[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
A Bundeswehr külföldi bevetésekért felelős műveleti parancsnokságának szóvivője később a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva cáfolta a támaszpont lezárásáról szóló amerikai bejelentést.
http://www.hirado.hu/2016/07/16/cafolta-a-bundeswehr-hogy-az-incirliki-legi-tamaszpontot-lezartak-volna/

Recep Tayyip Erdogan török elnök felszólította az Amerikai Egyesült Államokat, hogy adja ki Törökországnak vagy utasítsa ki a száműzetésben élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokot az országból.
http://24.hu/kulfold/2016/07/16/felhivassal-fordult-az-usa-hoz-erdogan/
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 558
113
Így jobban ismeros
Bandar_bin_Sultan.jpg

Nem úgy volt, hogy valami olyan mérget kaptak a testében, amit nem tudnak talán azonosítani sem, és főleg kezelni?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Földi László szerint a péntek esti törökországi puccskísérlet nem egy amatőr, hanem egy jól megtervezett, ám kétlépcsős akció lehetett. Egy szűkebb katonai egység az éjszaka profi módon, szabályosan megszállta a kulcsobjektumokat, logisztikai rendszereket, blokkolta a kommunikációt, a hadsereg nagyobb része pedig akkor csatlakozott volna, ha Erdogant sikerül vagy elfogni, vagy kiűzni az országból, és a katonák azonnal átadták volna a polgári ideiglenes kormánynak a vezetést – fejtette ki Földi.
http://www.hirado.hu/2016/07/16/foldi-ez-mentette-meg-erdogant/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Földi László: bárki lehet iszlám katona
A biztonságpolitikai szakértő nem hiszi, hogy az elmúlt másfél évben beérkezett muszlim katonák hajtják végre most a terrorcselekményeket, mert őket csak később aktivizálnák, megjelent azonban az Iszlám Állam, és ez olyan erkölcsi, ideológiai hátteret jelent az elsősorban európai születésű muszlim fiataloknak, amely arra sarkallja őket, hogy magukat a hadsereg részének tekintsék.
Európában háború van, a legnagyobb probléma az, hogy, bár olyan intézkedéseket hoznak, amelyek sugallják ezt az élethelyzetet, ezt senki nem mondja ki – jelentette ki a Ma Estében Földi László. Pedig a képlet nagyon egyszerű: a NATO évekkel ezelőtt megelőző csapásként megtámadott országokat, azaz, bár nem Európa földjén, de háborúba keveredett. Aztán ez a folyamat átterjedt Európára is, amikor kinyitotta a kapuit, ezzel pedig esély adott az ellenségnek az öreg kontinens földjére lépni.
http://www.hirado.hu/2016/07/17/foldi-mondjuk-mar-ki-ez-haboru/
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 449
17 669
113
Új tüntetés-szervezési módszer? :)

Hisztérikus nyüzsgést okozott egy ritka pokemon feltűnése a Central Parkban

http://444.hu/2016/07/16/hiszterikus-nyuzsgest-okozott-egy-ritka-pokemon-feltunese-a-central-parkban

Ez egész egyszerűen szánalmas. Felnőtt férfi ember fogja magát és kiszáll rohanva a verdájából és még a gyújtást is rajta hagyja és rohan a tömeggel. Komolyan hova süllyedünk még?
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 336
10 665
113
Van az a társadalmi folyamat, ami adott esetben potenciális áldozattá tesz a kontraszelekcióban.

Szerintem is elképesztő, csak eddig nem találtam rá szavakat a videó megtekintése óta...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
2002-ben az amerikai Kongresszus elé került egy titkosszolgálati jelentés, ami azokról a terroristákról szólt, akik megszervezték és végrehajtották a World Trade Center és a Pentagon ellen végrehajtott, 2001. szeptember 11-i terrortámadást. A jelentésről eddig annyit lehetett tudni, hogy a terroristák kapcsolatait részletezi, és hogy 2002-ben titkosították. A titkosítás miatt több összeesküvés-elméletnek is alapot adott az irat, és több amerikai politikus is évek óta lobbizott annak érdekében, hogy töröljék a dokumentum minősítését, és hozzák nyilvánosságra az egészet, mert tényleg durva dolgok vannak benne. Ez a lobbi mostanra ért sikert: a jelentés legfontosabb 28 oldalát (néhány kitakart részlettel) nyilvánosságra hozták.
A dokumentum pedig nagyon-nagyon komoly vádakat hoz fel az USA egyik legfontosabb közel-keleti szövetségese, Szaúd-Arábia ellen. A szeptember 11-i merénylők ugyanis nemcsak a szaúdi titkosszolgálattal, de szaúdi kormánytagokkal, és az uralkodó család tagjaival is kapcsolatban álltak. Két terrorista valószínűleg pénzt is kapott a szaúdi titkosszolgálat tagjaitól.
http://444.hu/2016/07/17/szaudi-kormanytagokhoz-koti-a-szeptember-11-i-geprablokat-egy-2002-ota-titkositott-jelentes
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A magas munkanélküliség, a sikeres hitszónokok és a francia államban való csalódás vezet sok muszlim fiatalt a radikális ideológiák felé, majd a terrortámadások elkövetéséhez – vélik a Nizza környéki településen élők. Franciaországban a magas fokú biztonsági intézkedések ellenére sem sikerül megakadályozni a magányos merénylőket. Mindennek következménye lehet az is, hogy az országban a bosszúvágy miatt polgárháborús állapotok alakulnak ki a többség és a muszlim kisebbség között.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160717-teljes-kaosz-fenyegeti-franciaorszagot.html
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
A magas munkanélküliség, a sikeres hitszónokok és a francia államban való csalódás vezet sok muszlim fiatalt a radikális ideológiák felé, majd a terrortámadások elkövetéséhez – vélik a Nizza környéki településen élők. Franciaországban a magas fokú biztonsági intézkedések ellenére sem sikerül megakadályozni a magányos merénylőket. Mindennek következménye lehet az is, hogy az országban a bosszúvágy miatt polgárháborús állapotok alakulnak ki a többség és a muszlim kisebbség között.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160717-teljes-kaosz-fenyegeti-franciaorszagot.html

Ezt érzik de a helyzet nem ilyen egyszerű járhattak volna úgy is mint az amerikai őslakosok.
Viszont nincs kollektív bűnösség és 5 nemzedék későbbi embereket nem szabad egykori elődeik miatt kárhoztatni.
Nézzük mai francia szemmel itt vannak ezen muszlimok akiket befogadtak most pedig a vérüket akarják. Ez dühöt és félelmet szül. Ezen két egyszerű emberi ösztön nagyon megtudja határozni a emberek hangulatát.
Ilyen esetben társadalom széles rétegei olyan drasztikus dolgokat is elfogadnak ami tegnap még el se tudták volna képzelni. Csak szabaduljanak a kollektív szorongástól és félelemtől.
Így működünk, ez tény majd meglátjuk mi lesz.
De egy nagy háború elő szele lassan lengedezik. Mivel ww2 sok apró balhéval kezdődött.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
674
1 872
93
Üdv! Elnézést kérek, hogy nem ide kapcsolódó dolgot írok, kérdezek, de nem jut eszembe jobb hely. Dubrovnikba utazom hamarosan, és szeretnék katonai, háborús vonatkozású helyeket , érdekességeket megnézni! Illetve megmutatni, ha van. Annak idején én még jártam lőporszagú helyeken arrafelé, de nem tudom, hogy azóta maradtak-e olyan helyek, amiket a múlt emlékeként meg lehet nézni! Mivel jártam háború sújtotta részeken, azt kell mondanom, hogy ezt nem lehet értelmezni , felfogni igy monitoron, könyveken keresztül! És pár embernek szeretném picit felnyitni a szemét akik ott lesznek velem! Ha valaki tud infót, ötletet, azt nagyon köszönöm! További kellemes 7végét!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
<blockquote rel="haubagoi">Új tüntetés-szervezési módszer? :)

Hisztérikus nyüzsgést okozott egy ritka pokemon feltűnése a Central Parkban

http://444.hu/2016/07/16/hiszterikus-nyuzsgest-okozott-egy-ritka-pokemon-feltunese-a-central-parkban

Ez egész egyszerűen szánalmas. Felnőtt férfi ember fogja magát és kiszáll rohanva a verdájából és még a gyújtást is rajta hagyja és rohan a tömeggel. Komolyan hova süllyedünk még?</blockquote>

Engem inkább az érdekel, hogy miért pont most dobták be ezt a Pokémon Go nevezetű tömegmanipulációs játékot.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Új típusú partnerséget ajánl Oroszországnak az Egyesült Államok Szíria, a szíriai helyzet rendezése és a terrorellenes harc ügyében – erről tárgyalt az amerikai diplomácia vezetője, John Kerry Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában, ahová csütörtökön érkezett hivatalos látogatásra.
http://mno.hu/kulfold/uj-tipusu-partnerseget-ajanl-az-usa-putyineknak-1352037

Németország komoly fegyverkezésbe kezd
Berlin és Párizs szorosabb katonai együttműködésre törekszik a jövőben az EU-tagországokkal. Tehetik ezt úgy, hogy ennek az egyik legnagyobb kerékkötője, Nagy-Britanni kiszavazta magát az unióból. A most formálódó új erőviszokban Németország újra kívánja fogalmazni katonai befolyását is.
http://www.atv.hu/kulfold/20160714-nemetorszag-szorosabb-katonai-egyuttmukodest-akar

A NATO varsói csúcstalálkozójának helyszínválasztása üzenetértékű volt. Egyrészt fricskaként utalt vissza az egykori Varsói Szerződésre, a NATO hidegháborús ellenfelére.

Az angolszász geopolitikai megközelítés szerint Oroszország gyakorlatilag lefedi az eurázsiai heartland (magterület, szívtájék) területét. Márpedig – ezen megközelítésben – aki ezt a területet birtokolja, az egész Eurázsiát is uralhatja, aki pedig Eurázsiát, az az egész világot. Innen nézve a mindenkori tengeri világhatalomnak (korábban Nagy-Britannia, ma az Egyesült Államok) alapvető geostratégiai célja, hogy Oroszországot elszigetelje Eurázsia nyugati felétől, megakadályozva egy Németországot is magába foglaló nagy kontinentális blokk létrejöttét. Oroszországnak pedig rendszerektől függetlenül – legyen az a cári birodalom, a Szovjetunió vagy éppen Putyin orosz föderációja – évszázadok óta változatlan geopolitikai célja, hogy kitörjön az elszigeteltségből, és kijusson a meleg tengerekre. Ehhez pedig az út nyugatra a Baltikumon, délre a Boszporuszon keresztül vezet. Hogy mennyire reálisak az ebből fakadó félelmek? Csak egy példát kiragadva: az észt–orosz határon fekvő, orosz többségű Narva optimális célpont lehet egy hídfőállás megteremtésére. A veszély ez esetben is a hibrid háború szintjén jelenik meg.
http://magyaridok.hu/velemeny/varsoi-nato-csucs-es-realpolitika-829552/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon vasárnap arról beszélt a BBC-nek, hogy jövőre megint népszavazást tarthatnak a skót függetlenségről, ha úgy érzik, a brit kormány nem ad nekik elég biztosítékot, mielőtt elkezdenének tárgyalni az EU elhagyásáról. Sturgeon el akarja érni, hogy Skócia egyszerre maradhasson tagja az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak is.
http://444.hu/2016/07/17/a-skotok-mar-jovore-szavazhatnak-arrol-hogy-otthagyjak-e-nagy-britanniat
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 070
113
Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon vasárnap arról beszélt a BBC-nek, hogy jövőre megint népszavazást tarthatnak a skót függetlenségről, ha úgy érzik, a brit kormány nem ad nekik elég biztosítékot, mielőtt elkezdenének tárgyalni az EU elhagyásáról. Sturgeon el akarja érni, hogy Skócia egyszerre maradhasson tagja az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak is.
http://444.hu/2016/07/17/a-skotok-mar-jovore-szavazhatnak-arrol-hogy-otthagyjak-e-nagy-britanniat

Úgy kell mèg egy csoré kis nettó forràskapó orszâg az EU- nak, mint a fogfàjàs !!!
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
<blockquote rel="Python">Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon vasárnap arról beszélt a BBC-nek, hogy jövőre megint népszavazást tarthatnak a skót függetlenségről, ha úgy érzik, a brit kormány nem ad nekik elég biztosítékot, mielőtt elkezdenének tárgyalni az EU elhagyásáról. Sturgeon el akarja érni, hogy Skócia egyszerre maradhasson tagja az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak is.
http://444.hu/2016/07/17/a-skotok-mar-jovore-szavazhatnak-arrol-hogy-otthagyjak-e-nagy-britanniat

Úgy kell mèg egy csoré kis nettó forràskapó orszâg az EU- nak, mint a fogfàjàs !!!</blockquote>

Nana, ha Skócia kilép az Egyesült Királyságból, jól meg kell gondolni melyikük lesz a csóróbb, az északi-tengeri olajbevétel ugyanis a területüket nézve attól kezdve Skócia olajbevétele lehet!!
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
<blockquote rel="aquarell"><blockquote rel="Python">Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon vasárnap arról beszélt a BBC-nek, hogy jövőre megint népszavazást tarthatnak a skót függetlenségről, ha úgy érzik, a brit kormány nem ad nekik elég biztosítékot, mielőtt elkezdenének tárgyalni az EU elhagyásáról. Sturgeon el akarja érni, hogy Skócia egyszerre maradhasson tagja az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak is.
http://444.hu/2016/07/17/a-skotok-mar-jovore-szavazhatnak-arrol-hogy-otthagyjak-e-nagy-britanniat

Úgy kell mèg egy csoré kis nettó forràskapó orszâg az EU- nak, mint a fogfàjàs !!!</blockquote>

Nana, ha Skócia kilép az Egyesült Királyságból, jól meg kell gondolni melyikük lesz a csóróbb, az északi-tengeri olajbevétel ugyanis a területüket nézve attól kezdve Skócia olajbevétele lehet!!</blockquote>

valamint skótok területén is található pénzügyi központ ehhez jön hogy szigeten belül több cég is áttelepülne.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Észak-Korea újabb rakétateszttel válaszolt, és akár egy újabb kísérleti atomrobbantást sem lehet kizárni, miután az Egyesült Államok és Dél-Korea egy hete megállapodott egy amerikai rakétavédelmi rendszer dél-koreai telepítéséről. Szerdán már az új rendszer helyszínét is kijelölték, de a helyi déli lakosok élénken tiltakoznak, mert Phenjan fizikai megtorlással és rendszer megsemmisítésével fenyegetőzött, emellett még az egészségre ártalmas hatásoktól is félnek.
Azonban a Koreai-félsziget felett átnyúló nagyhatalmi szinten is újabb feszültségforrást teremt a rakétavédelem telepítése, hiszen Oroszország és Kína kezdettől ellenezte a tervezett lépést. Szerintük a radarok az ő területeikre is beláthatnak, a rendszer beüzemelése pedig veszélyezteti a térség stabilitását. Ezzel a Pekingnek kedvezőtlen dél-kínai-tengeri hágai döntés mellett ebben az ügyben is szembe került egymással a régióban Kína és az Egyesült Államok.
http://index.hu/kulfold/2016/07/17/eszak-korea_megtorlassal_fenyegetozott_de_peking_es_moszkva_sem_orul/
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon vasárnap arról beszélt a BBC-nek, hogy jövőre megint népszavazást tarthatnak a skót függetlenségről, ha úgy érzik, a brit kormány nem ad nekik elég biztosítékot, mielőtt elkezdenének tárgyalni az EU elhagyásáról. Sturgeon el akarja érni, hogy Skócia egyszerre maradhasson tagja az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak is.
http://444.hu/2016/07/17/a-skotok-mar-jovore-szavazhatnak-arrol-hogy-otthagyjak-e-nagy-britanniat
 
Status
Not open for further replies.