[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon vasárnap arról beszélt a BBC-nek, hogy jövőre megint népszavazást tarthatnak a skót függetlenségről, ha úgy érzik, a brit kormány nem ad nekik elég biztosítékot, mielőtt elkezdenének tárgyalni az EU elhagyásáról. Sturgeon el akarja érni, hogy Skócia egyszerre maradhasson tagja az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak is.
http://444.hu/2016/07/17/a-skotok-mar-jovore-szavazhatnak-arrol-hogy-otthagyjak-e-nagy-britanniat
Földrajz. Skócia a sziget északi részén van.A skótoknak az angolok és a tenger a szomszédai.
Innentôl kezdve esélytelen hogy az EU el tudja ôket látni. - Logisztikai rémálom. Hírtelen a legalapvetôbb cikkek is többszörösére emelkedhetnek. A gazdaságuk szinte kizárólag Angliához kötôdik. Tehát lényegében annyi nekik ha kilépnek. Ezenkívül az EU szétesôben van...
Lehetséges valóban az olajbevételre alapozni, csakhogy azt kiaknázni rengeteg pénz, a lehetséges befektetô államok geopolitikai jövôje ( is) kétséges. Ezenkívül.az.angolok nemszeretem " rokonok", viszont rajtuk kívül másuk nincs. Nem alapozhatnak politikai érdek barátságokra..
Ha van eszük morogva, de maradnak. ( gondoljanak pl Ukrajna esetére)
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Észak-Korea újabb rakétateszttel válaszolt, és akár egy újabb kísérleti atomrobbantást sem lehet kizárni, miután az Egyesült Államok és Dél-Korea egy hete megállapodott egy amerikai rakétavédelmi rendszer dél-koreai telepítéséről. Szerdán már az új rendszer helyszínét is kijelölték, de a helyi déli lakosok élénken tiltakoznak, mert Phenjan fizikai megtorlással és rendszer megsemmisítésével fenyegetőzött, emellett még az egészségre ártalmas hatásoktól is félnek.
Azonban a Koreai-félsziget felett átnyúló nagyhatalmi szinten is újabb feszültségforrást teremt a rakétavédelem telepítése, hiszen Oroszország és Kína kezdettől ellenezte a tervezett lépést. Szerintük a radarok az ő területeikre is beláthatnak, a rendszer beüzemelése pedig veszélyezteti a térség stabilitását. Ezzel a Pekingnek kedvezőtlen dél-kínai-tengeri hágai döntés mellett ebben az ügyben is szembe került egymással a régióban Kína és az Egyesült Államok.
http://index.hu/kulfold/2016/07/17/eszak-korea_megtorlassal_fenyegetozott_de_peking_es_moszkva_sem_orul/

Előbb-utóbb csak összejön már valahol egy komolyabb háború. Koreában, Ukrajnában, a Baltikumban, a törököknél, a Dél-kínai-tengeren, Szaúd-Arábia és Irán közt, a Kaukázusban, vagy Európában. De ez a lagymatag, fél gőzzel folyó öldöklés azon a pár helyen, ahol áll a bál, nem elég az üzletmenet felpörgetésére.

A telepítési hely a határtól 270-280 km-re van. Szöult, Icsont, vagy Szuvont akkor is előbb érné el a támadó rakéta, mint az elhárító, ha a THAAD hatótávolsága egyáltalán kiterjedne ezen északi városokig. Papíron a THAAD hatótávja onnan Dél-Korea 2/3-át takarja be, de figyelembe véve a támadó rakéta sebesség előnyét és a THAAD reakcióidejét, a valóságban jó, ha az ország déli felét védheti. Ettől Dél-Korea nem lesz biztonságban.

Japánt sem lehet onnan THAAD rakétával megvédeni, mert azok az északi rakéták, amik elérik Japánt, magasabban repülnek, mint a THAAD hatómagassága. Ráadásul a telepítési pont a japán célpontok túlnyomó része felé repülő északi rakéták pályájához képest túlságosan délre és nyugatra van.

Viszont az északiak, a kínaiak és az oroszok, meg a helyi lakosság dühítésére kiválóan alkalmas.
 

bogaras

Member
2014. augusztus 18.
460
1
18
Megjegyzés a skót témához.
1, Ha elszakadnak Londontól, akkor is kb. 6-8 év mire Uniós tagok lehetnek.
2, Holy Loch tengeralattjáró-támaszpont érdekes kérdés lenne. (nem is annyira butaság az a hír, hogy esetleg az USA/Angol csapatok megszállnák).
3, Az angolok ha fű alatt is de igyekeznének bedönteni a skót gazdaságot. Olajat nem lehet megenni. Lásd krokomach előbbi hozászólását.
Szerintem.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Nani1980 !

Először privátban akartam írni, de aztán arra gondoltam, talán picit másokat is érdekelhet :
Én tavaly voltam Dubrovnikban, ha kocsival mentek, király dolog Bosznián, Szarajevót és Mosztart érintve menni. Amit mi találtunk (nem kerestük) a háborúról, pld. Mosztarban a belvárosban van egy jópár épület, amihez nem nyúltak:

WP_20150825_09_45_44_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Közvetlen Dubrovnik mellett, Mliniben a főúton a Popolica 35-nél a buszmegállónál van ez a golyólyuggatta garázs :

WP_20150830_18_54_51_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


, illetve hazafele menet Károlyvárosban ez a szabadtéri kiállítás :

WP_20150903_09_37_21_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

809890312index_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

index2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

index3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Ezenkívül itt-ott vannak golyónyomok, leégett (ki tudja mitől ? ) épületek, remélem tudtam segíteni.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Skóciát ne tekintsük azért valami kisebbségi komplexusát megalomániával elfedő koszos Kelet-Európai olajbevételektől függő államnak.

Ez egy fejlett Nyugat-Európai ország. Ott van Izland és Írország is példának, lehet jó szomszédok nélkül is prosperáló társadalmat fenntartani.

Skócia nem csak az olajat örökölné meg a kiválással, hanem a halban gazdag Északi-tengert és Atlanti-óceánt.
K+F területen se elmaradottak, az Edinburghi egyetem a világ top 20 egyeteme közt van számon tartva.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Skóciát ne tekintsük azért valami kisebbségi komplexusát megalomániával elfedő koszos Kelet-Európai olajbevételektől függő államnak.

Ez egy fejlett Nyugat-Európai ország. Ott van Izland és Írország is példának, lehet jó szomszédok nélkül is prosperáló társadalmat fenntartani.

Skócia nem csak az olajat örökölné meg a kiválással, hanem a halban gazdag Északi-tengert és Atlanti-óceánt.
K+F területen se elmaradottak, az Edinburghi egyetem a világ top 20 egyeteme közt van számon tartva.

<i>"koszos Kelet-Európai"</i>

a "koszos" jelzőt tartsd meg magadnak
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 856
113
http://vpk.name/news/159568_kalashnikovisrael_novaya_versiya_znamenitogo_avtomata.html

Izrael kalasa

Hát elég jól néz ki
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 422
44 106
113
<blockquote rel="panoz">Skóciát ne tekintsük azért valami kisebbségi komplexusát megalomániával elfedő koszos Kelet-Európai olajbevételektől függő államnak.

Ez egy fejlett Nyugat-Európai ország. Ott van Izland és Írország is példának, lehet jó szomszédok nélkül is prosperáló társadalmat fenntartani.

Skócia nem csak az olajat örökölné meg a kiválással, hanem a halban gazdag Északi-tengert és Atlanti-óceánt.
K+F területen se elmaradottak, az Edinburghi egyetem a világ top 20 egyeteme közt van számon tartva.

<i>"koszos Kelet-Európai"</i>

a "koszos" jelzőt tartsd meg magadnak
</blockquote>

+1...
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Nani1980-nak: Én is javaslom a Sarajevo-Mostar útvonalat, de nem a szörnyű golyónyomok, hanem a Neretva-völgyének természeti szépségei miatt!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nógrádi György - A kemalista hadsereg végét jelentheti a sikertelen puccs 2016.07.17.
https://www.youtube.com/watch?v=XHsy5mjDwr4
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
652
1 814
93
Üdv! Köszönöm! A fenti képek közt van pár ismerős. Úgy emlékszem, pl, hogy az a Madmaxes jármű Tatra alvázra épült. És van ott egy másik is traktor alvázra. Stb stb! Mégegyszer köszönöm az ötleteket!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
<blockquote rel="szegcsab">pld. Mosztarban a belvárosban van egy jópár épület, amihez nem nyúltak:

Gondolom nem véletlenül. Jobb is ha megmarad pár ilyen emlékeztető. Hatásosabb, mint egy múzeum.</blockquote>
Úgy tudom azok az elmenekültek házai, főleg a másik náció belieké.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 559
113
Ez az idióta már bevetné a nukleáris fegyvert Oo ellen.
http://meteon.org/2016/07/19/az-uj-brit-miniszterelnok-habozas-nelkul-bevetne-a-nuklearis-fegyvereket-oroszorszag-ellen/
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Undorító pofája van ennek a brit "nő"-nek, de ezek szerint hüjje is...
Más.

Nani 1980 !
Ugyanitt van az általad említett traktoros változat :

WP_20150903_09_35_37_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


meg a haverja :

WP_20150903_09_33_22_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Skocia témához csak annyit hogy a kereskedelmnek nem okozna gondot Skocia ellátása. Még mindig a tengeri szállitás a legolcsobb. A konténereket meg vonaton és kamionon oda szállitod utánna ahova akarod... amugy éhen nem halnának van halászat lábasállat állomány mezogazdaság és feldolgozó ipara skociának.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 422
44 106
113
Amit Theresa May mondott, szerintem most kiforgatták, ti még eltúlozzátok. Én sem cselekednek a helyében másként, próbálnám megőrizni az atom ütőerőm. Mivel Nato tagok JELENLEG, mást még nem mondhat ha hivatkozik valamire. Hülyén nézne ki, ha arra hivatkozna, hogy fosik egy őrült erdogantól, esetleg egy megerősödött Németországtól.
 
Status
Not open for further replies.