[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Cinikus:

Nem igazán értem, hogy mi abban az orbitális baromság, hogy nem ingyen zárják le az Andrássy utat és hogy egy ilyen rendezvényhez kötelező a mentő, ami szintén nem ingyen van. Vagy hogy miért ne merülne fel a többi költség, amiről írtam és ami nem szerepel a HVG-ben megjelent sajtcetlin.

Ezen kívül sem zsidókról, sem amerikaikról nem írtam. Külön köszönet azért, hogy olyasmiért is orbitális baromnak, meg elmebetegnek titulálsz, amit te adsz a számba.

Én arról írtam, hogy a HVG-ben megjelent költségek nagyságrenddel vannak alálőve és hogy valaki ezeknek a tüntetéseknek a sajtcetlin szereplőnél sokszorosan nagyobb költségét kifizeti. Valaki profi módon megszervezi. Ez nem a pár nappal, vagy héttel korában "civil szervezet", meg "Facebook csoport", mert egyrészt nekik saját forrásaik nincsenek, szakértelmük, gyakorlatunk a szervezésben nem kellene hogy legyen, másrészt még csak nem is civil szervezetekről van szó a szó jogi értelmében (nincsenek egyesületként, vágy más formában bejegyezve, regisztrálva), így saját nevükben nem gyűjtenek adományokat, nem fizetnek ki költségeket, nem felelősek senkinek, nem készítenek beszámolót, nincs könyvvizsgálatuk stb... Egyszerűen annyi történik, hogy valakik létrehoznak egy új Facebook oldalt ezt elnevezik "civil szervezetnek" és ennek a "civil szervezetnek" a neve alatt szervezik meg a következő tüntetést. Érdekelne, hogy miért nem vállalják fel a kilétüket a valódi szervezők és a forrást biztosítók és érdekelne kilétük. Ettől még nem gondolom hogy maguk a tüntetők zsidók, vagy amerikai ügynökök, vagy űrlények lenének. A tüntetők legnagyobb része aktivista, aki tüntetésről tüntetésre jár. Erről készült MTA felmérés.

Nagyon könnyű elkülöníteni egy valóban amatőrök által szervezett civil tüntetést ezektől. Az amatőrök tüntetésén nincs mobil színpad, hangosítás, fénytechnika, kivetítő, kvadrokopterrel készített légi felvétel, egységes, sorozatban gyártott zászlók, stb.... Az amatőr tüntetés miatt nem záratják le már délelőtt a főutat, miközben a tüntetés este 6-kor kezdődik. Egy amatőr tüntetés abból áll, hogy felállnak a szónokok egy lépcsőre, szobor talapzatra, akármire és kézi hangosbeszélővel elmondják a mondókájukat. Nincs csilli-villi, profi körítés. Egy amatőr tüntetés valóban kijönne kevés pénzből.

Csak éppen az utóbbi időben látható tüntetések nem ebbe a kategóriába tartoznak.

Ez nem zárja ki, hogy bárkinek tele lehet a hócipője az útdíjjal és emiatt legyen tüntethetnékje.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
@ laiki
Korábban más is feszegetett már ilyen dolgokat.
http://deres.tv/20141028/tomcat-az-internetados-tuntetesrol
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Igen olyan hitel mint Gorbacsovéknak is adtak nulla real kamatos!!
Nulla reál kamatos, de sajnos 15 százalékos inflációs környezetben. Ráadásul az első 10 évben csak a gyorsan értéktelenedő forinttal tudtunk volna törleszteni:
chart_id_780_2012_10_23t09_53_20_02_00.png

Deviza hitel, gyengülő forint... Nem lett volna jó vége.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
HA igaz ez a görög anarchistás dolog... ezek az import forradalmárok belegondoltak, hogy nálunk azok a csoportok, amelyek Ukrajnában velük voltak, most a balos csürhe ellen emelnének szót (és van egy olyan megérzésem, hogy nem csak szót) ?

A "görög importforradalmárok" nem ma kezdték.
Több merénylet is van a számláján a görög szélsőbalnak.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 174
113
Tomcat írását átfogalmazva én azt mondom, a mostani tüntetéseken elhangzottakkal nagymértékben egyetértek. Azonban ha én állnék neki egy ilyen demonstráció szervezésének, engem az első 5 percben elvinne a rendőr, vagy ízekre szedne az adóhatóság.
És nem volna pénzem se látványos nagyszínpadra, se uniformisba öltöztetett szervezőkre.
Nyilván egy rendezvényt nem is egy ember szervez, így ha van csoport, akkor lesz majd stáb is, de ez még nem magyarázza a látványos körítést.

A bajom az, hogy úgy fest, idehaza fizikai képtelenség úgy politikai kurzust váltani, hogy azt ne kívülről irányítsák. Így viszont sohasem fog végbemenni semmiféle kurzusváltás. Orbán politikai felelőssége, hogy egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben se számolt le a múlttal, miközben korlátolt eszköztárával csak maga kreálta démonok elleni harcra és öngólok rúgására futja. Pedig mind ellenzékben, mind kormányon megvolt neki a lehetősége, hogy végre valódi növekedési pályára állítsa az országot.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
... Pedig mind ellenzékben, mind kormányon megvolt neki a lehetősége, hogy végre valódi növekedési pályára állítsa az országot.
Ellenzékben? Azt meg mégis hogyan?
Kormányon pedig az első 4 év a kétharmad dacára nem kis ellenszélben telt. A korábbi vezetés pont úgy vette fel az imf hitelt, hogy azt abban a 4 évben kellett visszafizetni... Ez gyakorlatilag a teljes szja bevételt elvitte. Ma pedig itt a washington-Berlin-Moszkva tengely kavarása. Most sem lesz könnyebb talpon maradni.
A környező országok közül egy sem (illetve az eu sem) állt "valódi növekedési pályára"... Csodát azért ne várjunk már tőle!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 754
113
Egyébként a szocialista ország témájához visszatérve annyit megjegyeznék, hogy létezik ma jól működő szocialista ország.
Norvégiának hívják.
Aránytalanul nagy bevétel jut nagyon kicsi népességre, amit nem mellesleg még jól is használnak fel. (Például Norvég Olajalap)
Viszont ez máshol nem igen megvalósítható.

További probléma még maga a társadalom. Az embereknek nagyrészt irreális igényeik vannak. Az evés, ivás , lakhatáson messze túlmutatóak és sokszor ez a probléma fő forrása.
Gondoljatok bele, hogy a Wall Street farkasában az FBI ügynököt leszámítva mindenki egy értéktelen szarkupac volt, egy szánalomra méltó bohóc.
Ehhez képest a mai fiatalság körében sztárok lettek ezek a semmilyen "emberek". A fiatalok így akarnak "élni". Erre akkor döbbentem rá, amikor az egyik huszonéves nő ismerősömmel beszélgettünk és kerek perec megmondta nekem, hogy a példaképe a film főhősének 2. felesége. Ő is így képzeli el a saját életét.
No Comment...

A mindenkinek alanyi jogon járó jövedelem egyébként nem rossz ötlet a mostani szociális juttatások helyet. Csak 2 probléma van vele:
1. Az első az az, hogy nem havi 150 000 "Credi"t lenne...
Forintban ha minden 18 év feletti személy kapna alanyi jogon 60 000 forintot havonta (egy évben az 720 000), akkor is sok pénzről beszélnénk. 9 millió főnyi lakosra ez az összeg 6480 milliárd forint lenne.
Ma sem költünk keveset a szociális juttatásokra, de ha jól emlékszem összesen 5000 milliárd forint körüli összegről beszélünk.
150 000 havi "creditre" is ki lehez amúgy ezt számolni, elég meredek szám fog kijönni. (16200 milliárd forint, vagyis megegyezik a teljes magyar költségvetéssel.)
2. A második gond pedig az, hogy a szociális rendszert jelenleg élvezők nagyon rosszul járnak. Ma egy átlag nyugdíjas 100 körül kap kézhez, de igen sokan e fölött kapnak nyugdíjat. Ehhez képest a 60 000 forint alamizsna.
A 10+ pujás családok szintén megszívnák, nem lenne 200 000-s segílyke.
Ez meg egy pártnak sem érdeke.
Röviden ennyi a sztori szerintem.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Kormányon pedig az első 4 év a kétharmad dacára nem kis ellenszélben telt. A korábbi vezetés pont úgy vette fel az imf hitelt, hogy azt abban a 4 évben kellett visszafizetni... Ez gyakorlatilag a teljes szja bevételt elvitte.

Ha zavarta őket, akkor miért nem tagadták meg vagy legalább függesztették fel a visszafizetést átütemezést kérve? Hivatkozhattak volna arra joggal és igazi forradalmi módon, hogy nem úgy megy, hogy a szocik bemennek a kupiba, az összes szolgáltatást lehívják, az összes drága pezsgőt megisszák, majd fizetéskor rámutatnak az éppen betérő vendégre, hogy ő állja a cehet. Tisztelt hitelezők, önök hitelt adtak a szocializmus finanszírozására, miközben legkésőbb a Szovjetunió bukása óta az utolsó kisiskolás is tudja, hogy az bizony finanszírozhatatlan. Szal magatokra vessetek és örüljetek, ha egyáltalán majd valamikor találtok egy jótét lélek szocialistát, hogy visszafizesse nektek.

Nem, a FIDESZ nem tette ezt, nem vezényelt le egy irányított államcsődöt, hanem fizetett mint a retardált katonatiszt. Ez van, a FIDESZ lépett bele önként az IMF feliratú aknába, annak felszedése helyett.

Ma pedig itt a washington-Berlin-Moszkva tengely kavarása. Most sem lesz könnyebb talpon maradni.

Ez pedig ugyanaz a helyzet. Összebalhéztak a nyugattal, haszontalannak bizonyultak a keletnek és most aztán hiába gazsuálnak. Nem külső tényezők itt a probléma, hiszen Lengyelország szépen profitál a világos külpolitikai irányvonalán, hanem a belső tényezők, miszerint egy velejéig rothadt, korrupt és kontraszelektált rokoni/baráti/üzleti körrel nem lehet országot vezetni, mert a következmény a csőd és kudarc lesz minden területen, mert ez minden megfontolatlan és rosszul kivitelezett ad-hoc politika következménye.

Az országnak egyetlen igazi ellensége van a rendszerváltás óta, az pedig a mindenkori kormánya. Mert amögött a rendszerváltó elit áll, ami dilinyós belpesti értelmiségiekből, nagyratörő, de semmirekellő kollégistákból és falusi mikszáthi alkatokból verbuválódott.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
@blogen
"Kicsit" másról beszélsz: ha 10 ezer ember között van mondjuk egy tucat olyan figura (még ha ők is a szervezők), akinek a jenkik "súgnak", attól még nem lesz az összes amerikai bérenc. Sem elméletben, sem gyakorlatban, sem sehogy. Másrészt meg lehet, hogy a jenkik éppen szívességet tesznek azzal, hogy a semmivel sem foglalkozó népet kicsit felrázzák. :)

A szervezők lesznek bérencek, a tömeg csak hasznos idiótájuk. Hasznos, mert segíti a külföldi érdeket, de idióta, mert a külföldi érdek sose találkozik a honi érdekkel.

Számomra csak az nem tiszta, mit akarnak a blokáddal <b>márciusban</b>? Addigra mindenki megszokja, beletörődik, "rezsicsökkentés", "jobban teljesít", "megvédjük", stb...

Nem tudom mit akarnak márciusra, de például a vecsési jobbik egy hetet adott csak a januárból a kormánynak, aztán zárják az M4-est a reptérivel együtt.
https://hu-hu.facebook.com/VecsesJobbik

Itt ők kapcsoltak elsőnek, más településeken talán mások fogják szervezni. A végeredmény szempontjából lényegtelen.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Putyin Mo-n.
http://www.origo.hu/itthon/20150106-putyin-magyarorszagra-jon.html

A feledékenyeknek:
http://www.bumm.sk/kulfold/2015/01/06/budapestre-latogat-vlagyimir-putyin

Gyurcsányék olyan nagyon nem támogatták a Nabuccot: "A Nabucco gázvezeték egy álom, és nekünk nem álmokra van szükségünk." (Gy. F. 2006). Az aláirás előtt azt mondta, hogy "Önök gyorsabbak voltak, mint a Nabucco.", utána pedig, hogy "2002 után fordulat következett be a kétoldalú kapcsolatokban, mert Magyarország megértette, hogy az Oroszországgal való együttműködésnek nincs alternativája." (Gy. F. 2008.02.28).
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Alig várom, hogy megtörténjen már Merkel asszony látogatása. Napi háromszor hallom a különböző elmélkedéseket, hogy miért jön : dicsér vagy selyemzsinórt hoz. Lassan nemzeti sport lesz a médiában ennek találgatása.
Elkezdődött a találgatás Putyinról is: miért jön.
Ha elmennek, egy hónapig azt fogják találgatni, miről beszéltek.
A média feladata mégiscsak az információátadás, illetve a tényeken alapuló elemzés lenne. Ehelyett csupa feltételezésekkel, esti mese szintű műsorokkal sokkolják a hallgatót, nézőt.
Számomra teljesen hisztérikussá vált a média. Talán a világ is?
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
A média feladata mégiscsak az információátadás, illetve a tényeken alapuló elemzés lenne. Ehelyett csupa feltételezésekkel, esti mese szintű műsorokkal sokkolják a hallgatót, nézőt.
Számomra teljesen hisztérikussá vált a média. Talán a világ is?

Én szívesebben lemondanék a sajtó részéről történő elemzésekről is, azt én már saját szájíz szerinti véleményközlésnek tartom - tudósításnak álcázva. Beérném a precíz hol-mikor-mi történt-kivel-mit mondott tudósításokkal, a miért megmagyarázása az már magában rejti a belemagyarázás lehetőségét, amivel bőven él is a sajtó. (Számomra ez olyan magyarázat, mint mikor elmondják, mire gondolt a költő, mikor leírt bizonyos sorokat. Honnan a kórságból tudják, lehet, hogy csak korgott a gyomra, és kellett neki a versért kapott pénz a kajára.)
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Ez konkrétan fejfájást okozott:
http://pestisracok.hu/magyarorszagon-letezik-radikalis-iszlam-sejt/
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Ez konkrétan fejfájást okozott:
http://pestisracok.hu/magyarorszagon-letezik-radikalis-iszlam-sejt/

Magyarországon van számos iszlám általános iskola, például több Abaújban. Magában ez nem gond, de mutatja, hogy van a társadalomnak egy jelentős része, akik hosszú távon -főleg a támogatás reményében- fogékonyak az iszlámra és mint tudjuk leginkább a Szaudiak által támogatott kevésbé mérsékelt wahabita irányzat van terjedőben. 10-15 éves távlatokban gondolkodva már lehet, hogy Magyarországról is toboroznak a terrorista sejtek.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
emel 20:49

Én fontosnak tartom az elemzéseket is, amelyek tényeken alapulnak. Hiszen az egy -feltehetőleg a téma szakértőjének- általánosító gondolatai, amelyhez te is tudod mérni (ütköztetni vagy megerősíteni) a saját meglátásaidat. Mi nem lehetünk minden területen szakértők!
(A műelemzés (Jónak írtad, mert magyarszakos középiskolai tanár vagyok) nem arról szól, hogy az alkotó mire gondolt, hanem arról, hogy te, a befogadó mire gondolsz. Azaz a te személyiségfejlődésed (érzelmi, intellektuális-nyelvi) a cél. Minden mű annyi olvasat, ahányan elolvassák. De ez a téma nem idevágó.)
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
Hát te vagy az első magyar tanár ,aki ezt így ki meri nyilatkozni!
Minket folyton azzal vittek az őrületbe, hogy nem erre gondolt a költő, mint amit írtunk a dolgozatban. Persze ,mikor rá kérdeztem, hogy azt maga honnan tudja, ott volt és megbeszélték?
na akkor jött az erőből politizálás. Mit képzelsz? Ülj le egyes!
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
Nem az első, én is annak készülök, és ua. a véleményem. :) Igaza van ecso-nak, persze kissé leegyszerűsítette a műelemzés "problémáját" mert sokfajta megközelítés létezhet (pozitivista, strukturalista, korszellem-központú, stb.).
Tényleg a közoktatás egyik legnagyobb hibája, és ebben sajnos sokszor a magyartanárok az úttörők, hogy elvont dolgokról is szolgai gondolkozást alakítanak ki, pedig pont egy vers kapcsán lehetne az önálló vélemény és világszemléletet kialakítani. Ahány befogadó, annyi jelentés létezik, annyi árnyalatnak kéne léteznie.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
Viszonylag frissek a középiskolás emlékeim, az osztálytársaimra többször is rászólt a tanár, hogy "azt gondol<i>hatta</i>".