvo-feszultseg-az-arktiszi-eroforrasok-es-kereskedelmi-utvonalak-korul.html
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://www.nytimes.com/2015/04/22/world/europe/russian-workers-take-aim-at-putin-as-economy-exacts-its-toll.html?_r=0