[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Kicsit bő lére eresztett és szabados.. kb olyan lemilblog stílus, de attól még igaza van.
Ha jól értettem azt írja , hogy nem szabad hülyének nézni az amerikaiakat sem mert nagyon gondos információgyűjtés és elemzés előzi meg a megszólalásaikat.
És....? Ezt eddig is mindenki tudta. De továbbra is csak a saját érdekeit akarja képviselni (és ráerőltetni akire csak lehet).
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Most az itt a kérdés hogy szolgák akarunk maradni vagy "függetlenek" (függetlenebbek ) ? Persze ennek ára van és áldozatok is lesznek, először megy a szájkarate ( diplomácia ) aztán , jön a többi, ezt ahogy a cikk írója nem tér ki rá , nagyon is jól tudja a kormány, ameddig ide eljutottunk nem volt könnyű hogy , számításba vegyenek. Nem voltunk eddig tényezők a képletbe, ma igen, nem nagy tényezők.
Eddig olyan elemek voltunk mint a hídépítésnél a Gyermelyi tészta, semmilyen kb. , még csavar szerepet sem érdemeltünk.Most már vagyunk "csavarok"

Erről meg egy mondás jutott eszembe:
"Egy szeg miatt a patkó elveszett. A patkó miatt a ló elveszett. A ló miatt a csata elveszett. A csata miatt az ország elveszett. "
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
<blockquote rel="joker"><blockquote rel="Python"><blockquote rel="joker"><blockquote>a diákok nem hajlandók tárgyalni.
Akkor mit akarnak? Átvenni a hatalmat erőszakkal? elkergetni a kormányt? A kormány lemondását? Porig rombolni az országot? </blockquote>

Ennyit mondok: "Majdan"</blockquote>

Én értrem, hogy Majdan, de ha nincsenek követeléseik-, céljaik a tüntetéssel, akkor minek áll bárki is melléjük? Mert ok, ha kimész tüntetni a kormány ellen vagy mellett, vagy a korrupció ellen vagy mellett, vagy a sajtószabadságért vagy annak korlátozásáért, de csak azért nem mész ki, hogy kint legyél.</blockquote>

@joker ezen Én is gondolkoztam már és talán rájöttem.
van 10 egységed ( ember, pénz, energia, idő ) amit hadi , kémelhárítás , támadás vagy bármilyen katonai műveletre forditasz ha téged támadás ér, pl: pearl harbour c. filmben , amikor megbombázzák japánt egy kevés géppel.

Itt az adott országnak két lehetősége van a támadást jól értékeli vagy túl értékeli és adott 10 egységből -1 átfordít a kémelhárításra Kína esetében vagy belügyi erők megerősítésére, deeee a készletek végesek, tehát erre hibátlan a pillanatnyi zavarkeltés , hogy erő és engiát vegyen el az ellenségtől.
</blockquote>

A másik ok, hogy a zavargások (pl. Hong Kong) miatt a gazdasági növekedés visszaesik, kevesebb olajra lesz kereslet, így az olaj ára csökken, amely Oroszországnak bevételkiesést okoz.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Igen ez is lehetséges, azért írtam hogy talán , mert az hogy mit miért csinálnak ahhoz székünkkel nagyon alacsonyan ülünk hogy lássuk :D
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Akiket érdekel a külpolitika, mint a topic témájának egyik alapja:
http://raerunk.blogrepublik.eu/2014/10/06/kecskebaszo-williams-es-a-diplomacia/
(Természetesen érzelmi alapon lehet ezzel vitatkozni, de ez semmit nem változtat a lényegen.)

Ja mint Szomália, Pakisztán, Szíria példája is jól mutatja.

Aki nem lát ki a saját fejéből az mindegy, hogy milyen alapos.
A hülyeségen a szorgalom, a rengeteg munka és az alaposság nem segít.
Sőt, aki hülye szorgalmas és alapos az nagyon veszélyes.
Az rengeteg kárt tud okozni.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 315
4 655
113
Kicsit bő lére eresztett és szabados.. kb olyan lemilblog stílus, de attól még igaza van.
Igen, a srác benne van (volt) a lemiles csapatban. :)

Ja mint Szomália, Pakisztán, Szíria példája is jól mutatja.

Aki nem lát ki a saját fejéből az mindegy, hogy milyen alapos.
A hülyeségen a szorgalom, a rengeteg munka és az alaposság nem segít.
Sőt, aki hülye szorgalmas és alapos az nagyon veszélyes.
Az rengeteg kárt tud okozni.
Az írás arról szól, hogy az amerikaiak általában egyáltalán nincsenek vakon abban, hogy a világ egyes pontjain nagyjából mi a pálya. Kivételek akadnak, de ez még a "nem kivételek" esetében sem jelenti azt, hogy a megfelelő tudás ellenére nem lépnek valami hülyeséget. (A kivételek esetében ez pláne valószínűbb.)
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 088
24 995
113
Az amerikai emberek általában tisztában vannak vele, hogy néha-sokszor (kinek melyik) hülyeségeket csinálnak, de ezt más nem mondhatja nekik, nem szeretik ha az orruk alá dörgölik.
A világon néha elég érdekes szövetségek köttetnek, lehet rájuk fogadni.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Az írás arról szól, hogy az amerikaiak általában egyáltalán nincsenek vakon abban, hogy a világ egyes pontjain nagyjából mi a pálya.

Persze, de nem is az információk mennyiségével vagy minőségével van a baj hanem a kulturálatlanlanságukkal és bunkóságukkal.
Szíriában a magyar nagykövet már öt évvel ezelőtt megpróbálta megmagyarázni nekik, hogy ez nem az a hely ,ez nem Egyiptom, ezek nem szunniták, az alavita az egy más kultura, ez nem fog menni. Szomáliában az Afrikában bő száz éve jelen lévő légiósok ugyanígy megpróbálták tanácsokkal ellátni őket azután csodálkozva nézték és betegre röhögték magukat, hogy ezek milyen értetlen barmok.
Olyan mértékben nem képesek vagy nem is akarnak megérteni semmilyen más kulturális közeget, hogy a külső szemlélő néha elgondolkodik rajta, hogy épp elméjűek-e.
Tömegmanipuláció, média, fegyver, erőszak, pénz.
A gondolkodásuk itt véget ér.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 042
113
http://www.hidfo.net/2014/10/08/nemetorszag-isis-parti-aktivistak-tamadtak-fegyverekkel-kurd-tuntetokre-hamburgban

"Az 1.8 millió lakosú Hamburgban bevetettek vízágyúkat és paprikaspray-okat is az összecsapó felek szétválasztására. Több sérület szúrt sebekkel szállítottak kórházba."

Jézus isten! Nem az orosz gyenge haderőtől kellesz (kell) az EU népeinek félni és nem is a Kínai felemelkedéstől hanem amit maga A demokráCIA alkotott itt Európában na attól kellesz félni.
Most komolyan gyerekek! a falu közmunkásainak 95 százalékának nincs szakmája de még 8 általános se és menni fog szavazni ?

Hát mi lesz erre a megoldás? ha itt szigorú törvények lesznek ,a parlamentből is börtönt lehet majd csinálni .

Millió analfabétát termel az EU , de mire?
 

ben921114

Member
2013. február 11.
71
0
6
"egy mecsetnél nagyjából 400 kurd összecsapott egy hasonló nagyságú csoporttal, vasrudakkal, kövekkel, bozótvágó késekkel felfegyverzett csoportok...."
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Ez a német buli kezdődött nemrég egy 30 és egy 60 fős csoport összeugrásával? Nem is olyan rossz ötlet megalkotóitól ez az iszlám állam. Angela néni biztos rossz fát tett a tűzre...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 142
113
Nah a végén még lesz itt is polgárháború az eu-ban? A sok millió muszlim egymásnak esik a németeknél,franciknál,svédeknél,osztrákoknál,Londonban?
És ki vigyorog majd? Megint usa aki kimaradt minden rosszból?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Én a németek helyében hagynám, hogy halálra verjék egymást, az egyetlen túlélőt meg lecsuknám életfogytiglanra gyilkosságért.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Paul Craig Roberts - Washington elpusztítja a világot
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=15149

http://www.paulcraigroberts.org/2014/10/06/washington-destroying-world-paul-craig-roberts/
 
M

molnibalage

Guest
Tömegmanipuláció, média, fegyver, erőszak, pénz.
A gondolkodásuk itt véget ér.
Csak két kérdés.

1. Ismersz -e legalább fórumon keresztül személyesen amerikait.
2. Dolgoztál -e jenkivel bárhol és bármikor együtt?

Mert ennek fényében azért erősen inog amit mondasz. Mert nálam a válasz igen és igen...
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
@molinbalage
Nálam is igen igen és igen . És mit szeretnél tudni ? Azt hogy van e kultúrájuk , nem , nem és nem . Voltál már Amerikában ? Gondolom nem , nem és nem .
Én igen , igen és igen és képzeld marha jól értenek a tömegmanipulációhoz és ez először saját népükön tesztelték, egy birka nemzet , ilyet még nem láttál ha kitalálják az egyszerűség kedvéért hogy sárga vonalt követve kell elmenni melóhelyre, akkor úgy mennek az egész emberek olyan egyszerűek mint az 1x1 , de ha lehetne egyszerűbbé tennék őket , mert akkor még könnyebb őket manipulálni, tehát kérlek ne és ne ugass le itt fórumozó társat , csöppnyi tapasztalatoddal :)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A kazah parlament felsőházának képviselőinek szerdai plenáris ülésén törvénybe iktatták az Eurázsiai Gazdasági Unió alapítódokumentumát, amit már csak az államfőnek kell jóváhagynia. Nurszultan Nazarbajev aláírása kazah részről az egyik utolsó jogi építőkocka a 2015 januárjában működni kezdő Eurázsiai Gazdasági Unió számára. Moszkva részéről Vlagyimir Putyin orosz államfő október 3-án írta alá az alaptörvény ratifikálását.
http://www.hidfo.net/2014/10/09/kazahsztan-ratifikalta-az-eurazsiai-gazdasagi-unio-alapszerzodeset

Európa könnyedén kibír egy hónapot orosz gáz nélkül, az azonban már problémát jelentene, ha hat hónapon belül nem kezdődne újra a földgázszállítás - Günther Oettinger Milánóban az Energetikai Tanács október 5-6-án tartott informális találkozóján annak lehetőségéről nyilatkozott, hogy a közeljövőben leállhat az orosz gázszállítás Európába.
http://www.hidfo.net/2014/10/09/europa-egy-honapig-birna-orosz-gaz-nelkul-azt-haboruval
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
<blockquote>Tömegmanipuláció, média, fegyver, erőszak, pénz.
A gondolkodásuk itt véget ér.
Csak két kérdés.

1. Ismersz -e legalább fórumon keresztül személyesen amerikait.
2. Dolgoztál -e jenkivel bárhol és bármikor együtt?
</blockquote>
Dolgozni nem dolgoztam együtt amerikaival. Üzleti kapcsolatunk volt évekkel ezelőtt ahol személyesen is találkoztunk néhányukkal néhányszor. Több tanárt ismertem akik pont a nyitottságuk szélesebb látókörük miatt jöttek ide tanítani.
A szorosabb ismeretségi körömben magas beosztású igen jól képzet amerikai hadmérnök kölyök van aki távol keleten teljesít szolgálatot. Nagyon rendes a végtelenségig megbízható fickó.
A nagyobbik fiam együtt teljesített velük szolgálatot Dzsibuti-ban tehát van személyes és első kézből származó információm is.
Én is csak azt tudom mondani amit az előttem szóló.
A legnagyobb jóindulattal is csak úgy tudnám jellemezni őket, hogy nagyon nagyon egyszerű emberek.
 
M

molnibalage

Guest
Akkor lehet, hogy az a baj, hogy a szimulátoros kapcsolataim miatt az értelmesebbjével találkozom és dolgozom együtt... Az egyik egyébként tényleg az első Patriot rendszer egyik progamozója volt.

Meglepő, de a franciák közül is - egy kivétellel - csak értelmessel találkoztam, könnyű velük dolgozni. Ehhez képest mondjuk ukrán/oroszok nagyrészt olyan szinten elvakultak, hogy arra szavak nincsnek, bár az egyik orosz azért meglepően értelmes volt, akivel rakéta FM-en dolgoztam együtt.
 
Status
Not open for further replies.