[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Lehet, hogy jobban hangzik, de a realitás, hogy Albánia, Bosznia (bosnyákok lakta rész), a Szerb és Montenegrói Szandzsák, Macedónia albánok lakta része muszlim. Tulajdonképen egy egybefüggő területet alkotva, ahol a török mérsékeltebb érdekek, és az öbölmenti vahabita érdekek sokszor versengenek mind vallási, mind gazdasági vonalon. Jelentős fegyver, drog és embercsempész útvonal; valamint és keresztül megy a Balkánon, hogy fontos tényező tud lenni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 414
44 023
113
Ő srácok, mi lenne ha Magyarországot Budapestről irányítanák? Csak, úgy halkan megjegyzem. És szláv nyelveket sincs kedvem megtanulni... (<i>Pedig RÁC származású vagyok</i>)
Szerintem legyünk/maradjunk Magyarok ;-)

Ez kéne legyen a cél szerintem is, érdekek mentén összefogva a környező országokkal, de nem közös országban.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
ez a hunszlavia nagyon izlestelenul hangzik, mintha rozsdas vaskapoccsal kapirgalnak az agyam. tomcat1gyel ertek 1et.

Ezt nagyon sajnálom, mert ha nem valósul meg, akkor a magyar államnak háború esetén lőttek... talán egy Dunántúlt ha meg tud majd tartani az ország, osztrák függőség alatt persze.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Úgy néz ki elbukott a TTIP

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ttip-trade-deal-agreement-failed-brexit-latest-news-eu-us-germany-vice-chancellor-a7213876.html
Lehet ha csak csel, hogy ne figyeljünk oda, és fű alatt gyorsan aláírják. Nagyon alattomos mocsok egy szerződés lehet ez, ha szinte semmi nem nyilvános róla / belőle és EU-s népszavazás nélkül akarják aláírni pártucat ember döntése alapján. Kétlem, hogy azt a néhány képviselőt (csak tudnám mit képviselnek magukon kívül) ne lehetne megzsarolni, megvenni, megfenyegetni, leváltani, megöngyilkolni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 414
44 023
113
<blockquote rel="Eltorro">Úgy néz ki elbukott a TTIP

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ttip-trade-deal-agreement-failed-brexit-latest-news-eu-us-germany-vice-chancellor-a7213876.html
Lehet ha csak csel, hogy ne figyeljünk oda, és fű alatt gyorsan aláírják. Nagyon alattomos mocsok egy szerződés lehet ez, ha szinte semmi nem nyilvános róla / belőle és EU-s népszavazás nélkül akarják aláírni pártucat ember döntése alapján. Kétlem, hogy azt a néhány képviselőt (csak tudnám mit képviselnek magukon kívül) ne lehetne megzsarolni, megvenni, megfenyegetni, leváltani, megöngyilkolni. </blockquote>

Természetesen figyelni kell, de azért ez jobb hír, mint ha az jött volna hogy amúgy aláírták tegnap sumákban...

A Britek voltak a nagy favorizálói, most aláírhatják majd saját nevükben, a Franciák meg nagyon nem akarták, és így hogy GBR kiszáll, ez el is dőlt sztem. Legalább is nagyon remélem.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A britek azzal kell kezdjék a kilépés után, hogy újratárgyalák a nemzetközi kereskedelmi megállapodásaikat. Az amerikaiakkal írhatják is egyből alá.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 186
13 454
113
Annyira nem vagyok szakértője a nemzetközi kereskedelmi szerződéseknek, de tudtommal ezeket a legtöbb esetben mindig zárt ajtók mögött tárgyalják.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Annyira nem vagyok szakértője a nemzetközi kereskedelmi szerződéseknek, de tudtommal ezeket a legtöbb esetben mindig zárt ajtók mögött tárgyalják.

Nagy horderejű ügyekben úgy lenne a legdemokratikusabb, hogy kikérjék a választók véleményét is. Pl akarod-e ezt vagy azt a pártot, hogy kormányozzon, akarsz-e EU tag lenni, akarsz-e NATO tag lenni stb. Ráadásul ez nem 1-2-3-4-5 évre szólna, hogy addig lenne próbaüzem vagy akármi és akkor újratárgyalják ha valami nem jó, vagy 4 évente meghosszabbítható, hanem míg a világ s két nap. És ha elcseszik akkor egész Európa szívni fog vele és kőkeményen fizetni. Már most látszik, hogy milyen a trend, az amerikaiak a VW csalása miatt kaptak 12(?) milliárd dollár kártérítést, ez ment a fogyasztóknak, az EU-ban meg jóformán semmi, sőt, volt pofájuk kijelenteni, hogy az EU-ban ne számítsanak ilyen kártérítésre. Románia úgy tudom 30 millió eurónyit kapott, persze nem a vásárló hanem állambácsi, amit kifizettek 400(?) VW Polo formájában. Az 75000 euró / kocsi.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Az közelebb van mint Brüsszel, Washington, Jeruzsálem, Moszkva, Peking.

Igen, de ez utóbbiak nem akarnak mindent nyíltan, gátlástalanul lenyúlni a saját javukra és teljes uralmat birtokolni felettünk.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 186
13 454
113
<blockquote rel="Mackensen">Annyira nem vagyok szakértője a nemzetközi kereskedelmi szerződéseknek, de tudtommal ezeket a legtöbb esetben mindig zárt ajtók mögött tárgyalják.

Nagy horderejű ügyekben úgy lenne a legdemokratikusabb, hogy kikérjék a választók véleményét is. Pl akarod-e ezt vagy azt a pártot, hogy kormányozzon, akarsz-e EU tag lenni, akarsz-e NATO tag lenni stb. Ráadásul ez nem 1-2-3-4-5 évre szólna, hogy addig lenne próbaüzem vagy akármi és akkor újratárgyalják ha valami nem jó, vagy 4 évente meghosszabbítható, hanem míg a világ s két nap. És ha elcseszik akkor egész Európa szívni fog vele és kőkeményen fizetni. Már most látszik, hogy milyen a trend, az amerikaiak a VW csalása miatt kaptak 12(?) milliárd dollár kártérítést, ez ment a fogyasztóknak, az EU-ban meg jóformán semmi, sőt, volt pofájuk kijelenteni, hogy az EU-ban ne számítsanak ilyen kártérítésre. Románia úgy tudom 30 millió eurónyit kapott, persze nem a vásárló hanem állambácsi, amit kifizettek 400(?) VW Polo formájában. Az 75000 euró / kocsi. </blockquote>

Lehet ott tolták el a dolgot, hogy egyszerre túl sok mindent akartak. Lehet, hogy a megállapodásra szánt pontokat külön-külön kellett volna elfogadni, akár több évtizedes folyamaton keresztül. Egyszerre csak mindig egy apró lépés, ha pedig működik akkor lehet tovább menni, ha nem akkor lehessen módosítani vagy visszalépni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 414
44 023
113
<blockquote rel="zsolti">Az közelebb van mint Brüsszel, Washington, Jeruzsálem, Moszkva, Peking.

Igen, de ez utóbbiak nem akarnak mindent nyíltan, gátlástalanul lenyúlni a saját javukra és teljes uralmat birtokolni felettünk.</blockquote>
Na neee :D
Gondolom hiszel az ENSZ-ben is :p.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
Lehet, hogy jobban hangzik, de a realitás, hogy Albánia, Bosznia (bosnyákok lakta rész), a Szerb és Montenegrói Szandzsák, Macedónia albánok lakta része muszlim. Tulajdonképen egy egybefüggő területet alkotva, ahol a török mérsékeltebb érdekek, és az öbölmenti vahabita érdekek sokszor versengenek mind vallási, mind gazdasági vonalon. Jelentős fegyver, drog és embercsempész útvonal; valamint és keresztül megy a Balkánon, hogy fontos tényező tud lenni.

na igen, ezen a vonalon már folyamatban vannak a hadműveletek.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113

Nyugaton (és keleten) nem tudják elképzelni, hogy itt nem csak dupla profitra lehet szert tenni ügyes üzleteléssel, hanem szó szerint csontig le lehet rabolni mindent. Ellenben a kormány tudja, így meg is teszi. Elvégre Magyarországon kit érdekel ha az időseknek nem jut kórházi ellátás vagy a gyerekeknek rendes oktatás, hiszen jönnek a migránsok! Mind az 1300-an. Harmad annyian mint amit a kormány engedett be.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
<blockquote rel="xfotel">ez a hunszlavia nagyon izlestelenul hangzik, mintha rozsdas vaskapoccsal kapirgalnak az agyam. tomcat1gyel ertek 1et.

Ezt nagyon sajnálom, mert ha nem valósul meg, akkor a magyar államnak háború esetén lőttek... talán egy Dunántúlt ha meg tud majd tartani az ország, osztrák függőség alatt persze.
</blockquote>

azt gondoltam volna, hogy egy kétszázezres v4 haderőt nem tol el egy szerbia vagy románia, hogy a v4 lenyomná ezeket szimultán, inkább valószínű. de nem is csak erről az égtájról szólna ez a történet, inkább a nyugaton készülődő dzsihádról és polgárháborúról.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
áruljátok már el ki lakik Felcsúton, hogy folyton azt emlegetitek?

Felcsúton, vagyis ahol a világon a legnagyobb a száz emberre jutó stadionhelyek száma, 0.Orbán, Magyarország leendő fáraója székel. Ő jelenleg Magyarország egyik leggazdagabb embere és az egyik legnagyobb földbirtokosa.
 
Status
Not open for further replies.