[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
<blockquote rel="zsolti"><blockquote rel="tarzaan"><blockquote rel="zsolti">Én sajnálom az ártatlan áldozatokat Párizsban is, Brüsszelben is. Az orosz utasszállítón is meghaltakat, meg a meghalt amerikai katonát is. Ettől függetlenül, természetesen, nem sírni kéne egy Frederica Mogherininek, hanem rájönni arra, hogy át kéne adja már a helyét ebben az ügyben egy kompetens, rendészetben jártas szakembernek, és elkezdeni hagyni dolgozni a hozzáértő embereket. Ebből ez a szánalmas könnypotyogtatás nem fog kihúzni minket...
https://www.youtube.com/watch?v=wuludGOBe2s

+1

Amúgy szerinted rájön?</blockquote>

Igen, szerintem már tudja... Ahogy merkel is, juncker is, csak próbálnak úgy ellavírozni, hogy védhető legyen valamelyest a saját eddig totálisan zátonyra futott ideológiájuk, mert mondjuk nem akarnak felhúzódni egy lámpavasra. Ettől még, mostanra, tudják ők, ebben biztos vagyok, hogy ekúrták, nem kicsit, nagyon...</blockquote>

Nem lavíroznak, hanem kiszolgálják azokat akik évekig lehallgatták őket és tudnak róluk mindent. MINDENT.</blockquote>
Ez is egy lehetséges ok, igen. De én tartom azt is, hogy bizony sokan önként és teljes meggyőződéssel ugrottak fel mindennemű kényszer nélkül erre a migránssimogató hype-vonatra, és mostanában kezd egyre több embernek leesni közüllük is, hogy Juszuf és Ahmed, akik 20-as csoportokban jönnek, 1 kísérő guide-al, aki perfect angol, térinformatikai cuccokkal, pontos infókkal, köteg urókkal megtámogatva, nem feltétlen egy békés informatikus - gépészmérnök szelid homoszekszuális szivárványos pár. Hanem mondjuk néhány közüllük, fogja a kis szögekkel, csavarokkal megtöltött tünci kis robbanómellényét, dob egy allah-akbart, aztán elpukkan Brüsszelben a metrón...

Komolyan úgy gondolom, hogy SAJNOS nagyon sok, az Eu-t tényleg megroppantani szándékozó hatalom számára felhasználható "hasznos hülyénk" van...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 916
113
haubagoi

Lehet nem az admin törölte, nekem is tűnt már el csak úgy hozzászólásom technika topikban is, anélkül, hogy bármi különös lett volna benne. Előfordulhat ilyen is sajnos.
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
"Komolyan úgy gondolom, hogy SAJNOS nagyon sok, az Eu-t tényleg megroppantani szándékozó hatalom számára felhasználható "hasznos hülyénk" van..."

Viszont mivel befolyasolhatoak, igy megvaltoztathato a velemenyuk.
Kerdes, hogy mibe fog ez fajni az EUnak (sok penzbe es verbe).
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
<blockquote rel="skara"><b>..és lesz közös nyelv.</b>
Nem szükségszerűen kell egynyelvűnek lenni. Svájcot tudom jó ellenpéldának hozni. Engem elképeszt minden alkalommal, amikor ott járok, hogy az országban három hivatalos nyelv van és a legtöbben ebből legalább kettőt beszélnek és az angolt.

Persze, kell a közös nevező, de ez nem feltétlenül egy másik beszélt nyelv rovására kell menjen. Én pl. nem érzem magam kevesebbnek azzal, hogy más nyelveken is meg tudok szólalni. Nem felejtettem el tőle magyarnak lenni. Sőt... </blockquote>

Svájcban senki sem akarja beolvasztani a másik nemzetiségűt. Most képzeld el mind ezt közép európában. Olyan háborúk lennének belőle, hogy az csak na!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
Engem már csak az érdekel, hogy amikorra észreveszik magukat, akkor lesz e még valami olyan NEM vérfürdővel járó megoldási lehetőség, ami talán visszaránt minket a szakadék széléről. Ha az én véleményemre kíváncsi valaki: Ha a "minket" EU-ban gondoljuk, akkor már nem, szerintem koplett országoknak kicsengettek, mint pl. Franciaország, Svédország, Belgium, a Németek, Angolok is nyakig lesznek a fekáliában, de talán ott van esély elkerülni. Ha a "minket" Magyarországra értem, akkor bizony azt gondolom, hogy most még, mi istenesen állunk. Körberöhöghet bárki, de ha ez így fog folytatódni, 10 éven belül, az értékteremtő Ny-európai emberek itt fognak sorbanállni nálunk, menedékért... Tegnap pl. hallottam ismerőstől, hogy Insbruckba kitelepült magyar pár, több mint 10 év után, úgy hogy van kint mindenük, köszönik szépen, de inkább visszaköltöznek, mert itt szerintük biztosabb a jövő. Na én ezt, és így látom...
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
haubagoi

Lehet nem az admin törölte, nekem is tűnt már el csak úgy hozzászólásom technika topikban is, anélkül, hogy bármi különös lett volna benne. Előfordulhat ilyen is sajnos.

Én voltam, de már visszakerült.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 916
113
GrGLy

Értem.
Kár, hogy hóbagoly agya ettől így elfüstölt :-(

2ndt

Társadalmi és politikai szempontból, szerintem Svájc a világ egyik csodája. Egyedülálló ami ott kialakult, és én nem hiszem, hogy ez bárhol máshol általánossá válhat. Lényegében egy helyi specialitásról beszélünk.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
Na meg azért lássunk tisztán: térdig állnak a pénzben. Amíg mindenki száját betömik a jómóddal, szép környezetben, háborúktól sosem reset-gombot megnyomva a gazdaságra, infrastruktúrára, addig könnyű békében, kiegyensúlyozottan élni... Ez egy sokkal brutálabb helyen is működött, meg még mindig úgy ahogy működik, az öböl menti gazdag olajországokban, és SZA-ban. Majd azt nézze meg mindenki, hogy mi lesz ott akkor, ha elfogy a jóléti kiadásokra a pénz...
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
"Társadalmi és politikai szempontból, szerintem Svájc a világ egyik csodája. Egyedülálló ami ott kialakult, és én nem hiszem, hogy ez bárhol máshol általánossá válhat. Lényegében egy helyi specialitásról beszélünk. "

Szerintem - most altalanositok, mert ebbol a szempontbol irrelevans - az emberek alapvetoen egyformak es csodak sok helyen megvalosithatoak, de ehhez szukseges az igeny a valtoztatasra, illetve ebben az esetben az egyuttmukodesre.
Altalaban ezek a feltetelek hianyoznak.

zsolti kommentjere: A SZU-ban is beke volt; sok dolog kepes egyuttmukodesre birni az embereket, nemcsak a jolet.
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
melampo:

"Ukrán, orosz, szerb, albán, horvát, bosnyák, szlovén, stb.
Elég ha valaki nem vak."

Ukran-orosz problemak azert erosen mestersegesen lettek gerjesztve. Az ex-jugo allamok is funkcionaltak a mult rendszerben egymas olese nelkul, viszont ok sem Kozep-Europa.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
"Társadalmi és politikai szempontból, szerintem Svájc a világ egyik csodája. Egyedülálló ami ott kialakult, és én nem hiszem, hogy ez bárhol máshol általánossá válhat. Lényegében egy helyi specialitásról beszélünk. "

Szerintem - most altalanositok, mert ebbol a szempontbol irrelevans - az emberek alapvetoen egyformak es csodak sok helyen megvalosithatoak, de ehhez szukseges az igeny a valtoztatasra, illetve ebben az esetben az egyuttmukodesre.
Altalaban ezek a feltetelek hianyoznak.

zsolti kommentjere: A SZU-ban is beke volt; sok dolog kepes egyuttmukodesre birni az embereket, nemcsak a jolet.
Nem is állítottam, hogy csak a jólét képes együttműködésre bírni az embereket. De hosszú távon, amig az garantált, nekem az tűnik a legbiztosabbnak. Na meg persze az sem rossz, ha azt összes nagyhatalom megeggyezik abban, hogy téged nem bánt senki, mert nálad tartják a pénzüket...
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
melampo:

"Ukrán, orosz, szerb, albán, horvát, bosnyák, szlovén, stb.
Elég ha valaki nem vak."

Ukran-orosz problemak azert erosen mestersegesen lettek gerjesztve. Az ex-jugo allamok is funkcionaltak a mult rendszerben egymas olese nelkul, viszont ok sem Kozep-Europa.
Hogyne, természetesen funkcionáltak csak előtte a szerbek kiirtották a lakosság egy tetemes részét ezeken a területeken.
Példának okáért 30-40 000 vajdasági magyart.

" A SZU-ban is béke volt; sok dolog képes együttműködésre bírni az embereket, nemcsak a jólét."
Hogyne, szintén a totális terror. Ez a kis filozófiai kitérő az emberiség mintegy 150 történetében kb. ugyanennyi millió halottat is eredményezett.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Ez a kis filozófiai kitérő az emberiség mintegy 150 történetében kb. ugyanennyi millió halottat is eredményezett.
Ez a kis filozófiai kitérő az emberiség történetében -ez a mintegy 150 éves szakasz -kb. ugyanennyi millió halottat is eredményezett.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Viszont meg mindig nem Kozep-Europa...
"Szerintem - most altalanositok, mert ebbol a szempontbol irrelevans - az emberek alapvetoen egyformak ......... de ehhez szukseges az igeny a valtoztatasra, illetve ebben az esetben az egyuttmukodesre.
Altalaban ezek a feltetelek hianyoznak."

Magaddal vitázol?
Amúgy néhány millió embert deportáltak nemrégiben európa középső és nyugati részléről is.
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
" Olyan háborúk lennének belőle, hogy az csak na! "
Miert gondolod igy?

Már sokan válaszoltak a kérdésedre. Ne ragadjál le közép Európában, irhattam volna keletet is. Én egy feltétellel bele mennék a nagy összeolvadásba, éspedig. Ha mától kezdve örökké és mindenki elfogadná ezt. Mert ha nem és lennének csoportok akik ellenállnának, az más csoportokat szülne a másik oldalon is. Példa: ha a Magyarok kis csoportja nem akarná és a Románok elkezdenének romanosítani az erdélyi magyarokat. Az nyilvánvaló osszetűzést provokálna.
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
"Példa: ha a Magyarok kis csoportja nem akarná és a Románok elkezdenének romanosítani az erdélyi magyarokat. Az nyilvánvaló osszetűzést provokálna"

Arrol elkepzelesem sincs, hogy embereket hogy lehet elromanositani; teruleteket lehet, de azt meg regota csinaljak. EEA eseten tokmindegy, hogy ki hol lakik. Tulajdonkeppen most is:)
 
Status
Not open for further replies.