[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 468
113
Ez azért nem volt szép…

Nyugi, kemény fából faragták. Jól bírja a gyűrődést...
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
nem haragszok egy cseppet sem mackensen, tudom soknak nem fog tetszeni de ha tetszik ha nem Magyarország a világon az egyik legerösebb állama lesz , úgy hadilag mind gazdaságilag...
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Nos, nos, nos. Figyelmeztetésem óta egy haditechnikával vagy biztonságpolitikával
kapcsolatos komment sem érkezett ide, hanem inkább átcsapott pusztán személyeskedésbe a hangulat.


Ez az utolsó figyelmeztetés.


Nem érdekel ki kezdte, nem érdekel ki írt sértőbbet, ha nem hagyjátok abba, akkor válogatás nélkül elkezdek mindenkit letiltani a fórumról.


Azt gondoltuk a szerkesztőségben, hogy ha végre normálisan lesz fórum, akkor érdekesebb, szakmaibb és tényleg értékesebb hozzászólások születhetnek, mivel a hírek tartalma már nem szabna határt a beszélgetésnek. Erre ilyen szarságokra pazaroljátok el ezt...


Szóval még egyszer, hogy felfogjátok: aki ezután egy büdös szóval is folytatja ezt a fenti civakodást, az két hét pihenőre megy.


@silurusglanis

Vége a topiklezárós időknek, inkább tiltás megy, de a topik megmarad. Olyan esetben van topikzárás és/vagy törlés, ha van a topiknak már alternatívája vagy tényleg nem idevaló.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 468
113
Mintha egy kicsit baj lenne a szövegértelmezésed körül, mivel picit sem kértem, hogy ne haragudj (igaz megbántani sem akartalak). Részemről legyen úgy ahogy elképzeled, méghozzá egy héten belül. Mármint mi legyünk a legerősebb nép az egész bolygón stb.

Csakhogy ez egy haditehnikával foglalkozó fórum és mielőtt elkezdesz irkálni ide, érdemes lenne elolvasni lehetőleg minnél többet (lehetőleg többb évre visszamenőleg) Akkor kb. megismered a társaságot és rájössz, hogy úgy általában mikről is folynak a viták. Nos ha megvan, akkor gyere és ennek a szellemnek megfelelően oszd az ész.

Rájöttem, hogy neked ez egy amolyan küldetés, hogy a szeretett nemzetünk imádatát propagáld, de megnyugtattlak, hogy az idelátogatóknak egészséges nemzettudatuk van, és nem annyira fontos, hogy tovább erősítsd ezt.
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
En szeretnem viszavezetni : Ideznek Arcastol

 

"Megszoktuk,és mi itt próbálunk csodát tenni,itt fizetek adót, itt nevelem gyermekem,itt próbálunk jelen lenni a politikában a magunk módján, itt szeretnénk megöregedni is. Semmi gond se volna ha a többségi nemzet nem károkozóként tekintene ránk vagy mielőbb beolvasztásra kerülö "közellenségre" hanem büszkék lennének a többnemzetiségű fiatal országukra, közös történelmünkre, és annak neveznék a dolgokat ami: ami magyar azt magyarnak ami szlovák meg szlováknak. Mivel ez nagyon odébb van,joggal ismétlem meg,hogy igenis, a többis szomszédos országgal együtt a kis-antant potenciális katonai veszélyt jelent MO-ra,mert a fejekben vana a probléma, sajnos mindkét oldalon.
"

 

Nos, en is ezt probaltam kipuhatolozni az oldalon !
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
independence:

Itt válaszolok, előző topicot lezárták. Egészségügyis forrásból tudom, hogy 2006-ban érte el országos összesítésben az újszülöttek között az 50%-ot az arányuk és még mindig tabu téma és nem beszélhetünk róla nyíltan csak rébuszokban.
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
Én elhiszem és látom is nap mint nap , sajnos a valóságot...

 

Ráadásul szavazáskor is megbízott vagyok ,látom kik jönnek mennek .

 

Népszámláláskor meg tutira nem vallják be rendesen hogy mifélék , mert itt valami 7-8-an vallották csak be , pedig én ismerek csak vagy 300-at...
sf-laugh.gif
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Végigolvastam a lezárt topicot.

Annyit fűznék hozzá, hogy amit kitaláltak, tökéletesen működik. Működik a "rendszer" lényege, hogy színek és pártjelvények alatt megosszák a magyart, s acsarkodás közben saját mocsarába fulladjon--ha nem, akkor kis rásegítéssel.

Másra mutogatás, miértek sorolása az megy. Annak ellenben morzsáját sem látom, hogy saját kezébe akarná venni az irányítást pinduri kis nemzetünk. A népnevelés teszi a dolgát,ne kezdeményezz, ne tervezz, ne akarj, s főleg ne küzdj. Menekülj az előre kijelölt mederben. Csak fiatal korom miatt érzem ezt ilyen visszataszítónak?
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Nem, sok idősebb is így érzi. Elindult egy nemzeti építkezés, békés úton úgy érzem. Sok még a ballaszt és a régi beidegződés, de jó irányba haladunk szerintem. Sok ember eszmélt fel a közelmúltban.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Ja, és még valami:

Csak nekem tűnt fel, hogy a többihez képest kisstílű problémákon ment a vita (pl. egyetemi gondok), s a célokat, elérendő pontokat nélkülözte? Tökéletes tükör a társadalomnak...

Célnak márpedig lenni kell! Ha nincs megfogalmazott és átérzett cél és céltudat, akkor nem lesz út sem, ami jobb sorsunk felé vinne.

Ha végre megtalálnánk egymást, elfelejtve a sok lózungot amit az állami gépezet a fejünkbe tömött, s apróbb célok mentén megvalósítanánk a legnagyobbakat? Igen, én még merek álmodni. Bízom a józan észben, bízom az összetartozás tudatában, bízom abban, hogy sok van aki úgy gondolkodik mint én. S bízom bennetek. :)

 

Nagyon szeretném, ha a vita folytatásra kerülne, de már célok mentén,széthúzás nélkül. S a parázsló egyet nem értés megmaradna a "Megfelel-e az AK-63?" típusú sokadrendű kérdéseknél.

(Tudom, idealista vagyok,de küzdök ellene. De mindig győz :D )
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-6/" rel="nofollow">silurusglanis</a>

A lezárt topic 4. oldalán megtalálod azt a hozzászólásom, ami szerintem egész jól tartalmazza a " fő gondok" listáját. Szerintem nem "kisstílű" problémákat soroltam itt fel. 
Igen sokan átsiklottak fölötte egyébként. Ha érdekel olvasd el ;)
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Első adás amit direkt megnéztem a kinevezésre adott válasza miatt. Szerintem sok igazságot mond a fickó, de kikezdték. Ha nemzeti oldalról közelítjük meg a kérdést, akkor totál igazakat mond, de ha szocialista oldalról akkor is mellesleg.

Biztonságpolitikai okok miatt érdekes amiket Kórógyról mond, egy valós nemzetbiztonsági kockázat volt anno és semmibe volt véve. Manapság lehet jobb lenne a Fidesz alatt a hozzáállás, de a jövőben ilyesmi ugyancsak előfordulhat, mert pl. a horvát-szerb ügy a mai napig egy forrongó térség.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-6/" rel="nofollow">doca</a>

Engem biztonság politikai oldalról érdekel a dolog. 

Vannak teóriáim amiket sajna az élet igazol. Ebből az egyik az, hogy valójában kis hazánk egy félgyarmat. Erre ez az egész Szaniszlós botrány jól rávilágított. Gyakorlatilag idegen hatalmak durván képesek beavatkozni a belügyeinkbe. "Szerencsétlen" élettörténetéből pedig jól kiolvasható ez a kontinuitás. 
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
A szolga megtette amit a gazdik kértek tőle ezért , megkapta a jutalmat. 
http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/simor-andras-az-ebrd-alelnoke-lesz-400507
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
ugyan kérlek...az új szolga a rendezetlen szemeivel szintén megtette, sőt teszi...mikor fogtok már végre rájönni, hogy a jelenleg általatok pátyolgatott és mentegetett oldal sem jobb vagy több semmivel, persze a visszafelé mutogatásban nagyon profik, ez az egyoldalúság meg a halálom