[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
2 éve a Facebook lebukott, hogy egy "szociális kísérlet" keretében manipulálta egyes emberek hírfolyamát, ezzel komoly érzelmi kilengéseket elérve náluk...
Némi pénzért bármire képesek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
<blockquote rel="plushun"><blockquote rel="Veér István">Nyilván teljesen eltüntetni nagyon nehéz és feltűnő lenne. De a trending listakrol ha leveszed, akkor maris befolyasolod a közvéleményt. Facebook, Twitter, Google mind ezt csinálja. Nekik a h1b vízum és ideológiai okok miatt egyaránt fontos ez.

Nem tudom. Ha valaki annyira lusta, hogy képtelen begépelni kb két szót és elmegy a kedve a kereséstől mert az automata nem dobja fel az első betű után az - már bocsánat a kifejezésért - megérett a pusztulásra. </blockquote>

Lásd utolsó kommentem.</blockquote>

Ez is igaz. Tegnap pl beszélgettem egy 22 éves csajszival aki azt sem tudta (budapesti a kis csaj), hogy ki az a Tarlós István. Egyébként ahogy öregszem egyre nagyobb a meggyőződésem a tekintetben, hogy minden országban kb jó ha a lakosság 10% tájékozott. A maradék 90% meg csak éli az életét mint valami ösztönlény és kb úgy meg lehet vezetni őket mint a birkákat.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
<blockquote rel="Veér István"><blockquote rel="plushun"><blockquote rel="Veér István">Nyilván teljesen eltüntetni nagyon nehéz és feltűnő lenne. De a trending listakrol ha leveszed, akkor maris befolyasolod a közvéleményt. Facebook, Twitter, Google mind ezt csinálja. Nekik a h1b vízum és ideológiai okok miatt egyaránt fontos ez.

Nem tudom. Ha valaki annyira lusta, hogy képtelen begépelni kb két szót és elmegy a kedve a kereséstől mert az automata nem dobja fel az első betű után az - már bocsánat a kifejezésért - megérett a pusztulásra. </blockquote>

Lásd utolsó kommentem.</blockquote>

Ez is igaz. Tegnap pl beszélgettem egy 22 éves csajszival aki azt sem tudta (budapesti a kis csaj), hogy ki az a Tarlós István. Egyébként ahogy öregszem egyre nagyobb a meggyőződésem a tekintetben, hogy minden országban kb jó ha a lakosság 10% tájékozott. A maradék 90% meg csak éli az életét mint valami ösztönlény és kb úgy meg lehet vezetni őket mint a birkákat.</blockquote>

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sturgeon%27s_law
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
<blockquote rel="chimera">Zsolti azt hiszem 3-4-5 millió az a 20 ! És a németeknek már igencsak elege van belőlük!

Az lehet, de fizikailag megfogni a söprűt/lapátot/szerszámot, fizikai munkát nem akarják helyettük! Németországban egy német nagy általánosságban vagy főnöke a bevándorolt munkavállalónak, vagy inkább egy kicsit munkanélküli, amíg egy másik-harmadik cégnél nem lehet ugyanígy a főnöke!</blockquote>

A hétvégén hazajött Bécsből egy régi jókomám, aki most a "sógoroknál" építkezéseken segédmunkás. Hivatalosan napi 4 órás a munkanapja, de valójában 10-12 órát güriznek havi 1500 euróért. A srác egyszerűen egy bivaly paraszt gyerek aki egy mázsa cementtel (mindkét vállán egy zsák) lazán felkocog a hatodik emeletre, de még ő is azt mondja, hogy a meló időnként "kemény", meghogy a brigádból egy hónap alatt öten lemorzsolódtak. Rákérdeztem kikkel dolgozik, hát bizony a cégnél kilencven százalékban kárpátaljaiak végzik a kulimunkát meg pár romániai magyar, de afgánt, szírt, libiait és egyéb "déligyümölcsöt" keresve se találsz, pedig a malterkavaráshoz nem kell agysebészi diploma. Aztán mondta, hogy egy vasárnap már nagyon elege volt a melóból és kiült a Duna-partra inni egy sört meg bámulni a vizet hátha lát valami halat-madarat mert a betontól már herótja van, és mit lát. Idősebb osztrák mama sétáltatja a kutyulit amikor odalép hozzá két kávébarna egyén és valamit kérdeznek tőle, miközben a harmadik kiemelte a mama pénztárcáját a ridikülből. Pista druszám elmondása szerint hatalmas ingerenciát érzett, hogy egy székkel nyakonvágja az előtt elloholó majmot (ismerve a barátom öklét és természetét ez a fickónak expressz jegyet jelentet volna a negyven szűzhöz), miközben az öreglány nagyban "hilfézett", de nem tette, mert eszébe jutott hogy ezzel kockára tenné a havi keserves 1500 euróját amiből idehaza a felesége, a nyolcvankét éves anyja, a két lánya meg az unokája él meg.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
<blockquote rel="tarzaan">https://www.youtube.com/watch?v=PFxFRqNmXKg

Mindenképpen érdekes, csak a "gond" vele az, hogy attól, hogy a kereső motor nem adja ki egyből az nem jelenti azt, hogy nincs ilyen oldal vagy cikk. Mert ugye ha szépen beírod pl, hogy Hillary Clinton crimes és lenyomod az entert, akkor feldob egy rakás cikket. Szóval aki rá akar keresni az rá tud, max a kényelmi funkció nincs benne ami érdekes, de nem akadályoz meg abban, hogy ne találj ilyen cikket. </blockquote>


Itt az a lényeg, hogy az oylan nagy oldalak, mint a Google, a Twitter vagy az FB ilyen módszerekkel tudják manipulálni a nem túl tudatos olvasót.

Pl. ha a thepiratebay-t keresed a Google-al, és csak annyit írsz be, a kiegészítő hogy <i>thepirateb</i>-nél sem adja ki a thepiratebay-t, és direkt keresésnél is legalább addig el kell jutnod, hogy <i>thepi</i> hogy kijöjjön.


<blockquote rel="Veér István">Nyilván teljesen eltüntetni nagyon nehéz és feltűnő lenne. De a trending listakrol ha leveszed, akkor maris befolyasolod a közvéleményt. Facebook, Twitter, Google mind ezt csinálja. Nekik a h1b vízum és ideológiai okok miatt egyaránt fontos ez.

Nem tudom. Ha valaki annyira lusta, hogy képtelen begépelni kb két szót és elmegy a kedve a kereséstől mert az automata nem dobja fel az első betű után az - már bocsánat a kifejezésért - megérett a pusztulásra. </blockquote>

Lehet. De a szavazata ugyanannyit ér.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Na és mi mindíg (!) a vesztes mellett áltunk tehát miért ne tartanánk a lengyelekkel! Amíg ilyen a politikai elitünk addíg ez simán lehetséges.



Azért ez így nem igaz,csináljunk egy kis felmérést a fórumon,a hivatásos katonák között,hogy,ha és amennyiben washingtonból megjönne a parancs berlinbe,onnan a hm-be,hogy akkor legyenek kedvesen csatlakoznia Lengyel testvéreinkhez,és támadják meg a Csop-nál állomásozó Orosz reguláris haderőt,hányan indulnának hurrázva szurony rohamra?
Bízok benne,hogy ennél több van még a Magyar kiskatonák fejében,gondolom a fő tisztek már közül többen lennének hajlandóak meghozni ezt az áldozatot,viszont ők az "előre" vezényszó hívei,és nem az "utánam"-é.
Szóval,melyik hivatásosunk mit gondol,mit bír el a Lengyel-Magyar barátság?
Megjegyzem,ezzel szerintem washingtonban is tisztában vannak,hogy minket,de talán a Lengyeleken kívül senkit sem tudnának távvezérléssel az Oroszoknak full kontakba nekivezetni,ezért nem is adnak nekünk érdemi felszerelést,támogatást,csak a szép szavakat.
Szigorúan katonai szempontból nézve,a szu azért komolyabban látta el a szocialista blokkot haditechnikával,és komolyabban jelen volt,főleg a nyugati végeken.A nato tudta,hogy messzire nem jutnának kelet felé nuki nélkül,ellenben most az oroszokat le sem tudnánk lassítani,ha egy kis Sárvári fürdőzésre támadna kedvük.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Külföldre csak mint önkéntes missziósok mehetnek a katonák. Parancsra nem lehet őket a határon kívülre küldeni. Bár lehet rosszul emlékszem.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Külföldre csak mint önkéntes missziósok mehetnek a katonák. Parancsra nem lehet őket a határon kívülre küldeni. Bár lehet rosszul emlékszem.


Ha,az Oroszok eljönnek Csop-ig,jönni fog a parancs ne aggódj.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ha az oroszoknak van egy kis eszük, csak Kijevig mennek, majd átadnak egy-egy friss térképet a lengyeleknek meg a magyaroknak, hogy meddig az övék. Innentől a nato meg a majd a "keletiek levágatják magukat értünk" dolgok picit összezavarodnak.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Ha az oroszoknak van egy kis eszük, csak Kijevig mennek, majd átadnak egy-egy friss térképet a lengyeleknek meg a magyaroknak, hogy meddig az övék. Innentől a nato meg a majd a "keletiek levágatják magukat értünk" dolgok picit összezavarodnak.



Nem lesz az egyszerű sehonna sem,mindkét nagyhatalom emberei,ügynökei a legmagasabb körökig bent vannak,minden poszt komcsi ország vezetésében,isteni csoda lesz,ha az Oroszok adnak egy térképet,és ennyivel megússzuk.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Külföldre csak mint önkéntes missziósok mehetnek a katonák. Parancsra nem lehet őket a határon kívülre küldeni. Bár lehet rosszul emlékszem.

Ez az elmélet, viszont a gyakorlat az más. Ha annyi millióm lenne, ahány magyar katonát a NATO-tagság óta akaratán kívül vezényeltek "önkéntesen" külföldre, már mind a három fiamnak lakást vehettem volna (hitel nélkül)!! Szóval egy magyar katona is nagyon ritkán döntheti el saját maga, hogy mikor és miben legyen ténylegesen önkéntes. Még egy munkahelyen is ritkán kontrázhat meg főnöki utasítást a munkavállaló, a hadsereg meg parancsuralmi rendszerben működik.
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Papajoe a mai magyar vezetés mini sztálinja még alkotmányt khhmmm alaptörvényt is módosít ha kedve tartja csak sikerüljön amit hagymázós látomásaiban kitalál! A V 4 hadsereg meg több kérdést vet fel mint amennyit megold. Ki ellen? Milyen felszereltséggel? Hol diszlokáljon? Önálló hirszerzéssel? Légierővel? Légvédelemmel? Ki finanszírozza és milyen arányban? Milyen parancsnoksággal? Milyen önállósággal? Stb stb
Ezek mind sci fi kategória addíg amíg 12-12 tankunk-repülőnk-ágyúnk van és 3 db működő helikopterünk!
Kamu az egész....
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Papajoe a mai magyar vezetés mini sztálinja még alkotmányt khhmmm alaptörvényt is módosít ha kedve tartja csak sikerüljön amit hagymázós látomásaiban kitalál! A V 4 hadsereg meg több kérdést vet fel mint amennyit megold. Ki ellen? Milyen felszereltséggel? Hol diszlokáljon? Önálló hirszerzéssel? Légierővel? Légvédelemmel? Ki finanszírozza és milyen arányban? Milyen parancsnoksággal? Milyen önállósággal? Stb stb
Ezek mind sci fi kategória addíg amíg 12-12 tankunk-repülőnk-ágyúnk van és 3 db működő helikopterünk!
Kamu az egész....



Értem,tudom,de ezt mondtam,hogy adhatnak bármilyen parancsot a katonának,ha nem teljesen elmebeteg,akkor nem hajtja végre,alaptörvény előre,vagy hátra.Nem alapozhatok(tunk) a politikusok épelméjűségére,mert alaptalan lenne.
Szerintem is ostobaság egy V4 haderő,szintén ostobaság az európai haderő,a nato mellé,vagy nato szövetség,de az f@szság,mert nem a mi érdekeink szerint van/lenne használva,hanem usa igényei szerint.Közös eu haderő lehetne,bár nem alaptalan fenntartásaim vannak a "munkamegosztásról" a keleti,és a nyugati országok között,de akkor is csak úgy,hogy mindenki aki az eu haderőbe belép,a nato-ból kilép,ami azért eléggé hümm-hümm.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Azzal a térképpel olyan csapdát állítanának, amibe a nato keleti szárnya beleroppanna.
1. Ha elfogadják a területeket, akkor a gazdaság lenullázódik + megerősödnek az orosz barát erők.
2. Ha nem fogadják el, a saját népük zavarja el őket és hatalmas belpolitikai botrányok lennének. Sokáig nem lenne normális erős kormány.
3. Ha meg mondjuk a Magyarok elutasítják kárpátalját, rögtön felkínálhatják a szlovákoknak, akik biztosan nem fognak nemet mondani.

V4 ből 2-3 tag kiesne és meghiúsulna az együttműködés.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Papajoe a mai magyar vezetés mini sztálinja még alkotmányt khhmmm alaptörvényt is módosít ha kedve tartja csak sikerüljön amit hagymázós látomásaiban kitalál! A V 4 hadsereg meg több kérdést vet fel mint amennyit megold. Ki ellen? Milyen felszereltséggel? Hol diszlokáljon? Önálló hirszerzéssel? Légierővel? Légvédelemmel? Ki finanszírozza és milyen arányban? Milyen parancsnoksággal? Milyen önállósággal? Stb stb
Ezek mind sci fi kategória addíg amíg 12-12 tankunk-repülőnk-ágyúnk van és 3 db működő helikopterünk!
Kamu az egész....



A V4 közös haderő nem épülhetne/műkődhetne nato mintára?
Érthető
modon a lengyel barátaink vezetésével?

Persze amig csak még működő modellnek sem tekinthető "seregünk" van, addig tényleg scifi.

(Dudiéknak boccs)

Ha meg tovább gondolom a V4 bővítését, pl. ahogy a lengyel barátaink behozzák ukrajnát és romániát azt inkább nem képzelem el ahogy a magyar gyalogságot a román tüzérség támogatja.....ez már horrorr.
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Az 5-6 még csak teljesen fel sem töltött alulfinanszírozott zászlóaljunkal nekünk minden vagy sci-fi vagy horror :)
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Namajd most mennek katonának a közmunkatarsak!
Azt nézd meg! Lesz itt feltöltés, de olyan! :)
:-(
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Namajd most mennek katonának a közmunkatarsak!
Azt nézd meg! Lesz itt feltöltés, de olyan! :)
:-(

Személyügy felöl nézve:
Olyan magas elkötelezettséget jelentô munkára mint a katonaság közmunkásokat kvázi kényszeríteni nem szabad. Tudom, ilyenkor szokott jönni a szöveg, hogy a kedves szakma várja meg amíg bebizonyosodik hogy az elgondolás helyes vagy sem. És majd ha kiderül hogy nem jó az elgondolás, nos, akkor majd igazítunk rajta.
És mily meglepô, a szakma ellenkezésére ifjú titánok által kitalált ötletek és intézkedések eddig még soha nem jöttek be.
De ettôl függetlenül, Ukrajnában már most látszik milyen katasztrófális hatása van a munkanélküliek hadseregbe terelésének.
Magyarországon közmunkásként az elsôdlegesen szóbajöhetô célcsoportok ráadásul elsôsorban az oktatásból gyakorlatilag kiszorított roma magyarok, és a közszférából kiszorított érettségizett és gyakran több szakképesítéssel és / vagy diplomával rendelkezôk, akiket aztán közmunkásként sokkal alacsonyabb fizetéssel gyakran ugyanoda visszavettek.
Mind a két alap célcsoport joggal fogja méltánytalannak találni ezt az eljárást.
Tehát az így "megkapott" katonák sértettek és nagyon alacsony szinten motiváltak lesznek. Egy részük talán még nyíltan vagy rejtve, de ellenséges is lesz ezek miatt. Ráadásul többek közt a kompetenciatérképnek legfeljebb csak "statisztikailag" lesznek nagy számban megfelelôek.

Ez így egy nagyon nagyon rossz ötlet. ( és a két jelen esetben szóbajöhetô két alap célcsoportot másképpen is meg lehetne szólítani értelmesen)
Azt is csak remélni tudom, az esetlegesen létrehozando EU hadsereget- vagy v4 haderôt- nem hasonló módon akarják majd toborozni. Mert akkor aztán tényleg senki nem fogja az EU-t komolyan venni, és szabad préda leszünk.
 
Status
Not open for further replies.